Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#20976 Oameni de afaceri din Qatar, interesati sa investeasca in judetul Valcea

2014-05-19 07:33

http://www.impactreal.ro/2014051816848/Oameni-de-afaceri-din-Qatar-interesati-sa-investeasca-in-judetul-Valcea.html

S.M. Saad Al- Kobaisi: „Nu aşteptaţi să vină investitorii, mergeţi dumneavoastră la ei!”

=================================================================================================

OLTCHIM CAUTA-TI CUMPARATOR SI INVESTITOR.


Musafir

#20977 Protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Mai mulţi disponibilizaţi de la Oltchim au intrat în greva foame

2014-05-19 07:37

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/protest-fata-prefecturii-valcea-mai-disponibilizati-oltchim-vor-greva-foamei-1_5379ab480d133766a8c78451/index.html

 

 

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2014/05/19/5379abb50d133766a8c7871...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim s-au strâns în această dimineaţă în faţa Prefecturii Vâlcea, pentru a cere plata salariilor compensatorii. 15 oameni au anunţat că vor intra de astăzi în greva foamei.

Potrivit legii, foştii angajaţi ai combinatului Oltchim ar fi trebuit să primească după concediere până la 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă. Statul sau combinatul trebuie să achite disponibilizaţilor 7 milioane de euro, fiecărei persoane revenindu-i între 20 000 şi 50 000 de lei. Pentru că nici până azi nu şi-au primit drepturile deşi a trecut aproape un un de când au fost concediaţi, vâlcenii care au lucrat în combinat au reluat protestele, dar în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Vâlcea. Miercurea trecută, protestatarii au intrat la discuţii cu vicepreşedintele CJ, Dumitru Persu şi au refuzat să părăsească instituţia până când conducerea Oltchim şi reprezentantul Ministerului Economiei nu s-au deplasat la Râmnicu Vâlcea pentru a le da explicaţii. Pentru că li s-a comunicat că nu există bani pentru plata salariilor compensatorii, foştii salariaţi ai Oltchim au hotărât să continue protestele şi să intre în greva foamei.

Citeste mai mult: adev.ro/n5t8pm


Musafir

#20978 Constantin Roibu acuză muşamalizarea ADEVĂRATELOR motive de INSOLVENŢĂ de la OLTCHIM

2014-05-19 07:41

http://www.voceavalcii.ro/2014051821477/Constantin-Roibu-acuza-musamalizarea-ADEV%C4%82RATELOR-motive-de-INSOLVEN%C5%A2%C4%82-de-la-OLTCHIM.html

Miercuri, 14 mai a.c., la Tribunalul Vâlcea, a fost înregistrată cererea administratorilor judiciari de la Oltchim direcţionaţi de avocatul Gheorghe Piperea, prin care firmele lor Rominsolv şi BDO Business Restructuring solicită pagube de 500 de milioane de euro, fosta conducere a combinatului fiind acuzată de decizii eronate de management, spolierea companiei şi investiţii ineficiente.

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/ee6e106c5f8b5b745be4f450e19cf57c_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Constantin Roibu, fostul director general al combinatului şi echipa sa de conducere, Vasile Măndica, fost director Economic, Veronica Preoteasa, fost director Comercial, Nicolae Olaru, fost director Comercial şi Daniel Mihăescu, fost director Divizia Petrochimică Piteşti sunt chemaţi în faţa instanţei de judecată.

Administratorii judiciari Piperea şi Bălan justifică cererea de chemare în judecată cu Raportul asupra Insolvenţei şi raportul Curţii de Conturi, ambele din 2013, unde, printre altele, se precizează: „folosirea bunurilor societăţii în interes propriu sau în interesul altei persoane[...] dispunerea, în interes personal, a contiuării activităţii care duce la încetarea de plăţi, folosirea mijloacelor ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi".

Piperea şi Bălan acuză fosta conducere a combinatului chimic de măsuri manageriale inadecvate, investiţii ineficiente, tranzacţii comerciale controlate direct sau indirect de managementul societăţii. Cei mai mari creditori ai Oltchim, cu creanţe garantate, sunt AVAS, băncile şi Electrica Furnizare.

