Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

GRUPUL DE INITIATIVA PENTRU SALVAREA OLTCHIM

#126 Are dreptate #123! Slaba miscare si mult dezinteres!

2012-09-10 13:50

"Ce fac cei de la sindicate?
De ce nu mobilizeaza salariatii sa semneze acestt apel? Au semnat foarte putini. Nu sunt afiliati la nici un grup sindical? Nu au colaborari cu celelalte sindicate?

Ce fac cei de la desfacere OLTCHIM - ARPECHIM, avand in vedere ca OLTCHIM are in portofoliul de clienti foarte multi colaboratori? De ce nu popularizeaza acesta petitie?
Ce fac cei de la aprovizionare OLTCHIM - ARPECHIM, avand in vedere ca OLTCHIM are in portofoliul de furnizori foarte multi colaboratori? De ce nu popularizeaza acesta petitie?
Ce fac cei de la marketing OLTCHIM - ARPECHIM? De ce nu popularizeaza acesta petitie?

Unde sunt cei de pe platforma chimica: CET, USG - CIECH, PROTETCHIM, MENTCHIM, OLTGROUP, IMG, CHEMPRO, etc.? Lor nu le pasa daca se inchide OLTCHIM - ARPECHIM?"

Daca la nivel de semnaturi s-au strans cca. 1.550 persoane care au aderat la miscarea noastra, atunci inseamna ca daca ar fi sa iesim in strada abia se vor strange 150 - 200 persoane?

O.

#127 Re: Are dreptate #123! Slaba miscare si mult dezinteres!

2012-09-10 21:29

#126: GRUPUL DE INITIATIVA PENTRU SALVAREA OLTCHIM - Are dreptate #123! Slaba miscare si mult dezinteres!

Aveti dreptate, ganditi-va insa doar ca miscarile care au fost pana acum au degenerat in alte interese care nu au legatura cu salvarea Oltchim, ci cu doleantele de a da jos conducatorul sindicatului si managementul Oltchim. O MARE si imensa greseala in momentul de fata, cand trebuia sa fim uniti nu sa ne lovim unii pe altii, intre noi. Nu acum era momentul potrivit pentru asta, lumea nu vede decat cum ne luptam intre noi pentru cele 2 salarii restante, nu pentru interesul de a mentine Oltchim pe termen lung!

In aceste conditii, pt. ce sa mai iesim in starda, noi, ceilalti? Sa iasa cei care au iesit si pana acum, ca sa-si dea jos liderul de sindicat. Macar de ar putea exista posibilitatea sa iesim toti in strada pentru ane pastra locurile de munca, nu doar pentru a ne lua ultimele salarii restante!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-09-12 12:45


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-09-12 15:57



Musafir

#130

2012-09-12 16:57

MAI AVEM SA NE VINDEM COPIII CA PE VREMURI LA TURCI...
RUSINE CONDUCATORILOR IUBITI DE DUPA 1990
SUNT ROMAN SI SUNT MANDRU, DAR SE PARE CA ROMANII MEI ACCEPTA TOTUL CA NISTE OI CUMINTI...
PACAT...NU MAI AU DEMNITATE SI SANGE IN INSTALATIE...
guest

#131

2012-09-14 14:05

In legatura cu iubitii nostri conducatori, nu avem decat sa-i ardem unde-i doare mai tare, adica la alegeri. Cel putin eu de acum incolo voi vota in functie de cum este gestionata situatia de la OLTCHIM. Va sfatuiesc sa faceti la fel.
A.D.L.

#132 Noile "vedete" de la TV...

