Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21001 ATENTIE DISPONIBILIZATI! MAGISTRATII FAC BLATUL CU ADMINISTRATORII SI LICHIFATORII JUDICIARI.

2014-05-19 19:06

#20999: Gigi - GREVA FOAMEI!!!!!!!!!!!!

SPECULATI SAU TRAGETI VOI CONCLUZIILE IN CAZUL OLTCHIM!

http://www.evz.ro/surse-4-judecatori-de-la-tribunalul-bucuresti-audiati-al-dna.html

Patru magistraţi de la Tribunalul Bucureşti, cercetaţi pentru corupţie!
Judecătorul din dosarele Hidroelectrica şi Rodipet a sărit gardul de frica DNA, apoi a venit în trening la audieri.

Patru magistraţi de la Tribunalul Bucureşti sunt vizaţi de o anchetă a procurorilor DNA. Aceleaşi surse au menţionat că magistraţii sunt cercetaţi pentru că ar fi săvârşit fapte de corupţie în legătură cu soluţionarea unor litigii în cauze de insolvenţă, în sensul că ar fi avut înţelegeri cu lichidatori judiciari. Elena Rovenţa a plecat în jurul orei 19.00 de la DNA, unde i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect în acest dosar. Ea nu a făcut nicio declaraţie la ieşirea din sediul Direcţiei. VEZI GALERIA FOTO CU CASA MAGISTRATULUI!

Update ora 18.30 Potrivit unor surse judiciare, ceilalți magistrați urmăriți penal de DNA în acest dosar sunt:  Elena Rovenţa, Ion Stanciu şi Ciprian Sorin Viziru.

Update ora 18.00 Judecatorul Mircea Moldovan s-a prezentat la sediul DNA. Judecătorul le-a spus jurnaliştilor că nu discută cu presa fără să aibă "mandat" în acest sens. Întrebat unde a fost atunci când anchetatorii îl căutau pentru a-l aduce la DNA, Mircea Moldovan a răspuns: "La plimbare".

  • Potrivit unui comunicat al procurorilor DNA – Secţia de combatere a corupţiei aceştia  au dispus efectuarea urmăririi penale față de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, având în vedere că există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceştia ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini / a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări.
  • În cazul magistraţilor suspecţi în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de procedură penală: „suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei”.
  • La data de 19 mai 2014, la trei dintre judecători li s-a aduce la cunoștință calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
  • Unul dintre judecători se sustrage punerii în executare a mandatului de aducere.
  • În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Update ora 17.40 Potrivit unor surse judiciare, judecătorul a fost filmat când sărea gardul vilei sale. Potrivit înregistrărilor camerei de înregistrare de la vila din Voluntari, ridicate de procurorii DNA, totul s-a întâmplat la ora 13.36.

http://www.evz.ro/image-115-93/2014-05/casa-judecator-3.jpg...

http://www.evz.ro/image-115-93/2014-05/casa-judecator-2.jpg...

http://www.evz.ro/image-115-93/2014-05/casa-judecator-1.jpg...

http://www.evz.ro/image-115-93/2014-05/casa-judecator.jpg...


Musafir

#21002 Protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Disponibilizaţi de la Oltchim au intrat în greva foamei.

2014-05-19 19:11

#20997: - Protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Disponibilizaţi de la Oltchim au intrat în greva foamei.

APEL CATRE DISPONIBILIZATII SI SALARIATII OLTCHIM DIN RAMNICU VALCEA SI PITESTI!

24 DE DISPONIBILIZATI AU INTRAT IN GREVA FOAMEI.
HAIDETI ALATURI DE EI!

NU UITATI, NE VEDEM SI MAINE, ORA 9:00, LA PREFECTURA SI CONSILIUL JUDETEAN  - SEDIILE DIN RAMNICU VALCEA, DAR HAIDETI SI LA PITESTI.

NU MAI STATI PE GANDURI ... CU CAT MAI MULTI, CU ATAT MAI BINE!

ANUNTATI, PRIN TOATE MIJLOACELE (TELEFOANE, RETELE DE SOCIALIZARE, ETC.), SA VINA TOTI COLEGII "CU COPII, CA CATEL, CU PURCEL"!

NOI VREM DREPTURILE NOASTRE SALARIALE - OBLIGATII SALARIALE DE CARE OLTCHIMUL SI GUVERNANTII TREBUIAU SA SE ACHITTE PANA IN DATA DE 13.06.2013.

