Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Pui de dac

#151 Re:

2015-02-27 19:49

#6: -  

 Ha, ha,hah! Daca ne-am lua toti parintii dupa acest profesor Ungureanu Gheorghe din Cicanesti , jud.Arges, care se proclama inca membru al Partidului Comunist (cica)Nepecerist , ar trebui sa fie introdus in scoala ca obiect de studiu pentru elevi socialismul stiintific, ba chiar ar fi de infiintat un muzeu al "martirilor comunisti" in frunte cu Ceausescu.Ce credeti, n-ar fi mai interesant pentru nepotii dumneavoastra ca la scoala sa invete doctrina comunista decat sa afle generalitati despre reperele morale de sorginte religioasa?!

Domnule profesor comunist, "această Ciumă străină, antinațională, pusă pe fața demnă și curată a Poporului Dac, nu are ce căuta în spațiul public !" are o singura definitie : COMUNISMUL si adeptii sai - adica dumneavoastra si cei ce l-ati slujit cu drag, acel odios regim politic putred si infect pe care l-ati promovat si pupat in dos,care a impilat orice forma de manisfestare a libertatii de expresie si de gandire umana provocand un genocid sub toate formele la adresa poporului roman.Nu dati dovada decat de ipocrizie ieftina si meschina specifica pupincuristilor slugoi ai tristului regim.

De aceea sunteti unul din numerosii indivizi -care alaturi de alti farisei ideologi contemporani ce populeaza azi parlamentul tarii dar momentan dorm la "racoare" din cauze penale- primiti un loc de cinste la cosul de GUNOI al istoriei noastre ca neam.

 


Musafir

#152

2015-02-27 21:30

BOR face eforturi sa mentina Romania cat mai inapoiata. Sunt singura institutie care nu s-a reformat de 100 de ani incoace.


Musafir

#153 Re:

2015-02-27 23:21

#152: -  

Crezi că valori precum Dumnezeu, credinţă, veşnicie, mântuire trebuie „renovate” la fiecare generaţie sau modă?

Sau tocmai stabilitatea lor ne spune ceva despre perenitatea credinţei ortodoxe?

Nu cred c-am înţeles: vrei să nu se mai facă religie ortodoxă în şcoli sau să se reformeze BOR? 

Ceva am priceput: BOR trebuie să accepte homosexualitatea, căsătoria între persoane de acelaşi sex, avortul şi altele...


Musafir

#154

2015-02-28 00:00

Toata aceasta indoctrinare religioasa in scoli este pentru binele popilor.

Popii intotdeauna o duc bine. N-am vazut nici unul sa aiba nevoi. Cu straie aurite si masini scumpe sunt destui.


Musafir

#155

2015-02-28 07:22

Biserica infecteaza mintile copiilor pentru a-si putea asigura propria supravietuire. Sub masca promovarii “iubirii” si a “moralei”, in realitate isi avanseaza propria agenda.


Musafir

#156 Re:

2015-02-28 07:26

#154: -  

 Unde să-i vezi pe cei care au nevoi? Pentru că nu ai oricum ochi pentru ei. Iar informaţiile ţi le iei doar dintr-o media care are ca subiecte doar ştirile negative şi manelele. Nu vorbesc de altă orientare a unora din media. Iar unii chiar n-au un minim de informaţii din domeniul credinţei. Ce să comenteze?

Până la urmă, să mergem pe punctul tău de vedere, că „popii” nu se ridică la standardele noastre morale (NOI NE RIDICĂM?). Dacă doctorii nu sunt buni, fac multe, enorm de multe greşeli în ultumul timp, închidem sistemul naţional de sănătate?

Pe de altă parte, mă interesează sănătatea mea morală şi spirituală. Cum fac cu ea? Am aspiraţii spirituale mai înalte. Iar căutând, îl aflu pe Dumnezeu. Şi-l aflu în Biserică. Unde şi eu sunt un membru al Ei. Şi ei sunt Biserica.


Musafir

#157 Re:

2015-02-28 07:36

#155: -  

Ce mai face BOR?

