Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#7926 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-24 16:19

o ssa fiti surprinsi ca va dau nmui cacatilor cu tot cu petitia mami voastre de bulangi si de cacati ordinari ,care faceti alte jocuri ,dar nu ale oamenilor ,fota vo trage muistilor ,cu tot cu petitia voastra ,care invrajbiti oameni si ii rog pe oameni sa nu mai intre pe acest sait muist si imputit ;fota si a, s o sugeti si voi muistilor,a i cui sunteti

 


Musafir

#7927 VARUJAN BAIAT DE GASCA,

2013-09-24 16:22

  • In cadrul unei reuniuni cu senatorii PSD, Varujan Vosganian a vorbit despre o serie de priorităţi ale ministerului pe care îl conduce, între acestea fiind Oltchim.

    "Am vorbit despre proiectul Oltchim şi am arătat că în această săptămână creditorii ar trebui să aprobe o finanţare pe care o vom anunţa în câteva zile şi dacă ea se va realiza va fi o performanţă extraordinară pentru că Oltchim, care era aproape de dispariţie la începutul anului, devine bancabil şi capătă în acest fel girul unor bănci private. Apoi la sfârşitul lui septembrie va fi prezentat raportul de evaluare şi 'Oltchim doi' curăţat de datorii creditorilor, urmând ca luna octombrie să fie luna începerii negocierilor cu posibilii clienţi", a precizat Varujan Vosganian.

    În legătură cu compania Cuprumin, ministrul Economiei a arătat că, până la jumătatea lunii octombrie, ar trebui să fie finalizat procesul de atragere de investiţii şi a explicat care este procedura, respectiv care sunt companiile care au rămas în continuare în stadiul de calificare - o firmă turcească şi una elveţiană.

    "A fost totodată o discuţie foarte interesantă privind Remin Baia Mare şi Moldomin de la Moldova Nouă şi am arătat că dorinţa noastră este să fructificăm zăcămintele de cupru din cele două perimetre. Au fost câteva întrebări privind RAAN Turnu Severin şi posiblitatea recuperării a cât mai mult din uzina de apă grea de acolo", a menţionat Vosganian.

    Nu în ultimul rând, ministrul Vosganian le-a prezentat senatorilor PSD care au fost considerentele care au dus la privatizarea Aversa şi măsurile pe care le va lua pentru a monitoriza respectarea de către cumpărători a angajamentelor privind menţinerea producţiei şi păstrarea salariaţilor. "Şi am explicat că este un experiment cu totul nou - este pentru prima oară în România când o companie este salvată de la vânzarea bucată cu bucată prin faptul că în procedura falimentului fiind în momentul în care am devenit ministru l-am obligat pe cel care cumpără să păstreze capacităţile de producţie", a arătat el.

    În cadrul discuţiilor cu senatorii PSD, ministrul Economiei s-a exprimat împotriva lichidării marilor companii de stat.

    "Dacă ar fi să fac lista marilor companii de stat dispărute după 1990 aţi vedea că este un pomelnic întreg. Marile firme ale copilăriei şi adolescenţei mele - de la Laromet, până la Republica, Vulcan, Faur şi altele - sunt deja trecute in istorie. Nu mai vorbesc de industrii întregi - camioane, automobile de teren, tractoare, masele plastice, utilajul greu, flota. Ei bine, trebuie ca acum după 20 şi ceva de ani, în care am învăţat câte ceva de economia de piaţă, să fructificăm orice posibile soluţii.

    De aceea, pentru companiile pe care le-am găsit în stadiul falimentului, adică al vinderii bucată cu bucată - cum e AVERSA, Remin, sau Fortus Iaşi - am decis să opresc aceste proceduri. Nu pot întoarce falimentul, dar pot obliga pe cel care cumpără să nu destrame şi să vândă la fier vechi unităţile, ci să păstreze producţia şi să păstreze personalul. Aşa s-a întâmplat la AVERSA de exemplu, care era condamnată la dispariţie, dar care iată că acum are o şansă să existe pentru că cel care a cumpărat AVERSA a lăsat o garanţie de 5 milioane de euro, a acceptat că dacă nu respectă contractul să piardă jumătate din banii pe care îi alocă şi să păstreze personalul şi producţia", a mai spus ministrul Vosganian.

Musafir

#7928 Re: VARUJAN BAIAT DE GASCA,

2013-09-24 16:28

#7927: - VARUJAN BAIAT DE GASCA,

"Am decis termenul de negociere şi să realizăm o cerere de ofertă pentru a tatona aşteptările pieţei şi să ne ajute să realizăm o listă scurtă a posibililor investitori. Un astfel de investitor ar trebui să aibă o bonitate care să fie probată de scrisori de bonitate bancare şi de confort şi să acopere cel putin 25% din suma care trebuie angajată. Să aibă experienţă în domeniul chimiei şi pertrochimiei şi o reţea globală în care să se integreze. Oferta va fi publicată pe site-ul ministerului", a spus Vosganian într-o conferinţă.

Reprezentanţii administratorilor judiciari au precizat că în prezent opt companii sunt interesate de Oltchim.

Vosganian a arătat că obiectul în cazul Oltchim este ca în septembrie-noiembrie 2013 combinatul să fie sufiecient de credibil pentru a putea acoperi activitatea pe anul 2014 prin contracte ferme

"Un Oltchim lipsit de această capacitate ar fi mai puţin credibil decât dacă nu are asigurată piaţa pentru 2014", a precizat ministrul Economiei.

Ministerul Economiei a anunțat la începutul linii mai că a primit zece scrisori de intenţie pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, de la companii mari din India, Qatar, Marea Britanie, Germania, Israel sau Azerbaijan, unele dintre acestea vizitând chiar combinatul.

Combinatul din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an. Privatizarea companiei a eşuat anul trecut întrucât Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni, nu a plătit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

Autorităţile române s-au angajat prin acordul cu FMI să privatizeze Oltchim, în caz contrar compania urmând să intre în lichidare.


Musafir

#7929 VUVUZEAUA PCC,

2013-09-24 16:36

• liderul de sindicat de mucava este unealta polonezilor de la PCC, iar angajaţii de la Oltchim ar trebui să fie cu ochii pe Cernev şi pe jocurile periculoase pe care le face • miza este uriaşă: în caz de concedieri colective, oamenii de la Oltchim trebuie să primească salarii compensatorii de 57 milioane euro

DIVERSIUNE. În aceste vremuri tulburi, angajaţii de la Oltchim, chiar dacă sunt supăraţi şi au spectrul şomajului deasupra capului, trebuie să judece limpede şi să nu se lase manipulaţi de indivizi care-şi urmăresc în primul rând interesul lor personal, iar mai apoi fac jocurile unora care vor să pună mâna pe Oltchim degeaba. Corneliu Cernev este cel mai periculos personaj de la Oltchim, pentru că, prin intermediul lui, PCC controlează o parte dintre salariaţi şi vor să-i coopteze şi pe ceilalţi. Nu trebuie să ne imaginăm că Cernev este inteligent, că nu e cazul, el este doar o marionetă în mâna celor care fac, cu adevărat, jocurile pentru a cumpăra Oltchim la preţ de nimic. Oare cei de la SRI şi SIE ştiu ce face Cernev? O întrebare legitimă la care nu aşteptăm neapărat un răspuns, însă măcar dacă s-ar rezolva ceva, am fi mulţumiţi. Nu facem parte din categoria celor care strigă „Nu ne vindem ţara”, însă, în cazul Oltchim, lucrurile încep să se aşeze astfel încât PCC-ul să aibă drum liber către a pune mâna pe combinat nici măcar ieftin, ci pe degeaba.