A TRECUT UN AN SI NU AM PRIMIT NIMIC. AM FOST MINTITI. NU NE-A SPUS NIMENI CA VOM PRIMI BANII LA "SFANTU' ASTEAPTA".

HAIDETI CAT MAI MULTI IN GREVA FOAMEI !


Musafir

#21003 ptr. Radu Beligan

2014-05-19 19:12

Ai uitat ca linga Cernev si Burdoaza este si " GRASA " Dobre Marcela?

Musafir

#21004 Re: TRADATORUL

2014-05-19 19:27

#21000: Radu Beligan - TRADATORUL

Nu, nu! Actiunea de la prefectura nu este renumerata ... nu s-au dat zlotii.
Mai bine dormim ... in timpul serviciului, pe lei nu in greva; mama lor de hoti!


Musafir

#21005 Protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Disponibilizaţi de la Oltchim au intrat în greva foamei.

2014-05-19 20:03

#21002: - Protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Disponibilizaţi de la Oltchim au intrat în greva foamei.

http://ziaruldevalcea.ro/wp-content/uploads/2013/09/soparla-cu-volanas-e13790467...

http://ziaruldevalcea.ro/2014/05/18/sparle-si-soparle-19-05-2014/

• Așa cum era de așteptat, privatizarea combinatului chimic Oltchim este tărăgănată din nou. Deși până și reprezentanții Guvernului și ai Ministerului Economiei își dau seama că este aproape imposibil să vinzi o companie ajunsă cu un picior în groapă, ei anunță totuși periodic termene de privatizare. Și asta dintr-un singur motiv: și-au asumat în fața Fondului Monetar Internațional că societatea Oltchim va fi privatizată. Compania înregistrează însă un record negativ ce nu va putea fi egalat curând decât poate numai de CFR: Oltchim este compania cu cele mai mari datorii, de 800 milioane euro. Societatea funcţionează acum la numai 23% din capacitate, înregistrând restanţe în plata salariilor. Combinatul se află în insolvenţă din ianuarie 2013 și nu pare că va ieși prea curând din impas.


Musafir

#21006 24 de oameni fac greva foamei la Oltchim BURSA 19.05.2014

2014-05-19 20:19

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=237538

Numărul disponibilizaților de la Combinatul Oltchim Râmnicu-Vâlcea care au intrat astăzi în greva foamei a ajuns la 24, după ce, în această dimineaţă, 10 oameni au ales această cale de protest, cerându-i premierului Victor Ponta să vină în oraşul lor şi să le spună de ce nu au fost respectate promisiunile făcute la disponibilizările de anul trecut, informează surse din presă.
Protestatarii susţin că, până la sfârşitul zilei, este posibil să crească numărul celor care fac greva foamei.
Greviștii i-au înmânat prefectului de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, o declarație a fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, datată 1 iulie 2013: "Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante și a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim".
Maria Cobrescu, liderul greviştilor, a amintit că, anul trecut, Mariana Câmpeanu afirma că de la Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care vor fi plătite salariile restante, indemnizaţia pentru concediul de odihnă şi salariile compensatorii.
În jur de 60 de disponibilizați de la combinatul Oltchim au protestat astăzi în fața Prefecturii Vâlcea, pentru a două săptămână consecutiv, cerând plata restanțelor salariale din 2013. Protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a conducerii combinatului.
Prefectul Dumitru Cornoiu a încercat să poarte un dialog cu protestatarii, solicitând o delegație formată din 15 reprezentanți, dar oamenii l-au respins, vrând să participe cu toții la discuții.
Disponibilizații au mai cerut ca Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea și să demită actuala conducere a combinatului și administratorii judiciari. Ei au afirmat că nu au încredere în privatizarea combinatului, amânată de numeroase ori, și nu au speranțe că își vor mai primi vreodată sumele restante, aflate la masa credală.
În iunie 2013, 900 de salariați ai combinatului Oltchim au fost concediați, plățile compensatorii pentru ei fiind trecute la masa credală. În prezent, Oltchim este propus pentru privatizare, ultimul termen anunțat oficial fiind 6 iunie 2014.

Musafir

#21007 Re: OLTCHIM: PROCEDURA DE SELECŢIE A OFERTEI ANGAJANTE BURSA 19.05.2014

2014-05-19 20:21

paul

#21008 Re: Re: Re: Re: Re: Re: pe surse

2014-05-19 21:12

#20982: - Re: Re: Re: Re: Re: pe surse

2014-05-19 10:05


#20975: paul - Re: Re: Re: Re: pe surse

bai paul te aberezi

niste oameni care au habar de fenomen nici macar nu se baga in asemenea discutii

daca talpasanu cu deastea umbla foarte bine

concentrativa pe drepturile salariale nu mai pierdeti timpul cu injuraturi pe la colturi

cine e vinovat sa plateasca

 

nu aberez deloc

sa o luam metodic:

1. cat este programul ce lucru al unui dispecer de productie? 24 ore de lucru cu 72 ore repaos. punct. te-ai prins?