 În anul 2014, în lucrarea social-filantropică a Bisericii noastre au fost implicate un număr de 10.576 persoane, după cum urmează: 29 consilieri eparhiali, 25 inspectori eparhiali de specialitate şi eparhiali, 452 asistenţi sociali, 1.309 persoane cu diverse specializari (cadre didactice, cadre medicale, jurişti, psihologi etc), 8.761 voluntari şi membri ai comitetelor filantropice. În cursul anului 2014, atât în Bucureşti, cât şi în diferite localităţi din cuprinsul eparhiilor, s-a desfășurat activitate socială în cadrul a 785 de instituţii și servicii sociale. Având în vedere diversificarea continuă a serviciilor oferite, precum şi extinderea şi acreditarea centrelor, s-a impus o reorganizare integrată a activităţilor pe criterii de competenţă. La nivelul structurilor bisericești (centre eparhiale, protopopiate și parohii), diagrama aşezămintelor social-filantropice arată astfel: 158 cantine sociale și brutării, 51 instituții ce oferă servicii medicale și farmacii, 85 centre de zi pentru copii, 14 centre de zi pentru vârstnici, 44 centre rezidențiale vârstnici, 29 centre comunitare, 35 centre de tip familial, 38 grădinițe sociale și afterschool, 14 locuințe protejate, 94 centre de informare, de consiliere și centre de resurse, 1 instituție de învățământ pentru adulți, 21 centre de urgență (pentru persoane fără adăpost, pentru victime ale violenței domestice, pentru victime ale traficului de persoane), 21 campusuri de tabără, 63 centre educaționale și alte 117 instituții cu specific diferit. În cuprinsul eparhiilor, la nivelul structurilor eparhiale se află în derulare un număr de 576 proiecte și programe sociale, din care: 36 cu finanţare externă, 53 cu finanţare publică, 430 finanţate din fonduri proprii şi 57 cu finanţare mixtă.

  Asistenţa religioasă în unităţile militare, penitenciare, spitale şi aşezăminte de ocrotire socială este asigurată de un număr de 512 preoţi, dintre care: 151 în unităţi militare şi penitenciare şi 361 în spitale, aşezăminte de ocrotire socială, unități de învățământ etc. În toate unităţile menţionate mai sus, există în prezent un număr de 424 biserici şi capele sfințite, altele 88 aflându-se în diferite stadii de construcţie şi amenajare.

  Atât în cadrul aşezămintelor, cât şi prin intermediul programelor și proiectelor sociale, au primit asistenţă 87.474 de beneficiari, după cum urmează: a) 39.006 copii din aşezămintele sociale ale Bisericii, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere, sau cu părinţii aflaţi la muncă în alte ţări; b) 3.892 persoane cu dizabilităţi, cu deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependenţe, persoane infectate cu HIV/SIDA; c) 22.429 persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi care prezentau grave probleme de sănătate; d) 19.857 şomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităților naturale; e) 2.290 alte categorii. În cadrul activităţii filantropice s-au acordat ajutoare financiare directe în valoare de 10.855.632,03 lei şi ajutoare materiale în valoare estimată de 17.230.904,66 lei.

  În ansamblu, pentru susţinerea întregii activităţi de asistență socială și filantropică şi pentru sprijinirea sinistraților, în anul 2014, la nivelul Patriarhiei Române, s-au cheltuit 87.365.322,13 lei ș106.906 euro.

 În afară de acestea Biserica Ortodoxă Română a oferit Patriarhiei Antiohiei şi a Întregului Orient suma de 500 000 euro, în urma colectei desfăşurate la nivelul întregii Patriarhii Române pentru ajutorarea creştinilor din Siria şi Orientul Mijlociu, victime ale prigoanei şi violenţei


Musafir

#158 Re:

