Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație


Musafir

#76

2015-02-25 16:22

Din pacate, asa s-a procedat si in mun. Baia Mare, jud. Maramures. Scolile, si nu doar o scoala, au trimis formularul acasa parintilor, prin intermediul copiilor, cerandu-le acestora sa le aduca completate a doua zi, fara sa dea alte explicatii. Majoritatea parintilor au completat cererea in NECUNOSTINTA DE CAUZA, pentru ca pe cererea respectiva nu apar ultimele prevederi legislative in domeniu. Aceasta se cheama MANIPULARE IN MASA, ABUZ IN SERVICIU, iar incat la majoritatea scolilor s-a procedat aproximativ la fel, se poate trage concluzia ca "directiva" a venit de la inspectoratul scolar judetean. In plus, unora dintre parinti li s-a transmis, punandu-se presiune pe copii, ca acestia vor fi nevoiti sa paraseasca incinta scolii in timpul orei de religie, daca nu se inscriu, si ca scoala nu isi asuma responsabilitatea pentru cei care nu se inscriu. Va mirati atunci ca multi parinti au completat? Era foarte usor sa se trimita si un biletel cu explicatii si baza legala de ultima ora privind orele de religie, daca s-ar fi vrut... Din pacate, aceasta este realitatea: un sistem de invatamant bolnav, dar puternic influentat, si cei care sufera pana la urma, sunt copiii nostri. Imi exprim speranta ca pana la urma sa reusiti, pentru ca acesta este trendul: libertatea si schimbarea!!! Poate merge mai greu, dar pana la urma se va rezolva. Succes!

Musafir

#77 Re: Susțin ora de religie!

2015-02-25 16:31

#16: Alege numele de user - Susțin ora de religie! 

 Sustii ora de religie sau religia ? Du-te la biserica, daca vrei ! La scoala invata sa fii om! Te poti inscrie la ora de religie. Scoala e obligata sa-ti puna la dispozitie profesor. Dar nu ma obliga sa o fac si eu. Mi se pare ca nu esti in tema cu fenomenul.


Musafir

#78 Re:

2015-02-25 16:39

#18: -  

 Hai sa-ti spun ce deranjeaza: manipularea si obligarea. Nu te impiedica nimeni sa crezi, dar nu-mi cere si mie sa o fac. Nu ma intereseaza nici D-zeu si nici religia in general. In schimb, ma intereseaza LIBERTATEA DE CONSTIINTA pentru mine si pentru copilul meu. Fiti habotnici cat vreti, dar faceti-o in biserica, cretinizati-va cat vreti acolo, nu va amestecati in scoli. Adica vreti sa acceptam profesor de religie platit DIN BANI PUBLICI, preoti platiti DIN BANI PUBLICI, biserici construite TOT DIN BANI PUBLICI. Nu crezi ca sunt prea multi bani publici, cotizati de NOI TOTI, pentru o religie care nu are nimic in comun cu multi dintre noi? Pe ce planeta traiti, oamenilor?


Musafir

#79

2015-02-25 17:21

moarte borilor
mara

#80 Re:

2015-02-25 17:54

#5: -  

Prima scoala din tara noastra a functionat sub patronajul Bisericii.

Prima carte de gramatica a vazut lumina tiparului datorita diaconului Coresi.

Deci, vedeti, Biserica a ajutat educatia inca de la inceput.


Musafir

#81 Re: Re:

2015-02-25 18:02

#80: mara - Re:  

 Biserica nu ajuta pe nimeni decat pe ea insasi. Ne-am saturat de jugul BOR.


Musafir

#82

2015-02-25 18:03

Ce pot spune...ca elev, resimt efectele acestei influente din plin, iar o ora de Istoria Religiilor este mult mai utila unei generatii care se intreaba daca Mircea Eliade e ăla care prezintă In Gura Presei.

Musafir

#83

2015-02-25 21:00

Stop abuzului bor!
InstantRobotics

#84 Re: Susțin ora de religie!

2015-02-26 04:13

#16: Alege numele de user - Susțin ora de religie! 