2. atat talpasanu cat si cernev sunt doua sarle. punct. cine s-aseamana, s-aduna! te-ai prins?

3. daca cernev a fost prins dormind in timpul serviciului sa fie sanctionat, daca nu a fost prins, sa fie sanctionat ca nu a fost prins. te-ai prins?

4. ai citit fisa de post a unui dispecer? dar a unui dispecer de productie? dar regulamentul de ordine interioara? sau oricare fisa de post din oltchim? ei, scrie pe undeva ca ai voie sa dormi in timpul serviciului? in roi scrie ca nu ai voie. adica de la femeia de serviciu pana la director, nicio persoana nu are voie sa doarma in timpul serviciului. punct. te-ai prins?

 

5. pentru ca toti tratam asa, gen bai paul te aberezi, am ajuns unde am ajuns. punct. te-ai prins?


Musafir

#21009 Eu cu cine votez?

2014-05-20 08:40

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/26915-eu-cu-cine-votez.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/petre-tanasoaica-1.jpg...

Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs! Încă din dimineaţa zilei de ieri, de când am aflat că foştii muncitori de la Oltchim disponibilizaţi au intrat în greva foamei, am avut această reacţie de a râde cu gura până la urechi. Nu de soarta oamenilor, bineînţeles, ci de situaţie în sine. Faptul că nu şi-au primit drepturile muncitorii disponibilizaţi era un lucru de aşteptat, pentru că nici una dintre promisiunile Guvernului vis-a-vis de Oltchim nu s-a întâmplat, iar faptul că în doi ani de insolvabilitate combinatul a mai făcut o gaură de 65 de milioane de euro nu dă nici o şansă de reintrare a acestuia în circuitul economic. Aşadar, de doi ani, muncitorii de la Oltchim sunt în greva foamei, numai că o fac acasă şi nu-i vede nimeni. Faptul că acum câţiva dintre ei au declarat greva foamei şi au ieşit în public ar putea părea un gest eroic.

Eroismul, însă, după opinia mea, nu le serveşte la nimic. Ca să mă exprim mai direct, pe Guvern îl doare undeva că fac ei greva foamei. Şi nu cred că problema lor poate fi ridicată la primul ministru de nimeni, pentru că nu ar fi luată în seamă. Să zicem că ar face gestul acesta prefectul. În secunda următoare Ponta l-ar da afară, i-ar retrage semnătura şi nu ar mai avea cui să se mai plângă greviştii foamei de la Oltchim. Culmea este că aceştia nu se pot bucura nici moral de compasiunea populaţiei, pentru că tot judeţul este paralizat şi în greva foamei, pe tăcute, acasă sunt probabil mii de cetăţeni.

Dacă n-ar fi de plâns, cum v-am zis mai sus, ar fi de râs. Chestiunea este că mă aflu într-o încurcătură. Duminică ar trebui să mă duc la vot şi, pentru prima oară în ultimii 25 de ani, nu ştiu pe cine să pun ştampila. Şi mă jur că am fost la toate alegerile. Doar n-o să fiu tâmpit să mă duc să votez pentru ca nevasta lui Ponta sau a lui Crin Antonescu să meargă la Bruxelles şi să câştige vreo 7.000 euro pe lună! Ar fi de un ridicol indescriptibil. Pur şi simplu mi s-ar usca mâna dacă aş pune ştampila pe ei. De ceilalţi ce să mai vorbesc… Petre Tănăsoaica


Musafir

#21010 Protestele continuă în faţa Prefecturii, 20 de foşti muncitori de la Oltchim, în greva foamei

