Vrem schimbarea numelui bulevardului Vasile Milea din Sibiu în Bulevardul Regele Mihai I !

Imediat după Revoluția Anticomunistă din  decembrie 1989, datorită unei percepții total eronate a unor fapte istorice, ultimul Ministru comunist al Armatei, Vasile Milea, a fost ridicat la rangul de erou, iar numele său a fost dat, în 1990, mai multor străzi, bulevarde și piețe de pe întreg cuprinsul țării. Și Sibiul, oraș-martir al Revoluției, s-a raliat acestei blamabile și pripite tendințe de glorificare a unui criminal comunist. Unul dintre cele mai importante bulevarde ale orașului poartă încă numele lui Vasile Milea, deși cei mai importanți și avizați istorici români sunt unanimi în a considera că nu există niciun element din biografia generalului comunist care să-l facă pe acesta să merite titulatura de erou. Dimpotrivă. O carieră banală, de lider comunist, a fost „încununată” prin participarea sa activă la reprimarea protestelor din Timișoara, unde, la ordinele sale, armata a tras și a ucis civili. După omorârea civililor de la Timişoara, Milea a repetat ordinele ilegale de represalii la Bucureşti.  Astfel, generalul Vasile poate fi considerat principalul complice al lui Ceaușescu la crimele din decembrie 1989 !

De aceea considerăm absolut necesar demersul de schimbare a numelui bulevardului Vasile Milea din Sibiu și susținem atribuirea numelui Regelui Mihai I, ca un semn de cinstire a personalității marcante a ultimului rege al României, o recunoaștere a rolului decisiv pe care acesta l-a jucat în istoria României și nu numai, precum și ca o reparație postumă după un lung și tragic exil impus de comuniști.

În concluzie, cerem Primăriei Sibiului să facă o reparație morală schimbând denumirea bulevardului Vasile Milea, criminal comunist, cu denumirea Bulevardul Regele Mihai I. Așa cum ultimul senior, Corneliu Coposu și-a intersectat viața cu ultimul Rege, la fel se vor intersecta și bulevardele lor în centrul orasului .

Prin semnătura mea, autorizez Marius Mitea să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.