Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Alin Pavel

#43351 Re:

2015-09-03 07:04

#43341: KamiKaze Romprest -  

 Da ma nebunule, or fura astia gunoiul :))

 Ne-arunca presa praf in ochi cu subiectele astea de nimic, uite gunoiul/nu-i gunoiul/cine ia gunoiu/e ilegal sa ia gunoiul/etc, cand problemele reale ale orasului sunt cu totul altele...subiecte de gunoi lansate de gunoaie pt gunoaie.

 


Musafir

#43352 OLTCHIM: AL DOILEA VAL.

2015-09-03 07:13

#43332: - OLTCHIM: AL DOILEA VAL. 

142 de angajaţi – concediaţi de pe platforma Oltchim Bradu

Wednesday, 02 September 2015 16:43 Alin Moraru

Una dintre cele mai incerte situații cu care s-a confruntat județul nostru în ultimii ani a fost aceea a platformei petrochimice Bradu, politicienii anunțând în nenumărate rânduri, bineînțeles doar cu scop electoral, ori că vor reporni activitatea, ori că or să vândă unitatea către un investitor străin serios.

Anii au trecut însă și nimic nu s-a întâmplat în beneficiul celor câteva sute de angajați care încă mai taie iarba și vopsesc gardurile prin Bradu. O urmă de speranță răsărise în urmă cu o lună, atunci când administratorul special Bogdan Stănescu anunța că va încerca redeschiderea activității la secția argeşeană ce aparține de Oltchim Râmnicu Vâlcea. Pe data de 20 august și această ultimă speranță, în care mulți începuseră să creadă, a murit pentru că de la Oltchim a plecat către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea o notificare prin care se aducea la cunoștință că societatea intenționează ca în perioada septembrie-octombrie a acestui an să concedieze un număr de 309 persoane.

Așa cum se arată în notificarea trimisă de Oltchim, această decizie de concediere colectivă are menirea de a facilita demararea procesului de reorganizare depus de către consorțiul de administratori, de a face o economie de 450.000 de euro pe fiecare lună, existând un număr de posturi nejustificate în raport cu activitatea.

Bineînțeles că nici cei care lucrează pe platforma Oltchim din Bradu nu au fost ocoliți de acest proces amplu de concediere, 142 de argeșeni urmând să rămână pe drumuri în următoarele două luni. Potrivit notificării, urmează să fie concediați șoferi, gestionari, lăcătuși mecanici, muncitori necalificați, operatori chimiști, operatori mașini și cazane, economiști, contabili, juriști, funcționari administrativi, ingineri, subingineri, chimiști, medici, asistenți medicali, tehnicieni, șefi de depozit, operator calculator, registrator și planificatori.

În aceeași adresă lichidatorul judiciar îi mai anunţă pe cei care vor fi dați afară că vor primi salarii compensatorii în funcție de vechime după următoarea grilă: pentru vechime de 0-5 ani la Oltchim, trei salarii medii brute existente la combinatul de la Vâlcea, pentru vechime de 5-15 ani, șase salarii, iar peste 15 ani, 12 salarii. 

http://www.ziarulancheta.ro/

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43353 Maimutareala este de tine "Alin Pavel "

2015-09-03 07:29

#43351: Alin Pavel - Re:  <= Pana lasi scris ceva, documenteaza si sa aduci argumente Alin Pavel GUNOIULE NERIDICAT, asa cazi de maimutarit cum esti si lasi scris mai  "Alin Pavel "

 Daca te semnezi Alin Pavel, sa spunem ca ai fi tu, mai revizuieste-ti gandirea  si exprimarea. In primul rand este vorba de OLTCHIM, care cu firma de paza romprest secu_rity asigura chipurile paza societatii, fiind  aceeasi firma care ridica gunoiul romprest salubrizare. Pai numai un dezaxat mintal asa cum ne arati in scris sa nu-si dea seama ca aceeasi firma este implicata in cazuri penale si cautat patronul sau de diicot, dat in urmarire internationala pentru furt IN GRUP INFRACTIONAL CREAT IN CARDASIE CU ALTE GRUPURI INFRACTIONALE, ACUM IN ACTIUNE SI ILEGALITATE, PATRONUL FIRMEI  ESTE CAPTURAT IN DUBAI, gasit infractorul patron  si nu se poate extrada dar ramane sub cautare internationala si monitorizare a infractorului. Iar la Valcea este totul in mana acestor penali, presa a relatat si aceeasi firma romprest se afla in ilegalitate pentru ca nu are aviz de mediu plus multe alte ilegalitati comise.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43354 Combinatul Oltchim, păzit de o firmă din grupul Romprest

2015-09-03 07:30

Combinatul Oltchim, păzit de o firmă din grupul Romprest

 

Societatea a câştigat şi licitaţia pentru ridicarea gunoiului în Râmnicu Vâlcea

Omul de afaceri Florin Walter (fost Busca), finul fostului ministru Miron Mitrea, a pătruns pe piaţa vâlceană cu două contracte importante. Cunoscut drept unul dintre afaceriştii români abonaţi la banii publici, Walter a câştigat în această primăvară licitaţia pentru a ridica gunoiul în Râmnicu Vâlcea, iar o firma de pază înfiinţată de acelaşi om de afaceri (Romprest Secu_rity) asigură în prezent paza la combinatul chimic Oltchim.

La începutul lunii mai, cam în aceeaşi perioadă în care societatea lui Walter câştiga licitaţia organizată de Primăria Râmnicu Vâlcea, procu_rorii DIICOT au descins la firma de salubrizare Romprest, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind calculat la aproximativ 18 milioane de euro. Patronul firmei, Florin Walter, s-a sustras urmăririi penale şi a fugit în Columbia, unde s-a ascuns timp de aproape o lună, până când a fost găsit de Interpol.
Potrivit DIICOT, în perioada 2013-2014, Florin Walter a coordonat un grup infracţional organizat format din 23 de persoane, care a desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

Florin Busca a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucu_reşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi. Conform anchetatorilor, majoritatea angajaţilor din cadrul firmei de salubritate deţinută de Busca lucrau la negru, iar, pentru a justifica şi a deduce banii plătiţi muncitorilor, Romprest încheia contracte cu alte firme, care la rândul lor încheiau contracte cu alte societăţi, până se ajungea la „un eşalon patru”.
În urmă cu câţiva ani, Florin Buşca şi-a schimbat numele în Walter pentru ca firma sa să poată participa fără probleme la o licitaţie privind prestarea de servicii pentru bazele americane din România.
Firma lui Walter (Romprest Secu_rity) - aceeaşi care asigură în prezent paza la Oltchim - a asigurat paza şi în perimetrul Aeroportului Otopeni, afaceristul reuşind să înlocuiască astfel Jandarmeria Română.

http://saptamana.net/articol/

Firma care ridică gunoiul râmnicenilor, fără autorizaţie de mediu

Citeste mai mult: adev.ro/nsjt57

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43355 ROMPREST IN ILEGALITITATE RIDICA SI AZI GUNOIUL IN RÂMNICU VÂLCEA

2015-09-03 07:34

BREAKING NEWS: ROMPREST are INTERZIS să mai ridice gunoiul în RÂMNICU VÂLCEA

Ultimele informaţii de pe frontul războiului gunoiului din Râmnicu Vâlcea arată că firma care a câştigat licitaţia ROMPREST a fost amendată de Garda de Mediu Vâlcea cu suma de 60.000 de lei şi i s-a dispus încetarea de îndată a tuturor activităţilor de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

Comisarii Gărzii de Mediu au ţinut cont de sesizările făcute în ultima perioadă, în care se aducea la cunoştinţă încălcarea gravă a legislaţiei de mediu din România de către firma Romprest Energy SRL.

„În fapt, la data de 1 August 2015, firma susnumită a început prestarea serviciilor de colectare şi transport deşeuri municipale de la pop_u_laţie, instituţii şi agenţi economici pe raza Municipiul Râmnicu Vâlcea şi, CONTRAR NORMELOR ÎN VIGOARE ŞI CONDIŢIILOR ASUMATE, deşeurile colectate din Rm. Vâlcea se transportă şi se depozitează, fără sortare, la vechea rampă de gunoi de la Horezu.

TOATĂ CANTITATEA de deşeuri colectată până în prezent s-a depozitat la vechea rampă de la Horezu, drept urmare DEPOZITUL ECOLOGIC DE LA FEŢENI a rămas fără obiect de activitate. Începând cu 1 August 2015 la Depozitul Ecologic Feţeni nu s-a depozitat nicio cantitate de deşeuri reziduale.

Având în vedere Investiţia cu fonduri europene realizată de Municipiul Râmnicu Vâlcea şi ţinând cont de condiţiile asumate, de a depozita toate deşeurile reziduale produse pe raza Minicipiului Râmnicu Vâlcea în depozitul ecologic Feţeni. Prezenta stare de fapt reprezintă o ÎNCĂLCARE GRAVĂ a normelor legale în vigoare.

Depozitul Ecologic Feţeni are bugetate venituri constituite din depozitările deşeurilor reziduale colectate de pe raza Municipiului Râmnicu Vâlcea dar firma mai sus menţionată DEPOZITEAZĂ ÎNTREAGA CANTITATE DE DEŞEURI colectată din Rm. Vâlcea la VECHEA RAMPĂ HOREZU. În acest mod se prejudiciază BUGETUL LOCAL al Mun. Rm. Vâlcea şi se pune în pericol continuarea activităţii depozitului ecologic Feţeni”, se arată în sesizare.

De altfel, o altă informaţie confirmată de câţiva de preşedinţii de asociaţii, atestă faptul că marţi, 4 august, ora 18.00, preşedinţii de asociaţii de bloc au fost chemaţi la şcoala nr. 13 din Ostroveni de către Primăria Râmnicu Vâlcea, unde urma să li se transmită că sunt obligaţi să semneze contractele de prestări cu Romprest. Până la această oră, nu se ştie dacă întâlnirea va mai avea loc.

http://www.voceavalcii.ro/2015080430417

Dovada că ROMPREST a fost amendată cu 60.000 lei

 

http://www.voceavalcii.ro/2015080930520/dovada

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43356 Grupul infracţional de la ROMPREST vrea să ne ridice gunoiul la RÂMNICU VÂLCEA

2015-09-03 07:41

#43351: Alin Pavel - Re:  <= TAMPITELULE MAIMUTARIT ( NE ADRESAM LA CEEA CE AI AFIRMAT SI TU INAINTE SI CA DREPT LA REPLICA ) , CUM POTI SA FI ASA CAZUT IN CAP SA NU OBSERVI GRUPUL INFRACTIONAL CARE " PAZESTE " OLTCHIM SI MAI RIDICA SI GUNOIUL OLTCHIM. BAAAI DEREGLATULE...., PATRONUL FIRMEI ESTE ARESTAT IN DUBAI DAT IN URMARIRE GENERALA INTERNATIONALA, SE FAC DEMERSURI DE EXTRADARE SI ASTIA " PAZESC OLTCHIM " ?????