Până acum, polonezii de la PCC au demonstrat că sunt maeştri în arta disimulării şi a manipulării, doar nu degeaba Zaremba, reprezentantul lor, a fost colonel de securitate în Polonia. Jocul pe care-l fac acum se îndreaptă împotriva Sindicatului Liber Oltchim, care este reprezentativ în momentul de faţă şi care este garantul contractului colectiv de muncă ce are valabilitate până în 2014.

PCC vrea să scape de salariile compensatorii de 57 milioane euro

După ce au scăpat de Constantin Roibu din fruntea combinatului, polonezii şi-au mutat atenţia către Mihai Diculoiu, liderul de sindicat al Sindicatului Liber „Oltchim”. Acestuia i se pun în cârcă lucruri pe care nu le-a făcut, tocmai pentru ca oamenii să-şi piardă încrederea şi să se mute la Sindicatul „Victoria” al lui Cernev, omul lor. Care este miza, de fapt? În contractul colectiv de muncă, care expiră în decembrie 2014, la art. 38 – 42 se specifică clar că în cazul de concedieri colective se asigură salarii compensatorii în valoare de 57 milioane euro, care, în acest moment, se află în camera de date a Ministerului Economiei. Astfel, realizăm miza uriaşă care există în cazul în care se va ajunge la concedieri colective. Cei de la PCC şi-au făcut deja calculele şi nu le convine să dea 3 milioane euro pe combinat, iar mai apoi să plătească salarii compensatorii de 57 milioane euro, adică de 19 ori mai mult. În niciun caz!

Cernev, marioneta

Atunci, l-au aruncat în scenă pe Cernev, comediantul de doi bani, care se joacă de-a liderul de sindicat, dar şi cu soarta oamenilor de la Oltchim. Pentru o mie de euro şi promisiunea că, la un moment dat, odată va ajunge directorul Oltchim, Cernev este în stare de orice. Chiar să-şi trădeze, în acest fel mârşav şi ordinar, colegii. Ce trebuie, de fapt, să facă Cernev? Să-i convingă pe oameni să plece de la Sindicatul Liber Oltchim, care, în acest moment, este reprezentativ, către Sindicatul Victoria, şi în acest fel să se negocieze un nou contract colectiv de muncă fără clauza respectivă cu salariile compensatorii. Ceea ce Cernev execută deja. Cunoaştem cu toţii discursul lui Cernev despre Diculoiu şi cum încearcă să-i deturneze pe oameni spre sindicatul lui. În acest moment, mesajul pentru angajaţii de la Oltchim este simplu: poate să nu vă placă Diculoiu, cu siguranţă că aveţi reproşuri îndreptăţite să-i faceţi, însă, acum, contractul colectiv de muncă este singurul dvs. garant că nu rămâneţi pe drumuri şi că veţi primi plăţi compensatorii în caz că se ajunge la concedieri colective. Şi, cu siguranţă, se va ajunge! Nu vă lăsaţi amăgiţi de discursuri patetice sau promisiuni deşarte. La cum stau lucrurile în acest moment, guvernul român n-are de gând şi nici nu vrea să salveze Oltchim. Toate actele şi faptele miniştrilor de resort arată că n-au niciun plan de redresare sau salvare a combinatului. Aşa că, dragi salariaţi de la Oltchim, vă rămâne o singură certitudine: salariile compensatorii pe care sunt obligaţi să vi le plătească. Dacă vă divizaţi, iar sindicatul liber Oltchim nu mai are reprezentativitate, trebuie negociat un alt contract colectiv de muncă, în care probabil că nu se vor mai regăsi plăţile compensatorii.

DIVERSIUNEA

Propaganda PCC, prin trâmbiţa Cernev, susţine că mătuşa lui Mihai Diculoiu s-ar fi ales cu o casă construită pe banii strânşi în cadrul campaniei „donaţii pentru sinistraţi”. Dacă cei care au muşcat momeala, ar fi cerut câteva lămuriri la Instituţia Prefectului, din marea anchetă jurnalistică n-ar mai fi rămas decât un fâs. Astfel, în urma inundaţiilor din 2006, fundaţia Oltchim a decis să strângă bani pentru refacerea a 12 case din judeţul Vâlcea. Din donaţiile salariaţilor colectate în perioada 1 mai 2006 – 28 februarie 2007 s-au strâns 722.000 lei (7,22 miliarde lei vechi), nu 11 – 12 miliarde lei vechi, cum eronat şi mincinos susţine Corneliu Cernev. Noi nu lucrăm pe vorbe, domnule Cernev, ci pe documente! În contul acestor bani strânşi, s-a stabilit să se construiască 12 case cu două camere, baie şi bucătărie date la cheie. Până la începutul anului 2008, s-au construit 3 case în comuna Alunu, una în Slătioara, una în Făureşti, una în Mateeşti (dar nu mătuşii lui Diculoiu, ci unor oameni cărora li s-a dărâmat casa, toate rudele liderului de sindicat sunt în judeţul Olt) şi una în comuna Stoileşti. Pentru alte 4 case din comuna Fârtăţeşti s-a executat structura de rezistenţă. În total, unsprezece case. Cea de-a douăsprezecea casă care trebuia construită nu s-a mai realizat din cauza faptului că beneficiara a plecat la muncă în străinătate, iar primăria nu a emis autorizaţia de construire pentru că nu a existat nicio cerere. Construcţia caselor a început în luna octombrie 2007 şi s-au selectat trei firme de construcţii: SC PROTECTCHIM SA, SC GOVORA SA şi SC PROGAZ SRL.

Mai mult decât atât, printr-o adresă a Instituţiei Prefectului către SC Oltchim SA din data de 21 februarie 2008, prefectul de atunci Radu Renga apreciază în mod deosebit eforturile Sindicatului Liber Oltchim, dar şi ale fundaţiei „Oltchim” pentru desfăşurarea acţiunii de ajutorare a persoanelor sinistrate din judeţul nostru. Restul sunt doar vorbe. Cifrele reale se află în contabilitatea fundaţiei şi vorbesc de la sine. Câţi politicieni sau oameni de afaceri potenţi mai pot spune că au construit case pentru sinistraţi sau nevoiaşi? De la fostul senator Matei Vintilă, n-am mai auzit de asemenea gesturi.

MAGDA POPESCU

 

http://www.voceavalcii.ro/2013/03/07/cernev-vuvuzeaua-pcc/


Musafir

#7930 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-24 16:48

#7901: - Re: Re: Re: Re:

  • luni, 8 aprilie 2013
  • 1.221 vizualizări

http://www.voceavalcii.ro/wp-content/uploads/fond60-350x175.jpg...

• liderul Sindicatului Victoria din Oltchim a mers la toţi şefii de secţii din combinat, ameninţându-i cu demiterea dacă ei şi subordonaţii lor vor merge la protestul de la Bucureşti • Cernev se dă mare viitor director şi se laudă că are sprijinul administratorilor judiciari Piperea şi Bălan • Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim, susţine însă că protestul din faţa Guvernului României va avea loc marţi, 9 aprilie a.c., iar de la Vâlcea vor fi prezenţi peste 500 de angajaţi, cărora li se alătură încă 500 de salariaţi de la Arpechim.

Pe zi ce trece, sindicalistul Cernev de la Oltchim îşi dă arama pe faţă. Gurile rele vorbesc de mult timp că „Victoria” lui Cernev este „vândută” PCC-ului şi de aceea vulpoiul lider de sindicat face jocurile polonezilor în defavoarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. În ultimul timp însă, Corneliu Cernev nici măcar nu se mai ascunde după deget, el arătând clar că scopul său este de a distruge societatea vâlceană şi a le face pe plac celor de la PCC. Prima dată când s-a demascat public a fost chiar la celebra şi controversata întâlnire cu o parte din parlamentarii vâlceni, de la Prefectura Vâlcea, când liderul Sindicatului „Victoria” nu s-a sinchisit să apere interesele colegilor săi, care erau ameninţaţi cu disponibilizările, ci mai degrabă a spus că aceste concedieri sunt necesare. Toată lumea ştie însă că, alături de directorul Tălpăşanu, Cernev a întocmit listele de concedieri, propunând să fie disponibilizaţi oameni care se împotrivesc politicii lor distructive.

Acum însă, sindicalistul a schimbat tactica şi nu-şi mai face jocurile pe la spate. Zilele trecute, el a trecut la acţiune, deplasându-se prin toate secţiile combinatului şi împărţind ameninţări în dreapta şi-n stânga, avertizându-i pe angajaţi că el va fi „viitorul director de la Oltchim”.

„Ne-a transmis că vom fi filmaţi, iar cei prezenţi la protest vor fi daţi afară” – un angajat de la Oltchim

După cum bine se ştie, angajaţii combinatului Oltchim Rm. Vâlcea au organizat pentru marţi, 9 aprilie a.c., un miting de amploare la Bucureşti, chiar în faţa Guvernului. Numai că, participarea acestora la protest, sindicalistul Cernev s-a pus pe treabă şi a mers la toţi şefii de secţii din combinatul Oltchim, ameninţându-i că, dacă ies în stradă, vor fi daţi afară. El le-a cerut şefilor de secţie să le transmită angajaţilor că vor fi filmaţi la Bucureşti, iar când vor fi văzuţi pe camere de administratorii judiciari şi de guvernanţi, vor fi concediaţi. Acest lucru ni l-au dezvăluit câţiva salariaţi din Oltchim, care, sub protecţia anonimatului, ne-au mărturisit că, în ultimul timp, Cernev face toate „treburile murdare” ale PCC – ului în combinat. „Ne-am săturat de el, acum ne este clar la toţi că este omul PCC-ului şi nu face decât să distrugă Oltchim. Acum Cernev încearcă să împiedice oamenii să iasă în stradă la protest. S-a dus prin toate secţiile combinatului şi i-a ameninţat pe şefii de secţie cu demiterea. Le-a transmis şi angajaţilor că vor fi filmaţi la proteste şi dacă îi va vedea pe camere, el îi va da afară, pentru că are tot sprijinul lui Piperea şi Bălan şi va fi director la Oltchim. Din păcate, multora dintre angajaţi le este frică să mai iasă la proteste. Ne întrebau jurnaliştii, când au venit la combinat,  de ce nu ies 3.000 de angajaţi în stradă? Păi unii dintre ei sunt în schimburi, iar altora le este frică pentru că acest Cernev umblă numai cu ameninţări şi cu mizerii. Se alege praful de Oltchim, iar Cernev pune umărul serios să se întâmple acest lucru. Sper că toţi colegii mei din combinat vor fi curajoşi şi nu se vor lăsa intimidaţi de acest nemernic care distruge Oltchim. Trebuie să mergem cât mai mulţi la protest la Bucureşti” – ne-a spus unul dintre angajaţi, căruia din motive lesne de înţeles îi vom păstra anonimatul.

„Sunt convins că Cernev este capabil de orice” – Mihai Diculoiu

Despre ameninţările lui Cernev nu era la curent liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, care, însă, susţine că nu-l mai miră nimic. El speră totuşi ca oamenii să nu se lase intimidaţi şi să vină la protestul de la Bucureşti pentru a-i sensibiliza pe guvernanţi să facă ceva pentru salvarea combinatului Oltchim. Conform spuselor acestuia, marţi, 9 aprilie a.c., peste 500 de angajaţi de la Oltchim Rm. Vâlcea şi încă 500 de la Arpechim Piteşti vor protesta în faţa Guvernului României. „Nu ştiam de ameninţările lui Cernev, dar nu cred că oamenii îl vor băga în seamă. Totuşi, sunt convins că Cernev este capabil de orice şi de aceea nu mă mai miră nimic. Eu nu am primit niciun semnal din partea membrilor sindicatului pe care-l conduc. Cei care ştiu că s-a făcut presiuni pe ei, eu îi îndemn să aibă curaj şi să iasă public să o spună. În privinţa protestului de la Bucureşti, din faţa Guvernului României, noi avem deja listele cu cei 500 de angajaţi de la Oltchim Rm. Vâlcea care vor fi prezenţi. Nu cred că vor fi probleme…” – ne-a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

CLAUDIA STANCIU


Musafir

#7931 Re: de ce s-a suparat ochelarica

2013-09-24 16:52

http://www.voceavalcii.ro/wp-content/uploads/angajat-oltchim-injuraturi-2-350x18...