2012-09-16 11:00

Cum de au ajuns la televiziune numai oamenii care pana acum au stat la caldurica in birourile lor? Oameni care stiu atat de putina meserie incat nu erau in stare sa faca nimic fara sa le spuna altii ce sa faca, dar acum s-au gasit sa iasa in fata si sa se dea mari, atotstiutori a tot ce s-a intamplat in Oltchim, cand daca ii intrebai ceva de servici sau de munca pe care erau platiti s-o faca nu stiau nimic si dadeau din colt in colt? Cum de au ajuns sa faca greva foamei oameni care jumate din programul de lucru si-l petreceau facandu-si treburile personale sau efectiv "chiulind" pe banii si pe salariile de la Oltchim?
N-au stiut meserie, si daca e sa le numaram greselile, pentru care din pacate nu i-a dat nimeni afara, ne-am minuna ca inca sunt salariati! N-au avut pana acum habar de nimic, dar acum brusc stiu totul, sunt cei mai mari experti in analiza declinului Oltchim...Halal de noi daca acum toate aceste "elemente" au iesit in fata sa vorbeasca dupa mintea lor scurta si dornica de afirmare cu orice pret!
In loc sa huleasca factorii destabilizatori, PCC-ul care ne-a ingropat putin cate putin cu ajutorul statului, ei ii hulesc pe cei care au tinut compania in picioare si le-au dat salarii ca sa stea la caldurica si sa-si coaca minciunile de acum!
In loc sa vada in situatia de acum o ocazie ca sa putem protesta pentru binele Oltchim, pentru continuarea activitatii, ei au vazut o sansa de a se face remarcati la televiziune. Dar mintea lor e prea ingusta ca sa priceapa ca nu au facut decat sa se transforme in niste pioni, pe care nimeni, nici macar noua conducere nu-i va tine in functie. Daca ar fi stiut putina istorie, ar fi inteles ca la fel ca si in Revolutia Franceza, ca si Robespierre si Marat si multi altii, vor ajunge si ei cu capul pe acelasi butuc pe care i-au scandat pe altii! Dar ei nici macar nu se compara cu acesti oameni care au fost mareti la vremea lor, ei sunt doar "nimeni" care cauta publicitate, pentru ca la locul de munca n-au nici o sansa sa se afirme, pentru ca sunt nuli din punct de vedere profesional!

Au invatat si ei un verb nou - "a capusa" si acum ii dau in sus si-n jos, pentru ca le place cum suna...In rest, nu au habar de absolut nimic! Adevaratele "capuse" ale Oltchim sunt ei, cei care au luat atata timp salarii la nivel cu noi ceilalti fara a-si justifica munca platita decat prin enormitati si greseli in activitatea prestata! 1000 de angajati munceau ca sa ia salarii inca 2000 care stateau degeaba si taiau frunza la caini!
Scandeaza "hotii" tocmai cei care au furat mai mult, fac greva foamei unii care au dus-o regeste, fara nici un stress! Au iesit in fata la proteste cei care habar n-au avut ce inseamna sa muncesti cu adevarat, cei care n-au stat o ora peste program, cei care nu s-au implicat in rezolvarea niciunei probleme, cei care nu si-au asumat niciodata vreo responsabilitate, pentru ca aveau sefi care sa le asigure spatele si sa o incaseze pentru greselile lor! Au iesit in fata numai inutilii de care ne puteam lipsi, dar pe care i-am tinut pe posturi, ca sa aiba de unde sa-si ia un salariu! Inutilii care nu au contribuit cu nimic la activitatea Oltchim, si care acum s-au trezit sa debiteze numai prostii si elucubratii! Acum musca, la fel ca viperele, mana care i-a hranit - sa vedem cine o sa-i hraneasca de acum incolo, pentru ca nu sunt decat niste nulitati pe plan profesional!


Musafir

#133 Sef

2012-09-18 10:11

Dupa cum debitezi pe aici este foarte clar ca esti sef, pentru ca asta a fost gandirea voastra permanent : voi faceti o favoare oamenilor ca sunt angajati aici; lucrurile oricum se pot rezolva si fara oamenii din subordine, de catre mintile voastre superluminate si atoatecunoscatoare;

practic voi sunteti niste dumnezei pe aceasta platforma !

V-ati intrebat vreodata cum ati nimerit voi in posturile astea de conducere? Intrebarea e retorica - eu stiu raspunsul ! Boala puterii este foarte grea si altii, gen Ceausescu, au fost impuscati pe tema asta....

Stai linistit si mananac-ti osul ala pe care ti l-a oferit domnul Roibu, tu, si cu rudele tale, pe care, bineinteles, nu s-a putut sa le angajezi decat pe functii... altfel, cum?
A.D.L.