 SITE-URI : - http://www.romprest.ro//servicii/divizia

- http://www.romprestsecu rity.ro/

Grupul infracţional de la ROMPREST vrea să ne ridice gunoiul la RÂMNICU VÂLCEA

Licitaţia pentru concesionarea serviciului de salubrizare al municipiului Râmnicu Vâlcea s-a încheiat, iar în urmă cu aproximativ două săptămâni de zile a fost declarată şi firma câştigătoare. Aceasta este firma ROMPREST, la care în dimineaţa zilei de 6 mai 2015 procu_rorii DIICOT au făcut mai multe percheziţii vizând destructurarea unui grup infracţional care a produs un prejudiciu la bugetul de stat de 18 milioane de euro, în opinia procu_rorilor DIICOT.
Reamintim că la termenul limită din data de 14 ianuarie 2015, la Primăria municipiului, pentru concesionarea serviciului de salubrizare la nivelul Râmnicului au depus oferte două firme distincte şi a două asocieri de firme. Ofertanţii sunt: Asocierea SC Servicii Salubritate Bucu_reşti SA (Lider, cu sediul în Bucu_reşti) – SC Iridex Group Import Export Bucu_reşti - filiala Costineşti SRL (Asociat 1, sediul în Costineşti, jud. Constanţa) – SC Iridex Group Import Export SRL (Asociat 2, cu sediul în Bucu_reşti); SC Retim Ecologic Service SA (cu sediul în Timişoara); Asocierea SC Romprest Energy SRL – SC Compania Romprest Service SA (ambele cu sediul în Bucu_reşti); SC Brai Cata SRL (cu sediul în Brăila). Procesul-verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor a fost postat pe SEAP, iar procedura şi-a urmat cu_rsul.
Deşi comisia de licitaţie formată din 9 membri a declarat câştigătoare firma Romprest, o altă participantă la licitaţie, SC Brai Cata SRL a formulat contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, procedura fiind astfel blocată până la soluţionare. Mai mult, firma din Brăila mai are o cale de atac la Cu_rtea de Apel Piteşti.

ROMPREST, prejudiciu de 18 milioane euro

DIICOT a fost sesizată despre activitatea infracţională a celor de la ROMPREST de către inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Bucu_reşti. Procu_rorii DIICOT au început investigaţiile despre modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei fiscale şi contabile, în legătură cu tranzacţiile comerciale desfăşurate în perioada 2012 – 2014 de către societatea COMPANIA ROMPREST SERVICE SA, cu societăţile comerciale LA TEAM LINE SOLUTIONS SRL, ROMCONCORD TEHNIC SERVICE SRL şi EURO GRUP SRL.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013-2014 s-a constituit un grup infracţional organizat format din 23 de persoane şi coordonat de către suspectul W. F., care a desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificiala a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi ulilizarea de societaţi comerciale "tip fantomă", pentru realizarea operaţiunilor ilicite. Astfel, în scopul reducerii masei de profit şi a TVA de plată, suspectul W. F. a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare, pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucu_reşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

După înregistrarea în contabilitatea societăţii a facturilor aferente achiziţiilor fictive, sumele consemnate în documentele respective erau virate, iniţial, în conturile societăţilor fantomă emitente, ulterior fiind transferate în conturile altor societăţi comerciale de tip „fantomă", fiind retrase în numerar şi preluate de către suspectul W. F., în vederea utilizării în scopuri proprii. S-a constatat că retragerea fondurilor era efectuată de către ceilalţi membri ai grupului, în scopul restituirii lor în numerar, către iniţiatorul acestui circuit fictiv, respectiv suspectului W. F., operaţiune realizată sub coordonarea unor membrii ai grupului infracţional organizat.
S-a reţinut că circuitele comerciale fictive, precum şi cele financiare asociate, au fost operaţionalizate de către suspectul W. F., cu sprijinul membrilor grupului, fiecare dintre aceştia îndeplinind sarcini prestabilite şi fiind remuneraţi în consecinţă. Astfel, referitor la activitatea infracţională a suspectului W. F. a rezultat faptul că acesta a înaintat solicitări punctuale de retragere a unor fonduri financiare din circuitul financiar legal al SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA Bucu_reşti, iar prin intermediul unor suspecţi, a coordonat demersurile concrete întreprinse de ceilalţi membri ai grupării, care au avut drept obiectiv atât obţinerea unor fonduri financiare ce puteau fi utilizate de către suspectul W. F. în scopuri proprii, cât şi de către societatea ROMPREST.
Din cercetări s-a stabilit că membrii grupării preluau solicitările transmise de către lider, stabilind modalitătile concrete de acţiune pentru retragerea fondurilor din circuitul financiar al SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA. De asemenea, unul dintre suspecţi îi coordona pe ceilalţi membrii ai grupării în demersurile de înfiinţare a firmelor "fantomă" ce erau interpuse în circuitul comercial fictiv, stabilea succesiunea transferurilor financiare şi firmele ce vor fi utilizate, negocia direct cu reprezentanţii societăţilor bancare condiţiile deschiderii şi utilizării conturilor bancare asociate firmelor "fantomă", însoţindu-i personal pe aceştia la efectuarea retragerilor de numerar.
Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului este în valoare totală de 4.500.000 euro, reprezentând impozitul pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 euro) supusă procesului de reciclare.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii până la concu_renţa sumei de 18 milioane de euro reprezentând contravaloarea prejudiciului produs prin săvârşirea infracţiunilor", se arată într-un comunicat al DIICOT. 

http://www.voceavalcii.ro/2015050628490/

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43357 Re: Re: Patronul Romprest, Florian Walter, a fost găsit

2015-09-03 07:54

#43351: Alin Pavel - Re:  <= MAIMUTOIULE, IA DE AICI SI PAPA TOT:   CO_INCIDENTA DE INFINTARE IN 2013 SUB NUMELE DE ROMPREST SAU ALIATI CU ROMINSOLV  LA OLTCHIM SI CU PSD SI ALTI GUNOIERI  LA RIDICATA GUNOIULUI, PARCA AM VAZUT NOI CEVA CU RIDICATA DESEURILOR ( FLORI ) IN ACTELE OLTCHIM CARE S-AU APROBAT IN AGOA OLTCHIM, STA DOVADA IN PETITIE "Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor - Bursei de Valori."

 Patronul Romprest, Florian Walter, a fost găsit  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment

Florian Walter, capturat în Dubai

Patronul ROMPREST, Florian Walter, a fost capturat în Dubai, în baza unui mandat de arestare, scrie romanialibera.ro. Poliţia Română a confirmat printr-un comunicat de presă că Walter a fost prins prin cooperarea cu Biroul Interpol de la Abu Dhabi. Walter a fost pus în libertate pe cauţiune şi sub control judiciar, el fiind obligat să se prezinte zilnic la Poliţie, până când instanţa de judecată din Dubai decide extrădarea în România.

