Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#7951 Vuza bate la porţile Oltchimului

2013-09-25 14:04

http://saptamana.net/articol/4280-vuza-bate-la-portile-oltchimului

Omul de afaceri clujean se arată tot mai interesat de preluarea combinatului chimic din Vâlcea
Autor: Raul DUMITRESCU

Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a avut miercuri, 25.09.2013, o întâlnire la sediul Instituţiei Prefectului, cu domnul Ştefan Vuza, tema discuţiilor fiind intenţia acestui cunoscut om de afaceri clujean de a participa la privatizarea SC Oltchim SA.

Ştefan Vuza, om de afaceri român, controlează, prin grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), societatea Chimcomplex Borzeşti.

Este cunoscut faptul că firmele care compun Grupul SCR (cu capital 100% românesc) oferă o paletă largă de produse şi servicii, începând de la produse chimice şi textile, la materiale de construcţii şi acţionează pe cinci divizii printe care industria chimică Chimcomplex Borzeşti şi Uzuc Ploieşti.

Parte a grupului SCR din anul 2003, SC Chimcomplex SA Borzeşti este unul din fabricanţii reprezentativi de produse chimice din România, structura producţiei cuprinzând două mari grupe de instalaţii, una pentru fabricarea produselor anorganice de bază (clorosodice şi cloruri anorganice) şi cealaltă pentru produse organice (solvenţi, alchimine).

În cadrul acestei întâlniri de lucru, s-a concluzionat că profilele Oltchim şi Chimcomplex sunt aproape identice, atât ca tehnologie, piaţă şi canale de vânzare, cât şi ca aprovizionare cu materii prime.

În acest context, omul de afaceri clujean s-a declarat interesat de funcţionarea Oltchim SA şi după privatizare, totodată manifestându-şi intenţia de a investi într-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Chimcomplex Borzeşti, proiect ce ar avea, ca puncte forte, poziţia geografică avantajoasă, pieţe internaţionale de desfacere care pot absorbi 70% din producţie, instalaţii modernizate în marea lor majoritate şi un grad sporit de competitivitate din punct de vedere al costurilor.

Investitorul clujean a arătat că, deşi Oltchim SA se află sub o lege specială, legea insolvenţei, înregistrând în continuare pierderi (mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), intenţionează să preia întreaga activitate Oltchim, cu funcţionarea la capacitate maximă a tuturor secţiilor de pe platformă, asigurând capital de lucru de 50 de milioane de euro, capital de investiţii urgente de 25 de milioane de euro şi capitalurile necesare pentru investiţiile de mediu, toate aceste investiţii în condiţiile menţinerii locurilor de muncă.

Totodată, Uzuc Ploieşti (Uzina de utilaj Chimic) îşi va deschide punct de lucru pe platforma vâlceană şi va prelua personalul Mentchim (societate în insolvenţă), Design Ro şi Protetchim, asigurând continuitatea serviciilor acestora pe platformă.

Operarea şi dezvoltarea Oltchim Sa se vor realiza în contextul integrării combinatului în industria judeţului Vâlcea, prin dezvoltarea relaţiilor cu CET Govora, Salrom SA, USG, Linde Gaz.

Pentru rezolvarea situaţiei Oltchim SA şi asigurarea surselor de finanţare a investiţiilor propuse, investitorul român a precizat că a purtat discuţii despre crearea unui consorţiu care să includă SIF-urile, grupuri financiare, producători de propilenă, societăţi furnizoare de materii prime sau clienţi, furnizori de utilităţi, operatori de transport etc.

Totodată, în cadrul discuţiilor, s-a convenit că privatizarea Oltchim SA este un proiect de interes naţional, societatea fiind una dintre puţinele capacităţi de acest fel din Uniunea Europeană ce ar putea aduce un plus de valoare economiei româneşti.

Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a subliniat şi rolul esenţial al acestui agent economic în cadrul economiei vâlcene, atât în ceea ce priveşte contribuţia acestuia la formarea PIB-ul judeţului, cât şi în ceea ce priveşte asigurarea unui număr important de locuri de muncă pentru cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea şi localităţile limitrofe.

Musafir

#7952

2013-09-25 14:29

aia cu Vancea e cea mai tare :D ma distrasi teribil....

 

auzi, da' daca tu esti sigur de "atacurile" alea de ce nu faci reclamatie la politie? sau, poate nu esti sigur pe ce spui.... a scris in vocea valcii treaba asta? a zis marele ziarist magda popescu, sau romeo cu pricina?

 

scrie undeva ca injuraturile sunt permise? tu ai citit regulile forumului?

S. MAX

#7953 Cozmin Gușă: "Viorel Hrebenciuc, veșnicul guzgan rozaliu, caută bani pentru Gruia Stoica"

2013-09-25 15:11

"Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit la Realitatea TV despre eșecurile privatizărilor făcute în timpul mandatului Guvernului Ponta.

<< Asistăm, din păcate, la o serie cvasi-fatală pentru economia României de privatizări nereușite și abordări defectuase, toate în dauna interesului național, ale unei guvernări Ponta care nu s-a învechit de loc, dar sunt cel puțin trei exemple - dezastrul Oltchim, eșecul CFR Marfă și marele scandal care este Roșia Montană - care arată nu doar limitele, ci și rea-voință administrativă, repet, în interesul de a guverna pentru cetățeni într-o perioadă foarte complicată pentru România.

Oltchimul a fost o privatizare mimată, în care guvernul lui Ponta a înțeles să accepte negocierea cu un saltinban din punct de vedere economic, Dan Diaconescu. Ce a rămas de acolo este un dezastru, sunt locuri de muncă distruse, un combinat care nu doar că nu este interesant pentru privatizare, ci nu se dorește să fie privatizat. Pe domnul Vulpescu îl regăsim astăzi ca director de cabinet al incompetentului prim-ministru Chițoiu și prezent în toate consiliile de administrație importante.

CFR Marfă a fost o privatizare eșuată pentru că ne-am trezit cu un singur competitor care și-a fixat prețul și care a câștigat ani la rând CFR Marfă în favoarea firmei sale GFR. Oamenii care au venit în stradă de la CFR Marfă sunt un exemplu. Astăzi - iată că îi ofer o postă de investigație lui Traian Băsescu - mai este puțin peste săptămână până la momentul în care ar trebui să fie date 20 de milioane. Domnul de la GFR, Gruia Stoica, nu are banii, iar Viorel Hrebenciuc încearcă să îi facă rost de bani. Ultima ispravă pe care ar putea să o investigheze președintele Băsescu, pentru că e vorba de un interes național, este să afle prin ce mijloace acest Viorel Hrebenciuc, eternul guzgan rozaliu, îl șantajează pe președintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, partenerul său de la SIF Moldova, ca să-i dea fără garanții un credit de 20 de milioane acestui Gruia Stoica.

Ca să măsurăm și incompetența, și reaua-voință a guvernării actuale, nu trebuie decât să ne uităm la ce se întâmplă la Roșia Montană și insistă în continuare pentru exploatarea cu cianurare a aurului românesc.

Ne aflăm într-o totală degringoladă care este bine exemplificată de aceste trei exemple. Ne aflăm într-un moment în care oameni extrem de lacomi, cum ar fi Viorel Hrebenciuc sau Sebastian Ghiță, l-au  << împachetat >> pe un premier tânăr și neexperimentat care la rândul său este speriat că își pierde puterea și care nu are altă șanse să guverneze decât din ce în ce mai prost. Firmele mici și mijlocii suferă într-un mod greu de neimaginat. Se anunță o iarnă grea cu tarife sporite >>, a spus Cozmin Gușă la Realitatea TV."

Preluare articol de pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cozmin-gu-a-viorel-hrebenciuc-ve-nicul-guzgan-rozaliu-cauta-bani-pentru-gruia-stoica_1275482.html#ixzz2fux13vQA


S. MAX

#7954 Petrochimiştii se judecă pentru planul social

2013-09-25 15:26

"Circa 80 de foşti angajaţi ai Oltchim se judecă în instanţă cu compania, pentru a-şi primi salariile com­pen­sa­torii (<< planul social >>).

<< Nu sînt toţi cei disponibilizaţi, ci a­ceia care au apucat să se înscrie în termenul legal pentru începerea ac­ţiunii, dar nu trebuie să vină toţi, pen­tru că, dacă vom cîştiga, soluţia e va­labilă şi pentru ceilalţi >>, ne-a explicat li­derul sindicatului Unirea, Marin Du­mitru. Azi, este al doilea termen la ju­decătorul sindic, în Vîlcea. Pînă a­cum, judecătorul a cerut contractul colectiv, ca să vadă dacă prevede vreun termen pentru plata acestor drepturi, şi programul de concedieri. << O parte dintre ei au contracte cu Petrom, în ca­re termenul este de 5 zile de la în­che­ierea raporturilor de muncă, iar la cei cu contracte la Oltchim nu e trecut nici un termen >>, ne-a mai spus Du­mi­tru. Planul social este de circa 50.000 lei/persoană. Foştii angajaţi şi-au pri­mit salariile restante şi acum iau in­dem­nizaţie de şomaj şi venit de com­pletare pînă la nivelul salariului net pe care l-au avut (între 1.200 şi 1.500 de lei). Cei care au rămas angajaţi ur­mea­ză să primească, pe 4 octombrie, abia restul de salariu pe luna iunie."

