Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

cineva

#151 Desi nu e cazul aici

2012-09-26 16:14

Situatia imi aminteste de o carte de-a lui Steinbeck , Fructele maniei

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-09-28 08:42


Doina

#153 Re:

2012-09-28 08:51

#1: -

Erată la comentariul nr. 1 :  „ economie ”.


Musafir

#154

2012-09-28 15:10

Doriti investitii de miliarde de euro in economia romaneasca?

Doriti zeci de mii de slujbe bine platite in Romania?

Doriti impulsionarea cercetarii si transferul de tehnologii de ultima ora in tara?

Doriti dezvoltare economica sustinuta in urmatorii 10 ani?

Doriti inzestrarea armatei romane la cele mai inalte standarde?

Semnati aceasta petitie, prezentati-o familiei voastre, prietenilor si colegiilor de serviciu, pentru ca este o batalie pentru noi toti, este o lupta care inca mai poate fi castigata… Depinde doar de noi daca vom accepta sa traim in continuare astfel, fara sa ne pese de cum foloseste statul banii nostri sau dimpotriva, vom face ceva…

http://www.petitieonline.com/avioane_noi_si_dezvoltare_economica_prin_offset
A.D.L.

#155 AGITATORI

2012-10-01 22:29

Sa ne referim pentru inceput la "Gura-Mare" de Emil Ghioca:
Emil Ghioca ar trebui mai intai de toate sa spuna ce HOT ordinar este el, cel care a furat din Oltchim cat a putut, motorina si benzina, si piese din garaj pe care a incercat sa le vanda pe sub mana! Sa faca bine sa spuna ce facea in timpul programului de lucru, cand in loc sa-si faca treaba se ducea acasa sa manance si sa doarma! Sa spuna el, care a facut greva foamei, ce se lauda cu friptanele pe care le manca si chiolhanurile pe care spunea ca le face. Daca a dus-o atat de rau, de ce etaleaza lanturi si bratari de aur cat mana de groase?? Sa faca bine sa spuna cate curse baga pe foile de parcurs in plus ca sa-si scoata bani in buzunarul propriu!

Astia sunt adevaratii hoti de la Oltchim, care acum s-au trezit cu portavocea in gura! HUOOOOOOOO!

HOTUL a ajuns sa strige hotii! Un exemplar tipic de jigodie materialista pe care nimeni nu a dat 2 bani; un PUTUROS care de cate ori era de munca se imbolnavea si lasa colegii sa-i faca treaba! NU muncea nici 4 ore pe zi, ci doar se plimba si-si facea treburile personale in timpul serviciului!
Nulitatea asta a ajuns in prim plan la televizor, sa faca greva foamei cu burta plina de fripturi si bautura! Sa-l ia la cercetat si sa vada toti care se uita in gura lui ce HOT ordinar este si cat a "capusat" el Oltchimul in atatia ani! Nici macar rusine nu-i este, pentru ca un asemenea specimen are obrazul prea gros. Un puturos care era platit mai bine decat altii ca sa isi faca treburile personale in timpul serviciului!
Uitati-va in gura marelui sindicalist EMIL GHIOCA - un HOT de cea mai joasa speta! Sa va explice si voua cum fura ca ultimul tigan si acuma are tupeul nesimtit sa strige ca altii sunt hoti! Toti prostii stau si il aplauda, fara sa inteleaga macar o iota. Ce sa inteleaga din vanzarea catre firmele din jurul Oltchim cand sunt atat de redusi mintal incat nu vad cum asta fura de sub nasul lor???
Angajat nemultumit Oltchim

#156 Re: AGITATORI

2012-10-02 09:05

#155: A.D.L. - AGITATORI 

 Da, sa ne spuna Ghioca Emil de ce pleca acasa in timpul programului de lucru ca sa manance si sa doarma pe banii Oltchimului; sa ne spuna cate curse false a bagat pe foile de parcurs, sa ne spuna cata benzina, motorina si piese a furat de la Oltchim. Sa ne spuna cu ce tupeu a facut greva foamei, cand se lauda pe la toti cu fripturile pe care le manca si cand isi flutura aurul de pe el! Sa spuna cate libere si-a luat cand era de munca si-i lasa pe altii sa-i faca treaba, pentru ca el se imbolnavea subit cand auzea de munca.

