Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21009 Eu cu cine votez?

2014-05-20 08:40

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/26915-eu-cu-cine-votez.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/petre-tanasoaica-1.jpg...

Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs! Încă din dimineaţa zilei de ieri, de când am aflat că foştii muncitori de la Oltchim disponibilizaţi au intrat în greva foamei, am avut această reacţie de a râde cu gura până la urechi. Nu de soarta oamenilor, bineînţeles, ci de situaţie în sine. Faptul că nu şi-au primit drepturile muncitorii disponibilizaţi era un lucru de aşteptat, pentru că nici una dintre promisiunile Guvernului vis-a-vis de Oltchim nu s-a întâmplat, iar faptul că în doi ani de insolvabilitate combinatul a mai făcut o gaură de 65 de milioane de euro nu dă nici o şansă de reintrare a acestuia în circuitul economic. Aşadar, de doi ani, muncitorii de la Oltchim sunt în greva foamei, numai că o fac acasă şi nu-i vede nimeni. Faptul că acum câţiva dintre ei au declarat greva foamei şi au ieşit în public ar putea părea un gest eroic.

Eroismul, însă, după opinia mea, nu le serveşte la nimic. Ca să mă exprim mai direct, pe Guvern îl doare undeva că fac ei greva foamei. Şi nu cred că problema lor poate fi ridicată la primul ministru de nimeni, pentru că nu ar fi luată în seamă. Să zicem că ar face gestul acesta prefectul. În secunda următoare Ponta l-ar da afară, i-ar retrage semnătura şi nu ar mai avea cui să se mai plângă greviştii foamei de la Oltchim. Culmea este că aceştia nu se pot bucura nici moral de compasiunea populaţiei, pentru că tot judeţul este paralizat şi în greva foamei, pe tăcute, acasă sunt probabil mii de cetăţeni.

Dacă n-ar fi de plâns, cum v-am zis mai sus, ar fi de râs. Chestiunea este că mă aflu într-o încurcătură. Duminică ar trebui să mă duc la vot şi, pentru prima oară în ultimii 25 de ani, nu ştiu pe cine să pun ştampila. Şi mă jur că am fost la toate alegerile. Doar n-o să fiu tâmpit să mă duc să votez pentru ca nevasta lui Ponta sau a lui Crin Antonescu să meargă la Bruxelles şi să câştige vreo 7.000 euro pe lună! Ar fi de un ridicol indescriptibil. Pur şi simplu mi s-ar usca mâna dacă aş pune ştampila pe ei. De ceilalţi ce să mai vorbesc… Petre Tănăsoaica