Preluare articol scris de C. Popescu si publicat astazi 25.09.2013 in Curierul zilei http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=51321&Itemid=375


Musafir

#7955 Re: Petrochimiştii se judecă pentru planul social

2013-09-25 17:29

#7954: S. MAX - Petrochimiştii se judecă pentru planul social

Doresc să vă reamintesc că una dintre promisiunile guvernului USL, atunci când acesta a preluat puterea, se referea la privatizarea Combinatelor Arpechim Pitești și Oltchim Râmnicu-Vâlcea, această privatizare urmând să fie soluția pentru salvarea a peste 3000 de locuri de muncă.

Acum, la mai bine de un an de când guvernul „Uniunii Soluțiilor Lipsă” se află la conducerea țării, această promisiune a rămas neonorată și, mai mult decât atât, soarta celor două combinate pare să fie pecetluită.

De la începutul anului 2013, angajații Combinatului Arpechim Pitești protestează în stradă. Motivele pentru care au recurs la acest gest sunt cunoscute. Muncitorii de la Arpechim își revendică drepturile lor salariale și sunt nemulțumiți din cauza faptului că Ministerul Economiei nu a prezentat o strategie viabilă pentru salvarea locurilor de muncă de la Arpechim.

Din păcate însă, după ce au fost mințiți și amăgiți cu promisiuni în campania electorală de către USL, oamenii au fost anunțați că urmează disponibilizările, consorţiul de administratori judiciari  trimițând  prin poştă pentru 327 de angajaţi ai Arpechim înştiinţările de încetare a contractelor de muncă.

Această decizie a generat o stare de  nemulţumire generală din cauza faptului că autorităţile nu au prezentat criteriile de disponiblizare şi nici ce se va întâmpla cu persoanele rămase fără loc de muncă în viitor, întărindu-se idea că nu există un plan social. Starea de nesiguranță și incertitudine este accentuată deoarece, deși li s-au promis salarii compensatorii, oamenilor nu li se exlică  în mod clar de unde vor veni banii pentru aceste plăţi.

Angajații de la Arpechim au fost anunțați că vor pleca acasă, fără să li se comunice însă când vor primi banii pentru salariile compensatorii şi în ce cuantum, nici o sumă de bani nefiind precizată în înştiinţarea de disponibilizare.  Mai mult decât atât, liderii sindicali au precizat că unii salariati vor să conteste în instanță programul de concedieri, deoarece ei cred că acest program este ilegal.

Doamnelor și domnilor deputați,

Situația de la Arpechim Pitești este una deosebit de gravă, iar răspunderea pentru  această criză socială și economică din județul Argeș aparține guvernului USL, care nu a tratat și gestionat cu responsabilitate cazul Arpechim.

Vă mulțumesc !

Cabinet parlamentar Teodorescu Cătălin  Florin, deputat PDL de Argeș

 


Musafir

#7956

2013-09-25 17:33


Compania Oil Gas Trade, o companie obscura, in spatele careia se vehiculeaza ca ar fi Gazprom, este dispusa sa plateasca oricat pentru a pune mana pe Oltchim, combinatul chimic valcean. Rusii pluseaza in stil mare si spun ca vor plati dublu fata de cea mai buna oferta concurenta pe care o va primi statul roman.

Dupa ce autoritatile au anuntat ca vor curata Oltchim de datorii, compania a devenit o tinta si mai interesanta pentru aspirantii la statutul de actionar majoritar al celui mai mare combinat chimic din regiune, in special rusii.

In spatele Oil Gas Trade ar fi, de fapt, Gazprom, dar si reprezentantii bancii de investitii VTB Capital, controlata de statul rus. Suma ar ajunge, potrivit discutiilor preliminare, la circa 200 milioane de euro, potrivit economica.net. Combinatul chimic valcean a intrat in insolventa la inceputul acestui an.
PAPADOPULOS

#7957 DE CE NU?