2014-05-20 08:41

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/26916-protestele-continu-in-faa-prefecturii-20-de-foti-muncitori-de-la-oltchim-in-greva-foamei.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/greva-foamei-20052014.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aşa cum au anunţat săptămâna trecută, disponibilizaţii de la Oltchim au continuat protestele în faţa Prefecturii Vâlcea, iar 20 dintre aceştia au intrat în greva foamei. Ei spun că nu vor renunţa la greva foamei până în momentul în care vor primi asigurări că îşi vor primi salariile compensatorii. Potrivit celor prezenţi la protest, numărul greviştilor va creşte în perioada imediat următoare. Toţi cei prezenţi au semnat o petiţie pe care au depus-o la Prefectură şi Consiliul Judeţean şi pe care o vor trimite la Guvernul României. „Vom sta în greva foamei până când vom putea. Am încercat toate formele de protest, dar nu suntem băgaţi în seamă. Nu vrem mila nimănui, vrem numai dreptate, vrem să primim salariile compensatorii pe care ni le-au promis în momentul în care ne-au dat afară. Din păcate, suntem minţiţi de mai bine de un an de zile. Noi nu avem din ce să trăim, nu avem cu ce să ne întreţinem copiii. Eu am muncit cu ziua ca să supravieţuiesc, nu mă angajează nimeni”, spune unul dintre protestatarii care au intrat în greva foamei. Gabi Bercea


Musafir

#21011 KPMG spune ca ASTRA nu trebuie sa plateasca 10 milioane euro catre OLTCHIM

2014-05-20 09:03

http://www.1asig.ro/KPMG-spune-ca-ASTRA-nu-trebuie-sa-plateasca-10-milioane-euro-catre-OLTCHIM-articol-2,3,100-48879.htm

Administratorul judiciar al combinatului OLTCHIM Ramnicu Valcea, Gheorghe PIPEREA, a declarat recent ca vrea sa ceara falimentul ASTRA Asigurari, care ar trebui sa achite o despagubire de 10 milioane euro in baza unei polite de asigurare de raspundere manageriala. Insa, KPMG, administratorul special al asiguratorului, spune ca dosarul OLTCHIM depus la ASTRA nu indica un eveniment asigurat. Practic, nu poate fi despagubit.

"Administratorul special al Societatii Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A., KPMG Advisory SRL, respectand principiile de transparenta si in conformitate cu prevederile legale in vigoare, informeaza ca dosarul de despagubire inaintat de administratorii judiciari ai OLTCHIM S.A (in insolventa) nu indica un eveniment asigurat produs in intervalul asigurat si care sa descrie si sa cuantifice vreunul dintre prejudiciile acoperite de polita de asigurare a raspunderii civile emisa de ASTRA", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de KPMG.

Reprezentantii KPMG explica: "Cererea s-a intemeiat pe analiza facuta de administratorii judiciari cu privire la cauzele care au condus la starea de insolventa a OLTCHIM, desi polita nu acopera - potrivit art. 6.7, lit. g., prejudicii 'decurgand din/bazate pe/atribuibile sau implicand direct sau indirect performantele profesionale ale Asiguratului ori pierderi financiare provocate prin neatingerea obiectivelor propuse prin planul de afaceri al Companiei, contractul de administrare ori management sau ca urmare a insolvabilitatii Companiei'. In interesul tuturor partilor, in calitatea noastra de administrator special al ASTRA SA, am solicitat in repetate randuri detalii privind titlul executoriu sau alt document echivalent din care sa reiasa raspunderea civila a conducerii, precum si intinderea daunei cauzate".

"Ca raspuns la solicitarile noastre, administratorii judiciari ai OLTCHIM insista ca raportul intocmit de ei este documentul necesar si suficient pentru aceasta, contrar prevederilor legale. Din dorinta de a clarifica situatia, am analizat din proprie initiativa dosarul de insolventa al OLTCHIM cu scopul de a determina daca administratorii judiciari au initiat si, eventual, au finalizat o actiune de atragere a raspunderii conducerii OLTCHIM in conformitate cu prevederile Legii 85/2006 privind insolventa. In urma analizei, nu am reusit sa identificam o astfel de actiune si pe cale de consecinta vreun drept de creanta castigat de OLTCHIM impotriva membrilor organelor de conducere acoperiti de polita", au adaugat oficialii KPMG.

Polita de raspundere civila a unor membri din conducerea OLTCHIM a fost emisa de ASTRA in iunie 2012, pentru o perioada de un an, si prevede o limita de raspundere de 10 milioane euro, fiind reasigurata in proportie de 100% de catre un reasigurator cu rating A acordat de o agentie de rating internationala, conform KPMG.

In ianuarie 2013, societatea OLTCHIM a intrat in insolventa, iar reprezentantul administratorului judiciar a cerut companiei de asigurari sa plateasca despagubiri pentru managementul considerat defectuos. Avocatul Gheorghe PIPEREA spune ca se impune plata politei intrucat fosta conducere a combinatului OLTCHIM a produs un prejudiciu de cateva sute de milioane de euro. "Managementul defectuos este demonstrat deja, s-a depus un raport asupra cauzelor insolventei in aprilie. Este un raport care este supus atat creditorilor, cat si judecatorului sindic, putea sa fie contestat de oricine, inclusiv de management sau de societatea de asigurare, acest lucru nu s-a intamplat in termenul prevazut de lege, ceea ce inseamna ca acest raport este practic irevocabil", a declarat, recent, Gheorghe PIPEREA pentru Digi 24.