2015-02-28 10:32

#1: Constantin -  

 „Religia este o introducere în esenţa europenismului“

Ana Blandiana, poetă şi prozatoare: „Când am auzit că părinţii va trebui să decidă dacă ai lor copii vor participa la ora de religie sau nu, m-am întrebat: «Ce părinte ar putea să decidă neparticiparea copilului la ora de religie, având în vedere că, înainte de toate, ora de religie reprezintă o absolută şi obligatorie intrare în cultură?» Încă de dinainte de 89, când nu se făcea ora de religie în şcoli, mă gândeam că o să vină vremea când vizitatorii vor intra în marile muzee ale lumii şi nu vor înţelege nimic pentru că toate marile opere sunt, cel puţin până în secolul al XVIII-lea, exclusiv religioase. Atunci se vor întreba: «Oare de ce peste tot este un bărbat pironit pe cruce?» sau «De ce este mereu aceeaşi femeie cu un copil în braţe?».

Religia este o introducere inclusiv în artă şi în esenţa europenismului. Europa este continentul care a dus cultura greco-romană sub umbrela moralei creştine. Cum ai putea să renunţi la aceasta? Cum pot eu, ca părinte, să hotărăsc pentru copilul meu că nu trebuie să afle care sunt principiile morale ce stau la baza societăţii europene dintotdeauna?

Ceea ce primeşte copilul în şcoală este informaţia: ce înseamnă credinţa, ce înseamnă religia, ce înseamnă morala etc. şi, având această informaţie şi mergând după aceea la biserică, el poate să devină un om credincios. Părintele când hotărăşte ora de religie pentru copilul lui nu hotărăşte că îşi obligă copilul să devină un habotnic, ci hotărăşte ca acesta să-şi mărească deschiderea spre lume şi spre istoria ei.

Lăsând la o parte faptul că noi am ieşit din comunism, dintr-o societate a cărei materie primă era ura, trebuie să înţelegem că nu putem lupta mai eficient pentru a ne întoarce spre noi înşine decât învăţând esenţa creştinismului: „Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi!“.

Anca

#159 .

2015-02-28 11:20

Nu scoate nimeni religia din scoli, nu o interzice nimeni.

Cine doreste sa o studieze in continuare e liber sa o faca. In baza unei cereri.

Simplu.....


Musafir

#160 Re:

2015-02-28 20:09

#4: -  

În anii comunismului ateist, un profesor aduce în faţa studenţilor de la Universitate, cu mare greutate, texte din Biblie... Iată cât de greu era...  

Biblia e primul titlu: Acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga (n.1920-d.2006) mai crede că o pierdere a tinerei generaţii este educaţia religioasă. Ea a avut puterea şi curajul să-şi îndrume studenţii pornind exact de la descoperirea tainei cuvântului. Ne povestea cum explica mitul cosmogoniei la literatură comparată: "În treacăt le spuneam că mai este o cosmogonie foarte mică, la Ioan din Patmos, referindu-mă la începutul Evangheliei lui Ioan, «La început a fost cuvântul şi cuvântul era al lui Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvântul». Şi citeam şi asta.

Studenţii mei înţelegeau la un moment dat că fac această acrobaţie aducându-le în faţă texte la care nu aveau acces. De altfel, s-a şi spus această, că le-am dat Biblia în bibliografie. Biblia era primul titlu. M-am certat cu secretarii de organizaţie, le-am zis: sunteţi nişte inculţi, asta este prima carte a umanităţii, cea mai mare carte a umanităţii. Sunteţi nişte inculţi, n-aveţi decât să o tăiaţi! Şi n-au îndrăznit.


Musafir

#161

2015-02-28 20:53

Popii sunt parte a problemei in ce priveste saracia poporului roman. Religia are nevoie neaparat de un popor sarac si prost. Iar popii sunt niste lipitori, care iau bani atat de la stat cat si de la prostime, nu platesc taxe, duc o viata de huzur, si se ocupa cu spalarea pe creier a oamenilor.


Musafir

#162 Re:

2015-02-28 21:39

#161: -  

 Sunt copleşit de câtă profunzime dau dovadă cei mai mulţi dintre cei care nu-L vor pe Dumnezeu în viaţa lor şi nici religia! Au trei cuvinte şi-o idee pe care o termină într-o propoziţie, că o frază e prea mult: popi, sărăcie (a poporului!), spălare pe creier.

