Pledoarie pentru Educația Muzicală în școală

Comentarii

#9024

Gimnaziul nu este vocational. Ce matematician se face oricine? Scriitor se face oricine? Traducator,inginer,etc! Toate sunt vocatii. Istoric se face oricine? Biolog se face oricine? Pentru fiecare ramura trebyie vocatie!!! Sunt matematicieni,biologi,ingineri ARTISTI! CE TOT O TIN CU VOCATIA!!!??? Educatia Platica nu este DESIGNER,NU ESTE MURALIST,CERAMIST SAMD. Este o disviplina generala,pregatitoare este un liant al disciplinelor. Nu poti construi un om cult fara liant al cunoasterii. Muzica este cel mai natural si profund simt al fintei ,primul si ultimul pentru om!

(Craiova, 2020-08-19)

#9030

Oana Albu

(Iasi, 2020-08-19)

#9033

Este foarte importantă educația muzicală in dezvoltarea personalității.

(Onesti, 2020-08-19)

#9038

Muzica deschide sufletul și cugetul !

(București, 2020-08-20)

#9042

Semnez pentru că de zeci de ani, in ciuda faptului că viața m-a obligat să îmi desfăşor activitatea de profesor de pian în altă țară, am la inimă viitorul tinerilor din România.
Dintotdeauna gradul de dezvoltare şi personalitatea unui popor s-au oglindit prin muzica pe care acesta a produs-o: "Dacă vrei să cunoşti un popor, trebuie sa-i asculți muzica" (Platone).
Semnez pentru că de zeci de ani lupt pe aceeaşi temă prin mijloacele pe care profesia mi le pune la dispoziție.
"Muzica este instrumentul educațional prin excelență: poate oferi copiilor baza pentru a deveni adulți" (Daniel Barenboim).

(Roma, 2020-08-20)

#9050

Semnez pentru ca muzica e limbajul universal al dumnezeirii. Fara muzica sau vultura muzicala nu putem exista. Fara educatia muzicala inceputa din copilarie nu le oferim copiilor nostri o dezvoltare somatica neurologica si intelectuala nu le oferim posibilitatea de a fi cetateni egali cu cetatenii occidentului. V-as intreba de ce se pune atit de mult accent pe educatia muzicala sau in arte a copiilor in Germania? In Anglia? In USA in prestigioase scoli private? Muzica? E totul. E legatura matematica si nevazuta a omului cu natura cu universul cu Dumnezeirea. Si doriti sa rapitu copiilor posibilitatea de a se dezvolta? De a gandi si a filtra ei insusi viatsa prin ce? Ce oferiti in schimb? Daca e sa o luam religios omenirea de peste 7000 de ani a creat si tinut muzica. Muzica i-a ajutat pe oameni muzica i-a inaltat pe oameni. Va rog nu distrugeti viitorul copiilor. Dati-le aceasta sansa sa auda sa invete sa viseze si vor crea cu adevarat

(Helsinki, 2020-08-20)

#9062

Este important!

(Bucuresti, 2020-08-21)

#9063

Da

(Craiova , 2020-08-21)

#9069

Iubesc muzica, sunt solidar cu ai mei colegi profesori de Educatie Muzicala și îmi doresc ca generatiile viitoare de copii și tineri sa învețe Tainele Muzicii, pentru ca de multe ori omul se manifesta, gândește și simte muzical prin toată ființă lui

(Bacau, 2020-08-21)

#9072

Se produce un abuz inimaginabil asupra profesorilor și asupra copiilor.

(BACĂU, 2020-08-21)

#9074

Semnez pentru ca suntem un neam de inculti si educatia artistica, daca nu neaparat muzicala este foarte importanta pentru formarea tinerilor, cat si cultura generala.

(Bucuresti, 2020-08-21)

#9092

Semnez pentru ca este nevoie de discipline care sa modeleze sufletele copiilor. Nu acceptăm excluderea Educației muzicale din orar.

(Golesti, 2020-08-21)

#9098

Orele de muzică și mișcare contribuie la dezvoltarea armonioasă a elevului.

(Oradea , 2020-08-21)

#9101

Scoterea orelor de educatie muzicala din scoli si / sau reducerea lor este un atentat ipotriva dezvoltarii spirituale normale a copiilor, implicit un atentat impotriva natie, pentru ca aduce atingere dezvoltarii armonioase a copiilor.