Această perioadă este una dificilă pentru Oltchim, care este în plin proces de privatizare, având termen limită în data de 6 iunie a.c. Statul vrea să vândă la pachet Oltchim şi rafinăria Arpechim, după ce aceasta va preluată de la Petrom. De Oltchim este interesat un consorţiu chinez şi SIF Transilvania.

"În calitate de manager al Oltchim pentru mai mult de 20 ani, împreună cu echipa pe care am coordonat-o, cu care am construit una dintre cele mai reprezentative companii din România, mă consider îndreptăţit să formulez critici şi să am opinii bine fundamentate referitoare la cauzele reale ale insolvenţei. Consider că opinia publică din România, inclusiv partenerii de afaceri ai societăţii şi cei instituţionali, merită să cunoască adevăratele cauze care au dus la insolvenţa Oltchim, aşa cum sunt văzute din interior, şi nu prin ochii celor care au drept scop primar muşamalizarea adevărului în interesul unor grupuri de interese şi încasarea unor comisioane de succes din înstrăinarea activelor Oltchim, indiferent de consecinţe." – declara Constantin Roibu, cel care a condus combinatul chimic din 1991 până în 2012.
Adevărul despre insolvenţă

Raportul (Piperea – n.r.), atât prin conţinutul său intrinsec, cât şi prin afirmaţiile din mass-media ale autorilor acestuia, reprezintă în realitate doar o campanie denigratoare, având următoarele scopuri:

1. Inducerea în eroare a tuturor persoanelor interesate, respectiv creditorii, acţionariatul (inclusiv statul român), partenerii (furnizorii şi clienţii tradiţionali), salariaţii Oltchim, precum şi opinia publică în general, cu privire la cauzele reale ale insolvenţei Oltchim, şi

2. Denigrarea şi distrugerea imaginii Oltchim, în calitate de principal actor pe piaţa produselor petrochimice din sud estul Europei, în vederea înstrăinării către grupuri de interese aflate în legături publice cu acţionarul minoritar şi ostil intereselor Oltchim, respectiv Petro Carbo Chem (PCC).

Raportul conţine o serie de afirmaţii inexacte, incomplete, rupte din context, contrare realităţii (de-a dreptul mincinoase), toate în vederea realizării scopurilor de mai sus. Subliniem că acest consorţiu de administratori judiciari (BDO-Rominsolv), nu are nicio experienţă în domeniul analizei şi managementului activităţii de producţie şi comercializare a produselor petrochimice, în echipa lor nu există nici un specialist recunoscut sau certificat în domeniul petrochimic. Aceste lipsuri sunt reflectate în maniera lipsită de profesionalism, etică şi corectitudine prin care au întocmit Raportul. În realitate, Raportul nu reprezintă o informare a creditorilor, acţionarilor, salariaţilor şi a tuturor persoanelor interesate cu privire la cauzele reale ale insolvenţei Oltchim, ci o DEZINFORMARE cu privire la aceste aspecte, concluziile consorţiului bazându-se pe o lipsă de cunoaştere a specificului industriei chimice, erori semnificative în procesarea datelor, iar în unele cazuri regretabile, ţin pur şi simplu de rea-credinţă, demonstrând superficialitatea şi lipsa de profesionalism a celor care l-au întocmit.

Până în semestrul I al anului 2007, Oltchim a funcţionat realizând profit atât din exploatare cât şi pe total activitate, având capitaluri proprii pozitive (+109 mil Euro în semestrul I 2007) şi capitalizarea bursieră fiind de peste 928 mil Euro.

Statul român în calitate de acţionar majoritar, a încercat încă din anul 2007 şi cu cele mai bune intenţii să îndrepte o eroare făcută în anul 2003, când a majorat capitalul social al Oltchim fără a acorda drept de preferinţă acţionarilor minoritari. În acest sens a obţinut acordul tacit al Comisiei Europene pentru a diminua capitalul social al Oltchim cu suma cu care îl majorase în anul 2003 şi în aceeaşi Adunare Generală a Acţionarilor să facă majorarea capitalului social cu această sumă, cu acordarea drepturilor de preferinţă tuturor acţionarilor. Pentru aceste demers şi-au dat acordul toţi acţionarii, inclusiv PCC, care deţinea la acea dată 0,9 % din pachetul de acţiuni al Oltchim. PCC şi-a dat acordul pentru această operaţiune în scris, menţionând şi faptul ca ei sunt interesaţi de preluarea pachetului majoritar de acţiuni. În AGEA din noiembrie 2007, PCC a votat pentru diminuarea capitalului social, în acest fel 0,9% deţinuţi de ei în acţionariatul Oltchim au devenit 12%! În urma diminuării capitalului social, capitalizarea bursieră a Oltchim a scăzut de la 928 mil. Euro la 107,5 mil Euro, iar capitalurile proprii au devenit negative (-4,79 mil Euro).

