Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#2951 Re:

2015-01-29 21:15

#2939: -  

 Dupa un amar de timp in care mi-am batut capul incercand sa mai deschid mintile unor oameni inchisi de catre BOR, in general, mi-am dat seama ca ma lupt cu morile de vant. Decizia CCR este permanenta si a fost publicata in Monitorul Oficial, deci va intra in aplicare. Puteti sa contestati unde doriti dvs. decizia, ea este declarata constitutionala de catre un organ competent.


Musafir

#2952

2015-01-29 21:24

vreți să faceți din România țară cum e Finlanda,Franța și alte țări? visați frumos cu proștii din România?cu țiganii,cu gunoaiele?cu ura dintre români?cu dezbinzrea dintre români? cu mizeria pe care o lasă românii pe plajă,la orice spațiu verde? cu mizeria de la tomberoane,cu găurile din străzi,cu hoția și corupția de peste tot faceți voi românia peste milioane de ani ca țări din Europa. cu copiii care sunt pe zi ce trece mai proști și ies proști din școli? cu asta faceți voi România țară Europeană?

elev

#2953 Re:

2015-01-29 21:29

#2936: -  

 Asa ati fost dvs. invatat, ca daca suntem adolescenti, e o "varsta dificila". Tin sa va anunt ca nu e cu totul adevarat. Pana in acest moment, religia (inclusiv din planul familial) mi-a facut mult prea mult rau.

Atat timp cat programa de la ora de religie divide elevii si indeamna la ura fata de anumite minoritati, materia trebuie sa fie exclusa din scoala din punctul meu de vedere. Din acest motiv este si foarte contestata aceasta ora de religie. Nu sunt o persoana credincioasa mai deloc, dar am o moralitate, si ma consider moral decat o gramada dintre oamenii care merg saptamanal la biserica. Moralitatea nu inseamna religie.

In Romania nu stiu cate cazuri sunt de parinti care nu vor religie, iar copilul sa vrea, dar probabil sunt extrem de putine din moment ce suntem o tara cu populatie majoritar religioasa. Si revin la primul paragraf scris de mine; da, sunt adolescent inca, nu consider ca e o "varsta dificila" in care ar fi trebuit sa ma revolt la tot. Sunt o persoana foarte rationala si am capacitatea sa observ amanunte legate de orice, inclusiv propriul meu comportament. Nu ar trebui ca fiecare copil sa fie liber sa aleaga ce doreste? Sa creada in ce Dumnezeu doreste? Religia este o chestiune de geografie. Daca va nasteati intr-o tara islamica, in acest moment nu erati crestin. Din aceste motive si multe altele care nu pot sa le enumar aici raman la concluzia mea ca religia mi-a facut mult prea mult rau in anii de pana acum (nu judecati pana nu stiti toate faptele prin care trece un om, pana nu ati trait ce a trait el).

Cat despre locurile de munca pierdute, imi pare rau. Fiecare om ar trebui sa aiba un venit stabil, mai ales in aceasta tara saraca in care traim.

Imi cer scuze pentru eventualele greseli de gramatica, punctuatie, ortografie samd.

 

Va doresc numai bine!


Musafir

#2954

2015-01-29 21:30

scăpați țara de hoți mai întâi ,de puturoși de lichele ,de bețivi ,de inculți,de proști ,instruiți copiii bine în școli, . cu atâtea libertăți se alege praful de tot. țara asta e plină de asistați sociali ,de șomeri ,de leneși, de hoți. vreți țară ca Franța? vai de capul vostru.


Musafir

#2955 Re:

2015-01-29 21:36

#2952: -  

 Sunt constient ca acest lucru nu se va intampla niciodata. Romanii au o mentalitate absurda, irationala, tampita pana la urma urmei. In mod cert cu tiganii care fura, ne fac de ras samd. nu se va intampla nici in 200 de ani (dar exista si tigani care sunt opusul celor precizati anterior - dar FOARTE RAR se intalnesc). De politicieni nici nu mai mentionez. Regresam in loc sa progresam, deja fiind intr-un loc critic in topul saraciei in Europa.