OAMENI BUNI, BISERICA NU GUVERNEAZĂ ŢARA ASTA! Alţii sunt în guvern, în legislativ, în partide. BOR nu este nici Banca României, NU conduce nici Economia şi Finanţele ţării. Alţii au furat şi fură ţara asta.

Poate îmi explică şi mie cineva îngineria prin care România este săracă din cauza preoţilor. Dar cu cifre, nu cu trei vorbe şi praf de lună!


Musafir

#163 Re: Re: Susțin ora de religie!

2015-02-28 21:56

#77: - Re: Susțin ora de religie! 

 E tot dreptul tău se spui ce vrei şi să crezi după cum te duce intelectul. Dar să spui că nu este locul religiei în şcoală, este o dovadă de crasă incultură, de negare a dreptului constituţional la religie şi a obligaţiei statului de a sprijini educarea copiilor în domeniul spiritual-religios.

Şi tot dreptul tău şi a multor altora este de a deveni „analfabet“ cultural, căci religia este o parte a culturii fără de care mai nimic din civilizaţia lumii nu poate fi explicat, catalogat, apreciat.

Şi aşa cultura generală este pe cale de disparaţie la absolvenţii de facultate, nu mai vorbesc de liceu sau şcoală generală.

Iar necunoaşterea duce la lipsa comunicării, aceasta la intoleranţă, iar de la intoreranţă la extremism, nu este decât un pas.


Musafir

#164

2015-02-28 21:58

Tuturor troll-ilor religiosi: orice ati face, noi nu ne vom opri. Luptam pentru copiii nostri, pentru viitorul nostru si al lor, un viitor fara indoctrinare religioasa! Asa ca vom lupta si acest semestru, si anul viitor, si-n ceilalti ani, iar intr-un final oricum vom invinge. Asta deoarece gandirea religiosilor are locul in evul mediu, nu intr-o lume moderna, iar treptat, in lumea civilizata, religia pierde teren.


Musafir

#165 Re:

2015-02-28 22:06

#55: -  

Nu va trebui mai apoi să ne mire de ce copiii noştri nu au conştiinţă, de ce nu disting binele de rău, de ce mulţi tineri sunt violenţi cu cei din jurul lor.


Musafir

#166 Re:

2015-03-01 06:10

Înverșunarea ta și a voastră este demnă de o cauză mai bună.
CĂCI IATĂ NU SUNTEȚI CU NIMIC DEOSEBITI DE CEI CE dărâmă statuile vechi de mii de ani pentru ca sunt idoli. Același tip de gândire o aveți și voi.
Deci vorbe precum libertati si drepturi sunt numai pentru cei ce ucid: cu vorba, cu extremismul, cu incultura.
SĂ NE ASTEPTAM SĂ FIȚI PRECUM NAZISTII CARE ÎNCEP UN ALTFEL DE HOLOCAUST IMPOTRIVA CRESTINILOR?
Parcă asociația care a făcut această petitie militează pentru libeertatea de conștiință și exprimare? ???
Să înțeleg că de fapt a re-inceput prigoana împotriva creștinilor?

Musafir

#167

2015-03-01 09:51

Mergeti in Statul Islamic, habotnicilor! Acolo va e locul cu prietenii vostri islamisti. Doar denumirea va desparte, ca la fel de fanatici sunteti. Copiii nostri nu vor creste intr-un stat religios !


Musafir

#168

2015-03-01 10:08

ART.1 BOR.este comunitatea orttodoxilor,clerici,monarhi si mireni,constituiti canonic in parohii si manastiri din eparhiile Patriarhiei Romane,care marturisesc pe Dumnezeu in Sfanta Treime,pe temeiul Sfintei Scripturi...(citind Scriptura am descoperit ca religia Ortodoxa nu respecta Sfanta Scriptura si practica traditia care le aduce un castig material)exemplu Ezechiel cap.8 Dumnezeu numeste uraciune ce fac preotii,care au pictat in templu chipuri de oameni,animale si taratoare la care se inchinau,epistola luiIeremia,Istoria omorari balaurui...,Isaia,Intelepciunea luiSolomon,si Noul Testament,demonstreaza ca BOR.incalca Sfanta Scriptura,in schimbul obiceiurilor si a traditiilor aducatoare de bani,asta demonstreaza ca avem o religie falsa care nu-i slujeste pe Dumnezeu.