(Buzau, 2020-08-21)

#9124

Formarea elevului pentru viață nu înseamnă doar studierea disciplinelor de pe prima pagină a catalogului: limba română, limbi străine, matematică, fizică,chimie, biologie, etc. Elevul are nevoie şi de noile educații: educație estetică, educație morală, educație artistică, educație pentru sănătate
şi sport, educație tehnologică şi abilități practice, educația pentru mediu, etc. Prin studierea disciplinei Educație Muzicală, situată pe pagina a doua a catalogului, elevul face achiziții atât practice: educație muzicală şi artistică,
deprinderi muzicale care vin în completarea factorului nativ (talentul muzical) cât şi achiziții la nivel comportamental şi cognitiv, prin deprinderea spiritului de echipă şi competitiv, dezvoltarea atenției distributive, toate acestea prin cântarea la cor, apoi, prin studierea teoriei muzicii, a istoriei muzicii, al folclorului muzical şi material, parțial a muzicii religioase care se cântà în biserica noastră strămoşească, efectiv elevul face cunoştință cu valorile noastre culturale populare şi spirituale.
Dacă vrem sau nu vrem să recunoaştem, realitatea este aceeaşi: muzica însoțeşte omul de la naştere până la moarte, de la cântecul de leagăn până la cântecul funebru, în toate momentele de bucurie ale vieții: naştere, nuntă, petreceri, serbări cu tematici diferite, spectacole, şi multe alte manifestări din care nu lipseşte muzica, cât şi în momentele mai triste şi de însingurare, când omul îşi cântă dorul sau ascultă doina, balada, cântecul religios, etc.
Marele compozitor Dumitru Georgescu Kiriac spune: " muzica românească în şcoală se hotărăşte".
George Enescu, compozitorul nostru național, căruia superlativele nu sunt suficiente pentru a-i face cunoscută măreția, spune: " Muzica este oglinda sufletului. Ea porneşte din inimă şi se adresează inimii". Deci, o inimă împietrită nu poate înțelege muzica.
Marele scriitor francez Victor Hugo, spune: " Muzica este în totul; un imn ieşit din lume".
Pledoaria mea pentru muzică nu se va sfârşi niciodată. Iubesc muzica şi aşa o împărtăşesc copiilor prin orele de muzică de la şcoală. Facem lucruri minunate împreună. Mă caută copiii, chiar şi după ce termină şcoala, în semn de recunoştință. Prin studierea muzicii, copiii privesc lumea cu alți ochi, văd frumosul din lume. Disciplinele Educație Muzicală, Educație Plastică, Educație Religioasă, țin de latura spirituală a omului. Efectul lor nu se vede imediat ci în timp. Vă rugăm să nu lipsiți copiii de studiul acestor discipline din şcoli. Consultați copiii! Ei vă vor da răspunsuri sincere, obiective.
Moştenirea muzicală genetică nu se poate dezvolta decât prin mult studiu teoretic şi practic. La şcolile vocaționale merg prea puțini copii, şcolile de masă trebuie să ofere tuturor copiilor dreptul de a studia muzica.
Cu respect, prof. Stanciu Ştefan
Şcoala Gimnazială Otilia Cazimir din Iaşi.

(Iasi, 2020-08-24)

#9150

Chirita Lacramioara

(Tulcea, 2020-08-25)

#9162

E un mod de a vedea lumea frumos

(Timisoara, 2020-08-25)

#9167

E vorba de dezvoltarea personalității sunui om care nu se poate modela securea așa cum vor unii.

(Zalău , 2020-08-26)

#9169

Doresc ca sa fie in continuare orele de muzica

(Satu Mare, 2020-08-26)

#9182

Iagăru Denisa- Elida

(Turnu Măgurele , 2020-08-26)

#9184

Muzica si nu numai sunt elemente cheie in dezvoltarea unui om. Avem nevoie si de ore in care, fiecare sa-si poata pune amprenta personala.

(Valea Lungă , 2020-08-26)

#9196

Scoala nu e completa fara muzica. In plus, la ora de muzica profesorul ar trebui sa-i invete pe copii sa cante cel putin la un instrument, sa abordeze si genuri muzicale placute si atractive combinate cu dans, ca tot stau cocosati in banci nepotrivite atatea ore.

(Targu Ocna, 2020-08-26)