Nu toti copiii sunt prosti. Din moment ce profesorii sunt luati in bataie de joc de catre stat, de catre parinti de multe ori, de catre elevi, de ce sa se mai straduiasca? De unde sa le vina satisfactia? Tot respectul profesorilor care incearca sa faca o diferenta in aceasta tara uitata de lume; profesorilor care incearca sa schimbe tara, elev cu elev, om cu om; profesorilor care sunt chinuiti de sistemul educational invechit.

Probabil ca generatiile urmatoare vor fi mai deschise la minte si vor duce tara mai departe, dar tot ce ramane de facut e sa ii educam.


Musafir

#2956

2015-01-29 21:43

popor prost ca românii greu găsești. românii își dau în cap unii la alții. ei nu sunt uniți. țiganii ne dau clasă la unire. ar trebui să ne doară inima de un conațional dar nu noi ne urâm . de proști ce suntem. ne bucurăm când o categorie de români sunt afectați de ceva,lovim în alții parcă nu ar fi tot român.


Musafir

#2957

2015-01-29 21:55

generațiile următoare vor distruge ce a mai rămas ,vor fura ce mai este de furat,vor da legi și mai nenorocite până ce vor distruge tot ce a avut țara asta mai bun și mai frumos și mai înalt mai spiritual . românii sunt barbari. vor distruge istoria,cultura,spiritualitatea poporului. asta vor face generațiile următoare. vor tăia toate pădurile,vor vinde ce mai e de vândut și gata România va deveni coșul de gunoi al Europei. ăsta e viitorul românilor


Musafir

#2958 #2951

2015-01-29 22:02

Ce mai organ competent, CCR! De acea, are in componenta si oameni corupti?  


Musafir

#2959

2015-01-29 22:10

cred că îi păcălesc pe ăștia din Europa că a dispărut corupția din România? e mai în floare ca oricând. schengen va vedea România când o zbura porcul. nu sunt proști . legile sunt neconstituționale împotriva libertății oamenilor.


Musafir

#2960

2015-01-29 22:16

discriminare. asta a făcut ccr. și favorizarea ateilor de fapt promovarea ideilor ateiste . legea trebuia să fie așa: religia obligatorie în școli . cei care sunt atei sau de alte credințe să nu participe. fără cereri sau declarații.

și prea multe drepturi unor minorități. asurul care este o asociație și nu știm pe cine reprezintă care categorie de oameni  și câți membrii aderă la această asociație ,decide pentru întreaga Românie? bă da unde trăim mă în junglă?sălbăticie? și ccr a pus botul la asur.


Musafir

#2961

2015-01-29 22:23

și cine face campania asta împotriva bisericii ,preoților și împotriva religiei în școli ?

cine comandă această campanie și cine o finanțează?

în alte țări s-a interzis crucifixul,și pomenirea numelui lui Iisus de Crăciun parcă Suedia.  ce ,ca să intru în Europa trebuie să lepăd Credința? asta vor. Europa este atee și de aceea  se militează pe ateism poate ne primesc și pe noi amărâții că de când râvnim și noi să fim ca ei ni se scurg balele de complexați ce suntem în fața lor. cu coada între picioare stă președintele țării în fața lor. rușine .


Musafir

#2962 Replica lui 2947

2015-01-29 22:27

"Si nu, nu ma bucur de zile libere cu ocazia sarbatorilor religioase. Daca as fi chemat, va asigur ca nu as protesta cu nimic. Asta va invata Dumnezeul vostru?" Oops, v-ati dat de gol! Eprimarea " Dumnezeul vostru" e urata, e discriminare pura, cum poti sa te adresezi unui om, indiferent de ce cult apartine, asa?  Ce reiese din ceea ce spuneti? Ca totusi beneficiati de sarbatori religioase, ca "daca as fi chemat", cine sa va cheme ? De ce nu spuneti pe fata ca sunteti necredincios si ca vreti sa lucrati in zilele libere date prin lege, care atentie!! sunt sarbatori religioase ortodoxe. De ce nu va asumati ceea ce sunteti, eu imi asum, si nu sunteti indreptatit sa spuneti ca ma cred religios, de ce faceti presupuneri? 

