Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #291

2017-10-05 13:30

http://www.haluce.ro/f57/colegiul-psihologilor-257/  

radu1358  Titulatura de medic-specialist si primar este luata din fosta URSS, odata cu aparitia comunismului si „importata” si pe la noi. Inclin sa cred ca si titulaturile de autonom-specialist si principal ale psihologilor deriva tot cam de pe acolo sau au fost „imprumutate” de la Colegiul medicilor, de unde Colegiul psihologilor s-a „inspirat” ca functionare...In occident, nu exista astfel de titulaturi, dupa cat stiu eu, sper sa nu gresesc... La medici, schimbarea de titulatura nu se plateste, la psihologi, da. Exista specialitati medicale (psihiatri) sau avocati (membri in Colegiul lor) pentru care participarile la Congrese Nationale este gratuita, pentru cei care sunt membri si platesc cotizatia la timp si la zi. Sunt doar cateva dintre nemultumirile mele. Colegiul este ales si prin votul meu, dar nu simt ca ma reprezinta...sau ca face ceva pentru mine. Daca tot trebuie sa dau, macar sa obtin si ceva in schimb, nu? Este vorba despre drepturi, nu doar de obligatii..

Andreea Chirita Perfect de acord cu ce spui, majoritatea psihologilor pe care ii cunosc sunt de asemenea de acord. Toata lumea se intreaba pentru ce cotizam... avem obligatii, mai putin drepturi. Parerea mea este insa ca suntem umiliti deoarece continuam sa fim umili... Si fiecare asteapta ca altcineva sa ia atitudine... Dar putem? Avem cum? Mai exista speranta?  Un simplu exemplu al cuiva care a relatat extrem de bine cum se petrec lucrurile, si e doar un exemplu...cunosc multe... "Interviu la comisia de psihologie educationalã C-o fi, c-o pãti, copsi - teapã la nivel înalt Interviu la comisia de psihologie educationalã  Concluzii: Tradus în limba martianã (cei care au citit Eric Berne sau care stiu despre analiza tranzactionalã înteleg la ce mã refer), modul (comisiei de psihologie educationalã ) de a interpreta legile sunã astfel: Scopul nostru este sã facem bani si, dacã nu ai înteles asta, cu atît mai rãu pentru tine. Deci nu poti sã primesti autonom, pentru cã nu ne atingem noi scopul. Supervizare este cu totul altceva! Îti iei supervizor, care e tot de-al nostru si care tot bani vrea sã facã; te duci la formare continuã, organizatã de noi si-ai nostri, atestatã de noi, cu taxe care tot la noi vin; apoi, alt dosar, altã taxã pentru un alt interviu... si, de n-o fi sã fie, nu se admit contestatii. Pîinea si cutitul sunt la noi, deci nu-ti face planuri de viitor, nici de dezvoltare a carierei, dacã în aceste planuri nu incluzi banii tãi care trebuie sã ajungã la noi !!! Cred ca acum este evident pentru orice om de buna credinta ca o comisie fantomatica a bunului plac , fara "ecusoane" vizibile, dar cu prerogative absolute si cu ideea fixa ca dreptatea , logica si adevarul profesional sunt numai de partea conducerii care poate viola inclusiv propria lege de functionare si normele ei de aplicare si niciodata de partea membrilor organizatiei, nu mai are nici o legatura cu aceasta profesie in care trebuie sa li se reaminteasca ...decidentilor ca isi incalca singuri propriile norme de functionare. Si in aceste conditii nici un om onest nu isi mai poate face profesia in conditii de siguranta profesionala "sub litera si spiritul legii". Este legea "lor si pentru ei" si nu o lege a psihologilor si pentru psihologi . De ce are nevoie neaparat o profesie de o "lege" nu e foarte clar ( psihologii englezi , francezi, americani nu au nici o "lege" si le merge al dracului de bine...) dar e clar ca unii au vrut neaparat o lege si au avut-o peste capul psihologilor. Pe scurt, au pornit de la Caragiale , dar au trecut dincolo de Kafka si Orwell. Si acesta e numai inceputul ...

Lazar  Daca sunteti ,,angajati" pe la Colegiu, va raspund ca, cei care iau decizii la dvs. le iau discriminatoriu, gandindu-se la buzunarul lor, la interesele personale. Pentru cei ce vor sa devina membri cu iluzii, cu sperante de viitor: nu va faceti sperante, deciziile ,,colegiului" - decizii mizerabile - o sa lase pete pe dvs., urme adanci, infecte, greu de scos. Cuvantul,, scarbe" veti dori sa-l folositi, vi se va parea potrivit, dragi membri, l-am auzit la ,,colegiul psihologilor" si am vazut fetele acelor oameni, talhariti, calcati in picioare, umilti, e groaznic sa vezi cum actiunile unor....schimba fete umane in imagini.... ,,Frumoase cuvinte", ,,bune" de pavat iadul.