Musafir

#169 Re:

2015-03-01 11:31

După cum pui problema cred că faci parte dintr-o altă biserică decât BOR și folosești Sfânta Scriptura pentru a demonstra faptul că BOR nu deține credința cea adevărată. Deci ești un creștin in felul tău care nu-L contești pe Dumnezeu și nici religia. Crezi însă că biserica ta deține adevărul pentru că numai voi interpretați corect scriptura.
S-ar putea, după cum se vede și din comentariile de pe această pagină, după ura, virulenta, obtuzitatea de care dau dovadă cei ce nu au niciun Dumno, să asistăm la un extremism abject împotriva celor care nu le împărtășesc opinia, adică împotriva creștinilor!

Musafir

#170 Re:

2015-03-01 11:45

PROBABIL AR FI FOST UTIL SA PARTICIPI LA ORELE DE RELIGIE, CA ȘI OBSERVATOR, CA SĂ AFLI ȘI TU CUM S-A CONSTITUIT SI CÂND BISERICA.
Cum era organizată, cine și cum susținea financiar biserica, ce slujbe se faceau și multe altele pe care le ignori.
Mai ușor ar fi să citești despre măcar unii din cei care au murit pentru propovăduirea lui Hristos. Pentru că filele de calendar cuprind sute de nume, sinaxarele adaugă mii, iar istoria mai veche sau mai nouă, sute de milioane. Preoți, călugări, mireni au făcut parte din această Biserică pe care tu o desconsideri.
Și astăzi se moare pentru Hristos.
Tu ce valori aperi?

Musafir

#171 Re:

2015-03-01 17:46

#168: -  

 Citeste cartile mentionate pe www.Biblia ORTODOXA ,si compara cu alte traduceri,nu este interpretata de mine.Sunt Ortodox,dar nu sunt practicant,daca eram nascut in China eram budist,daca eram turc eram musulman ....,la fel cei ce sau nascut,nu eu am scris Biblia.    (apocalipsa cap.14;6,7.)Ce intelegi prin mesajul dat ,"Si am vazut apoi un inger,cere zbura prin mijlocul cerului,avand sa binevesteasca Evanghelia vesnica celor ce locuiesc pe pamant si la tot neamul si semintia si limba si poporul,Zicand cu glas puternic:Temeti-va de Dumnezeu si dati Lui slava,ca a venit ceasul judecatii Lui,si va inchinati Celui ce a facut cerul si pamantul si marea si izvoarele apelor."(ultimul apostol cel mai tanar caruia Hristos ia zis fiind rastignit IOANE iata mama ta si lui MARIA iata fiul tau.)eu cred ca trebuie sa facem diferenta intre cei care au scris dupa IOAN(Apocalipsa Sfantului Ioan teologul,iar de va  scoate cineva din cuvintele cartii acestei proorocii,...)cap 22;19.    Cui trebuie sa ne inchinam? VEZI si versetul 8,9.


Musafir

#172 Re: Re:

2015-03-01 20:45

#171: - Re:  

 Propovăduirea Evangheliei la toată făptura s-ar părea că s-a împlinit (Matei 24, 14 - Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.), Sfânta Scriptură fiind tradusă în toate dialectele lumii, ca nimeni să nu aibă la ziua Judecăţii îndreptăţire că nu a avut Scriptura în limba lui.

Ortodoxul a fost întotdeauna echilibrat, nefăcând din sfârşitul lumii şi din cartea Apocalipsei preocupare de bază şi trăire în permanentă frică de acest sfârşit.

PREOCUPAREA DE CĂPETENIE A ORTODOXULUI este să-şi trăiască bine şi frumos această viaţă, în concordanţă cu legile dumnezeieşti şi în comuniune, şi compasiune, când este cazul, faţă de toţi oamenii. Ceea ce ortodoxul caută este ADEVĂRUL; FRUMUSEŢEA, DESĂVÂRŞIREA ŞI MÂNTUIREA. În Hristos.