Oltchimul moare. Chimiştii sunt disperaţi. Ei au fost trădaţi de guvernanţii social-democraţi, de liderii lor de sindicat, de aerul democraţiei în care au crezut, de bunăstarea promisă în campania electorală. Pas de te poţi răzbuna, de te poţi apăra! În contrapartidă cu sindicatul mulţimii salariaţilor chimişti, miniştrii liberali au susţinut înfiinţarea unui sindicat alternativ, sindicatul „Victoria lui Cernev”. Pentru că, într-adevăr, şi-au învins colegii de muncă. Lumea combinatului s-a împărţit în două, obţinându-se, astfel, diversiunea preconizată. Pe acest fond, păcăliţilor de pe Platforma Industrială Rm. Vâlcea nu le-a mai rămas decât protestul şi ocuparea vremelnică a arterelor naţionale de transport. Joi, săptămâna trecută, pentru a nu fi acuzaţi şi inculpaţi de perturbarea traficului rutier, sindicaliştii au defilat pe trecerea de pietoni de lângă podul ce duce la Combinat, sub supravegherea poliţiştilor, care aveau infiltraţi printre demonstranţi, în civil şi o mulţime de jandarmi cu glugile treningurilor pe cap. Ca să nu li se vadă căştile prin care ţineau legătura cu şeful lor cel mare, care, diferit de „spioni”, nici măcar nu îşi masca firele de la carcasele receptoarelor amplasate în urechi. Democraţie cu pumnul în gură! I-am secondat pe râmnicenii batjocoriţi de putere, pe tot parcursul protestului lor, filmând decenţa mişcării sindicale,  încercând să-i sprijinim moral pe concetăţenii noştri. Să vadă că suntem lângă ei, că suntem cu ei, după cum am fost chiar de la declanşarea dezastrului. Am fost singura publicaţie locală care l-am criticat şi arătat cu degetul pe acţionarul minoritar PCC, autorul falimentului Oltchim şi am semnalat, aproape număr de număr, dezastrul care va veni. Nu ne-a băgat nimeni în seamă. Şi a venit. În fotografia cu care ne-am ilustrat articolul puteţi remarca un salariat de la Oltchim. Sindicalist. Gras şi cu bunăstarea la vedere. Acesta, văzându-ne prin preajma lor, a început să ne înjure, să ne ameninţe prin gesturi făcute cu pumnul, să se comporte ca un huligan pe stadioane. Uimiţi de cele ce ni se întâmplă şi, crezând ca ne confundă, i-am strigat prin geamul maşinii că suntem de-ai lor, că suntem cu ei, că suntem din Vâlcea. Răspunsul primit a lămurit instant situaţia: „Vă cunoaştem. Sunteţi de-ai lui Roibu!”. De parcă noi am fost – atâţia ani câţi are grohoteiul acesta pe cartea de muncă – sub conducerea managerului Roibu. Uitaţi-vă la el cât este de gras. I-a mers bine şi a luat salarii mai mari decât media salariilor pe judeţ. Acest lucru i s-a imputat ex-directorului Oltchim, prin raportul administratorilor judiciari, apăsând tendenţios pe ideea creşterilor salariale la Oltchim în detrimentul producţiei. Iar acum, individul acesta diversionist se pronunţă împotriva binefăcătorului său. Grohoteiul a dus-o mai bine ca noi, mai bine ca 90% din populaţia activă a judeţului. Dar acum el este de-al lui Cernev, opozantul liderului majorităţii sindicatului legitim – Diculoiu şi crede că i se iartă că se manifestă ca un huligan. Ştim că acest articol va fi citit de sute de salariaţi chimişti ai Oltchim. Ţinem să vă reamintim, domnilor, că fostul dvs. manager – dr. ing. Constantin Roibu – , împreună cu echipa sa, şi-au dat demisia, atunci când ministrul liberal a promis că imediat, după demisia echipei Roibu, va dirija, spre Oltchim, 45 milioane euro, pentru reabilitarea procesului de producţie aflat în stare de sucombare. Pentru cine au demisionat managerii menţionaţi? Şi mai ales pentru ce? Pentru ca Cernev şi ai lui să se bage în seamă şi să facă jocul Puterii? Să moară Combinatul? De ce nu sunt luaţi de urechi diversioniştii sindicatului Victoria şi azvârliţi oprobriului public, arătaţi cu degetul ca distrugători ai unităţii sindicale – ce sunt, ca nişte colaboraţionişti cu duşmanii politici ai democraţiei capitaliste – cum sunt? Da, grohoteiule, cu toţii suntem „de-ai lui Roibu”, de-ai sindicaliştilor adevăraţi ai lui Diculoiu, de-ai judeţului şi democraţiei din ţară. Din totdeauna, colaboraţioniştii au sfârşit-o rău. Aşa vei sfârşi şi tu! Partea proastă este că tot aşa o vor sfârşi şi cei care s-au lăsat dezbinaţi, cei care nu şi-au cunoscut interesul şi nu şi-au susţinut conducătorii. Acum este prea târziu!

• Romeo POPESCU

#7878: -

 


Musafir

#7932 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-24 17:03

#7901: - Re: Re: Re: Re:

http://www.voceavalcii.ro/wp-content/uploads/cernev_sindicat-oltchim-21-350x141....

  • luni, 1 aprilie 2013

 

BREAKING NEWS: Luni, în jurul orei 15,00, la sediul Ministerului Economiei, a avut loc întâlnirea delegaţiei vâlcene compusă din oficialităţile administrative judeţene, prefectul Mircea Nadolu, primarul Râmnicului – Emilian Frâncu şi sindicaliştii de pe Platformele industriale Oltchim şi Arpechim, cu ministrul liberal Varujan Vosganian, în continuarea dialogului pentru salvarea Combinatului chimic şi, implicit, a locurilor de muncă. Cu această ocazie, vorbindu-se despre disponibilizaţi, administratorul judiciar Niculae Bălan a specificat că lista cu aceştia a fost deja stabilită cu sindicatele din societatea comercială supusă reorganizării judiciare.

Prezent la dialog, Mihai Diculoiu – liderul Sindicatului Liber Oltchim, sindicat care are în cuprinderea lui cei mai mulţi salariaţi ai unităţii, a declarat că nu a fost consultat de nimeni în această privinţă şi ca autorul propunerilor pentru disponibilizările salariale de la Vâlcea, nu poate fi, în aceste condiţii, decât controversatul Corneliu Cernev. Ministrul liberal Vosganian, cu referire la situaţia oltchimiştilor, a afirmat, cu întregul său dezgust manifestat, că nu are nici o plăcere sa vorbească despre Oltchim şi că ministerul condus de el nu are nici un interes să preia rafinăria de la Arpechim. Iată atitudinea guvernanţilor uslamişti faţă de o gravă problema economică şi socială, ca urmare a promisiunilor mincinoase făcute in campania electorală de la alagerile generale, după ce au primit peste 3000 de voturi de la salariaţii lăsaţi fără locuri de muncă, începând cu data de 15 aprilie.