#134 Re: Sef

2012-09-18 13:03

#133: - Sef 

 Ha ha ha - n-ai nimerit-o cu nimic, de unde rezulta si faptul ca voi astia care criticati, aveti doar idei induse in creier, fara nici o baza de adevar...:))))))))))))) ma amuz copios pe tema asta! Daca as fi fost "sef" n-ar mai fi ajuns asemenea oameni pe la TV - la cat ii stiu de incompetenti pe acesti "colegi", i-as fi dat de mult afara....

Buna asta!


Musafir

#135

2012-09-18 22:28

Sa fim toti uniti ptr viitorul Romaniei!

Musafir

#136 Re:

2012-09-19 13:18

#1: -

Salvati Oltchim - Adunam aici toate stirile legate de oltchim

GIPS - OLT

#137 pentru 136 - http://salvatioltchim.blogspot.ro/

2012-09-19 13:48

Este binevenita acesta initiativa.

salvatioltchim

#138 Re: guest

2012-09-19 14:09

#2: - guest

salvati oltchim blogul angajatilor oltchim - adunam pentru toti stirile importante despre oltchim

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-09-19 20:54


Giani

#140 Votez petitia cu ambele maini

2012-09-19 21:17

Nu sunt nici salariat Oltchim, nici salariat Arpechim. Dar sunt inginer chimist, si cadru didactic universitar intr-o facultate de inginerie chimica. Cand vad ce s-a ales de industria chimica din Romania in ultimii 22 de ani, ma apuca groaza. Nu vreau sa pregatesc oameni degeaba, pentru ca nu isi vor fi gasit loc de munca in domeniu datorita unor interese mai mult sau mai putin transparente. Un sector care aducea in PIB-ul Romaniei peste 20% in 1989, risca sa devina absolut inexistent. Si totul pentru ca niste politruci autohtoni, adevarate cozi de topor, isi iau "darul" de la companiile concurente din strainatate, fara a le pasa de sutele de mii de someri pe care ii lasa in spate. In Bucuresti au existat Electromagnetica (acum este mare "centru de afaceri"), Vulcan (acum este un mare teren viran), Electrotehnica (acum este un mall), fabrica de motoare electrice (acum este mai chic, AFI Palace Cotroceni). Suntem o tara de economisti care nu are economie, avem cei mai multi juristi pe cap de vita furajata, dar justita este corupta pana in maduva oaselor, medicii pleaca in Germania pentru un trai net superior, inginerii pleaca la cules capsune in Norvegia :D etc. Ce facem? Complexul Oltchim - Arpechim Petrochimie trebuie sa reziste, altfel pierdem totul. Pierdem si ultima ramasita de suveranitate nationala.
6

#141

2012-09-20 14:57

sa se privatizeze si saramana locurile de munca ale oamenilor, succes Dane!
GIPS - OLT

#142 http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim

2012-09-20 16:02

Salariatii OLTCHIM - ARPECHIM nu sunt vinovati ca productia a fost sistata de catre proprietari OLTCHIM - ARPECHIM (OPSPI, PCC, NACHBAR) in lunile august - septembrie 2012.
Proprietarii nu au fost capabili sa asigure materiile prime necesare pentru ca productia sa nu fie sistata iar OLTCHIM - ARPECHIM sa functioneze.
Salariatii nu vor decat sa munceasca.
Salariile aferente lunilor august - septembrie 2012 trebuie sa le primeasca in proportie de 100%.

O mare minciuna este ajutorul social (1.400 LEI / salariat / luna) acordat salariatilor OLTCHIM - ARPECHIM.
Dimineata, P.M Ponta si purtatorul sau de cuvant anunta un ajutor social de 1.400 LEI / salariat / luna.
Seara, doi ministrii ai Guvernului Ponta (Chitoiu si Pop) spun ca este vorba despre un ajutor social (1.400 LEI / salariat / luna) acordat numai salariatilor ale caror venituri sunt mai mici decat venitul mediu brut pe economie.
Cine credeti ca primeste ajutor social la OLTCHIM - ARPECHIM?
Eu cred ca maxim 5% dintre salariatii OLTCHIM - ARPECHIM.
Verificati va rog!

