Siguranta in trafic pe strada Eugen Ionesco din Cluj Napoca

Strada Eugen Ionesco din cartierul Europa, Cluj-Napoca, a devenit in ultimii ani extrem de aglomerata si asaltata de soferi vitezisti, desi sunt amplasate doua dispozitive de reducere a vitezei. Aceasta strada face legatura dintre Calea Turzii si varianta Zorilor -Manastur. Astfel, este folosita ca si o alternativa la Calea Turzii pentru accesul in oras. Lucrul acesta nu este deloc in regula atât timp cat calitatea vietii locuitorilor din intreg cartierul Europa este afectata de acest aspect.

Este inadmisibil sa nu te simti in siguranta pe strada ta, in fata casei tale, in timp ce-ti parchezi masina in propria curte, in timp ce traversezi strada, in timp ce te deplasezi pe jos, cu bicicleta sau cu masina.

Sunt multi soferi care conduc cu o viteza ce depaseste mult limita legala. 

Sunt foarte multi copii care se deplaseaza pe jos spre si dinspre scoala. Sunt parinti sau bunici cu copii de mana sau cu copii in carucioare, fiind obligati sa se deplaseze la limita strazii, ”umar la umar” cu masinile. Sunt persoane in varsta. Sunt persoane care alearga. Sunt, pe scurt, pietoni, soferi ori biciclisti carora, in conditiile actuale, le este periclitata siguranta, fiind expusi riscului crescut de accidente pe aceasta strada. Se dau amenzi celor care parcheaza pe trotuar, dar nu s-a luat nicio masura pentru asigurarea de locuri de parcare. Masinile parcate pe trotuar impiedica, intr-adevar, deplasarea pietonilor, dar in multe cazuri nu exista alta alternativa.  

Ca urmare, solicitam implementarea urmatoarelor masuri de siguranta, inainte de a se intampla si alte tragedii:

1. limitarea vitezei la 30 km/ora

2. sens unic (modelul strazii Remetea - cart Zorilor) si revizuirea rutei autobuzului 46

2. amenajarea de locuri de parcare (modelul strazii Remetea - cart Zorilor)

3. amenajarea unei piste de biciclete

5. suplimentarea trecerilor de pietoni (exista o singura trecere de pietoni)

6 suplimentarea dispozitivelor de reducere a vitezei

7. amplasarea semnelor de interzicere a circulatiei pe str. Eugen Ionesco, a masinilor cu capacitate mai mare de 3,5 t (incepand de pe str. Lunii pana la iesirea in Calea Turzii si invers, cu exceptia autobuzului 46)

Totodata, solicitam ca dupa implementarea acestor masuri sa fie monitorizat modul in care soferii si celelalte persoane angajate in trafic le respectata, precum si luarea masurilor corespunzatoare, in caz contrar.

Semneaza aceasta petitie daca doresti ca tu si cei din jurul tau sa se se simta in siguranta pe strada ta!

Semnează această petiție


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook