Solicităm: Cercetarea secțiilor ATI și implementarea unui sistem video pentru aparținătorii pacienților!

Vrem spitale, nu lagăre de exterminare!

Până astăzi, în România au murit peste 20.000 de români, în urma extinderii pandemiei de coronavirus. Din câte aflăm astăzi, unii, sperăm că nu majoritatea, au murit de sete, de foame, sufocați, fără pic de empatie din partea celor de la care așteptau salvarea.  

coronavirustreatment1_wide-e5c5c03066a91715b4f0726b6236ed46076a17011.jpgÎn urma dezvăluirilor din presa locală a municipiului Sibiu, referitor la declaraţiile unui asistent medical din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu, potrivit căruia pacienţii de coronavirus care resimţeau lipsa oxigenului, nu erau conectaţi la oxigen pentru a continua lupta cu boala ci erau legaţi de mâini şi de picioare și sedaţi iar mai apoi lăsaţi să se stingă.

Având în vedere că nici MInistrul Sănătăţii, nici Guvernul şi nici Preşedintele României nu a luat atitudine la dezvăluirea acestor incidente, noi cetăţenii care ne dorim o Românie Nor-ma-lă cerem instituţiilor statului cu atribuţii pentru anchetarea acestor fapte să extindă "in Rem" cercetarea tuturor activităţilor desfăşurate în secţiile de ATI din întreaga ţară! 

Prin semnarea acestei petiţii solicităm următoarele:

1. Alocarea a cel puţin 10% din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru investiţii în infrastructura sanitară pentru crearea unor condiţii la nivel european atât pentru pacienţi cât şi pentru personalul medical;

2. Alocarea a cel puţin 10% din PIB pentru domeniul sănătăţii (media Uniunii Europene fiind de 9,9% iar România alocând în prezent puţin peste 5%) pentru creşterea numărului de unităţi spitaliceşti, dotate la standarde europene;

3. Crearea unei platforme digitale cu toate persoanele internate în spitalele din România care să poată fi consultată în timp real de către aparţinătorii acestora;

4. Acordarea cu titlu gratuit a măştilor de protecţie persoanelor din categoriile vulnerabile din punct de vedere epidemiologic precum şi din punct de vedere financiar;

5. Cercetarea desfăşurării tuturor operaţiunilor din secţiile ATI (prin corpul de control al ministerului sănătății) pe toată perioada stării de alertă sau a stării de urgenţă, pentru prevenirea şi identificarea personalului care denotă neglijenţă în serviciu, fapt ce poate duce la pierderi de vieți omenești și poate crea prejudicii grave de imagine tuturor celorlalte cadre medicale de bunăcredinţă; 

 

Mai jos, puteţi citi pe larg, dezvăluirile personalului de la Sibiu! 

Dezvăluiri halucinante din secţia ATI de COVID-19 a Spitalului Judeţean

Un cadru medical care a lucrat în Spitalulu Judeţean din Sibiu a povestit pentru sursa citată mai sus cum toate persoanele care ajung în secţie, cu insuficienţă respiratorie, sunt sedate încă din primele ore. 

"Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală (...) Evoluția COVID asta e: oamenii stau acasă, ajung la spital când e destul de târziu, cu penumonie. Dar dacă ajungi la boli infecțioase și ei te trimit în modulare, dacă se constată că de azi pe mâine e posibil să ai nevoie de altfel de suport de oxigen. Ei au o mască simplă, tratează cazuri ușoare. 
Tu nu intri în ATI să mori, intri acolo să poți fi intubat, dacă e cazul, să poți lua altfel de tratamente, un CPAP. Dar dacă nici aceste aparate nu sunt setate, atunci tot nu primești nimic, începi să te desaturezi. Te agiți, dar ei tot nu-ți dau aer, îți dau sedative. Iar de acolo nu și-a mai revenit nimeni", a declarat medicul, sub anonimat, pentru presa locală.
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu se va autosesiza cu privire la cazul pacienţilor cu COVID-19 care erau sedaţi şi legaţi de pat. În acest caz va fi deschis un dosar penal de cercetare pentru omor, după cum a anunţat primprocurorul Ion Veşteman.  
"Acum am ieșit din biroul procurorului, l-am pus în temă cu informațiile și va face sesizarea din oficiu. Suntem în faza incipientă, însă este cert că ne vom sesiza din oficiu în acest caz. Decizia a fost luată în urma apariției articolului din Turnul Sfatului", a declarat primprocurorul Ion Veşteman. 
 
 
Vrem spitale, nu lagăre de exterminare! 53025407_1011.jpg

Cetățenii României    Contactați autorul petiției