Redau câteva versete din Matei cap.24 în care Însuşi Mântuitorul ne-a dat câteva semne pentru sfârşitul lumii (doar ca un răspuns la comentariul tău). Uitându-ne atent la unele dintre ele, vedem că se potrivesc foarte bine vremurilor în care trăim:

3.Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului? 4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.

5. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.

6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.

7. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri. 8.Dar toate acestea sunt începutul durerilor.

9.Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu.

10. Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii.

11. Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.

12. Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci. 13.Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui.

14. Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul. (Se pare că deja a fost tradusă în toate dialectele pământului, ca nimeni să nu aibă cuvânt de dezvinovăţire că nu a cunoscut Evanghelia - fie el din China, Brazilia, Africa de Sud) 

15.Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt - cine citeşte să înţeleagă - 

24.Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.

30. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă.

31.Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă, şi vor aduna pe cei aleşi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.

35.Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.36.Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.

37.Şi precum a fost în zilele lui Noe, aşa va fi venirea Fiului Omului.

38. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,

39.Şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului.

42.Privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru.

 


Musafir

#173 Luiza Iliescu

2015-03-01 21:12

#74: anonim - Re: Re:  

 La scoala generala nr. 8 Brasov am fost invitata sa recuperez copilul de la scoala in intervalul orar in care are loc ora de religie, desigur pentru ca doamna de religie nu poate permite in clasa accesul copiilor care nu participa la curs, iar scoala nu isi poate asuma rsponsabilitatea supravegherii copilului in acest interval orar. As vrea sa va mai spun ca, in anii anteriori, copilul fiind acum in clasa a III-a, mi s-a transmis ca nu poate trece clasa fara participarea la aceasta ora.


Musafir

#174 Re: Luiza Iliescu

2015-03-01 21:34

#173: - Luiza Iliescu 

 Oare ce lucruri negative învaţă religia: să fii moral - să nu furi, să nu minţi, să-i respecţi pe părinţi, să-i respecţi şi să-i ajuţi pe semeni. Să fii un om frumos şi de caracter.

Era dreptul dvs. să-l fi retras pe copil de la ora de religie. 

Oricum, ceea ce se întâmplă acum este nebunia pe care a generat-o aplicarea Deciziei CCR fluturată ca armă de către iniţiator şi alţii împotriva religiei şi a profesorilor de religie. Dacă nu, apar dosare penale, controale ale diverselor instituţii şi aşa mai departe. Şi deşi la început Ministerul Învăţământului a apreciat că se pot face modificări de la anul din septembrie, iniţiatorul a ameninţat cu justiţia, şi astfel nu a mai fost timp să se gândească în interesul tuturor copiilor, aşa cum este normal.

Respectăm legea, chiar dacă ea înseamnă discrimininare, umilinţă, împărţirea absolut aberantă a cetăţenilor, părinţilor, copiilor în tabere. Şi nu de la cei credincioşi a pornit şi este dusă cu agresivitate şi intoleranţă această bătălie. 

De ce oare? Cine o avea interesul să ne dezbine, să răspândească ură şi violenţă şi multă, multă intoleranţă... Temă pentru acasă!

Asta vrem pentru copii noştri? 


Musafir

#175 Re:

2015-03-01 21:43

#51: -  

 Ai dreatate: Franţa, singura ţară europeană care nu are educaţie religioasă în şcolile de stat, îşi pune serios problema să o introducă de la anul.

Cred că evenimentele din ultima vreme i-a convins că francezii au cam pierdut elementele culturale şi morale şi de înţelegere a fenomenului religios. Cu efecte tragice pe multe planuri.

Unul dintre acelea, de pildă, creşterea populaţiei de vârsta a treia, concomitent cu reducerea populaţiei tineri. Adică se nasc mult mai puţini copii. Cu consecinţe economice şi politice pe măsură. Chiar existenţiale.