Poate acum, în ceasul al doisprezecelea, sindicaliştii vâlceni vor înţelege că au fost sabotaţi de oamenii lui Cernev, colaboraţionişti ai mincinoşilor guvernanţi, spărgând unitatea sindicală, trimiţându-şi, astfel, spre disperare, tovarăşii de muncă,

până le va veni şi lor rândul la disponibilizare. Ceea ce se întâmplă la ministerul Economiei, este „Victoria lui Cernev”, fond pe care, ministrul înfuriat, ca replică la ameninţarea că sindicaliştii vor picheta zile întregi Palatul Victoria, a menţionat că se va uita şi el „cum o să vă petreceţi timpul în faţa guvernului!”. Corespondentul nostru, aflat în sala întrunirii, ne-a transmis informaţii prin sms, specificând că termenii „dacă” şi „o să” au fost cuvintele de bază ale filosofului ministru liberal care înfruntă nedelicat cererile delegaţilor, de la nivelul celor 70 de procente cu care i-au creditat românii pentru stabilitate economică şi politică, dezvoltarea economiei şi crearea unui milion de locuri de munca, timp de 4 ani, primisiune falsă şi  aberanţă. Întrunirea s-a terminat la ora 17, 30, tot aşa cum a început, cu “onoarea” nereperată a guvernanţilor şi misterul viitorului Oltchim adâncit.

„Noi am cerut planul de salvare a combinatului, iar guvernanţii au venit cu măsura disponibilizărilor. Din câte am înţeles noi, urmează să plece în somaj 400 de angajaţi de la Petrochimia Argeş, 600 de la combinatul vâlcean şi încă 500 salariaţi tot de la Vâlcea în şomaj tehnic. Asta înseamnă că 1.500 de oameni pe lângă faptul că nu şi-au luat salariile pe ultimele luni îşi vor pierde şi locurile de munca”, ne-a declarat telefonic liderul Sindicatului Liber, Mihai Diculoiu.

Vom reveni.

• Romeo POPESCU

 

 

http://www.voceavalcii.ro/2013/04/01/victoria-lui-cernev/


Musafir

#7934

2013-09-24 17:17

vosganian Discurs politicianist şi batjocoritor al ministrului Economiei la Vâlcea, la întâlnirea cu sindicatele. Ministrul Vosganian şi-a etalat măsura incompetenţei şi neputinţei la întâlnirea cu sindicatele din cadrul Oltchim din sala mare a Prefecturii Vâlcii. A demonstrat că este şi slab informat şi că habar nu are despre Oltchim şi problemele acestuia. Dacă la economie nu se pricepe, ne-a dat gata la literatură. Vosganian l-a comparat pe sindicalistul Diculoiu cu Hamlet, în încercarea de a-i închide gura acestuia.

„Oltchimul era şi vândut şi îndatorat. Numai bordurile, panselele şi păsările care zburau pe cer nu erau gajate. O situaţie care n-a mai existat ca un combinat care este unul dintre cele mai bune din punct de vedere tehnologic din Europa cu patente de zeci şi zeci de milioane de euro ajunsese îndatorat cu aproape 1 miliard de euro şi gajat complet. Toţi cei care s-au făcut responsabili de acest lucru ar fi bine ca acum să tacă. FMI a spus că n-are rost să pierdem vremea cu Oltchim. Închideţi-l şi terminaţi cu el. Oltchimul pe care l-am moştenit eu valora în ochii creditorilor un maldăr de fier vechi” – a spus ministrul la începutul şedinţei.

În timpul discuţiilor, când spiritele s-au încins, realizând că vor scăpa situaţia de sub control, liderii de la Bucureşti, prin tertipuri ieftine, au încercat să minimalizeze importanţa liderului de sindicat Diculoiu, ba mai mult, atunci când acesta a ridicat problema bonurilor pentru combustibil, Vosganian a băgat mâna în buzunar, spunând că îi dă el banii. Un gest de manelist, vorba unui sindicalist, nicidecum de oficial al statului român, care administrează economia acestei ţări. Cu toate acestea, nu au reuşit să-i închidă gura lui Diculoiu, care a prezintat doleanţele membrilor din Sindicatul Liber Oltchim, singurul sindicat reprezentativ la nivelul combinatului. „V-am cerut să începeţi cu strategia de funcţionare a Oltchim. Din ianuarie, de când s-a declarat insolvenţa, plutim în derivă. Vă rog să ne prezentaţi strategia, dacă o aveţi, să o putem transmite şi noi la salariaţi. Să vedem de unde mai daţi salarii pe iulie şi august, că trei luni v-a ajutat AJOFM-ul? Vă rugăm prezentaţi-ne strategia de funcţionare şi de privatizare a Oltchim. Mă interesează în mod expres ce măsuri luaţi cu administratorii judiciari, care au preocupări să aducă pe postul de directori prieteni, rude ş.a.m.d. De faptul că administratorii judiciari au o organigramă stufoasă cu 23 de directori. Vă cer şi am solicitat şi premierului Ponta o comisie guvernamentală condusă de Ionel Blănculescu pentru o analiză viabilă. Domnul Piperea şi domnul Bălan nu au alte preocupări decât să spună aici că se plăteşte pentru maşina sindicatului 300 lei” – a susţinut, cu tărie, Mihai Diculoiu.

Daniela Pană cea perversă

Perversă însă a fost atitudinea ministresei Pană, cea cu dialogul social, care dialoghează doar cu cine îi convine. Adeptă probabil a principiilor lui Machiavelli, „Dezbină şi stăpâneşte”, aceasta a ţinut să sublinieze „Domnul Diculoiu este externalizat. Pentru cetăţeanul de rând, vrea să se ştie că în sală mai este un sindicat, cu oameni care nu sunt scoşi din producţie…” referindu-se la sindicatul Victoria al lui Corneliu Cernev. Nu mai amintim despre penibilul situaţiei, atunci când a vorbit Cernev, iar doamna ministru Daniela Pană a căzut în visare, uitându-se galeş la psedo-sindicalistul, care încă se mai visează director. „Aş vrea să vă mulţumesc că aţi venit la Rm. Vâlcea. În ceea ce priveşte capitalul de lucru, lucrurile au evoluat de la ultima noastră întâlnire. Este adevărat că există o serie de inadvertenţe în ceea ce priveşte organigrama şi ştatul de funcţii. Este normal ca cei care au plecat, cei 930, să-şi primească drepturile salariale, iar cei care au rămas e bine să ştie pe ce venituri mizează în fiecare lună” – a ciripit Cernev, adânc recunoscător stăpânilor de la Bucureşti.

Sindicalistul Vîncea i-a dat-o peste bot lui Vosganian

Enervat peste măsură de gestul ministrului de a-i da bani lui Diculoiu, vicepreşedintele Cartel Alfa Vâlcea, Ionel Vîncea, a reuşit să-l reducă la tăcere pe ministrul Vosganian. „Faceţi foarte mult rău Oltchimului, dacă dvs. prin atitudinea asta lăsaţi sentimentul că la Oltchim se face circ. Circ s-a făcut anul trecut şi mie mi-e destul! Gândiţi-vă la românii care suportă pierderile din anii trecuţi care s-au făcut când dvs. îi reprezentaţi pe sindicalişti. Dacă dvs. continuaţi aşa, se va înţelege că Oltchim n-are altă soluţie decât să fie telenovelă la televiziuni” – a glăsuit ministrul.