Florian Walter, proprietarul companiei Romprest, este arestat în Emiratele Arabe Unite, la solicitarea autorităţilor române, fiind începute procedurile de extrădare, în vederea cercetării sale în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit Poliţiei Române.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) arată miercu_ri, într-un comunicat de presă, că în 22 mai, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol au fost făcute demersuri pentru localizarea şi arestarea în vederea extrădării a lui Florian Walter, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis un mandat de arestare preventivă.

În 29 mai, Poliţia Română a solicitat Biroului Central Naţional Interpol Abu Dhabi confirmarea prezenţei lui Florian Walter în Emiratele Arabe Unite.

Ulterior, în 2 iunie, Poliţia Română a primit confirmarea că Florian Walter a fost arestat, la solicitarea autorităţilor române, şi se află la dispoziţia organelor judiciare din Emiratele Arabe Unite. Biroul Naţional Interpol a informat Tribunalul Prahova şi Ministerul Justiţiei, care au început procedurile în vederea extrădării.

"Reamintim că, cel în cauză este bănuit că, în perioada 2013-2014 a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, ce acţiona pe raza mai multor judeţe şi în municipiul Bucu_reşti, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale «tip fantomă». Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului este în valoare totală de 4.500.000 de euro", a precizat Poliţia Română.

Florian Walter a obţinut o rezidenţă în Emiratele Arabe Unite, deoarece orice om de afaceri care are milioane de dolari poate obţine rezidenţă, mai scrie România Liberă. După ce a fugit din România, a ajuns la Monaco, unde şi-a transferat banii în Dubai, spun surse specializate.

Contrar zvonurilor, din Dubai pot fi extrădaţi cei căutaţi de state în care se respectă principiile drepturilor omului.

Patronul Romprest a intrat în vizorul DIICOT în luna mai, când procu_rorii au descoperit fraude de peste 18,5 milioane de euro la firme organizate de paliere ale omului de afaceri. Scopul lui a fost să nu mai plătească impozite şi TVA. 

http://www.gandul.info/stiri/florian-walter

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43358 Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2015-09-03 08:16

#41523: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 

Oltchim vinde fier vechi și se pregătește de agricultură și comerț

luni, 08 septembrie 2014

Oltchim nu și-a găsit încă un investitor dispus să readucă la viață combinatul chimic, dar se pregătește să introducă noi obiecte de activitate în firmă, precum cultivarea de plante în aer liber și în sere și comerțul în magazine specializate.

Oltchim nu reușește să iasă din insolvență și nici nu pare a avea șanse să găsească investitori în perioada următoare. După cum am arătat și în articolele precedente, privatizarea Oltchim este pusă în dificultate și de Comisia Europeană, care dorește asigurări că preluarea la pachet a Arpechim nu reprezintă un ajutor de stat mascat pentru OMV Petrom. Între timp însă bucăți din combinat sunt valorificate la fier vechi, iar societatea înregistrează noi obiective de activitate, de parcă intenționează să se reorienteze către alte afaceri.

Situația combinatului pare să dea semne de îmbunătățire conform oficialilor societății. Recent a intrat în probe o nouă secție, cea de oxoalcooli, care ar majora capacitatea de producție a Oltchim la 40% dacă va li repornită. „O dată repornită această secție, vom spori capacitatea de producție a combinatului la 40% față de 25% cât este în prezent“, spune Ion Vâncea, liderul filialei vâlcene a sindicatului Cartel Alfa, care adaugă că în respectiva secție vor fi angajate peste o mie de persoane. În primele șapte luni ale anului, Oltchim a avut o cifră de afaceri de aproximativ 11 milioane euro și un profit operațional de 0,25 milioane euro, în condițiile unei utilizări a capacității de producție de 23%, conform informațiilor oferite de Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai companiei.

Deșeuri metalice

Societatea nu este însă ferită de scandaluri. Recent, Vocea Vâlcii a publicat două contracte de vânzare fier vechi din 2013, prin care erau vândute mai multe tone de deșeuri metalice și nemetalice, respectiv deșeuri de inox austenitic pregătit și deșeuri inox austenitic neperegătit. Inoxul austenitic este un oțel nemagnetic, cu cea mai bună rezistență la coroziune, cu duritate și sudabilitate bune, adică un oțel de calitate foarte bună. Contractele au fost încheiate în mai și octombrie 2013, când la conducerea Ministerului Economiei au fost pe rând Varujan Vosganian și Andrei Gerea, iar la conducerea combinatului s-au aflat Mihai Tălpășanu și Marius Pârvu. O diferență care poate ridica suspiciuni este prețul de vânzare. În primul contract, tona de deșeu pregătit era de 1.680 dolari pe tonă, iar cel nepregătit de 1.500 dolari pe tonă. În cel de-al doilea, prețurile scad la 1.020 dolari pe tonă, respectiv 975 dolari pe tonă. Altfel, compania trece prin restructurări care presupun închiderea unor active (secții) nerentabile și concentrarea pe afacerile profitabile. Mutarea activelor viabile pe o nouă companie, Oltchim SPV, care să nu mai aibă datoriile celei vechi (datorii care ajung la 700 milioane euro) a și fost realizată.