O alta mare problema va fi prefiguratul esec al privatizarii OLTCHIM - ARPECHIM. 

Si, abia acum, bomba sociala de la OLTCHIM - ARPECHIM a fost reamorsata (pentru ca dezamorsata nu a fost)!

Ce fac sindicatele?
De ce se lasa mintite si manipulate de catre politicienii si guvernanti?
De ce nu sunt in slujba salariatilor OLTCHIM - ARPECHIM?


Atentie!
Cei care au strigat "jos Roibu", vor realiza cat de mult au gresit in momentul in care drepturile lor salariale vor fi diminuate. Atunci se vor intoarce (cel mai probabil in urmatoarele zile) si vor striga "jos Cernev, jos Diculoiu, jos Guvernul, jos..., etc."!

Nu degaba "strigam" de trei saptamani - SALVATI OLTCHIM - ARPECHIM":
http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim


ANdra CLaudia Barbut

#143 SALVAREA OLTCHIMULUI

2012-09-20 19:47

HAIDETI SA FIM SERIOSI !!! DIRECTORUL (FOSTUL ,ACTUALUL SAU VIITORUL) OLTCHIMULUI ,CONSTANTIN ROIBU, ESTE O PERSOANE DEMNA DE APRECIAT . SUNT DE PARERE CA DEMISIONAREA DOMNULUI CONSTANTIN ROIBU A FOST O ALEGERE "FORTATA" .SA NE AMINTIM PUTIN ... TIMP DE 21 DE ANI,MAJORITATEA VALCENILOR AU AVUT UN LOC DE MUNCA SI UN TRAI DECENT,PE LANGA MULTITUDINEA CELORLALTE AVANTAJE PE CARE OLTCHIMUL LE-A ADUS ORASULUI NOSTRU SI NU NUMAI. EXISTA O MULTIME DE PARERI CU PRIVIRE LA ACEST SUBIECT CONTROVERSAT ,INSA ...."VORBA MUlTA ....SARACIA OMULUI". IMI PERMIT SA FIU "RAUTACIOASA" SI SA AFIRM ,PE PROPRIA RASPUNDERE CA "ROMANIA" ESTE CONDUSA DE "OAMENI POLITICI" GUVERNATI DE PROPRIILE INTERESE ( EXCEPTII EXISTA INTR-ADEVAR,DAR ACESTEA SUNT "PUTINE SI RARE" ). SPERAM INTR-UN VIITOR MAI BUN SI SUNT CONVINSA CA IMPREUNA VOM SALVA OLTCHIMUL PRIN MOBILIZARE SI DECIZII CORECT LUATE ,NU NEGOCIERILE SI DISCUTIILE PE LALALA POSTURILE TV SUNT "SECRETUL" SALVARII OLTCHIMULUI . "TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL" ...este?! :))


Musafir

#144 ANDRA CLAUDIA BARBUT

2012-09-21 12:31

PAREREA MEA CU PRIVIRE LA PRIVATIZAREA OLTCHIMULUI ESTE URMATOAREA : DIRECTORUL GENERAL AL OLTCHIMULUI "CONSTANTIN ROIBU" ESTE UN OM DEMN DE APRECIAT SI RESPECTAT ,A TINUT ORASUL RAMNICU_VALCEA TIMP DE 21 DE ANI !!!!! LOCURI DE MUNCA pentru 70-80 % DIN POPULATIA RAMNICULUI! DAN DIACONESCU ESTE UN OM ,PE CARE DE-ASEMENEA IL RESPECT SI IL CONSIDER FOARTE INTELIGENT SI CU PROMISIUNI ,PE CARE SPERAM CU TOTII SA SI LE INDEPLINEASCA, SI SUNT CONVINSA 100% CA SI LE VA RESPECTA DACA IMPREUNA .....NE VOM MOBILIZA,VOM LUA DECIZII CORECTE,VOM LUPTA PENTRU UN POPOR FARA CORUPTIE SI TOATE CELE ......... PAREREA MEA,STRICT PERSONALA ESTE : DAN DIACONESCU IMPREUNA CU DOMNUL DIRECTOR GENERAL "ROIBU CONSTANTIN" ,SI POPORUL ROMAN VOM INVINGE SI VOM AVEA O TARA DE CARE NE PUTEM MANDRI SI VOM INVINGE !!! TOT CEEA CE A FOST DISTRUSI DE "OAMENII POLITICI" DIN ACEASTA MINUNATA TARA IN 23 DE ANI,NOI IMPREUNA VOM REUSI SA SALVAM ROMANIA!! AVEM OAMENI EXCEPTIONALI SI EXTREM DE INTELIGENTI IN ACEASTA TARA,NU AM CUVINTE SA II ENUMAR PE TOTI ,OAMENI PE CARE II RESPECT SI II ADMIR ! "TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL !"

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-09-22 16:13


Liviu Iasi

#146 Felicitari Valcenilor si Bravo DD

2012-09-24 01:02

Din iasi va sunt cu sufletul aproape...3000 de oameni plus familii si alte sute de firme din RO, in iasi stiu o firma care distribuie en gros si apoi en detail produse de tot felul,,, daca asa ceva ca Oltchim moare, mor si unii pe aici la Iasi de ex.
fiti uniti , ati vazut in direct cat dadea Polonezul( 30 de case de 100mii euro) asta e valoare in okii lui ca sa va taie inoxul, ca doar numai tevi care nu corodeaza aveti pe acolo... privind doar tevile, macar sa o fi luat un roman la banii aia ca sa o taiem noi singuri la fier veki, si sa ne facem cu totul de bafta sa aratam parintilor nostrii ca n-au crescut niste prosti degeaba. Va imbratisam, fiti uniti...

Daca DD da un astfel de branci si porneste "morisca" asta , sa stiti ca Romania isi schimba directia
pe modelul asta au omorat marile combinate de care nu se mai aude decat ecoul. C.U.G Iasi , IMGB... hehe..
????????????

#147 cam putine semnaturi

2012-09-24 16:24

Parca sunteti 3000 de angajati. Si nu vad mai mult de 1800 de semnaturi si jumate cel putin din tara. Cam ciudat, ma asteptam la mai mult. Cred ca va convine situatia. Eu daca stiam ca nu va stiti interesul nu mai semnam.
!!!!!!!!!!!!!!!
Musafir

#148 Unde sunt salariatii de la OLTCHIM?

2012-09-24 19:16

Cum sa nu? Din cei 3000 de angajati am semnat cam 500. Restul? Ne batem in sindicate. Ne-am resemnat si suntem nepasatori. Sa lupte altii pentru noi!