2013-09-25 17:52

Toti au promis, dar pana acum vorbe. Angajatii traiesc cu speranta ca vor lua si ei banii la timp'candva. Lasati vrajeala cu angajarile. Orice nou investitor, incepe cu personalul{TESA} STUFOS-sa fie daca se poate redus la minim. Toti am vrea sa fie romani, dar oare scapam de acel balcanism care ne caracterizeaza? Scapam de coardele sindicale care ne-au mancat ficatii sau ii lasam in continuare sa latre ,masini,camere la camin nu mai sunt,sedii nici atat. PS: RAMPLAST-multumeste doamnei MARDARE pentru faptul ca ne-a mai trimis musterei la carat de profile. Sunt cam plapanzi ,dar am inteles,ca ne-ati trimis un lot nou -mai grohotei-care se hraneau cu nucile din fata PAVILIONULUI.Ii asteptam cu drag, la carat nu trebuie carte multa! Dupa doua ,trei zile,precis intra in concedii medicale.

Musafir

#7958 oltchim

2013-09-25 19:00

Mai oameni buni nu va mai inteleg,cuvoia sau fara voia voastra faceti reclama sind.victoria,care e o adunatura de retardati.Ati vazut cu toti ,a atunci cand un produs nu se vinde i se face o reclama colosala,acelasi lucru faceti acum ,cu cernev,despre ceilalti nu trebuie sa ma obosesc sa comentez.Un papagal din gasca lui repeta invariabil,ca nu cernev e responsabil de datoriile uriase ale oltchim,e adevarat dar cum poate fi un zero barat responsabil de ceva?Cand era sef la el3 era singura sectie unde dir de productie supravegheau personal lucrarile.De ce? CA ERA prea "meserias" ,ca sa nu-l dea afara ROIBU si-a facut pomana,l-a trecut la dispecerat,acolo era pe post de centralist adica raspundea la telefoane si cerea rezolvari de la colegi fiindca era total depasit de complexitatea situatiilor.Dar intr-o noapte a avut o revelatie,s-a gandit ca el poate indrepta situatia oltchim,mare gresala, mai bine nu se mai trezea din somn,somnul dulce pe canapelele oltchimului,platit pe bani grei din munca prostilor.Asa,ca dragi colegi ,vizitatori ai acestui forum, voi a-ti facut aceasta nulitate de om,daca poate fi numit om,sa creasca precum un fat frumos(a se citi muma padurii).Toata ziua se spune cernev azis ,, afacut bai oameni buni el nu stie nici formula apei!El chema oameni care iesisera la pensie sa-i rezolve problemele prin instalatie,pt el erau vesnic o necunoscuta!Sa va fie frica de un asemenea specimen?Aduceti-va aminte ca in 89 nu v-a fost frica de un sistem mult mai brutal si bine pus la punct iar acum va e frica de niste GUNOAIE?


Musafir

#7959 Re: Vuza bate la porţile Oltchimului

2013-09-25 20:26

#7951: - Vuza bate la porţile Oltchimului

VUZA e capul de berbec impins de nemti si evrei!Ce l-a oprit pe distinsul domn VUZA sa cumpere actiunile in 2012? A ,DA PCC-ULera un mare semn de intrebare,acum ca au dato la pace se plimba brat la brat pe bulevard.Stiti da bine la popor, avem un investitor roman!!Mare realizare,dar chimcomplex fata de OLCHIM EGAL TANTAR FATA DE ELEFANT! hai SA MAI JUDECAM DOMNILOR ! Alta chestie cel putin bizara Decand se ocupa prefectul de intilniri cu investitorii? el ,cel pe care l-a durut in fund de oltchim dupa ce distinsul usl ,care ne-a ciordit voturile,a ajuns la putere?


Musafir

#7960 Re:

2013-09-25 20:47

#7925: -

Domnilor chiar nu sunteti fair play,pai daca varu jan a spus cu gurita lui,ca pana-n89 era merceolog la o fabrica de bere iar dupa indelungi degustari ale acestui lichid, pe care noi il consideram bautura racoritoare,a ajuns sa se creada mare ministru,iar in perioadele de mahmureala cronica a invatat sa cante la pian atunci de ce nu-i permite-ti si domnului cernev sa viseze ca poate fi director la oltchim????

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:04


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:04


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:04


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:04


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:05


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:05


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:05


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:05


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:05


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:06


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:06


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:06


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:06


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:06


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-09-26 04:07