Saga codurilor CAEN

Obiectele de activitate ale Oltchim ne oferă însă și mai multe motive de amuzament (sau îngrijorare). Putem presupune că o parte a secțiilor din combinat nu vor supraviețui schimbărilor prin care trece compania, de unde și vânzarea de „deșeuri“ metalice. Dar este greu de imaginat că ditamai combinatul chimic se pregătește de „cultivarea altor plante din culturi nepermanente“, de „cultivarea plantelor petnru înmulțire“, de „fabricarea ambalajelor din lemn“, de „lucrări de demolare a construcțiilor“ sau de „comerțul cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate“. Este hilar când vezi că un combinat chimic se pregătește de deschis chioșcu_ri sau de cultivat plante pe terenuri agricole sau în sere, dar așa reiese din convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 9 septembrie 2014. Ar putea fi un semnal îngrijorător pentru acționarii și angajații companiei apariția acestor noi obiecte de activitate, în ideea că societatea se pregătește de agricultură și de comerț, eventual pe suprafețele de teren care rămân în urma închiderilor de secții. De altfel, chiar aceasta ar putea fi situația reală a unor departamente din combinat (pe care ar trebui să le decidă actualii și viitorii acționari). Administratorii judiciari, respectiv BDO Business Restructuring și Rominsolv, nu au oferit explicații în ziua publicării convocatorului pe pagina BVB, adică pe 4 septembrie, însă este de așteptat să ofere în perioada următoare. Dar aceste activități complet diferite de cea a unui combinat chimic nu sunt complet străine de condurile CAEN ale Oltchim. Găsim „activități ale portalurilor web“ , „activități ale agențiilor de publicitate“ sau „activități fotografice“. Și multe altele, trecute în aproximativ 200 de obiecte de activitate înregistrate. Inclusiv „intermedieri în comerțul cu materii prime agricole, anumale vii, materii prime textile și cu semifabricate“. Sunt activități care pot apărea în cadrul unui combinat atât de mare și care încearcă să ofere angajaților cam tot ce au nevoie în viața zilnică. Așa era modelul comunist, unde se presupunea că tot ce ai nevoie primești de la locul de muncă, inclusiv de mâncare, iar apartamentul de acasă este doar pentru dormit. Din fericire, lucrurile s-au schimbat, iar companiile din prezent preferă să externalizeze orice activitate care nu ține de cea principală, astfel încât să nu aibă parte de cheltuieli inutile. De aceea este amuzant că, în anul de grație 2014, Oltchim (aflat în insolvență) încearcă să se ocupe de agricultură și comerț în „magazine specializate“ în loc să se concentreze pe activitatea pe care o cunoaște cel mai bine și care îi poate aduce profit dacă este eficientizată.

Oltchim se pregătește de o nouă vânzare, pe data de 15 decembrie anul acesta. În cazul fericit în care va găsi un investitor este de așteptat ca astfel de coduri CAEN să nu se mai regăsească în noua companie.


 CLIK pentru a deschide pentru vizualizare:

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43359 Re: ASA A INCEPUT TOTUL CU MASA SI DANSUL LA OLTCHIM

2015-09-03 08:19

#40120: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - ASA A INCEPUT TOTUL CU MASA SI DANSUL LA OLTCHIM 

 

 ASA A INCEPUT TOTUL CU  MASA SI DANSUL LA OLTCHIM, SERVIREA SI DEGUSTAREA DE BUNATATI SI TOTI FRIPTURISTII LA MASA BOGATA A ACESTUI COLOS INDUSTRIAL COMBINATUL CHIMIC RAMNICU VALCEA:

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

CE VREMURI...., CE TIMPURI!!!! SA MANANCI BANII ALTORA SI SA NU FACI NIMIC, PAGUBA LA MAXIM, CE BETIA TA... SPECIALISTULE...!!!! HAI CA SUS PE MUNTE E BUN VINUL SI TE-AM VAZUT SI NOI CA ESTI ACOLO. MAGIC TIC TAC.... ACUM VINE IARNA (OARE A  CATA IARNA PE BANII ALTORA FURATI) SI PARTIEEEEEEEE......HOTILOR!!!!!!!!!!

BANII VIRATI  C.A.R.  DETURNATI  SI SALARIILE PLATI COMPENSATORII, ATI FURAT. VOI ERATI SUS PE MUNTE CU BANII NOSTRI. HOTILOR!!!!!!!!!! UNDE NE SUNT BANII NOSTRIIIIIII??????

Spiru-Ciobescu AI INVATAT MA SA VINZI POLIOLI ????

2013-12-05 14:35

Sigur n-ai invatat nimic, ca noi RESTANTELE LE AVEM SI SE INMULTESC.

SAU O INTREBAM PE NAVASTA-TA CE TREABA FACI TU PE ACOLO SI CUM II IMPARTE EA :

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK:

https://www.facebook.com/

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012

Bun ii vinu sus pe munte !

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/stiri/

 

==================

 si continuare....

Oltchim se extinde în cultivarea de plante

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor - Bursei de Valori.
 

UNDE SUNT BANII????

PARTIEEEEEEEEEEEEEE.........CONCEDII PLACUTE, aveti bani de bilete de avion, aveti bani de plinul la autorurisme, va ajung si de cadouri la amante sau familie...etc.

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  http://www.oltchim.ro/

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

OLTCHIM si ARPECHIM! INCHIS.
SARBATORI FERICITE TUTUROR!!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43360 Re: ASA A INCEPUT TOTUL CU MASA SI DANSUL LA OLTCHIM

2015-09-03 08:20

#40121: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - ASA A INCEPUT TOTUL CU MASA SI DANSUL LA OLTCHIM 

 

04 Octombrie 2012,

Privatizarea eşuată a combinatului siderurgic de la Râmnicu Vâlcea a scos la iveală fragilitatea actualului sistem de privatizare din România, iar acest scandalul creat în jurul încercării lui Dan Diaconescu de a prelua gigantul industrial Oltchim a ajuns, ieri, şi în atenţia procu_rorilor.

Înainte de a demisiona de la conducerea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, organizatorul licitaţiei pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Oltchim, a anunţat public că îl va reclama la Parchet pe Dan Diaconescu, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, după ce acesta ar fi indus în eroare statul şi publicul că are banii necesari cumpărării gigantului industrial. În timp ce Vulpescu a susţinut că patronul de la OTV ar fi folosit acte false pentru a-şi atrage capital de imagine, Diaconescu i-a replicat, anunţând că, la rândul său, va formula plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta, dar şi împotriva fostului şef al OPSPI, care ar fi refuzat să semneze contractul de cumpărare a Oltchimului, deşi el a arătat că are lichidităţi, scoţând din bancă mai mulţi saci cu bani.