Nu v-as dori sa ajungeti in viata la mari cumpene, in care sa realizati ca sunteti mic fata de Dumnezeu, care va deveni in mod sigur si al dumneavoastra!!


Musafir

#2963

2015-01-29 22:28

așa vreți voi să schimbați fața României? să marginalizați credința poporului, să îi dați o față Europeană doar s-or milostivi de voi să vă dea schengen? dar cu țiganii,cu proștii ,cu somerii,cu asistații ,cu gunoaiele,cu furatul,datoriile țării pe mii de ani ce faceți???


Musafir

#2964

2015-01-29 22:31

și ateii serbează Paștele și Crăciunul în felul lor mănâncă miel ciocnesc ouă zic Hristos a înviat! beau vin se bucură de ce nu recunosc.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-01-29 22:32



Musafir

#2966 Re: Re:

2015-01-30 02:06

#2953: elev - Re:  

 De fapt tu n-ai descoperit religia. ORTODOXIA NU ESTE NICI PE DEPARTE EXTREMISTA SI INTOLERANTA.

NICI PE DEPARTE.

Dimpotriva, lipsa unor minime cunostinte dobandite cu calm, nu cu ura, duce la o alta intelegere chiar a sinelui.

Domnul Iisus Hristos a fost bland si intelegator. Femeia adultera nu a fost omorata pentru ca Hristos i-a pus pe acuzatorii ei in situatia de a-si recunoaste propriile pacate. Iar in gradina Ghetsimani a manifestat aceeasi intelegere pentru cei care Il arestau.

CRED CA NOI INSINE SIMTIM ANUMITE SENTIMENTE CAND AJUNGEM LA CAPITOLUL CARE VORBESTE DE PACATE.


Musafir

#2967 Re: Re:

2015-01-30 02:11

#2946: - Re:  

 Chiar nu intelegi nimic din ce se intampla. Este o lovitura data Bisericii si religiei.


Musafir

#2968

2015-01-30 09:51

prindeți hoții odată. băgați la pușcărie toate lichelele din politică care dorm în scaune pe banii poporului. cu burțile cât butoiul. opriți furtul de bani. faceți dreptate tuturor românilor. toți să se simtă mulțumiți în țara asta. învățământul produce numai proști și șomeri,oameni fără viitor. asistați. jumătate de Românie este asistată social. trăiesc din alocații,ajutor social,șomaj și mănâncă la cantine sociale. stau cât e ziua de mare degeaba. pământul României e pârloagă. nu vrea unul să muncească. dar vor bani. și vor de  mâncare. Religia și biserica era o problemă? români proști ce sunteți. voi sunteți o problemă că vreți Europă și e vai de capul vostru . tineretul vrea doar distracții dar muncă ,învățat? îi doare în cur de învățat. proști ce sunt că nici bacalaureatul nu sunt în stare să îl ia. gunoaiele de peste tot  nu le vedeți cu asta vreți civilizație? cerșetorii ,copiii cerșetori pe ăștia nu-i vede nimeni? câinii vagabonzi? dar politicienii toți au drepturi gipuri merțane diurne locuință de servici faceți un calcul câți bani cheltuiesc senatorii deputații parlamentarii ce condiții de viață au ei și ce aveți voi??? cine fură biserica? PROȘTILOR.

de 20 de ani se face reformă în învățământ. și nu se mai termină.  ne acoperim de hârtii dar produsul elevul iese mai prost de cum intră în școală. legi peste legi hotărâri peste hotărâri și rezultatul mai prost ca niciodată. politicul este de vină toți miniștrii care vin doar la furat  și la trai bun. poporul o gloată de proști. au distrus învățământul .