Sa ne spuna de cate ori si-a reparat masina personala pe banii Oltchimului - asta sa strige HOTUL asta la portavoce, cat a "capusat" el Oltchimul si cat a furat, nu sa-i acuze pe altii! Un HOT si un PUTUROS care a trait pe banii nostri fara sa-si faca nici o meserie! Asta a ajuns vedeta pe la televizor - ne e scarba sa-i vedem mereu fata ca se baga in seama mai ceva ca o personalitate publica! Asta, caruia nu i-a lipsit nimic, si avea un salariu si un serviciu de boier, asta s-a trezit sa urle tot felul de enormitati pe la TV.

De ce n-ai plecat, D-le Ghioca, in alta parte daca aici ti-a mers atat de rau? De ce? Unde crezi ca mai gasesti salariul de aici incasat pe degeaba, in timp ce iti plimbi fundul acasa sa dormi si sa mananci in timpul programului? Ce firma crezi ca mai angajeaza un puturos pe care sa-l si plateasca? Du-te si munceste, ca n-ai muncit nimic pana acum sa-ti meriti salariul! Stateai toata ziua cu fundul in masina si acu' strigi ce rau ti-era!

O&T

#157 cei cu portavocea

2012-10-02 12:39

De ce nu se transmit aceste informatii celor care le tot iau interviu acestor " reprezentanti " ai salariatilor? Sa-i puna intrebarea in direct daca este adevarat ceva din aceste acuzatii, desi cu siguranta nu o sa recunoasca . Ne referim la personajul din comentariile 156 si 155.
ASD

#158 ?????

2012-10-02 13:04

Pai voi cei de acolo spunetii sa taca si alegeti un reprezentant al vostru, ca cine nu e acolo nu stie cum stau lucrurile. Liderii de sindicat sunt doar cu numele si cu smecheriile
ela

#159 Re: elasalvati si metalurgia de la peire !

2012-10-02 13:43

#47: - Mechel va vinde la fier vechi combinatele de la Tirgoviste Cimpia -Turzi braila si Buzau .trebuie sa se uneasca impreuna cu cei de la Oltchim !

 

un coleg de "munca"....

#160 Re: ?????

2012-10-02 13:45

#158: ASD - ????? 

 Puteti viziona si profilul de pe facebook - Emil Ghioca pentru a vedea ce rau o ducea personajul....http://www.facebook.com/EmilGhioca/info#!/photo.php?fbid=193553637438162&set=a.180734728720053.37584.100003505813468&type=3&theater

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-10-02 14:46


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-10-02 19:03


S. MAX

#163 Politicul nu are ce cauta in viata sindicala!

2012-10-02 20:30

Circula prin in mediul online un zvon precum ca USL a dorit cu tot dinadinsul oprirea productiei si indepartarea managementului la OLTCHIM.

Motivul:
Constantin Roibu nu a vrut sa mai "cotizeze" pentru campania USL de la locale, referendum si de la viitoarele alegeri parlamentare!

Dovezi:
1. Asa zisii reprezentantii ai salariatilor OLTCHIM sunt, sau au fost, membrii de partid (Corneliu Cernev – candidat PUR pentru primaria Rm. Valcea / 2004; Ion Toanta – membru PNL, angajat la OLTCHIM de catre Constantin Roibu la insistentele actualului primar Emilian Francu, intr-o perioada in care la OLTCHIM nu se faceau angajari; Emil Ghioaga – membru UNPR - probabil acelasi personaj despre care se face referire in comentariile de mai sus) si altii; 
2. La toate intalnirile pe care reprezentantii actualului guvern (Daniel Chitoiu, Liviu Pop, Mircea Nadolu) si cu autoritatile locale (Ion Calea, Emilian Francu) le-au avut cu salariatii OLTCHIM, au fost invitati la discutii, numai asa zisii reprezentanti   ai salariatiilor, nu si reprezentantii sindicatelor (angrenati si momentan perdanti, in asa zisul proces de privatizare, alaturi de DD) sau alti salariati (se pot viziona inregistrarile televiziunilor de la aceste evenimente).

Problema nu este ca aceste personaje sunt (sau au fost) membrii de partid, pentru ca fiecare este liber sa activeze in orice partid doreste sau sa simpatizeze cu orice partid doreste.

Problemele apar atunci cand activitatea politica se impleteste cu activitatea sindicala si sunt vizibile pe doua paliere:
- un palier moral;
- un palier legal - conform LEGII DIALOGULUI SOCIAL nr. 62 / 2011, art. 2 - care prevede urmatoarele:
(1) Organizaţiile sindicale sunt independente faţă de autorităţile publice, de partidele politice şi de organizaţiile patronale.
(2) Organizaţiile sindicale nu pot desfăşura activităţi cu caracter politic.

Si, atunci, ma intreb si va intreb cum pot niste membrii de partid sa asigure independenta fata de partidele politice si sa nu desfasoare - fara a angrena membrii de sindicat - activitati politice?

Raspunsul este simplu: daca moralitate nu au - atunci trebuie sa respecte legea!

Cititor

#164 Pt S.Max

2012-10-02 21:58

Constantin Roibu nu a vrut sa mai "cotizeze" pentru campania USL de la locale,
Adica a cotizat in trecut.
Circula prin Valcea zvonul ca Bourenii au falimentat Oltchimul. Si Videanu ar fi implicat. De asta nu ati aflat? Sau sunteti in cealalata tabara?
Asa ca mai usor cu politica si vedeti ce faceti cu oamenii de acolo neimplicati politic ca pileleor angajate nu le duc grija.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-02 22:04


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-02 22:14


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-02 22:26


D.D.

#168 Re:

2012-10-02 22:30

#162: Ghioca Emil -

"Stimabile", cred ca ai gresit adresa...persoana la care faci referire, adica eu, am postat doar link-ul pe facebook...Nu uita ca sunt multe persoane care stiu foarte multe despre tot ce s-a scris cu referire la persoana dvs...Sa nu incercam sa facem niste controale, ca nu e de bine....Eu macar nu mi-am cumparat piese la masina personala pe banii Oltchim, si nici nu am vandut piese sau alte lucruri proprietate Oltchim! Te rog sa te legi de persoana care ti-a facut portretul, nu de altii!

Nu te intereseaza pe tine cum conduc eu masina - nu prejudiciez Oltchimul prin asta, nu??? Cat despre restul, ce sa mai vorbim? Daca sunt in asentimentul a ceea ce s-a scris, nu inseamna ca eu am postat acele lucruri. Desi...ar fi bine sa ne recunoastem si sa ne asumam fiecare tot ce am facut. Iar eu pot dovedi ca am stat la servici si peste program, si sambete si duminici, nu ca altii, care in timpul programului, asa cum bine a spus - indiferent cine este acela - mergeau acasa si-si faceau siesta! Cred ca nu numai noi doi stim acest adevar, ci toti cei care te cunosc!

Cat despre Oltchim, imi pare rau ca nu ati facut decat sa-l dati jos pe liderul de sindicat! Cu asta o sa ramaneti, pt. ca din Oltchim nu mai sunt mari sperante sa se aleaga ceva! Daca nu stiai, o sa te informez eu personal ca am lucrat si lucrez aici pentru ca imi place, nu pentru ca nu am alte alternative - am, si inca mult mai bune, poti fii linistit. Eu la Oltchim am acelasi salariu ca tine, daca nu stiai, si muncesc peste 8 ore pe zi, nu doar 4 cu n zile libere....As vrea insa tare mult sa vad ce post de sofer se mai gaseste in care sa iei acelasi salariu si sa nu faci mai nimic :))))))))))))

Si revin la ideea principala: sugerez sa cauti mai bine cine a postat acel comentariu si sa nu mai acuzi, asa cum esti obisnuit, in virtutea inertiei si a vorbelor! S-ar putea ca eu sa am dovezi pentru ce afirm, pe cand viceversa...nu stiu cine te-asculta ca am lovit eu masina sau de unde am apartamentul....:)))))))))

Dar inca o data, se dovedeste ca atunci cand nu exista argumente logice profesionale, ne apucam sa atacam in plan personal. Cred ca asta demonstreaza cine ce clasa are, D-le sofer!