„Domnule ministru, vă rog să nu mă enervaţi, că vă scot factura de la Oltchim din campania electorală, bani daţi ca să ieşiţi voi ăştia de la USL” – i-a aruncat în faţă Ionel Vîncea. La această remarcă, Vosganian a tăcut chitic, pentru că, într-adevăr, cine din USL îşi doreşte să se vadă cât au supt politicienii din Oltchim, însă noi cei din presă am fi curioşi să aflăm câţi bani din Oltchim s-au dus în campaniile electorale şi în conturile partidelor politice. Aşadar, îi solicităm public domnului Vîncea să prezinte actele contabile din care reiese că Oltchimul a finanţat campanii electorale, partide politice sau politicieni.

ZIARIST DE DOI LEI

#7935 dracu mai intelege ceva !

2013-09-24 18:09

Toti care viziteaza combinatul raman cu gura cascata : utilaje in buna stare, profesionisti adevarati nu facuti la apelul bocancilor, curatenie luna.Pai cum vine treaba asta ? Parca ziceati ca suntem un morman de fiare vechi , ca ROIBU a facut si a dres. Pai cand au vazut astia de la BORZESTI CE ESTE IN COMBINAT, mai -mai ,erau in stare sa pomeneasca pe cine stiu eu.OLTCHIMUL A FOST INTRETINUT SI DE CEI CARE AU FOST DISPONIBILIZATI. NU MERITAU SA FIE JIGNITI DE UN LINGAU CA TIBERIU PARNAU DE LA ZIARUL DE VALCEA.CE SCURSURA DE OM. SA FI LUCRAT SI EL UN AN IN MEDIU TOXIC,NU 30-35 ANI.AUZI-CARE FRECAU MENTA ! CE MINTE DIABOLICA !!!1

Musafir

#7936 Re: dracu mai intelege ceva !

2013-09-24 18:15

#7935: ZIARIST DE DOI LEI - dracu mai intelege ceva !

ziarist platit de PCC. pentru ca PCC vrea sa distruga concurenta.


Musafir

#7937 STOP !!!

2013-09-24 18:23

Sa ne mai lasati cu liderii astia de carton. Odata si odata se va face lumina: cine a tradat, sau a mancat banii oamemilor. Sa-l vedem odata privatizat , si instaurata acea pace sociala, ca prea ne-au invrajbit astia.

Musafir

#7938 ok

2013-09-24 18:38

Bine spus,vrajba si altceva nimic.Pacat
SALVATI OLTCHIM

#7939 Curierul de Ramnic / Director: Silviu POPESCU / Vineri, 2 august 2013

2013-09-24 19:38

http://www.ramnic.ro/articole/mariana-cmpeanu-exista-bani-pentru-disponibilizatii-de-la-oltchim-si-posta-romna-br--55558/2013-08-02


http://www.ramnic.ro/img/articole/55558.jpg...

"Mariana Câmpeanu: Există bani pentru disponibilizaţii de la Oltchim şi Poşta Română


Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim şi de la Compania Naţională Poşta Română, a declarat la RTV, ministrul de resort, Mariana Câmpeanu.

'Din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă şi salariile compensatorii. De asemenea, la rectificarea bugetară au fost luate în calcul şi cele aproximativ 3.000 de persoane care vor fi disponibilizate de la Compania Naţională Poşta Română', a afirmat ministrul Mariana Câmpeanu.

Aceasta a precizat, totodată, că nu are date referitoare la disponibilizările de personal de la CFR Marfă şi CFR Călători.

'Până acum, nu e prevăzută nicio disponibilizare la CFR Marfă şi CFR Călători. Pot să vă spun acest lucru pentru că am semnat chiar eu bugetele de venituri şi cheltuieli de la cele două companii feroviare', a mai spus ministrul Muncii.

Un număr de 3.650 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din cadrul companiei Poşta Română începând cu luna septembrie, pe baza unor criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România şi construite în funcţie de evaluarea competenţei profesionale, abaterilor disciplinare şi a opţiunii individuale, a anunţat, recent, Compania Naţională Poşta Română.

Pe de altă parte, administratorul special al Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că activitatea combinatului va fi redusă temporar, începând din 29 iulie 29 iulie, timp de două luni, 'din motive economice şi tehnologice', iar 715 angajaţi ai societăţii vor fi trimişi în şomaj cu indemnizaţie compensatorie de 80% din salariul de bază.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvenţă din ianuarie 2013 şi era propus pentru a fi privatizat până în luna iunie a acestui an. în prezent, combinatul funcţionează la 27% capacitate.

Memorandumul cu privire la intrarea în insolvenţă a SC Oltchim SA a fost aprobat de Guvern în data de 23 ianuarie 2013."

 

Doamna ministru Mariana Campeanu, unde sunt banii unde este privatizarea? Pana acum declaratiile dumneavoastra sunt numai MINCIUNI spuse de la tribuna PARLAMENTULUI ROMANIEI. Spuneti-ne adevarul!


Musafir

#7940 Mariana Câmpeanu: Există bani pentru disponibilizaţii de la Oltchim şi Poşta Română

2013-09-24 19:55

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-07/07311835138764487.jpg...

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/213751-Mariana-Campeanu-Exista-bani-pentru-disponibilizatii-de-la-Oltchim-si-Posta-Romana.html

Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim şi de la Compania Naţională Poşta Română, a declarat miercuri, la RTV, ministrul de resort, Mariana Câmpeanu.



'Din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă şi salariile compensatorii. De asemenea, la rectificarea bugetară au fost luate în calcul şi cele aproximativ 3.000 de persoane care vor fi disponibilizate de la Compania Naţională Poşta Română', a afirmat ministrul Mariana Câmpeanu.

Aceasta a precizat, totodată, că nu are date referitoare la disponibilizările de personal de la CFR Marfă şi CFR Călători.

'Până acum, nu e prevăzută nicio disponibilizare la CFR Marfă şi CFR Călători. Pot să vă spun acest lucru pentru că am semnat chiar eu bugetele de venituri şi cheltuieli de la cele două companii feroviare', a mai spus ministrul Muncii.

Un număr de 3.650 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din cadrul companiei Poşta Română începând cu luna septembrie, pe baza unor criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România şi construite în funcţie de evaluarea competenţei profesionale, abaterilor disciplinare şi a opţiunii individuale, a anunţat, recent, Compania Naţională Poşta Română.

Pe de altă parte, administratorul special al Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că activitatea combinatului va fi redusă temporar, începând din 29 iulie 29 iulie, timp de două luni, 'din motive economice şi tehnologice', iar 715 angajaţi ai societăţii vor fi trimişi în şomaj cu indemnizaţie compensatorie de 80% din salariul de bază.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvenţă din ianuarie 2013 şi era propus pentru a fi privatizat până în luna iunie a acestui an. În prezent, combinatul funcţionează la 27% capacitate.

Memorandumul cu privire la intrarea în insolvenţă a SC Oltchim SA a fost aprobat de Guvern în data de 23 ianuarie 2013. AGERPRES (AS-autor: Magdalena Tănăsescu, editor: Andreea Marinescu)


Musafir

#7941 PCC

2013-09-25 06:10


Zaremba, jupân la Oltchim

Autor: Daniel Ionaşcu 04 Feb 2013 - 19:42
După ce timp de cinci ani a pus beţe în roate Oltchim, Wojciech Zaremba, reprezentant al acţionarului minoritar Petro Cargo Chem (PCC), ar putea deveni administrator special al combinatului, în urma discuţiilor purtate la sfârşitul săptămânii trecute la Ministerul Economiei, potrivit unor surse din interiorul societăţii de stat. De asemenea, concernul străin va investi un milion de euro în cursul acestei săptămâni, bani care vor ajunge la furnizorul de electricitate CET Govora. Potrivit unui comunicat oficial al Ministerului Economiei, PCC “susţine în totalitate” procedura de insolvenţă în vederea privatizării companiei, şi s-a angajat să furnizeze materia primă necesară funcţionării combinatului. Anterior, PCC a blocat cu plângeri la Bruxelles orice tentativă a statului român de a majora capitalul social al companiei cu valoarea creanţelor către AVAS. La licitaţia din septembrie, PCC a oferit doar 13,4 milioane de lei pe acţiunile Oltchim şi creanţele Electrica şi AVAS.


Musafir

#7942

2013-09-25 06:17

la instalare cernev visa someri fara drepturi ai asa mai departe ,acum stam fara salarii parca ar fi vina noastra ca oltchimul a ajuns in prapastie .Copii ne merg la scoala vor si ei haine si rechizite iar noi le spunem ca nu avem bani. Apropo unde sunt vinovatii visati de Cernev,Ponta si administratorii Oltchimului? Cand vor renunta la minciuna guvernantii acestei tari?Va multumesc pentru un eventual raspuns dat de actuala conducere a Oltchimului !
Pe cand ne vom lua salariile restante ? Noi mu mancam si ne platim facturile pe LASA SA VEDEM .

Musafir

#7943

2013-09-25 06:45



oltchim-instalatii• Conform ultimelor informaţii din presa centrală, compania Oil Gas Trade, în spatele căreia se află ruşii de la Gazprom, oferă pentru combinatul vâlcean suma de 200 de milioane de euro, în timp ce acţionarul minoritar PCC – cel ce vrea de fapt distrugerea Oltchimului – a oferit, doar verbal până acum, suma de 100 de milioane de euro.

RADU DUMITRESCU

radu.dumitrescu@voceavalcii.ro

Presa naţională anunţă, cu surle şi trâmbiţe, o posibilă preluare a combinatului Oltchim de către compania Oil Gas Trade, în spatele căreia se pare că se află ruşii de la Gazprom. Ruşii susţin că sunt dispuşi să plătească dublul faţă de cât a anunţat PCC că vrea să dea pe Oltchim. Aşadar, dacă acţionarul minoritar PCC a oferit, verbal, suma de 100 de milioane de euro pentru combinat, Oil Gas Trade sau Gazprom vehiculează suma de 200 de milioane de euro, bani pe care sunt dispuşi să îi plătească „în câteva zile”.

După cum bine se ştie, Oltchim şi Arpechim au fost create să funcţioneze împreună, însă rafinăria de la Piteşti a fost închisă în 2011 de Petrom. Acum, Gazprom, prin Oil Gas Trade, vrea să cumpere şi Arpechim la pachet cu Oltchim şi să revitalizeze activitatea combinatului.


Musafir

#7944

2013-09-25 06:50



vosganian Celebra replică a actorului Ion Caramitru: “Mircea, fă-te că lucrezi” – adresată lui Dinescu, în studiourile televiziunii române, înainte de a intra în direct şi a anunţa poporul că “Dictatorul a fugit” în decembrie 1989, a rămas memorabilă şi de câte ori un politician mimează munca, ne vine în minte. În acelaşi registru se înscrie şi preocuparea ministrului Economiei, Varujan Vosganian, pentru salvarea combinatului chimic Oltchim, în contextul în care se bâjbâie în continuare, iar oamenii care muncesc în Otchim nu şi-au primit salariile de trei luni. Ministrul ne informează că s-a întâlnit cu tot felul de firme şi de consorţii care „s-au arătat interesate” de Oltchim, însă nimic concret. Doar vorbe!

MAGDA POPESCU

magda.popescu@voceavalcii.ro

Dintr-un comunicat de presă remis redacţiei noastre de la biroul de presă al Ministerului Economiei aflăm că Varujan Vosganian s-a întâlnit joi, 11 septembrie 2013, cu reprezentanţi ai băncii de investiţii VTB Capital, Costis Spyropoulos, Director Multi-Product Orginiation & Distribution – CEEMEA Global Markets şi Miha Kosak, Executive Director Central & Eastern Europe Investment Banking, care s-au arătat interesaţi de participarea la procedura de reorganizare judiciară a combinatului Oltchim Rm. Vâlcea.

Ministrul Varujan Vosganian le-a mulţumit reprezentanţilor băncii de investiţii din Rusia pentru interesul exprimat faţă de Oltchim şi i-a informat în legătură cu faptul că autorităţile române se află într-o fază avansată de soluţionare a situaţiei combinatului.

De asemenea, administratorul judiciar Niculae Bălan a dat informaţii despre procedura de privatizare a combinatului vâlcean şi a Platformei petrochimice Bradu.

Reprezentanţii VTB Capital au prezentat ministrului Vosganian şi administratorului judiciar profilul instituţiei financiare şi au precizat că vor să investească în România, după ce au făcut investiţii masive, potrivit propriilor declaraţii, în Rusia, Europa, Asia, Africa şi SUA.

De situaţia Oltchim s-au arătat interesaţi, în ultima perioadă, mai mulţi investitori, individual sau în consorţiu. Astfel, SIF-urile vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, a cărui activitate ar urma să fie integrată cu cea a Chimcomplex Borzeşti. Fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital şi PCC SE, acţionar minoritar al Oltchim, au anunţat, la rândul lor, că vor forma un consorţiu pentru privatizarea combinatului chimic. Totodată, un alt investitor interesat de Oltchim este producătorul de crom Yildirim din Turcia.


Musafir

#7945 Re:

2013-09-25 07:02

#7925: -

#6708 Re: Re: #6293 Re: Corect
2013-09-16 19:49

#6300: Sa clarificam - Re: #6293 Re: Corect

Este un atac lansat de sindicatul "victoria" prin Eugen Patru - omul de casa al lui Cernev care in toamna anului trecut si-a angajat sotia de la Design.ro, sotie care nu a venit cu mana goala in Oltchim, a venit cu acest Eugen Patru - colegul dumneaei de la Design.ro.

Se intampla ceva in "victoria"; dupa cum se vede ii deranjeaza aceasta petitie si se agita foarte mult pentru inchiderea acestei petitii. Pana la inchidere, bag seama, ca folosesc amenintari si "bruiaza" pagina de comentarii prin postarea in cascada a aceluiasi mesaj, ca niste papagali care "nu stiu sa vorbeasca" dar stiu bine cu copy-lot (pardon copy paste) ... si asta pentru derutarea noastra.

Eu nu doresc INCHIDEREA ACESTEI PETITII!

In lipsa comunicarii celor care trebuie sa comunice cu noi salariatii (liderii de sindicate, sefii nostri, directorii nostri) trebuie sa avem, cat de cat, o sursa de informare cu privire la ceea ce se intampla in combinat si cred ca nu suntem prosti, cum ne cred si ne vor unii; stim sa deosebim adevarul de realitate.

Au fost unii care au crezut si au activat in "victoria", au fost unii care au simpatizat "victoria" ... dar s-au dezis cu totii si s-au indepartat de "victoria" (Ilinescu, Toanta, Covrescu, Trasca, chiar si eu, etc.) pentru ca s-au simtit tradati, umiliti, amenintati si abandonati de conducerea acestui sindicat, in stilul si cu mijloacele unor excroci, sa zicem sentimentali (pentru ca ne-au promis pastrarea locurilor de munca, capacitate de productie de cel putin 65%, categorii si sporuri mai mari, etc.) ca sa nu le zicem ordinari.


Musafir

#7946

2013-09-25 08:52

Cernevişti unde sînteţi? a-ţi rămas fără aifoane?

Musafir

#7947 Re:

2013-09-25 13:28

#7925: -

pt 7925;stai tata linistit ,ca bagabontul ge cernev ,e ca si decapitat,n o sa mai iasa rahatul in presa ,poate niciodata ,tradatorul ,dar oricum il voi umili din nou


Musafir

#7948 claudia;nu va mai fie frica de rahatul de cernev, ca oricumegata fota

2013-09-25 13:31


Musafir

#7949 Re:

2013-09-25 13:44

#7934: -

pt nea ion;fota te saluta ,ai tupeu cu tradatorii,adica mui de vozgan,pipe, cern ,etc,le urmeaza zau caderea


Musafir

#7950 Omul de afaceri Ştefan Vuza: „Sunt hotărât 100 % să cumpăr combinatul Oltchim”

2013-09-25 14:01

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/09/25/5242acecc7b855ff56c2c7c...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/omul-afaceri-Stefan-vuza-sunt-hotarat-100--cumpar-combinatul-oltchim-1_5242ac79c7b855ff56c2c4a8/index.html

Proprietarul grupului de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR), din care face parte şi societatea Chimcomplex Borzeşti, s-a întâlnit astăzi cu autorităţile vâlcene şi liderii sindicali pentru a-şi prezenta intenţia de a cumpăra combinatul Oltchim. Ştefan Vuza a declarat că s-ar retrage din competiţie doar dacă printre ofertanţi s-ar numără şi ruşii de la Gazprom. Ştefan Vuza şi 32 de specialişti din SCR sunt prezenţi de câteva zile în combinatul din Râmnicu Vâlcea pentru a evalua situaţia financiară a colosului industrial. Omul de afaceri spune că a găsit până acum lucruri bune în Oltchim, dar a identificat şi erori care au dus la prăbuşirea combinatului din Vâlcea. Potrivit acestuia, pentru început, ar fi nevoie de un capital de lucru de 45 milioane euro pentru repornirea Oltchim. Vuza afirmă că are intenţii serioase în ceea ce priveşte combinatul Oltchim şi că doreşte să repornească toate instalaţiile Oltchim, inclusiv Divizia Petrochimică de la Bradu. “ Sunt hotărât 100 % să cumpăr Oltchim. Nu cred că anul acesta va mai fi circul de la licitaţia de anul trecut. De această dată, se porneşte de la o sumă reală, peste 100 milioane de euro. Noi, Chimcomplex, suntem identici cu Oltchim şi avem toate sursele să ţinem Oltchim în viaţă. Spre deosebire de alt investitor străin, nu vreau să dau nume, vrem să folosim toate instalaţiile combinatului din Vâlcea. Există un capital de lucru de 50 milioane euro pentru divizia chimică, plus 15 milioane euro pentru divizia tehnică, iar apoi vorbim de alţi bani pentru SPV ”, declară Ştefan Vuza. Chimcomplex Borzeşti concurează cu PCC Afaceristul care controlează SCR crede că va duce o luptă pentru cumpărarea Oltchim doar cu investitorul polonez PCC-SE. “Lupta noastră e cu PCC. Există două ligi, iar noi şi PCC suntem jucători în cea de-a doua ligă. Investitori puternici precum Gazprom, cu care noi nu putem concura, sunt în prima ligă. Noi ne retragem dacă vin cei de la Gazprom, dar nu cred totuşi că vin la Oltchim, pentru că societatea are destule probleme. Dacă Gazprom vroia să vină, venea de acum un an. În cazul în care decidentul va hotărî că oferta noastră e bună, noi vom face fuzionarea celor două combinate”, mai spune Ştefan Vuza. Recent, Ştefan Vuza i-a propus ministrului Economiei, Varujan Vosganian, înfiinţarea Companiei Naţionale de Chimie din care să facă parte Oltchim şi Chimcomplex Borzeşti. Sindicatele vor un investitor român Liderii sindicali din Oltchim şi-ar dori ca Oltchim să fie cumpărat de un investitor român. “Până acum au venit toţi să viziteze, sper că va şi cumpăra unul dintre ei combinatul că, dacă nu, se alege praful. S-ar putea ca domnul Vuza să facă o ofertă şi sincer, eu sunt mai mulţumit dacă ar cumpăra un român şi nu un străin. Aţi văzut cum procedează străinii: cumpără şi după câţiva ani se alege praful”, crede Ionel Vîncea, vicepreşedinte Cartel Alfa, filiala Vâlcea. În plus, faptul că Ştefan Vuza e interesat să repornească toate secţiile combinatului le-a dat speranţa sindicaliştilor că la Oltchim s-ar putea face angajări. “Eu îmi exprim speranţa că, dacă dânşii doresc să preia Oltchimul, faţă de 2200 de angajaţi cât mai are în acest moment combinatul, numărul de salariaţi va creşte la 3 500 de persoane”, afirmă Mihai Diculoiu,liderul Sindicatului Liber Oltchim. Peste 930 de salariaţi ai Oltchim au fost concediaţi în luna iunie. Potrivit sindicaliştilor, combinatul funcţionează în acest moment la 10 % din capacitate.