VREM PATRIMONIUL BISERICESC INAPOI ! APARTINE ORASULUI BUFTEA !

VREM PATRIMINUL BISERICESC INAPOI! APARTINE ORASULUI BUFTEA !

Asociatia de Initiativa Civica Locala Buftea,C.I.F.42240068\R.S.F.17,solicita Arhiepiscopiei Ortodoxe a Bucurestilor,Protoieriei Ilfov Nord,Consiliului Local Orasenesc Buftea,Institutiei Primariei Buftea prin Primar,sa reinstaleze iconostasele vechi si celelate obiecte istorice inapoi la Parohiile Bucoveni -Buftea si Sfinta Mare Mucenita Varvara-Buftea.

Inlocuirea iconostaselor si altor obiecte vechi din aceste Parohii constituie un grav abuz asupra unui patrimoniu intangibil provenind prin traditie si acte din donatii Princiare ale Familiei Stirbey dar si ale localnicilor.

S-au incalcat legi civile precum:182|2000\2014 Legea Bunurilor Mobile,32\1994 Legea Donatiilor,311\2003Legea Muzeelor,a Colectiilor Publice si Private,precum si unelele prevederi interne de functionare si statutare ale Patrimoniului si Donatiilor B.O.R.

Asociatia noastra s-a adresat deja Politiei Orasenesti Buftea,sezizind disparitia pretioaselor obiecte mai sus mentionate.Speram intr-o solutionare cinstita pentru Patrimoniul orasului Bisericesc si civil al Orasului Buftea ,prin reinstalarea iconostaselor si obiectelor aferente ,de cult bisericesc la locul lor,in cel mult 90 de zile lucratoare,in caz contrar ne vom adresa instantei de judecata.Multumim.

Asociatia de Initiativa Civica Locala Buftea .    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Asociatia de Initiativa Civica Locala Buftea . să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.