Combinatul va fi scos spre privatizare, pentru a treia oara, la mijlocul lunii mai. Printre cei interesati sa cumpere societatea se numara investitori din China si fondul de investitii SIF 3 Transilvania.

Pe de alta parte, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a companiei ASTRA. In calitate de administrator special, KPMG, conform deciziei ASF si in baza prevederilor legale, contribuie la re-echilibrarea parametrilor financiari ai societatii de asigurare ASTRA, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator. KPMG a pus la dispozitie o echipa specializata de profesionisti in asigurari, finante, fiscalitate, avocatura, actuariat si specialisti in tehnologia informatiei pentru a duce la indeplinire mandatul primit in conditiile legii.

wanda

#21012

2014-05-20 10:21

lui marcela dobre numai respect
o doamna cu coloana vertebrala ,o femeie care poate discuta cu orcine si la orce nivel ,o femeie care talpasanu ar executao ieri dar e si el convins ca locul de munca al doamnei (interioru cisternei CFR) nu iti da confortu sa dormi
FUTE,ZACHE

#21013 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pe surse

2014-05-20 10:25

#21008: paul - Re: Re: Re: Re: Re: Re: pe surse

nu aberez deloc

sa o luam metodic:

1. cat este programul ce lucru al unui dispecer de productie? 24 ore de lucru cu 72 ore repaos. punct. te-ai prins?

2. atat talpasanu cat si cernev sunt doua sarle. punct. cine s-aseamana, s-aduna! te-ai prins?

3. daca cernev a fost prins dormind in timpul serviciului sa fie sanctionat, daca nu a fost prins, sa fie sanctionat ca nu a fost prins. te-ai prins?

4. ai citit fisa de post a unui dispecer? dar a unui dispecer de productie? dar regulamentul de ordine interioara? sau oricare fisa de post din oltchim? ei, scrie pe undeva ca ai voie sa dormi in timpul serviciului? in roi scrie ca nu ai voie. adica de la femeia de serviciu pana la director, nicio persoana nu are voie sa doarma in timpul serviciului. punct. te-ai prins?

 

5. pentru ca toti tratam asa, gen bai paul te aberezi, am ajuns unde am ajuns. punct. te-ai prins?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noi ne-am prins . in ROI scrie ca nu ai voie sa dormi in timpul seviciului .si nici sa consumi bauturi alcoolice.

numai ca retardatii nu stiu sa citeasca.


Musafir

#21014

2014-05-20 10:32

CE CAUTA DOMNILOR TALPASANU CU PASATU OLTCHIM PE COTOSMANU DUMINICA DIMINEATA?
AM POZE ..CAUTA BURETI? CAUTA PE CERNEV? MARE NEMERNIC POTI FI MIHAI!!!
NU DEGEABA ATI UNPLE ACEL FOTA FRIGIDERU CU CARNE

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-20 10:37



Musafir

#21016

2014-05-20 10:49

CERNEV???? CERNEV A SPUS ADEVARUL
CERNEV A SPUS CA LA OLTCHIM NU SE VREA
CERNEV A SPUS CA VOR PLECA ANGAJATI IN 2013
CERNEV A SPUS CA VOR PLECA ANGAJATI SI IN 2014
CERNEV IA DERANJAT PE CEI FOSTI 22 DE DIRECTORI IAR ACUM AU FACUT CUALITIE TOTI INPOTRIVA LUI CU SEF DE HAITA DICULOIU SI TALPASANU
SINTETI TOTI ORBI! SA NU VA FAC PROSTI
VAI DE VIITORUL NOSTRU CA AL LOR E ASIGURAT