Ponta vrea investitor strategic la combinat

Guvernul va solicita Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim să fie derulată prin negociere cu un investitor strategic şi nu prin licitaţie, a anunţat premierul Ponta. Investitorul strategic va trebui să îşi asume datoriile combinatului, păstrarea locu_rilor de muncă şi derularea negocierilor pentru Arpechim.

Noul director a ieşit cu şliţul desfăcut

Ieri, în prima zi de muncă, Mihai Bălan, noul director al Combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, a sosit la birou la ora 9.00. Elegant, parfumat şi uşor obosit, s-a dus să discute cu muncitorii în faţa pavilionului administrativ. Cu şliţul desfăcut la pantaloni, şarmantul director vorbea cu patos despre cum va pune pe picioare fabrica şi cum angajaţii îşi vor încasa salariile restante în maximum două săptămâni.

Mai mult: http://www.libertatea.ro/
========
 

 ASA A INCEPUT TOTUL CU  MASA SI DANSUL LA OLTCHIM, SERVIREA SI DEGUSTAREA DE BUNATATI SI TOTI FRIPTURISTII LA MASA BOGATA A ACESTUI COLOS INDUSTRIAL COMBINATUL CHIMIC RAMNICU VALCEA:

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

CE VREMURI...., CE TIMPURI!!!! SA MANANCI BANII ALTORA SI SA NU FACI NIMIC, PAGUBA LA MAXIM, CE BETIA TA... SPECIALISTULE...!!!! HAI CA SUS PE MUNTE E BUN VINUL SI TE-AM VAZUT SI NOI CA ESTI ACOLO. MAGIC TIC TAC.... ACUM VINE IARNA (OARE A  CATA IARNA PE BANII ALTORA FURATI) SI PARTIEEEEEEEE......HOTILOR!!!!!!!!!!

BANII VIRATI  C.A.R.  DETURNATI  SI SALARIILE PLATI COMPENSATORII, ATI FURAT. VOI ERATI SUS PE MUNTE CU BANII NOSTRI. HOTILOR!!!!!!!!!! UNDE NE SUNT BANII NOSTRIIIIIII??????

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43361 Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2015-09-03 08:21

 

  REALIZAREA LOR, REUSITA LOR, CELOR CARE AU DISTRUS SI DEVALIZAT PRIN CAPUSARE:

Un calau neindemanatic: Victor Ponta

VA PREZENTAM CALAII,

PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!!  PROTOCOALE !!!!!!...

 

Informatii financiare  www.oltchim.ro/index.php

 

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

 

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink 

 

TOATE SINDICATELE SUNT IN CULPA DIN OLTCHIM.

 

1.SINDICATUL LIBER OLTCHIM, presedinte Mihai Diculoiu

 

2.SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM, condus de Corneliu Cernev

 

3.SINDICATUL UNIREA OLTCHIM. condus de Marian Dumitru 

 

4.SINDICATUL SOLIDARITATEA OLTCHIM, condus de Dumitru Bica  

 

5.SINDICATUL RAFINORU, condus de Popescu Ionel

 

 ....SI TOATE STRUCTURILE SINDICALE.  

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.  

 

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,    etc.

 

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

 

Management:

 

Mihai Bălan - Director General prin subordonare directa,    Livia - Mihaela Coclet - Sef Divizie Achizitii, sotia lui Ion Coclet departament special cu sase birouri, tot  speciale

 

Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar, sotia, sotului Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu prin secretariat subordonat  Daniel Ilinca- Directia ecnomica

 

Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

 

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - director Direcţia Comercială

 

Ion Coclet - Director Resurse Umane

 

Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica si  cel care a dus la FALIMENT SC. MENCHIM SA. FINALIZAT CU SUCCES SUB STRICTA OBSERVATIE A LUI PIPEREA & CO, REPRIMINDU-L CU BRATELE DESCHISE PE POPESCU DIN NOU IN OLTCHIM SI CU RE: RE: RECHEMARI PE ACEST PENSIONAR ANGAJAT SALARIAT..., CA DE FAPT SI MULTE ALTE OBIECTIVE STRATEGICE PENTRU EI SI LUMEA LOR DE STRATEGI PE DEMOLARE.

 

Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice -Produse Oxo,

 

Marius Pîrvu – director Directie  Petrochimica Bradu - Pitesti

 

Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu

 

Andrei Nicu - Laurentiu - Sef Divizia Propenoxid, Polioli, Monomer, PVC

 

 Conducerea societatii

 

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Director Directia Resurse Umane
Director Directia Petrochimica Bradu

 

  Ultima actualizare 04 martie 2015

 

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!  

 

un biet disponibilizat

#43362 bani disponibilizati

2015-09-03 11:34

ne poate informa cineva daca se baga banii pe 10 la disponibilizati?

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43363 JAF LA OLTCHIM: DATII AFARA DIN OLTCHIM - DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

2015-09-03 11:35

Vă mai amintiți de Ioana Petrescu?===>>> https://www.facebook.com/portalul.realitatea.net/videos


Victor Ponta i-a făcut un cadou extraordinar, în mare secret===>>> http://www.realitatea.net/ponta-

 

BREAKING NEWS STIRI - Direcția Națională Anticorupție

#43364 Premierul Victor Ponta, audiat la DNA: "Dacă am adoptat Codul Fiscal, acum pot să vin să dau şi o de

2015-09-03 11:41

Premierul Victor Ponta, audiat la DNA: "Dacă am adoptat Codul Fiscal, acum pot să vin să dau şi o declaraţie" - LIVE VIDEO

Victor Ponta a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cu câteva minute înaintea orei 14.00.