Ulterior, PCC a blocat majorarea capitalului social în AGEA din noiembrie 2007 şi în AGEA din decembrie 2007, ducând după aceea o campanie agresivă de distrugere a societăţii, având drept scop reducerea valorii pe bursă a acţiunilor Oltchim pentru a putea cumpăra la un preţ cât mai mic pachetul majoritar de acţiuni. În acest sens, a se vedea adresa înaintată de PCC către acţionarul majoritar – AVAS în iunie 2007, prin care îşi exprima intenţia de a participa la privatizarea Oltchim. PCC în calitate de acţionar minoritar este şi concurent al Oltchim pe piaţa externă. Menţionez faptul că Oltchim vindea produsele sale în cantităţi mari pe piaţa Poloniei, unde PCC are capacitaţi de producţie similare cu cele ale Oltchim. În anii 2008 şi 2009, PCC a cumpărat cantităţi importante de polioli de la Oltchim pentru a-şi câştiga clienţii în Polonia şi Germania şi în paralel şi a consolidat capacităţile de producţie, luând prin practici comerciale lipsite de corectitudine, din cota de piaţă a Oltchim.

Practic, declinul Oltchim a început ca urmare a blocării majorării capitalului social de către PCC şi anume:

1. Capitalurile proprii au devenit negative şi Oltchim a trecut din clasa de risc bancar B în clasa E.

2. În acest fel, costul cu dobânzile şi comisioanele bancare ale Oltchim au crescut cu peste 100%. Precizez că în anul 2006 cheltuielile financiare au fost de 22,3 mil Euro, iar în anul 2007, au fost de 56 mil Euro ca urmare a modificării clasei de risc

Cu toate că în anul 2007 am înregistrat profit din activitatea de exploatare de 2,213 mil Euro, cheltuielile financiare enorme au dus la o pierdere totală de 28,7 mil Euro.

Capitalurile proprii devenind negative (-4,79 mil Euro), Oltchim nu a mai putut fi finanţată de bănci, compania fiind nevoită să apeleze la alte surse de finanţare mult mai scumpe, cum ar fi: credite furnizor, avansuri de la clienţi şi finanţări de la traderi.

La toate acestea s-au adăugat acţiunile concertate duse de PCC împotriva Oltchim prin: blocarea funcţionării, reclamaţii la Comisia Europeană pentru blocarea majorării capitalului social, acţiuni în instanţa împotriva Eximbank şi a Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA) pentru a nu acorda finanţări Oltchim, etc. Autorii Raportului mă acuză în mod explicit, că prin decizii manageriale lipsite de transparenţă, prin practici comerciale neoneste şi interesate, aş fi principalul autor al insolvenţei Oltchim. Aceasta, în condiţiile în care Oltchim este o societate listată la Bursa de Valori Bucureşti începând cu anul 2005, iar statul român în calitate de acţionar majoritar a impus reguli de guvernanţă corporativă şi transparenţă decizională la cele mai înalte standarde, reguli pe care noi le-am aplicat şi respectat.

În mod real, există câteva cauze majore care au dus Oltchim în insolvenţă, cauze care sunt susţinute de date, cifre, informaţii, documente, audituri şi analize de piaţă, întocmite de autorităţi şi entităţi competente şi specializate în domeniu, şi nu aruncate pe piaţă fără justificare, aşa cum procedează administratorii judiciari.

http://www.voceavalcii.ro/images/oltchim_cladire.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acestea sunt:

1. Diminuarea capitalului social al Oltchim şi blocarea în AGEA din decembrie 2007, cu rea-credinţă a majorării capitalului social de către PCC într-o manieră ostilă şi subversivă.

În martie 2012 Comisia Europeană a aprobat efectuarea majorării capitalului social la Oltchim, ca nefiind ajutor de stat. Statul român a notificat Comisia Europeană pentru a-i da dreptul să facă majorarea capitalului social ca nefiind ajutor de stat încă din anul 2008. Normal era ca în termen de 6 luni Oltchim să primească această aprobare, însă ca urmare a presiunilor şi reclamaţiilor făcute de către PCC, investigaţia CE a durat până în martie 2012.

În toată această perioadă, Oltchim a funcţionat la un nivel redus, fiind în permanenţă la un pas de închiderea activităţii, managementul făcând eforturi uriaşe pentru a face faţă atacurilor şi presiunilor făcute de acelaşi PCC. Cu toate că s-a luat aprobarea de la Comisia Europeană şi s-a convocat AGEA pentru majorarea capitalului social la Oltchim, în luna august 2012, reprezentantul statului în AGEA a votat într-un mod absolut inexplicabil împotriva majorării, conform mandatului emis de către OPSPI.

N-am înţeles niciodată ce a stat la baza raţionamentului celor de la conducerea MECMA şi a OPSPI şi de ce au blocat majorarea capitalului social, după ce timp de peste 4 ani statul român s-a luptat să obţină această aprobare?

2. Comportamentul comercial ostil şi acţiunile concertate ale acţionarului minoritar Petro Carbo Chem (PCC), având drept scop discreditarea Oltchim, blocarea activităţii la toate nivelurile şi pe toate sectoarele de activitate (producţie, comercializare şi cercetare).

Acest comportament a fost instrumentat prin implicarea activă a reprezentantului legal al PCC în România, Dl. Wojciech Zaremba şi a preşedintelui PCC, Dl. Waldemar Preussner. Succesul demersurilor acestora s-a manifestat prin pasivitatea Guvernului României (în diverse formule politice) în a efectua conversia creanţei AVAS în acţiuni, în ciuda faptului că s-a obţinut încă din iunie 2007 acordul tacit al Comisiei Europene la cel mai înalt nivel. În martie 2012 acordul pentru efectuarea conversiei a fost dat explicit şi în scris de către Comisia Europeană. Caracterul defăimător al acţiunilor la adresa Oltchim de către PCC a fost recunoscut fără niciun fel de dubiu şi în mod explicit de instanţele române în repetate rânduri, ultima recunoaştere o reprezintă câştigarea procesului împotriva acestora în 2013, întărind convingerea că aceştia sunt principalii răspunzători pentru insolvenţă.

Vă informam că vom continua toate demersurile pentru atragerea răspunderii juridice a PCC pentru rolul determinant în insolvenţa Oltchim, atât în nume propriu, cât şi în numele tuturor celor care au fost prejudiciaţi prin aceste acţiuni.

3. Oprirea furnizării materiilor prime de bază: etilena şi propilena de către OMV Petrom ca urmare a închiderii Arpechim – divizia petrochimică Bradul.

Închiderea Diviziei Petrochimice de la Arpechim în 2008 a forţat Oltchim să funcţioneze la mai puţin de 45% din capacitate, nemaiavând posibilitatea să procure materie primă din surse alternative. Astfel, scăderea la sub 45% din capacitate Oltchim nu mai are cum să fie profitabilă, fapt subliniat şi de auditorii societăţii KPMG în repetate rânduri. Aceştia menţionează clar în auditurile sale din 2009, 2010 şi 2011 că pierderile înregistrate sunt cauzate de funcţionarea redusă.

În plus, oprirea Arpechim a forţat Oltchim să facă schimbări şi opriri frecvente a fluxurilor tehnologice, toate cu costuri semnificative pentru societate. Tabelul 1 arată în mod clar nivelul de funcţionare redus la Oltchim şi se vede fără dubiu că funcţionarea redusă este cauza reala a pierderilor.

4. Criza industrială şi financiară, începând cu anul 2008, când Oltchim a pierdut pieţe şi parteneri tradiţionali.

Oltchim este un operator major pe piaţa produselor chimice, iar pieţele pe care operează sunt caracterizate printr-un grad ridicat de interdependenţă. Impactul crizei asupra capacităţii de plată a partenerilor tradiţionali ai Oltchim a fost unul semnificativ şi a forţat managementul societăţii: (a) să mărească termenele de plată a mărfurilor livrate şi (b) să revizuiască cantităţile şi oferta de produse, având în vedere schimbările dramatice prin care treceau toţi partenerii societăţii. Este menţionat clar de către KPMG în auditul anului 2008 că principala cauză a pierderilor o reprezintă declanşarea crizei mondiale, Oltchim fiind puternic afectat, deoarece exporta peste 75% în producţia sa.

5. Schimbarea procedurilor de privatizare în anul 2012 şi a caietului de sarcini pentru privatizarea Oltchim cu o săptămână înainte de termenul de depunere a ofertelor.

Această manieră amatoricească de a conduce un proces de privatizare a unei companii cu valori de sute de milioane de Euro, arată cât de dezinteresaţi au fost cei care au gestionat întregul proces. Se pune întrebarea: pe cine au reprezentat de fapt cei care au condus MECMA şi OPSPI la momentul privatizării?

Sunt dispus să susţin în mod argumentat şi documentat (spre deosebire de maniera în care a fost redactat Raportul (Piperea – n.r.), toate aceste concluzii în faţa oricăror autorităţi administrative sau judiciare din România, precum şi a factorilor decizionali din mediul de afaceri. Datele şi informaţiile utilizate în acest material au fost procurate din surse publice, iar cele care nu au fost disponibile au fost furnizate prin asistenţa altor părţi menţionate în Raport.

Acest memoriu este doar un prim pas în identificarea corectă, obiectivă şi lucidă a cauzelor insolvenţei Oltchim, şi implicit a soluţiilor posibil a fi puse în practică în vederea reorganizării şi salvării acestui obiectiv de importanţă strategică naţională, precum şi în protejarea legitimă a demnităţii şi reputaţiei de care se bucură întreaga echipă managerială a Oltchim, prin eforturile autentice de salvare a întreprinderii.

Doresc să asigur pe această cale pe toţi cei interesaţi că nu voi scuti niciun efort pentru recunoaşterea pe cale judiciară a caracterului tendenţios şi prejudiciabil al Raportului.

NOTĂ: Întrucât analiza insolvenţei de la Oltchim făcută de colectivul condus de ex-directorului OLTCHIM se întinde pe 86 de pagini de word, ceea ce va ocupa un enorm spaţiu tipografic (echivalentul a 4 ziare complete), vă sugerăm să continuaţi lecturarea importantului document pe Internet, folosind linkul: https://www.dropbox.com/s/jrjsq1vk91ms36n/RaportComplet.pdf


Musafir

#20979 Gheorghe Piperea

2014-05-19 08:47

https://www.facebook.com/gheorghe.piperea?fref=nf

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/61670_420234764708...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un seism in plina desfasurare zgiltie asigurarile din Romania. Astra Asigurari este in administrare speciala (anticamera falimentului) si debitor intr-o cerere de deschidere a procedurii falimentului formulata de Oltchim, Carpatica Asig (firma pentru binele careia este in prezent in arest Dan Radu Rusanu) este in redresare financiara (tot un fel de anticamera a falimentului) iar Omniasig este in cercetari penale pentru punerea pe piata de polite de asigurare false. Ziarul financiar sustine ca aceste firme reprezinta 30% din piata asigurarilor din Romania.

Sunt curios daca si in aceste cazuri se va decide ca acesti bolnavi sunt prea mari pentru a esua.

In orice caz, ma intreb cum se vor onora politele de asigurare contra dezastrelor (ca tot suntem in plin sezin de inundatii), politele de asigurare de viata si alte tipuri de asigurari cerute la incheierea contractelor de credit de retail si politele de asigurare de raspundere civila auto.