 

D.D.

#169 Re: Re:

2012-10-02 22:50

#168: D.D. - Re:

Si am uitat sa mentionez ceva: eu am venit la servici in timpul somajului tehnic, in fiecare zi, dvs. ati stat acasa...Cine este "privilegiat" aici????? Cine a muncit si cine a stat? Sa fim seriosi macar o data...

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-10-03 20:18


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-10-04 19:48


AOLT

#172 Salarii

2012-10-05 13:21

Cum ati aflat nu se dau banii azi, sa vedem ce fac matele de sindicalisti tot de papagalul de Diculoiu se ocupa. Ieri ministrul Pop a declarat ca se dau avansurile pe august cum ne asteptam vorbesc numai prostii.

Toti vor numai la ciolan, macar daca porneam combinatul....

S. MAX

#173 Mai credem in salvarea OLTCHIM? Mai exista speranta?

2012-10-05 19:41

Inca o data am fost mintiti!
Cat, si pana cand, trebuie sa mai avem incredere in sindicate? Sindicatul Liber Oltchim (cele doua falange Diculoiu sau Cernev) - numai liber nu este; Sindicatul Unirea - numai unit nu este; Ministerul pentru Dialog Social a fost transformat in "Ministerul pentru Dezinformare Sociala" condus de un sindicalist care se dezice de sindicate.
Cat, si pana cand, sa mai avem incredere in guvernanti sau in partidele politice?
Raul, odata facut, nu mai poate fi intors si indreptat. 
Nu mai suntem liberi, nu mai suntem uniti. Suntem dezbinati, dezinteresati si apatici. 
Doar asteptam; si nici nu mai stim ce asteptam!
Salariile nu ne-au fost date - asa cum ne-au promis guvernantii si sindicatele; productia OLTCHIM nu a fost restartata - asa cum ne-au promis guvernantii si sindicatele!
Noi? Noi suntem ai nimanui. Nu mai avem conducere! Nu mai avem sindicate! Nu mai avem timp! Suntem pe cont propriu.
Inca o data am fost mintiti!
Ce facem?

It doesn't matter...

#174 Re: Mai credem in salvarea OLTCHIM? Mai exista speranta?

2012-10-06 13:36

#173: S. MAX - Mai credem in salvarea OLTCHIM? Mai exista speranta?

Din pacate, nu prea mai exista sanse; guvernantii s-au folosit de oamenii care au iesit in strada si i-au prostit cu promisiuni: daca Dl. Roibu si conducerea isi dau demisia, va dam cei 40 mil necesari pentru repornire. A trecut peste o luna si nu am vazut nici un ban. Cei care au iesit in fata cu "Huo, jos hotii" nu sunt in stare nici acum sa inteleaga ca au fost folositi in stil mare pentru minciunile guvernului. Sunt atat de orbi incat se bat in continuare contra lui Diculoiu, ratand ideea principala ca in curand nu vor mai avea un loc de munca pentru a necesita un sindicat. Nu sunt in stare sa inteleaga ca nimeni nu are de unde sa le dea salariile, pt. ca nu mai sunt bani. Nu sunt bani nici in banci, nu mai sunt incasari - dar cei care sunt acum sustin in continuare minciuna ca vor reporni, ca vor da salariile.