Musafir

#21017

2014-05-20 11:07

CERNEV???? CERNEV A SPUS MINCIUNI LA GUVERN SI LA TOTI POLITICIENII CU DOVEZI SI VIDEO PRIN TOATA PRESA!!!! UN LINGAU SI UN IMBARLIGATOR CONTINUU, CARE IN LOC DE 3 LUNI RESTANTE A SPUS 2 LUNI SI A DEZINFORMAT CONTINUU CU PRIVIRE LA DISPONIBILIZATI SI DREPTURILE LOR. NU AVEA DREPTUL  LEGAL SA VORBEASCA IN NUMELE OLTCHIM SI  A TUTUROR ANGAJATILOR SI A DISPONIBILIZATILOR, LEGEA NU-I PERMITEA SA COMENTEZE IN NUMELE TUTUROR, EL FIIND MINORITAR CU SVO.
CERNEV A SPUS CA OLTCHIM ESTE DISTRUS DE TOT CE S-A REALIZAT INAINTE DE INSOLVENTA, EL (SI SOTIA LUI ADUSA SI ANGAJATA IN TIMPUL DECLANSARII INSOLVENTEI, CEEA CE ESTE ILEGAL . IN 3013 FACANDU-SE CONCEDIERI LA OLTCHIM) MANCAND SI AZI DIN MUNCA ALTORA DIN TRECUT, FIIND ANGAJAT DE MILA IN OLTCHIM, DUPA ISTORIA TRECUTULUI SAU DE SABOTOR ....!!!!!!
CERNEV A SPUS CA-I DA AFARA SI II AMENINTA PE ANGAJATI IN 2013 DACA NU SEMNAU ACTE PENTRU INTERESUL LUI !!!!!!!
CERNEV A SPUS CA VOR PLECA ANGAJATI SI IN 2014 , ATATA TIMP CAT E PE MANA CU HOTII, ORICE E POSIBIL.
CERNEV IA DERANJAT PE CEI FOSTI 22 DE DIRECTORI = CARE SUNT SI ACUM IN POZITII DE CONDUCERE, CHIAR MAI MULTI CU LEFURI MARI
SINTETI TOTI ORBI! SA NU  TE FAC PROST. #21016


HOTII O SA RASPUNDA CU PUSCARIA SI CONFISCAREA AVERILOR PANA LA GRADUL PATRU CONFORM LEGII JUSTITIEI EUROPENE.NIMENI NU SCAPA, AZI, MAINE...., IN CURAND, SOMN USOR, SA DORMITI LINISTITI IN PATUL VOSTRU.


Musafir

#21018 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-20 11:34

#7930: - Re: Re: Re: Re: Re:

  • luni, 8 aprilie 2013
  • 1.221 vizualizări

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR08DVG6-7_dZQpDCht32onsKYU...

 

• liderul Sindicatului Victoria din Oltchim a mers la toţi şefii de secţii din combinat, ameninţându-i cu demiterea dacă ei şi subordonaţii lor vor merge la protestul de la Bucureşti • Cernev se dă mare viitor director şi se laudă că are sprijinul administratorilor judiciari Piperea şi Bălan • Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim, susţine însă că protestul din faţa Guvernului României va avea loc marţi, 9 aprilie a.c., iar de la Vâlcea vor fi prezenţi peste 500 de angajaţi, cărora li se alătură încă 500 de salariaţi de la Arpechim.

Pe zi ce trece, sindicalistul Cernev de la Oltchim îşi dă arama pe faţă. Gurile rele vorbesc de mult timp că „Victoria” lui Cernev este „vândută” PCC-ului şi de aceea vulpoiul lider de sindicat face jocurile polonezilor în defavoarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. În ultimul timp însă, Corneliu Cernev nici măcar nu se mai ascunde după deget, el arătând clar că scopul său este de a distruge societatea vâlceană şi a le face pe plac celor de la PCC. Prima dată când s-a demascat public a fost chiar la celebra şi controversata întâlnire cu o parte din parlamentarii vâlceni, de la Prefectura Vâlcea, când liderul Sindicatului „Victoria” nu s-a sinchisit să apere interesele colegilor săi, care erau ameninţaţi cu disponibilizările, ci mai degrabă a spus că aceste concedieri sunt necesare. Toată lumea ştie însă că, alături de directorul Tălpăşanu, Cernev a întocmit listele de concedieri, propunând să fie disponibilizaţi oameni care se împotrivesc politicii lor distructive.

Acum însă, sindicalistul a schimbat tactica şi nu-şi mai face jocurile pe la spate. Zilele trecute, el a trecut la acţiune, deplasându-se prin toate secţiile combinatului şi împărţind ameninţări în dreapta şi-n stânga, avertizându-i pe angajaţi că el va fi „viitorul director de la Oltchim”.