URMĂREŞTE LIVE VIDEO

Înainte de a intra în sediul DNA, el a declarat: ”Dacă am adoptat Codul Fiscal, acuma pot să vin să dau şi o declaraţie".

citeste mai mult aici http://www.mediafax.ro/politic/

 Un calau neindemanatic: Victor Ponta 

http://www.pna.ro/comunicat  IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ  05 iunie 2015 Nr. 1026/VIII/3

COMUNICAT

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 494/VIII/3 din 13 martie 2015, privind presupuse acte asimilate corupției săvârșite la companiile energetice Turceni și Rovinari în legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

1.Procu_rorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni)
- complicitate la evaziune fiscală în formă continuată
- spălarea banilor
În ordonanța procu_rorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Șova Dan-Coman și a persoanelor din sfera sa relațională.
La data 6 mai 2015, în contextul documentării, de către procu_rori, a aspectelor privind relațiile contractuale ale societății de avocatură SCA „Șova și Asociații, s-a dispus predarea, de către autoritatea fiscală competentă, a tuturor înscrisurilor existente privind actele de inspecție fiscală efectuate la Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”.
În urma analizării înscrisurilor, în raport de probele ce fuseseră deja administrate în cauză, a rezultat următoarea stare de fapt:
La data de 30.08.2007, între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.
Prin act adițional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Ponta Victor-Viorel.
Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru.
Pentru presupusele activități efectuate în conlucrare, avocatul Ponta Victor-Viorel a emis în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un număr de 17 facturi fiscale în valoare de 181.439,98 lei.
Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societății de avocați SCA „Șova și Asociații” care a efectuat plata contravalorii lor după care le-a înregistrat în contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, având în vedere că, în realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare. Șova Dan-Coman a fost singura persoană cu drept de dispoziție în privința oricăror acțiuni de orice natură care implicau societatea de avocați.
Ulterior, pe fondul unor controale fiscale, desfășurate în perioada mai-octombrie 2011, Ponta Victor-Viorel s-a înțeles cu Șova Dan-Coman ca acesta să întocmească în cadrul societății de avocați, rapoarte de activitate juridică, pretins a fi prestată de Ponta Victor-Viorel, corespunzătoare celor 16 luni cât a durat convenția.
Întrucât specializarea juridică lui Ponta Victor-Viorel este dreptul penal s-a stabilit ca activitățile să vizeze asistența juridică în dosare de natură penală în legătură cu clienții societății de avocați.
Astfel, în cu_rsul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008.
Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfășurată de mai mulți avocați din cadrul SCA „Șova și Asociații”, avocați care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu Ponta Victor-Viorel. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activitățile respective, nici măcar în parte.
Ponta Victor-Viorel a folosit o parte din sumele obținute de la SCA „Șova și Asociații” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidențial situat în Bucu_rești.
În perioada 11.11.2008 - iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societății de avocați, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați.
Autoturismul a fost achiziționat de societatea de avocați SCA „Șova și Asociații”, la solicitarea expresă a lui Ponta Victor-Viorel.
Suspectului Ponta Victor-Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile anterior descrise, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
2.În aceeași cauză, procu_rorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României, având în vedere că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În calitate de prim-ministru al României, Ponta Victor-Viorel l-a desemnat pe Șova Dan-Coman, în luna august 2012, în funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcția de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor și în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condițiile în care Ponta Victor-Viorel a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Șova Dan-Coman, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) și dreptul de folosința gratuită a unui autoturism.
Probele administrate au relevat faptul că Ponta Victor-Viorel a beneficiat, lunar, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, de sume de bani cuprinse între 7.900 lei și 14.000 lei, în total 181.439,89 lei, în temeiul unei convenții fictive de conlucrare profesională în domeniul juridic încheiată între SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel, iar în perioada noiembrie 2008 - iunie 2009 a beneficiat în mod gratuit de dreptul de folosință al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achiziționat de SCA „Șova și Asociații” în sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate în valoare de aprox. 6.000 lei/lună), iar ulterior, în luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentând avansul și alte cheltuieli aferente contractului de leasing în momentul preluării acestuia de către Ponta Victor-Viorel, în total suma de 79.641,11 lei. 

Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procu_rorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

COMUNICATUL INTEGRAL AL DNA 

 


Musafir

#43365 domnule Dumitru

2015-09-03 18:09

cand ne spuneti si noua (FRAIERILOR ) cati plecam acasa ?cred ca stiti numarul si numele celor care pleaca acasa ?

P,GH.

#43366 JAVRE

2015-09-03 18:51

S.L.O. stie cind si cine va pleca acasa.

O sa il regretam pe d-l DICULOIU.

Astia doi , MARCU si COMANESCU sint niste chiloti murdari de RAHAT sau HANDEL!!!!!!!!!!!!!!

EU

#43367

2015-09-03 19:10

Nu mai gasesc nicio informatie utila....la zi in aceasta petiti. de ce? a-ti distrus-o?

eu

#43368

2015-09-03 19:17

Cati mai raman la Pitesti?

De ce aveti nevoie ..de firme de paza...?


Musafir

#43369 Re:

2015-09-03 19:20

#43367: EU -  

 Distrus esti ba handicapatule analfabet si prost de duduie.

EU

#43370

2015-09-03 19:23

hi....hi.....vocabular nu gluma

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43371 Al doilea val de concedieri la Oltchim: angajaţii combinatului află joi dacă sunt sau nu pe lista di

2015-09-03 20:30

Al doilea val de concedieri la Oltchim: angajaţii combinatului află joi dacă sunt sau nu pe lista disponibilizaţilor

Sute de angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea vor fi concediaţi în această toamnă. Pe listele cu disponibilizaţi se regăsesc şi 110 argeşeni care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Diviziei Petrochimice Bradu.