Se intreaba cineva de unde??? Ii vor duce cu vorba pana la alegeri si eventual le vor da ceva maruntis, sa le mai inchida gura pe parcurs! Sa ne spuna acum toti acesti "agitatori" care s-au batut cu pumnul in piept ca au vorbit cu ministrul si ca se vor da banii, ca se va reporni, sa ne spuna ei ce s-a intamplat cu aceste promisiuni? Sa ne explice ei de ce, daca conducerea a demisionat, nimeni nu si-a tinut promisiunile? Sa ne spuna cei care au iesit in fata pentru a deveni vedete de televiziune unde sunt banii promisi, cu care s-au laudat pana acum? Unde este repornirea promisa?

S-au laudat ca au facut si-au dres in al 12-lea ceas - dar acum vedem ca au fost doar vorbe desarte, niste marionete care au fost manipulate si au manipulat la randul lor pe ceilalti care habar nu au si s-au luat dupa gloata! Ei habar n-au avut de situatia si de motivele reale pt. care s-a ajuns aici, nu-i duce capul sa adune 2 +2, dar au continuat sa dea din gura cu interesele personale, fara sa-i intereseze solutii si rezolvari reale pentru Oltchim, ci doar refulari personale.

S. MAX

#175 Finalul OLTCHIM? Conform dorintei si planificarii MECMA - OPSPI: INSOLVENTA!

2012-10-06 21:16

Ceea ce era de demonstrat a fost demonstrat prin declaratia fostului director al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu.

Citam:

<< Banca a decis să execute silit combinatul pentru a-şi recupera banii, informează site-ul rtv.net.
Fostul director al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, a precizat însă la România TV că informaţia potrivit căreia Oltchim a intrat în insolvenţă ar trebui folosită cu prudenţă, pentru a nu crea panică printre creditori.
"Ar trebui să nu ne grăbim cu extinderea semnificaţiei unor informaţiei. Nu ştiu exact dacă banca a blocat conturile Oltchim sau şi alte conturi de la alte bănci. Să nu dăm un semnal de panică pentru creditori şi să evităm ca alţi creditori să treacă la proceduri de executare silită. Este foarte greu ca Oltchim să-şi plătească creditorii", a declarat fostul şef al OPSPI, Remus Vulpescu .>>

Nu managementul a fost problema la OLTCHIM! Nu ROIBU a inchis OLTCHIM pentru ca sa-l bage in insolventa!

Problema a fost, de fapt si de drept, VOINTA DE NEOPRIT, DISTRUCTIVA SI INTERESATA a Guvernului USL si in mod deosebit a componentei liberale a acestuia (prin patrulaterul format pentru sustinerea unor interese personale si de grup de catre CHITOIU - VULPESCU - VLADESCU - RUSANU care isi vor gastiga un renume - acela de gropari ai OLTCHIM - ARPECHIM si nu numai, pentru ca urmeaza ai alte institutii si societati comerciale, sub acelasi patronaj liberal: TVR, ICR, CFR MARFA, TAROM, etc.).

Privatizarea OLTCHIM - ARPECHIM? Un simulacru, o piesa de teatru de prost gust pusa in scena si sustinuta de o "echipa artistica" mediocra, incepand cu regizorul DJ VULPESCU si terminand cu actorii amatori (ZAREMBA, VUZA, DD, etc.), care au jucat fara sa cunoasca tot scenariul si mai ales finalul in aceasta piesa.

Si, intreb si va intreb din nou: putem sa mai credem in salvarea OLTCHIM? Mai exista speranta?
Inca o data am fost mintiti!
Ce facem?

Ne mai aude cineva? Ne aud eroii TV ai OLTCHIM? Ne aud purtatorii vajnici ai portavocei? Ne aud grevistii foamei? Ne aud sindicadele OLTCHIM - ARPECHIM: LIBER (cu cele doua aripi - frante acum: Diculoiu, Cernev) si UNIREA? Ne aud politicienii valceni din USL, UNPR, PDL, PP-DD, PRM, etc.? Daca da, ce faceti? De ce nu actionati pentru intrerupera aceste batai de joc la adresa salariatiilor OLTCHIM - ARPECHIM? Nu mai vrem vorbe goale! Vrem fapte concrete!