Si ce se va intimpla cind, previzibil, se vor declansa si in domeniul asigurarilor, litigii de eliminare din contracte/polite a clauzelor abuzive.
A, nu stiati ca si in aceste contracte/polite sunt strecurate clauze abuzive?
Pai sa va dau un exmplu. Personal.
Recent, am contractat un credit. Era obligatoriu sa contractez si o asigurare de viata. Am agreat un cost al primei de asigurare, dupa care m-am supus, la cererea asiguratorului, unor analize medicale. S-a intimplat la o clinica particulara cu care societatea de asigurari are un contract pe termen lung. Atentie, analizele nu se pot face la orice alta clinica, ci doar la acea clinica aflata in contract cu societatea de asigurari, care societate isi trimite toti potentialii clienti la acea clinica. Dupa 10 zile, rezultatele analizelor au fost trimise la societatea de asigurari (nu si mie; mi s-au comunicat doar la cererea mea insistenta...). Care societate de asigurari m-a anuntat ca din analizele medicale rezulta un risc suplimentar de deces si invaliditate permantenta si ca, deci, trebuie sa platesc o prima dubla... Dupa indelungi discutii pe mail, mi s-a spus si in ce consta riscul crescut : colesterol ridicat (sub 245...) si potential de hipertensiune.
Sunt in aceasta stare de pericol de fro 14 ani. Si totusi, here I am ...
Citi consumatori de asigurari de viata or fi intr-o situatie mult mai buna ca mine, dpdv medical, in asa fel incit sa plateasca prima de asigurare "normala"?
Atentie, chestia asta cu dublarea primei mi se spunea cu 2 zile inainte de incheierea contractului de credit. Vi se pare cunoscut?

PS Nu am semnat asigurarea chiar in atari conditii. Am obtinut o reducere de 50% a costului "spulimentar". Este evident insa ca, in momentul in care voi rambursa anticipat creditul, voi termina contractul cu societatea de asigurari. Si nici nu imi voi mai face alta asigurare.


Musafir

#20980 OLTCHIM: PROCEDURA DE SELECŢIE A OFERTEI ANGAJANTE BURSA 19.05.2014

2014-05-19 08:53

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=237442

Procedura de selecţie a ofertei angajante în vederea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de OLTCHIM S.A. la Oltchim SPV

http://www.bursa.ro/_documente/fisiere_articole/237442.pdf

http://i.imgur.com/pfDQojV.jpg...


Musafir

#20981 Re: Re: Re: Re: pe surse

2014-05-19 09:53

#20974: FUTE-ZARUL - Re: Re: Re: pe surse

ce dovezi ai tu ma? ori vorbesti asa degeaba


Musafir

#20982 Re: Re: Re: Re: Re: pe surse

2014-05-19 10:05

#20975: paul - Re: Re: Re: Re: pe surse

bai paul te aberezi

niste oameni care au habar de fenomen nici macar nu se baga in asemenea discutii

daca talpasanu cu deastea umbla foarte bine

concentrativa pe drepturile salariale nu mai pierdeti timpul cu injuraturi pe la colturi

cine e vinovat sa plateasca


Musafir

#20983 Re: Re: Re: Re: Re: pe surse

2014-05-19 10:05

#20981: - Re: Re: Re: Re: pe surse

Lasa mai ca ei le stiu pe toate


Musafir

#20984 Re: Re: Re: Re: Re: pe surse

2014-05-19 10:40

#20981: - Re: Re: Re: Re: pe surse

da da .... da cu berica si votculita cum stam ?


Musafir

#20985

2014-05-19 10:53

laso dracu de vrajeala ca sint o gramada din astia
au fost sunt si vorm mai fi
adica vrei sa spui ca numa dintrun sindicat sint di aia de le beau?
va prostiti rau de tot
nu mai aveti ce injura

Musafir

#20986

2014-05-19 11:35

DECI PANA LA URMA CINE E FAVORIT SA CUMPERE OLTCHIM?STIE CINEVA CEVA?
sandu ag

#20987 pt 20986

2014-05-19 12:23

CRED CA OLTCHIMUL DUPA ETAPA DAN DIACONESCU PPDD SI ETAPA PIPEREA ARE SANSA NUMAI PRIN OLX.ro(MERCADOR)

Musafir

#20988 Vâlcea: Numărul greviștilor foamei de la Oltchim a crescut la 24

2014-05-19 12:45

http://www.agerpres.ro/social/2014/05/19/valcea-numarul-grevistilor-foamei-de-la-oltchim-a-crescut-la-24-15-00-17

Numărul disponibilizaților de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea care au intrat luni în greva foamei a ajuns la 24.

 

 

http://www.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2014-05%2F0...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: (c) Liviu POPESCU/AGERPRES ARHIVA

Aceștia au cerut ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a le spune de ce nu au fost respectate promisiunile făcute în momentul disponibilizărilor din anul 2013.

Greviștii i-au înmânat prefectului de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, o declarație a fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, care declara pe 1 iulie 2013 că "Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante și a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim".

"Avem aici, negru pe alb. Spunea ministrul Câmpeanu anul trecut, citez: 'din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă și salariile compensatorii'. Păi, unde sunt banii? Că noi asta cerem, atunci când am fost trimiși acasă, am fost păcăliți de ministrul Muncii. Este ultima șansă de a intra în greva foamei, nu plecăm de pe scările prefecturii", a declarat, pentru AGERPRES, Maria Cobrescu, liderul greviștilor.

Dacă dimineață numărul celor care au intrat în greva foamei era zece, numărul acestora a crescut la 24 și potrivit protestarilor "sunt șanse ca până la sfârșitul zilei de luni, să fie și mai mare acest număr".

Aproximativ 60 de disponibilizați de la combinatului Oltchim au protestat luni în fața Prefecturii Vâlcea, pentru a două săptămână consecutiv, cerând soluții pentru a primi restanțele salariale din anul 2013.


Musafir

#20989

2014-05-19 12:54

PANA ACUM DE CE NU ATI INTRAT IN GREVA?E CUMVA CU IZ POLITIC?

Musafir

#20990

2014-05-19 12:57

10 lei meniul zilei

Musafir

#20991 Re:

2014-05-19 13:00

#20989: -

Au mai fost in greva si mitinguri. N-are nicio legatura politica, SE DORESC BANII LEGALI si cu semnaturile  tuturor autoritatilor pe hartiile disponibilizatilor.


Musafir

#20992

2014-05-19 14:23

vrem si noi angajatii restantele salariale pe cele 3 luni restante ,aia nu sant legali?

Musafir

#20993 Re:

2014-05-19 14:32

#20992: -

Pai ce astepti? Ai drepturi legale, mergi si revendica, e dreptul tau legal.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-19 15:51



Musafir

#20995 Re:

2014-05-19 16:36

#20989: -

"PANA ACUM DE CE NU ATI INTRAT IN GREVA?E CUMVA CU IZ POLITIC?"

Astia suntem noi romanii , un popor de cacat. Noi ne futem intre noi si catva jmecheri pe toti.

Cu parere de rau iti spun , esti unul din milioanele de prosti din cauza carora e tara asta in situatia in care e.

De nemernici si prosti ca tine au nevoie jmecherii care conduc tara asta.


Musafir

#20996

2014-05-19 17:19

Pina pe 24 mai pot ajunge la 969, dupa 24 mai pot fi 3300 de grevisti ! Dupa 25 mai se relaxeaza toata lumea pana in noiembrie ( se poate sta in greva pana in august) Dupa aceea pa pa !

Musafir

#20997 Protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Disponibilizaţi de la Oltchim au intrat în greva foamei.

2014-05-19 17:41

#20977: - Protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Mai mulţi disponibilizaţi de la Oltchim au intrat în greva foamei

APEL CATRE DISPONIBILIZATII SI SALARIATII OLTCHIM DIN RAMNICU VALCEA SI PITESTI!

24 DE DISPONIBILIZATI AU INTRAT IN GREVA FOAMEI.
HAIDETI ALATURI DE EI!

NU UITATI, NE VEDEM SI MAINE, ORA 9:00, LA PREFECTURA SI CONSILIUL JUDETEAN  - SEDIILE DIN RAMNICU VALCEA, DAR HAIDETI SI LA PITESTI.

NU MAI STATI PE GANDURI ... CU CAT MAI MULTI, CU ATAT MAI BINE!

ANUNTATI, PRIN TOATE MIJLOACELE (TELEFOANE, RETELE DE SOCIALIZARE, ETC.), SA VINA TOTI COLEGII "CU COPII, CA CATEL, CU PURCEL"!

NOI VREM DREPTURILE NOASTRE SALARIALE - OBLIGATII SALARIALE DE CARE OLTCHIMUL SI GUVERNANTII TREBUIAU SA SE ACHITTE PANA IN DATA DE 13.06.2013.

A TRECUT UN AN SI NU AM PRIMIT NIMIC. AM FOST MINTITI. NU NE-A SPUS NIMENI CA VOM PRIMI BANII LA "SFANTU' ASTEAPTA".

HAIDETI CAT MAI MULTI IN GREVA FOAMEI !


Musafir

#20998 Vâlcea: Numărul greviștilor foamei de la Oltchim a crescut la 24

2014-05-19 18:00

#20997: - Protest în faţa Prefecturii Vâlcea. Disponibilizaţi de la Oltchim au intrat în greva foamei.

http://www.agerpres.ro/social/2014/05/19/valcea-numarul-grevistilor-foamei-de-la-oltchim-a-crescut-la-24-15-00-17

Vâlcea: Numărul greviștilor foamei de la Oltchim a crescut la 24

Aceștia au cerut ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a le spune de ce nu au fost respectate promisiunile făcute în momentul disponibilizărilor din anul 2013.

Greviștii i-au înmânat prefectului de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, o declarație a fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, care declara pe 1 iulie 2013 că "Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante și a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim".

"Avem aici, negru pe alb. Spunea ministrul Câmpeanu anul trecut, citez: 'din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă și salariile compensatorii'. Păi, unde sunt banii? Că noi asta cerem, atunci când am fost trimiși acasă, am fost păcăliți de ministrul Muncii. Este ultima șansă de a intra în greva foamei, nu plecăm de pe scările prefecturii", a declarat, pentru AGERPRES, Maria Cobrescu, liderul greviștilor.

Dacă dimineață numărul celor care au intrat în greva foamei era zece, numărul acestora a crescut la 24 și potrivit protestarilor "sunt șanse ca până la sfârșitul zilei de luni, să fie și mai mare acest număr".

Aproximativ 60 de disponibilizați de la combinatului Oltchim au protestat luni în fața Prefecturii Vâlcea, pentru a două săptămână consecutiv, cerând soluții pentru a primi restanțele salariale din anul 2013.Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale și împotriva conducerii combinatului.

Prefectul județului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a încercat să poarte un dialog cu protestatarii, solicitând o delegație formată din 15 reprezentanți, dar oamenii l-au respins, spunând că doresc să participe cu toți la discuții.

Disponibilizații au mai cerut ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea și să demită actuala conducere a combinatului și administratorii judiciari. Ei au afirmat că nu au încredere în privatizarea combinatului, amânată de atâtea ori, și implicit nu au speranțe că își vor mai primi vreodată sumele restante, aflate la masa credală.

În iunie 2013, 900 de salariați ai combinatului Oltchim au fost concediați, plățile compensatorii pentru aceștia fiind trecute la masa credală.

În prezent, Oltchim este propus pentru privatizare, ultimul termen anunțat oficial fiind 6 iunie 2014.

 

 

Gigi

#20999 GREVA FOAMEI!!!!!!!!!!!!

2014-05-19 18:07

http://vtv.ro/disponibilizatii-de-la-oltchim-ameninta-cu-greva-foamei/


Zeci de disponibilizati de la Oltchim au protestat in aceasta dimineata in fata Prefecturii Valcea, pentru a cere plata salariilor compensatorii. Cativa dintrei ei au anuntat ca vor intra de astazi in greva foamei. Potrivit legii, fostii angajati ai combinatului Oltchim ar fi trebuit sa primeasca dupa concediere pana la 18 salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca. Statul sau combinatul trebuie sa achite disponibilizatilor 7 milioane de euro, fiecarei persoane revenindu-i intre 20 000 si 50 000 de lei.
Radu Beligan

#21000 TRADATORUL

2014-05-19 18:43

Nea Cornele dute mai la Prefectura si stai alaturi de disponibilizati caci dumneata cu Burdoaza ai convins oamenii sa plece acum ce faci nu -i mai bagi in seama.