În total, peste 300 de salariaţi ai combinatului chimic Oltchim vor rămâne fără loc de muncă în această toamnă. Listele nominale cu disponibilizaţii vor fi publice joi, când ar trebui să se întâlnească şi membrii Comisiei Paritare de Negociere pentru discuţii pe tema concedierilor. Potrivit criteriilor prevăzute în contractul colectiv de muncă, primii vizaţi pentru concediere ar trebui să fie angajaţii care deţin o firmă, au fost sancţionaţi pentru indisciplină, cumulează pensia cu salariul sau care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a se pensiona. Sindicaliştii opinează, însă, că aceste criterii nu se vor respecta şi că din combinat vor pleca persoanele care nu sunt agreate de cei care alcătuiesc listele, respectiv de şefii de secţii. „Domnul director Avram le-a lăsat mână liberă şefilor de secţii şi servicii, iar cine nu e agreat de şefi „zboară”, aşa cum s-a întâmplat şi data trecută. În 2013, cu excepţia celor care au solicitat să fie disponibilizaţi, ceilalţi au fost daţi afară pentru că nu i-au vrut şefii. Cu siguranţă criteriile de concediere nu se vor respecta, sunt şefi de secţie care au firmă, dar care nu vor fi concediaţi. De asemenea, sunt zeci de salariaţi care mai au un an sau doi până la pensie şi care au solicitat să plece, dar nu li s-a aprobat cererea”, susţine Cristian Cornescu, liderul Sindicatului Victoria Oltchim. Sindicaliştii din Vâlcea sunt nemulţumiţi şi de faptul că pe lista celor concediaţi se vor regăsi mai mulţi vâlceni, decât argeşeni, în condiţiile în care, spune ei, Divizia Petrochimică Bradu nu mai produce nimic de câţiva ani. Potrivit contractului colectiv de muncă, angajaţii care vor fi disponibilizaţi în această toamnă au dreptul să primească, în funcţie de vechime, între 3 şi 12 salarii compensatorii şi indemnizaţie de şomaj. Combinatul Oltchim a notificat deja Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea că va face concedieri în această toamnă.

Citeste mai mult: adev.ro/nu0af6

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43372 Se fac din nou disponibilizări la Oltchim Râmnicu Vâlcea

2015-09-03 20:34

Se fac din nou disponibilizări la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea va face noi disponibilizări, în conformitate cu planul de reorganizare întocmit de administratorii judiciari, informează Agenţia de presă Radio România. 309 angajaţi vor părăsi societatea în cel mult o lună, între aceştia numărându-se 110 care lucrează la Divizia Petrochimică Bradu din judeţul Argeş. Finalul acestei săptămâni va fi decisiv pentru persoanele vizate, întrucât vor fi făcute publice listele cu noii disponibilizaţi. Conform Contractului Colectiv de Muncă, primii vizaţi pentru concedieri sunt cei sancţionaţi pentru indisciplină, cei care cumulează pensia cu salariul sau cei care au împlinit deja vârsta pensionării.

În ciuda noilor disponibilizări anunţate pe platforma chimică, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea susţin că impactul economic este destul de redus pentru judeţ.


Musafir

#43373

2015-09-04 05:44

TOATA LUMEA VORBESTE DE VIITORI DISPONIBILIZATII, DAR DE FOSTI DISPONIBILIZATII NU MAI SPUNE NIMENI NIMIC?????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATI COLECTIV 2013

#43374 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATI COLECTIV 2013 - DREPTURI SI OBLIGATII:

2015-09-04 07:24

COMUNICAT CONCEDIERE COLECTIVĂ OLTCHIM 15.05.2013

15.05.2013

C O M U N I C A T

 Obiectivul principal al consorţiului de administratori judiciari este reorganizarea activităţii Oltchim SA pe principii de performanţă şi productivitate, concomitent cu menţinerea în stare funcţională a activelor neutilizate. Pentru secţiile şi fabricile oprite (de ex. Arpechim este închis de 4 ani, Monomer de 4 ani, PVC de 2 ani etc), am decis revenirea la normalitate, respectiv păstrarea exclusiv a personalului necesar conservării.

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

Atenuarea impactului social al planului de disponibilizare se realizează prin dispozițiile legale în vigoare și prevederile Contractului Colectiv de Muncă al S.C. OLTCHIM S.A, iar criteriile de concediere sunt stabilite prin CCM Oltchim, Codul Muncii și Legea 85/2006 – privind procedura insolventei.

În ceea ce privește măsurile de protecție socială acestea se referă, în principal, la indemnizația de șomaj, venitul lunar de completare și nivelul salariilor compensatorii acordate conform Contractului Colectiv de Muncă Oltchim.

Conform art. 39 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de muncaindemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:

a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Conform art. 8, al. 2 din Ordonanţa de Urgenţă 36/2013, venitul de completare se acordă lunar pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de vechimea în muncă a persoanelor concediate, după cum urmează:

–      12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

–      20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

–      22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

–      24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

De asemenea, conform art. 38, alin. b din Contractului Colectiv de Munca al S.C. OLTCHIM S.A. salariatii concediati vor beneficia de o indemnizatie de concediere in functie de vechime, astfel:

  1. 1.      17.106 lei pentru o vechime  intre 0 – 5 ani, reprezentând o suma netă echivalentă cu 6 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
  2. 2.      34.212 lei pentru o vechime  intre 5 – 15 ani, reprezentând o suma netă echivalentă cu 12 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
  3. 3.      51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o sumă netă echivalentă cu 18 salarii medii brute existente în S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

De exemplu, un salariat Oltchim cu un salariu de 1.500 lei net şi 20 de ani vechime, va beneficia cu titlu de protecţie socială în urma concedierii colective, de următoarele facilităţi:

  1. Primele 12 luni va avea un venit lunar de 1.500 de lei compus din indemnizaţie de şomaj în valoare de 525 lei şi venit de completare de 975 lei,
  2. Următoarele 10 luni va avea un venit lunar de completare de 975 lei,
  3. La care se adaugă 51.318 lei reprezentând salarii compensatorii.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATI COLECTIV 2013

#43375 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATI COLECTIV 2013 - DREPTURI SI OBLIGATII:

2015-09-04 07:29

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

 

 

UNDE SUNT BANII????

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 planul Rominsolv – BDO.  : Plan_Reorganizare_Oltchim

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014
La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850

Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

 

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

 

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

 

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare  pag 81 din 315 din :PLANUL DE REORGANIZARE 2015.

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

 http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

 Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment.

UNDE SUNT BANII????