”Ziua limbii române” pe ambele maluri ale Prutului

Din anul 1991, odată cu obținerea independenței, Republica Moldova sărbătorește pe  31 august, Ziua Limbii Române. Cu această ocazie, au loc o serie de evenimente cultural-artistice consacrate limbii române, dar și marilor personalități care s-au sacrificat pentru dăinuirea acesteia  și au scris astfel  pagini importante de istorie.

Anul acesta, 166 de parlamentari din Romania au depus la Senat un proiect de lege în care au solicitat proclamarea zilei de 31 august drept Ziua Limbii Române, care ar urma să fie marcată printr-o serie de acțiuni de către autoritățile publice din România și de către reprezentanțele diplomatice din străinătate. Din păcate, această inițiativă legislativă a rămas încă la nivel de proiect.

În acest sens, Organizația Studenților Basarabeni din București face un apel către  Parlamentul României cu rugămintea de a aproba prin vot direct inițiativa proclamării datei de 31 august, drept Ziua Limbii Române pe ambele maluri ale Prutului. Considerăm această acțiune deosebit de importantă  pentru propășirea celor mai sfinte valori românești în rândul românilor de pretutindeni.

Dacă vrei și tu ca Ziua Limbii Române să fie sărbatorită pe 31 august în ambele state românești, semnează aici această petiție.

 


OSB București    Contactați autorul petiției