Antentie

#149 Sindicalisti

2012-09-25 15:48

In momentul de fata angajatii Oltchim nu au reprezentare in relatia cu patronatul.Pe o parte acest Comitet de criza nu este constituit juridic in nici un fel, fiecare membru isi da cu parerea si isi exprima frustrarile mai mult sau mai putin personale in spatiul public, neavand nici o idee in cea ce priveste legislatia muncii si a conflictelor de munca, exprima puncte de vedere diferite, acest lucru facand numai rau companiei. Pe de alta parte liderul oficial de sindicat dl Diculoiu, refuza sa demisioneze afirmand ca inca este sustinut de oameni, dar neavand curajul sa apara intre acestia si sa ii intrebe personal daca mai are sustinere sau nu.
Din aceste cauze, din faptul ca noi angajatii nu am avut un punct de vedere comun si un pachet clar de solicitari ( fiecare a spus ce il doare ) am ajuns in situatia ca doi ministri sa vina la Ramnicu Valcea si sa nu ne spuna nimic, ca termenele si protocoalele convenite sa nu se respecte, ca in acest moment salariile pe lunile august si septembrie sa nu fie platite si cel mai grav combinatul sa fie inca oprit.
Domnilor sindicalisti daca acest combinat va muri, acest lucru se va intampla in mare masura din vina nostra.
Nu am stiut ce sa cerem si ce sa intrebam , fiind cu apa la gat noi am cerut ministrului demiterea lui Diculoiu cand aceasta era o problema interna, am strigat ca directori sunt hoti fara a avea dovezi concrete in acest sens substituindu-ne institutiilor statului care trebuie sa verifice problemele Oltchimului si cei vinovati de situatia actuala sa raspunda, oricine ar fi ei.
Am ajuns ca la televiziune sub presiunea momentului si din dorinta de a spune totusi ceva, sa facem afirmatii din auzite, care iarasi nu ne dam seama ca fac mai mult rau companiei, dand impresia ca aici era o debandada totala, si stim cu toti ca nu a fost asa.
Ce imagine credeti ca avem in momentul de fata, imagine la care am contribuit si noi si guvernul, in randul partenerilor nostri externi, dupa o privatizare demna de revistele tabloide, cu niste guvernanti care paseaza problema la guvernele anterioare si care au gasit un singur vinovat pentru situatia actuala, dl Roibu, pe care de 21 de ani au avut toate parghile sa il schimbe daca a fost asa de ineficient, sa nu uitam ca atunci cand PCC a cerut in AGA schimbarea managementului, actionarul majoritar a refuzat, si pana la urma acest om a DEMISIONAT nu a fost DEMIS.
Ar trebui sa ne intrebam de ce combinatul a fost oprit inainte de privatizare, de ce in caietul de sarcini nu a fost ceruta si o scrisoare de bonitate nu numai una de garantie bancara, de ce inantea expirari termenului de 10 zile pentru inceheirea contractului de privatizare primul ministru spune ca privatizarea este ratata, daca stiau ca ofertantul nu are banii de ce au lasat circul sa continue, nu cumva au dorit eliminarea unui posibil adversar politic folosindu-se de Oltchim.
Pacat de situatia in care am ajuns.
S. MAX

#150 SALVATI OLTCHIM - ARPECHIM

2012-09-25 20:24

Minciuni. Numai minciuni!

PM Ponta a afirmat astazi, intr-o conferinta de presa, ca a platit toate salarile la OLTCHIM pana in luna iulie 2012 si ca ar mai ramane neacoperite drepturile salariale aferente lunilor august si septembrie 2012.
Guvernul Romaniei nu a platit nici-un leu din drepturile financiare ale salariatilor de la OLTCHIM. Daca ar fi platit aceste salarii atunci in conturile OLTCHIM ar fi trebuit sa fie virate aceste sume. Sau au fost virate si au fost deturnate de managementul OLTCHIM?
Toate drepturile salariale mai sus mentionate au fost achitate de OLTCHIM -din incasarile curente obtinute prin vanzarea produselor OLTCHIM (produse finite, materii prime, materiale).

O alta problema a Guvernului Ponta a fost procesul de privatizare pregatit in mod defectuos (ca sa nu spun mizerabil) - sau mai bine zis pregatit "cu dedicatie" pentru a fi castigat de un anumit investitor - investitor care are pe statele sale de plata (conform articolelor din presa si nu numai) fosti ministri si actuali consilieri ministeriali ai guvernelor Romaniei.

O mare minciuna este si povestea TISE spusa de actualul guvern. OPSPI a facut tot posibilul sa sicaneze si sa scoata din procesul de privatizare firma TISE.

De ce nu plateste nimeni pentru aceste minciuni si pentru aceste actiuni indreptate impotriva salariatilor OLTCHIM si a romanilor?

O alta parte a acestei ecuatii suntem noi: salariatii OLTCHIM si suntem caracterizati de toata lumea ca fiind dezbinati, resemnati si dezinteresati.
Treziti-va oameni buni si cereti guvernantilor si politicienilor sa ne redea locurile de munca; sa ne redea dreptul de-a munci si de-a avea un salariu cinstit si decent pentru un trai cinstit si decent!
Nu lasati ura si dezbinarea sa va indeparteze de la adevar!
Nu lasati interesele sau ambitiile personale sau de grup ale unuia sau altuia sa va deturneze atentia de la ceea ce se intamopla in acest moment: distrugerea OLTCHIM; distrugerea locurilor noastre de munca; distrugerea noastra!