Musafir

#2969

2015-01-30 10:06

în învățământ numai hârtii se completează de când începe anul până se termină , ședințe peste ședințe,unde se fac doar amenințări care vin de sus ,directorii ca să îți păstreze scaunul dau ordine proștii execută. e cultura pumnului în gură a tăcerii nu faci ce zic ei te dau jos pun pe altul. sunt numiți politic ,te trezești peste noapte că se schimbă directorii.  asta e România și vor Europa. proști să fie ăia să primească România în schengen. copiii proști de bubuie. și nesimțiți de nu au limite. asta e România . cea mai ingrată  activitate este cea de profesor ,întrebați un profesor dacă simte ceva pentru școală pentru elevi vreo satisfacție . o să-i numărați pe degete. restul abia așteaptă să iasă la pensie să scape de pacostea asta. SCÂRBĂ . ăsta e cuvântul pentru învățământ și minister și tot ce are  și elevi. părinții sunt niște proști. dar au pretenții la profesori. instrucția pe care o fac părinții copiilor despre profesori se vede în comportamentul lor fără respect, ca să îmi dau seama ce părinte are un elev și ce părere are despre profesor privesc comportamentul elevilor. se vede limpede educația proastă care o primesc acasă. rușine părinților.


Musafir

#2970

2015-01-30 10:46

mie imi place religia si vreau sa ramana in scoli

Musafir

#2971 Re: Re:

2015-01-30 15:54

#2951: - Re:  

 Ete foarte urat ca luati de la copii orele de religie ei sunt foarte suparati pe oamenii mari care vor sa creasca fara religie la scoala,nu suntem in Comunism ca sa nu avem voie sa mergem la ora de religie.Sa nu decide nimeni mai ales  unu care nu are frica de DUMNEZEU.


Musafir

#2972

2015-01-30 19:48

De ce sa fie Relgia singura materie de invatamant pentru care trebuie sa faci cerere daca vrei sa o studiezi? Daca ar fi si altele materii la fel tratate,cate ar (mai) dori elevii sa urmeze ?

Musafir

#2973 Re: Re:

2015-01-30 19:49

#2949: - Re:  

 Ne-a fost de mare folos că am avut ateismul pe cap 45 de ani! Cine nu ştie ce a însemnat cu adevărat acesta nu numai in istoria românilor, dar şi în altă parte, să mai pună mâna pe carte.

E drept că trebuie să fi trecut prin epurare şi interdicţie ca să ştii cu adevărat ce înseamnă!


Musafir

#2974 Re: Re:

2015-01-30 19:55

#2948: - Re:  

 Tu chiar crezi că este aşa de liberă?

Poate să fie şi liberă de vederi mai largi...

elev

#2975 Re: Re: Re:

2015-01-31 10:53

#2966: - Re: Re:  

Nu am nevoie de religie ca sa fiu un om cu standarde morale (si credeti-ma, sunt mult mai moral decat majoritatea oamenilor religiosi).

Cand vad absurditati ale ortodoxiei, va rog sa ma scuzati dar imi vine sa rad si sa plang in acelasi timp.

In Botosani din cate imi aduc aminte era un festival, iar primaria a decis sa puna ceva umbrelute colorate in culorile spectrului vizibil (rosu, oranj, galben, ...). BOR-ul s-a gandit: stai dom'le, ca astea is culorile LGBT. Au ORDONAT primariei sa le schimbe si ghiciti ce, le-au schimbat. Ceea ce ma aduce la o alta intrebare: cum nu e intoleranta? Sunt extrem de rari preotii (daca exista vreunul defapt) care nu au ceva cu persoanele LGBT.

Dar ortodoxia e toleranta cand vine vorba de arhiepiscopi care au dosare penale, datorii de milioane de lei catre stat si care cer bani de la studenti (prea putin cunoscutul caz al arhiepiscopului Tomisului, care e inca in functie).

Scuzati-ma ca am ales sa respect orice om pentru ce este, sa invat sa-l accept asa cum este, sa-l ajut cand are nevoie si sa pun accentul pe calitatile sale, nu pe defectele (care sunt percepute ca pacate, aparent) sale, ca am ales sa traiesc in prezent in loc sa traiesc in trecut si viitor (prin viitor ma refer la viata de dupa moarte - pentru care nu aveti absolut nicio dovada ca exista; a crede nu inseamna a cunoaste).

Va doresc numai bine.