 E dreptul tau sa sustii "ce vrea muschii tai cerebrali" dar religia NU are ce cauta in scoala.
Este ceva extrem de SUBIECTIV si PERSONAL. De exemplu, eu nu pot sa intru in legatura spirituala directa cu zeul imaginar in care am ales sa cred decat daca am un masaj la talpi foarte bun ... Asa cum statul finanteaza cu bani PUBLICI aiurelile ortodoxe, cer ca statul sa plateasca o maseuza care sa ma ajute sa intru in legatura cu zeul meu. Si deasemenea sa plateasca pentru profesori de Yoga in scolile publice ... si pentru profesori de ghicit in palma ... Acum intelegi care e problema? :)

Sabasios

#85 Iti zici profesor!? Hmmm!

2015-02-26 08:13

#6: -  

 daca semnezi  ca profesor  si intr-adevar esti de meserie aceasta, stii bine ca religia nu  a fost pentru noi romanii o "ciuma straina" ci  a fost o a doua  natura a poporului roman in istorie. Ca supravietuirea noastra ca popor, aici, la confluienta tuturor relelor, a fost definita de ortodoxie. Ca ea, credinta a fost puntea care ne-a legat si  ne-a facut trainici a si ne-a facut  o natiune. Că azi vin tot felul de  " profesori"  care  sunt slabuti intelectual si profesional,care critica fara sa gandeasca si fara sa filtreze adevarul, conduce la o isterie  de turma.

Derzelas

#86 Re: Re:

2015-02-26 08:24

#78: - Re:  

 @ Hai sa-ti spun ce deranjeaza: manipularea si obligarea. Nu te impiedica nimeni sa crezi, dar nu-mi cere si mie sa o fac. Nu ma intereseaza nici D-zeu si nici religia in general. In schimb, ma intereseaza LIBERTATEA DE CONSTIINTA pentru mine si pentru copilul meu. Fiti habotnici cat vreti, dar faceti-o in biserica, cretinizati-va cat vreti acolo, nu va amestecati in scoli. Adica vreti sa acceptam profesor de religie platit DIN BANI PUBLICI, preoti platiti DIN BANI PUBLICI, biserici construite TOT DIN BANI PUBLICI. Nu crezi ca sunt prea multi bani publici, cotizati de NOI TOTI, pentru o religie care nu are nimic in comun cu multi dintre noi? Pe ce planeta traiti, oamenilor?

............................................

 

Si finantarea partidelor politice se face tot din bani publici si nu vad nicio reactie de contestare  pentru a  stopa acest indirect jaf din banii  nostrii (si ai tai).

Indignarea prost maturata si expusa pubilc conduce la nasterea unor idei agresiv extremiste care loves in valorile noastre nationale. 

Dar decat sa inveti istoria in generala si liceu (cand a trebuit), mai bine un  chiul si  fumat in boschetii din parcul din spatele scolii. O persoana car nu a trecut ca gasca prin apa prin liceu  si/sau facultate, demonteaza rapid tot esafodajul acesta de doi lei.

 


Musafir

#87

2015-02-26 08:27

Religia nu are ce cauta in scoli. Cine vrea religie, sa mearga la biserica!

Musafir

#88

2015-02-26 08:27

M-am nascut sub influenta religiei ortodoxe si in acest moment vreau sa spun ca nu mai vreau sa fiu manipulat de nici o religie din aceasta lume. Asta imi doresc si viitoarei generatii, de asta am votat aceasta petitie.

Musafir

#89

2015-02-26 08:29

Influența biserici trebuie scoasă din toate instituțiile publice.

Musafir

#90 Re: buna idee

2015-02-26 08:50

#34: vizitator -  

 "Extraordinar de ieftin, am sa propun la scoala copilului meu sa angajeze un profesor budist si dau si eu scolii 200 ron pe trimestru, chiar daca al meu copil va fi singurul elev in religia budista. "

In fraza de mai sus faza cu budismul e falsa, dar ideea este buna. In viata mea nu am crezut ca pot exista asa de multi oameni cu handicap mintal. Oricum urmatoarele generatii, indiferent ca vor studia religia sau nu, se vor distanta de aceasta manipulare numita religii.


Musafir

#91

2015-02-26 09:20

Respectati drepturile fundamentale ale copilului.Copilul are dreptul de a decide singur fara a fi influentat,atunci cand varsta ii permite.
Religia nu se studieaza in scoala.Religia nu reprezinta materie de studiu.

Musafir

#92

2015-02-26 09:57

Nu trebuie sa lăsăm copiii sa învețe dintr o carte oribilă cu crime și jafuri..ci adevărata religie a neamului..geto-dac unde toți trebuie sa trăiască în pace și armonie...sa respecte datinile și obiceiurile neamului românesc! !Nu bibliei talmudice. ..Nu popilor. ..!!
Marian Iosif

#93 Re: Re: Re:

2015-02-26 13:42

#86: Derzelas - Re: Re:  

 E dreptul fiecaruia sa chiuleasca sau sa fumeze.Cu ce drept imi inerzice mie biserica sa fac ce vreau si de cand imi hotaraste biserica care sunt valorile dupa care sa ma ghidez ? Partidele politice dau explicatii pentru felul in care sunt cheltuiti banii, biserica da tarii cei mai mari evazionisti,Cum poate biserica sa dezvolte inteligenta unui copil cand au ca moto:"crede si nu cerceta" si "fericiti cei saraci cu duhul"?

Marian Iosif

#94 Daca....

2015-02-26 13:54

Nu sunt de acord cu studiul religiei , imi veti arde copilul pe rug?Imi vetiforta familia cu ajutorul cruciatilor? voi fi amenintat ca voi arde in focurile iadului? Ma veti tine in teroare cu "Te bate Dumnezeu"?.....Cu asta vreti sa ma faceti credincios, si  botezandu-ma atunci cand eram prunc si nu puteam alege?, Pentru ca tocmai ati obtinut efectul contrar, JIGODII BARBOASE

marian iosif

#95 Re: Re:

2015-02-26 13:59

#80: mara - Re:  

 A ajutat prin Inchizitie sau prin Cruciade? intr-adevar daca nu era biserica am fi aflat pevremea lui Giordano Bruno ca pamantul se roteste .de la islamici medicina, anatomia, astronomia, geografia,arhitectura etc cu cateva sute de ani mai devreme

Marian Iosif

#96 Re:Acelasi

2015-02-26 14:13

#82: -  

 lucrul ti-l pot spune si eu despre  un subaltern care a mai si absolvit facultatea de mediu e fanatic religios dar cand il intreb despre cultura generala sau "cate religii mari sunt pe glob,cand incepe anul calendaristic religios ,cat tine postul pastelui ?"e varza.Intradevar mi-e mila de el ca are creierul spalat la 27 ani.


Musafir

#97

2015-02-26 16:45

Traditiile trebuiesc cunoscute si respectate dar nu reaplicate intrucit evolutia exclude prostia.
casarustik

#98 religia nin scoli

2015-02-26 16:50

te invata sa faci ,sa crezi,sa nu gindesti si asta de mic, sa nu ai timp sa poti sa alegi


Musafir

#99 Re:

2015-02-26 18:13

#9: -  

 Se pare că România deține monopol  civilizatiei, culturii și libertăților de exprimare etc. Căci mai toată țările din Europa sunt cu mult in urma desteptaciunii noastre: în aceste țări,  AUZI GROZĂVIE,  se mai studiază religie în școli,  și chiar confesionala.

Să ia exemplu de la  noi, că noi vrem s-o dăm afară și din școli și dacă s-ar putea și din țară.

Regretăm cu toții comunismul. Omul nou și ateu este o mostenire vie.


Musafir

#100 Re: Re:

2015-02-26 18:26

#78: - Re:  

 Trăim pe aceasta.  Dar este necesar să ne știm istoria, să ne știm trecutul cu bune și rele, cum și de ce am rezistat pe acest pământ,  ce a adus Biserica și credința în viața acestui popor. 

Ora de religie nu este egală cu indoctrinarea, nici cu prozelitismul. 

Și TOCMAI faptul că se face în școală garantează alinierea ei la caracterul formativ și informativ al celorlalte materii. 

Si-l pune pe elev în cea mai sigură poziție de primitor de cunoștințe religioase,  fără a fi neapărat un creștin practicant.

Suspectă treaba asta cu frica de a auzi ceva despre religie. ..

Nu miroase a lipsă de toleranță?