„Ne-a transmis că vom fi filmaţi, iar cei prezenţi la protest vor fi daţi afară” – un angajat de la Oltchim

După cum bine se ştie, angajaţii combinatului Oltchim Rm. Vâlcea au organizat pentru marţi, 9 aprilie a.c., un miting de amploare la Bucureşti, chiar în faţa Guvernului. Numai că, participarea acestora la protest, sindicalistul Cernev s-a pus pe treabă şi a mers la toţi şefii de secţii din combinatul Oltchim, ameninţându-i că, dacă ies în stradă, vor fi daţi afară. El le-a cerut şefilor de secţie să le transmită angajaţilor că vor fi filmaţi la Bucureşti, iar când vor fi văzuţi pe camere de administratorii judiciari şi de guvernanţi, vor fi concediaţi. Acest lucru ni l-au dezvăluit câţiva salariaţi din Oltchim, care, sub protecţia anonimatului, ne-au mărturisit că, în ultimul timp, Cernev face toate „treburile murdare” ale PCC – ului în combinat. „Ne-am săturat de el, acum ne este clar la toţi că este omul PCC-ului şi nu face decât să distrugă Oltchim. Acum Cernev încearcă să împiedice oamenii să iasă în stradă la protest. S-a dus prin toate secţiile combinatului şi i-a ameninţat pe şefii de secţie cu demiterea. Le-a transmis şi angajaţilor că vor fi filmaţi la proteste şi dacă îi va vedea pe camere, el îi va da afară, pentru că are tot sprijinul lui Piperea şi Bălan şi va fi director la Oltchim. Din păcate, multora dintre angajaţi le este frică să mai iasă la proteste. Ne întrebau jurnaliştii, când au venit la combinat,  de ce nu ies 3.000 de angajaţi în stradă? Păi unii dintre ei sunt în schimburi, iar altora le este frică pentru că acest Cernev umblă numai cu ameninţări şi cu mizerii. Se alege praful de Oltchim, iar Cernev pune umărul serios să se întâmple acest lucru. Sper că toţi colegii mei din combinat vor fi curajoşi şi nu se vor lăsa intimidaţi de acest nemernic care distruge Oltchim. Trebuie să mergem cât mai mulţi la protest la Bucureşti” – ne-a spus unul dintre angajaţi, căruia din motive lesne de înţeles îi vom păstra anonimatul.

„Sunt convins că Cernev este capabil de orice” – Mihai Diculoiu

Despre ameninţările lui Cernev nu era la curent liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, care, însă, susţine că nu-l mai miră nimic. El speră totuşi ca oamenii să nu se lase intimidaţi şi să vină la protestul de la Bucureşti pentru a-i sensibiliza pe guvernanţi să facă ceva pentru salvarea combinatului Oltchim. Conform spuselor acestuia, marţi, 9 aprilie a.c., peste 500 de angajaţi de la Oltchim Rm. Vâlcea şi încă 500 de la Arpechim Piteşti vor protesta în faţa Guvernului României. „Nu ştiam de ameninţările lui Cernev, dar nu cred că oamenii îl vor băga în seamă. Totuşi, sunt convins că Cernev este capabil de orice şi de aceea nu mă mai miră nimic. Eu nu am primit niciun semnal din partea membrilor sindicatului pe care-l conduc. Cei care ştiu că s-a făcut presiuni pe ei, eu îi îndemn să aibă curaj şi să iasă public să o spună. În privinţa protestului de la Bucureşti, din faţa Guvernului României, noi avem deja listele cu cei 500 de angajaţi de la Oltchim Rm. Vâlcea care vor fi prezenţi. Nu cred că vor fi probleme…” – ne-a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

CLAUDIA STANCIU

 

http://www.voceavalcii.ro/201304074588/Cernev-ameninta-angajatii-cu-demiterea-daca-participa-la-protestul-de-la-Bucuresti.html


Musafir

#21019 A doua zi de greva foamei în faţa Prefecturii Vâlcea

2014-05-20 12:52

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/a-doua-zi-greva-foamei-fata-prefecturii-valcea-1_537b337c0d133766a8cfafa6/index.html

10 dintre foştii angajaţi ai combinatului chimic Oltchim au intrat astăzi în cea de-a doua zi de greva foamei. Aceştia spun că vor protesta până când îşi vor primi salariile compensatorii.

