Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #7953 Cozmin Gușă: "Viorel Hrebenciuc, veșnicul guzgan rozaliu, caută bani pentru Gruia Stoica"

2013-09-25 15:11

"Consultantul politic Cozmin Gușă a vorbit la Realitatea TV despre eșecurile privatizărilor făcute în timpul mandatului Guvernului Ponta.

<< Asistăm, din păcate, la o serie cvasi-fatală pentru economia României de privatizări nereușite și abordări defectuase, toate în dauna interesului național, ale unei guvernări Ponta care nu s-a învechit de loc, dar sunt cel puțin trei exemple - dezastrul Oltchim, eșecul CFR Marfă și marele scandal care este Roșia Montană - care arată nu doar limitele, ci și rea-voință administrativă, repet, în interesul de a guverna pentru cetățeni într-o perioadă foarte complicată pentru România.

Oltchimul a fost o privatizare mimată, în care guvernul lui Ponta a înțeles să accepte negocierea cu un saltinban din punct de vedere economic, Dan Diaconescu. Ce a rămas de acolo este un dezastru, sunt locuri de muncă distruse, un combinat care nu doar că nu este interesant pentru privatizare, ci nu se dorește să fie privatizat. Pe domnul Vulpescu îl regăsim astăzi ca director de cabinet al incompetentului prim-ministru Chițoiu și prezent în toate consiliile de administrație importante.

CFR Marfă a fost o privatizare eșuată pentru că ne-am trezit cu un singur competitor care și-a fixat prețul și care a câștigat ani la rând CFR Marfă în favoarea firmei sale GFR. Oamenii care au venit în stradă de la CFR Marfă sunt un exemplu. Astăzi - iată că îi ofer o postă de investigație lui Traian Băsescu - mai este puțin peste săptămână până la momentul în care ar trebui să fie date 20 de milioane. Domnul de la GFR, Gruia Stoica, nu are banii, iar Viorel Hrebenciuc încearcă să îi facă rost de bani. Ultima ispravă pe care ar putea să o investigheze președintele Băsescu, pentru că e vorba de un interes național, este să afle prin ce mijloace acest Viorel Hrebenciuc, eternul guzgan rozaliu, îl șantajează pe președintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, partenerul său de la SIF Moldova, ca să-i dea fără garanții un credit de 20 de milioane acestui Gruia Stoica.

Ca să măsurăm și incompetența, și reaua-voință a guvernării actuale, nu trebuie decât să ne uităm la ce se întâmplă la Roșia Montană și insistă în continuare pentru exploatarea cu cianurare a aurului românesc.

Ne aflăm într-o totală degringoladă care este bine exemplificată de aceste trei exemple. Ne aflăm într-un moment în care oameni extrem de lacomi, cum ar fi Viorel Hrebenciuc sau Sebastian Ghiță, l-au  << împachetat >> pe un premier tânăr și neexperimentat care la rândul său este speriat că își pierde puterea și care nu are altă șanse să guverneze decât din ce în ce mai prost. Firmele mici și mijlocii suferă într-un mod greu de neimaginat. Se anunță o iarnă grea cu tarife sporite >>, a spus Cozmin Gușă la Realitatea TV."

Preluare articol de pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cozmin-gu-a-viorel-hrebenciuc-ve-nicul-guzgan-rozaliu-cauta-bani-pentru-gruia-stoica_1275482.html#ixzz2fux13vQA