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/05/20/537b33e10d133766a8cfb21...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Protestatarii şi-au petrecut noaptea pe spaţiul verde din faţa Prefecturii Vâlcea, pe nişte cartoane. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă le monitorizează starea de sănătate o dată de la 12 ore, până în prezent niciunul dintre grevişti nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. „Am lucrat 32 de ani în combinat, o viaţă de om. Am lucrat cu substanţe toxice, am prins inclusiv perioada când în combinat se făceau pesticide. Sunt în greva foamei pentru drepturile mele, am datorii la bănci, iar în curând n-o să mai primesc nici şomaj, de aia mă zbat acum. Nu ştie nimeni ce probleme am avut eu, cum am reuşit să-mi cresc copiii de una singură, să-i ţin în facultate. Voi sta aici până când îmi voi primi drepturile”, spune Norica Subţirelu, una dintre persoanele aflate în greva foamei. Prefectul de Vâlcea nu a făcut niciun comentariu până în prezent legat de această situaţie. Protestatarilor li s-a comunicat, săptămâna trecută, că-şi vor primi drepturile doar după privatizarea combinatului. Persoanele care au intrat în greva foamei au lucrat zeci de ani în combinat, până în iunie 2013, când au fost concediaţi. În momentul disponibilizării, vâlcenilor li s-au promis până la 18 salarii compensatorii, în funcţia de vechimea în muncă. În total, cei peste 900 de disponibilizaţi de la Oltchim ar trebui să primească de la societate sau de la stat 7 milioane de euro.

 

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/05/20/537b33ef0d133766a8cfb25...

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-20 13:14



Musafir

#21021 Vâlcea: 11 foști angajați ai Oltchim, în greva foamei

2014-05-20 13:35

http://www.ziuanews.ro/stiri/valcea-11-fosti-angajati-ai-oltchim-in-greva-foamei-122098



Câteva zeci de foști angajați ai combinatului chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea protestează, marți, în fața sediului Prefecturii din Vâlcea, cerând salariile compensatorii. Unsprezece protestatari au intrat în greva foamei și se află sub supraveghere medicală.

Circa 30 de persoane s-au adunat, din nou, în fața Prefecturii Vălcea, în semn de protest față de faptul că nu și-au primit plățile compensatorii.

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Vălcea, maior Liviu Iordache, acțiunea s-a desfășurat fără incidente, până la momentul transmiterii acestei știri.

Potrivit aceleiași surse, 11 protestatari au intrat în greva foamei și sunt supravegheați de medici de la Serviciul de Ambulanță Vâlcea.

Unul dintre foștii angajați, Nonica Subțirelu, a declarat pentru Mediafax că a recurs la acest gest, fiindcă celelalte forme de protest nu au dat rezultate.

„De un an tot participăm la mitinguri şi am fost minţiţi şi amânaţi. Pe data de 1 iunie ni se termină perioada de şomaj. Ce facem? Cu ce trăim? Eu sunt singura din familia mea care încă are o sursă de venit. Din iunie nu o să mai fie nici aceea", a spus fosta angajată a Oltchim.

În ultimele săptămâni, foștii angajați ai combinatului chimic au participat la dese acțiuni de protest, cerând autorităților să le spună când vor primi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

În 2013, aproximativ o mie de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost disponibilizați. Confrom contractului colectiv de muncă, ei au dreptul să primească între șase și 18 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în muncă.
GERULA

#21022 GREVA FOAMEI- PENTRU OPORTUNISTI

2014-05-20 14:31

Cerneve ai tai de la Electroliza cu mercur estevreunul  in greva foamei de exemplu betivul acela cu gura mare cu ochelarii pe cap

initialele numelui[M-M]?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-20 15:21



Musafir

#21024 Re: Vâlcea: 11 foști angajați ai Oltchim, în greva foamei

2014-05-20 17:16

#21021: - Vâlcea: 11 foști angajați ai Oltchim, în greva foamei


Potrivit aceleiași surse, 11 protestatari au intrat în greva foamei și NU sunt supravegheați de medici de la Serviciul de Ambulanță Vâlcea.

Musafir

#21025 :Vâlcea: 11 foști angajați ai Oltchim, în greva foamei

2014-05-20 17:34

#21024: - Vâlcea: 11 foști angajați ai Oltchim, în greva foamei

Dacainstitutiile statului (PREFECTURA, CONSILIU JUDETEAN, AMBULANTA, JANDARMERIE) nu asigura supravegherea medicala, CERETI AJUTORUL "CRUCII ROSII" VALCEA!

"Actiunile Crucii Rosii Romane se impart in trei categorii:

  • prevenirea suferintelor, ajutand oamenii sa se pregateasca pentru a evita expunerea la situatii care le pot spori vulnerabilitatea
  • ajutorarea persoanelor a caror vulnerabilitate se agraveaza datorita unei catastrofe sau a unei crize
  • alinarea suferintei prin reducerea vulnerabilitatii, imbunatatind capacitatile persoanelor care traiesc constant in situatii in care securitatea lor materiala si demnitatea umana le sunt amenintate."

Date de contact: