SOLICITAM DEZBATERE PUBLICA PENTRU REGULAMENTUL DE FUNCTIONARE PARCARI PUBLICE DE RESEDINTA

             305807143_612714647092918_2999950080096807345_n.jpg REGULAMENT DE PUNERE  IN FUNCTIUNE SI EXPLOATARE A SISTEMULUI DE PARCARE PUBLICA DE RESEDINTA CU PLATA DIN ORASUL TARGU OCNA    

CAPITOLUL I

DISPOZIȚII GENERALE

Art. 1 Prezentul regulament reglementează parcarea, staționarea și oprirea vehiculelor pe rețeaua stradală a orașului Targu Ocna, amenajarea, întreținerea și exploatarea locurilor de parcare din parcarile publice de resedinta, precum și contravențiile și sancțiunile aplicate.   Art. 2 În sensul prezentului regulament se definesc următorii termeni:

a)        Parcarea reprezintă acel spațiu destinat în mod special destinat parcarii autovehiculelor, semnalizat prin indicatoare și marcaje care îl delimitează de partea carosabilă a drumului.              

b)  Parcarea publica de reședință este parcarea aferenta imobilelor cu destinatia de locuinta si care pot sa fie atribuite utilizatorilor persoane fizice care locuiesc in acestea, amenajare situată pe domeniul public sau privat al Orașului Targu Ocna.

c) Loc de parcare loc amenajat în parcările auto stabilite prin hotărârea consiliului local sau dispoziția primarului, semnalizat cu panouri indicatoare sau marcaje rutiere.            d) Parcări publice fără plată – sunt acele spații, de interes public, destinate parcării autovehiculelor pentru care nu se percep tarife de parcare. De aceste spații de parcare vor beneficia toți posesorii de autovehicule din oraș sau din afara lui.

  e) Parcările publice cu plată – sunt acele spații, special semnalizate, destinate parcării autovehiculelor pentru care se percep tarife orare/zilnice de parcare.

f) Parcare publica de utilitate generala este parcarea situata pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al Orasului Targu Ocna si care poate fi utilizata de orice persoana, gratuit sau contra cost.

g) Exploatarea parcarii este activitatea de a pune locul si locurile de parcare la dispozitia utilizatorilor, in vederea parcarii vehiculelor si de a obtine venituri din aceasta activitate, prin incasarea de tarife sau taxe, dupa caz, in conformitate cu dispozitiile legale.

i) Autovehicul – autoturism sau autovehicul cu masa de pana la 3,5 tone.  

CAPITOLUL II AMENAJAREA PARCARILOR PUBLICE

Art. 3 – Parcarile publice, astfel cum au fost definite la art. 2, se amenajeaza in afara partii carosabile, delimitata prin linie aplicata pe intreaga lungime a zonelor de parcare, stabilite in concordanta cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si ale regulamentului de aplicare a acesteia.

Art. 4 – Amenajarea parcarilor publice de resedinta include semnalizarea si numerotarea locurilor de parcare si se realizeaza de catre S.C. UTIL CONSECSA S.R.L. Targu Ocna.

Art. 5 – Lucrarile de intretinere si reparatii sunt realizate periodic de catre S.C. UTIL CONSECA S.R.L. Targu Ocna, cu respectarea normativelor si standardelor in vigoare, pentru a asigura exploatarea optima a parcarilor publice si de resedinta.

Art. 6 – Fondurile banesti pentru realizarea lucrarilor de intretinere, reparatii si modernizari sunt asigurate de catre Consiliul Local al Orasului Targu Ocna din bugetul local.

Art. 7 –Parcarile publice din orasul Targu Ocna pot fi utilizate contra cost prin plata abonamentului lunar, conform prezentului regulament.

Art. 8 – Locurile de parcare semnalizate si marcate corespunzator, destinate persoanelor cu handicap sau folosite pentru transportul acestora de catre apartinatori vor fi folosite in exclusivitate de catre persoanele care dovedesc cu acte incadrarea intr-o grupa si care au aplicat in coltul din stanga jos al parbrizului legitimatia – card emisa conform Legiiu 448/2006    

CAPITOLUL III CONDITIILE DE REPARTIZARE A LOCURILOR DE PARCARE DIN  PARCĂRILE PUBLICE DE REȘEDINȚĂ

A.   Atribuirea locurilor de parcare de reședință

Art. 9 Atribuirea locurilor în parcările de reședință se face numai după îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:

a). Se atribuie câte un singur loc de parcare pentru fiecare proprietar/locatar. În cazul în care proprietarul/locatarul unui apartament deține 2 sau mai multe autovehicule acesta poate participa la procedura de atribuire a locului de parcare pentru numărul suplimentar de autovehicule deținute numai în cazul în care rămân locuri libere după derularea procedurii de atribuire inițiale, prețul de pornire fiind în cuantum de 200% față de prețul normal/loc de parcare stabilit prin H.C.L.; b). În parcările de reședință se vor atribui locuri de parcare numai  proprietarilor/deținătorilor de autovehicule; c). Se pot atribui numai persoanelor care domiciliază/reședința în imobilul respectiv (Dovada se face conform cu prevederile OUG nr. 95/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, cu modificările și completările ulterioare, respectiv prin cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate); d).Deținerea unui autovehicul în proprietate personală/drept de folosință (leasing)/autoturisme utilizate în baza unor contracte de comodat (contractul de comodat trebuie autentificat la notar în cazul prsoanelor fizice) sau în proprietatea persoanelor juridice, reprezintă o condiție obligatorie pentru a putea participa la procedura de atribuire a locurilor de parcare din parcările de reședință. e). dovada valabilității inspecției tehnice periodice (ITP). La emiterea contractului de ocupare a locului de parcare, se va verifica achitarea de către solicitant a creanțelor exigibile datorate bugetului local al orașului Targu Ocna și nu se va emite contractul de parcare, dacă nu sunt achitate aceste creanțe. Locurile de parcare se atribuie în ordinea cronologică a înregistrării cererilor (dosarelor complete).

Art. 10 Persoanele care au deținut garaje sau copertine și care au fost demolate în vederea amenajării parcărilor de reședință pot avea prioritate pentru ocupare a parcărilor publice unui loc de parcare.

Art. 11 Criteriul ordinii cronologice a cererilor înregistrare va departaja solicitanții locurilor în cazul în care a fost dispusă sancțiunea rezilierii unilaterale a contractului pentru neplata tarifului la termen sau pentru care nu a fost reînoit contractul.  

Art. 12. Pentru imobilele în care există spații comerciale se va rezerva un loc în vederea asigurării aprovizionării, loc închiriat la prețul stabilit prin HCL. și marcat corespunzător.     Art. 13. În cazurile în care numărul solicitărilor este mai mic decât numărul locurilor de parcare, locurile rămase libere vor avea regim de parcare publică.       

  CAPITOLUL IV PROCEDURA DE REPARTIZARE A LOCURILOR DE  PARCARE PUBLICA DE RESEDINTA CU PLATA DIN ORASUL TARGU OCNA                

Art.14 – Repartizarea locurilor de parcare se face de catre membrii unei Comisii stabilita de Consiliul Local Targu Ocna care analizeaza si verifica documentele necesare pentru obtinerea unui loc de parcare cu abonament aprobata de primar prin dispozitie pe baza de proces verbal semnat de catre acestia.

Art. 15 – Locurile de parcare semnalizate si marcate corespunzator, destinate persoanelor cu handicap sau folosite pentru transportul acestora de catre apartinatori vor fi folosite in exclusivitate de catre persoanele care dovedesc cu acte incadrarea intr-o grupa si care au aplicat in coltul din stanga jos al parbrizului legitimatia – card emisa conform Legiiu 448/2006

Art.16 – (1) Solicitarile pentru atribuirea locurilor de parcare, precum si toate documentele justificative se transmit la Primaria orasului Targu Ocna si se centralizeaza de catre Serviciul de urbanism, in ordinea solicitarilor.                  

          (2) In cazul in care intr-o parcare amenajata sunt mai multe solicitari decat numarul de locuri amenajate, parcarea respectiva ramane publica.  

Art. 17 Atribuirea locurilor de parcare de reședință proprietarilor/locatarilor solicitanți se va face în următoarea ordine de prioritate:

a)       Persoane cu handicap,

b)       Persoane care au deținut garaje legal și acestea au fost sau vor fi demolate, cu condiția să  îndeplinească cerințele stabilite pentru /licitație/atribuire,

c)       Persoanele fizice/juridice în ordinea solicitării.  

Art. 18 Procedura de atribuire se va organiza nominal pentru fiecare loc de parcare situat în parcarea de reședință.  

Art. 19 Taxa pentru parcarea de reședință se stabilește anual prin Hotărârea  Consiliului Local pentru aprobarea impozitelor și taxelor locale. Aceasta va fi achitată anual în două tranșe de 50% fiecare, până la data de 31 martie prima, și până la 30 septembrie a doua. Neachitarea taxei de ocupare a parcărilor publice la data prevăzută în prezentul regulament duce la rezilierea contractului și implicit, la pierderea dreptului de utilizare a locului de parcare.

Art. 20 Numărul locurilor de parcare pentru atribuire stabilește de către Primăria Orașului Targu Ocna și vor fi marcate corespunzător.

Art. 21 În parcările de reședință se atribuie în mod gratuit locuri de parcare persoanelor  cu handicap accentuat sau grav, dacă solicită și dovedesc acest lucru.            

Art. 22 Contractul de ocupare a parcărilor publice încheiat pentru fiecare loc de parcare dă dreptul de exclusivitate pe toată perioada.  

B.   Documente necesare pentru participarea la procedura de atribuire a locurilor de parcare.

  Art. 23 În vederea participării la procedura de atribuire, solicitanții persoane fizice sau juridice vor  depune la Primăria Orașului Targu Ocna următoarele documente: ·         Cerere. ·         Copie după actul de identitate al solicitantului/ copie după CUI în cazul persoanelor juridice.  ·         Copie certificat de înmatriculare din care să reiasă că autoturismul este înmatriculat în județul Bacau, conform prevederilor legale în vigoare cu ITP valabil. ·         Documente privind dreptul de folosință sau utilizare a autovehiculului: contract de leasing,                   contract de comodat,  după caz; ·         Certificat de handicap, dacă este cazul; ·         Declarație pe propria răspundere că nu deține garaj amplasat pe domeniul public sau privat  al orașului, pe lot propriu sau alte posibilități de parcare.  

Art. 24 Primăria va înștiința prin afișare la sediu sau în presă despre data, ora și locul în care va avea loc procedura de atribuire, parcarea de reședință aferentă  imobilului/imobilelor din care fac parte, precum și termenul limită până la care se pot depune cererile.  

Art. 25 Solicitantul locului de parcare, poate fi reprezentat de către o altă persoană prin împuternicire notarială care va fi anexată cererii de atribuire a locului de parcare.

 Art. 26 Angajatul cu atribuții în acest sens din cadrul UAT Targu Ocna care trimite spre înregistrare cererea are obligația verificării și stabilirii faptului dacă solicitantul întrunește sau nu condițiile cumulative de atribuire a locului de parcare și să aducă la cunoștința solicitantului acest fapt. Cererea nu va fi înregistrată dacă solicitantul nu întrunește condițiile cumulative de atribuire.  

Art. 27 Atribuirea se va stabili pe baza unor Planuri de Situație  realizate pe fiecare parcare în parte, planuri ce vor conține propunerile de amplasare a locurilor de parcare, numărul de locuri ce urmează a fi atribuite pentru fiecare imobil.

Art. 28 În cazul în care numărul locurilor de parcare din parcarea de reședință aferentă este mai mare decât numărul solicitărilor admise, locurile de parcare excedente vor fi atribuite  pentru proprietarii/locatarii din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reședință aferentă acestora.              

C . Dreptul de folosință        

Art. 29  Dreptul de folosință a locului în parcarea de reședință devine transmisibil odată cu schimbarea proprietarului unității locative din imobil. Solicitantul trebuie să aibă adresa de domiciliu/reședința din actul de identitate într-un imobil din zona respectivei parcări de reședință. Domiciliul persoanei fizice este acolo unde ea își are locuița statornică sau principală.               Cererea se înregistrează la UAT Targu Ocna și se onorează în cazul în care: -          Sunt îndeplinite condițiile enumerate mai sus; -          Există locuri disponibile în respectiva parcare de reședință;  

Art. 30 Solicitantul are obligația, ca în urma semnării contractului, document care atestă dreptul de utilizare a locului nominalizat în respectiva parcare de reședință, să declare contractul de ocupare a parcărilor publice în conformitate cu prevederile Codului fiscal coroborat cu HCL pentru stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale, în caz contrar contractul de ocupare a parcărilor publice declarându-se desființat de drept, iar locul de parcare poate fi atribuit unui alt solicitant.  

D.Valabilitatea contractului    

Art. 31 Folosința pentru ocuparea parcărilor publice și implicit dreptul de utilizare a locului de parcare au valabilitate pe parcursul unui întreg an calendaristic. Prelungirea valabilității contractului de atribuire al  locului de parcare sau autorizația de parcare se face fără alte notificări prin achitarea obligațiilor fiscale, cel târziu la termenele scadente stabilite prin HCL. Depășirea acestui termen de plată se concretizează, indiferent de opinia sau motivația invocată de fostul utilizator, în declararea locului ca fiind disponibil și atribuirea sa altui solicitant. Utilizatorul care, prin neachitarea obligațiilor fiscale, a pierdut dreptul asupra unui loc de parcare, poate să depună o nouă cerere care va putea fi onorată conform prevederilor de atribuire loc de parcare din prezentul regulament.     E. Înființarea parcajelor noi   

Art. 32 Cererea pentru amenajarea unor spații noi de parcare va conține următoarele elemente: -         Numele/denumirea și adresa petentului; -         Schiță a amplasamentului locului nou de parcare (identificare a vecinătăților/ nr. TOP, CF etc); -         Numărul apartamentelor, pentru parcarea de reședință; -         Numărul proprietarilor de apartamente deținători de autovehicule;              

Art. 33 Dosarul cererii de amenajare a unui nou loc de parcare însoțit de schița provizorie  a locației va fi avizată de Compartimentul urbanism.              

Art. 34 Proiectul tehnic de execuție a noului loc de parcare se întocmește pe suport topografic de către un proiectant autorizat, cu respectarea normativelor și a legislației în vigoare.

        F. Obligațiile deținătorilor de locuri de parcare de reședință

Art. 35 Prin contractul de atribuire vor fi stabilite următoarele obligații în sarcina conducătorilor de autovehicule care utilizeaza locurile de parcare de resedinta:

a)       Sa detina inspectia tehnica periodica si asigurare de raspundere civila auto valabile pentru autovehiculul inregistrat pentru locul parcare;

b)       Sa respecte semnalizarea rutiera verticala si orizontala a parcarii;

c)        Sa pastreze curatenia in parcare;

d)       Sa deszapezeasca locul de parcare;

e)        Eliberarea necondiționată a locului de parcare în situația efectuării unor lucrări edilitare care necesită ocuparea temporară a spațiului de parcare sau dacă locului i s-a atribuit de către Consiliul Local o altă destinație publică, cu restituirea sumelor achitate anticipat pentru folosirea parcajului.

f)        Sa prezinte neconditionat documentele justificative referitoare la dreptul de folosire a locurilor de parcare ( abonamentul ) personalului imputernicit conform legii, in vederea controlului;

g)        Sa transmita catre Primaria orasului Targu Ocna pentru a actualiza abonamentul toate documentele justificative referitoare la dreptul de utilizare a locului de parcare care au suferit modificari, in termen de 30 de zile calendaristice de la data modificarii respective;

h)       Pe timpul parcarii, abonamentul se pozitioneaza in interiorul vehiculului, pe bord sub parbriz, astfel incat toate elementele inscriptionate sa fie vizibil din exterior; În cazul în care proprietarii/utilizatorii autovehiculelor nu respectă aceste clauze serviciile de specialitate din cadrul Primăriei vor lua măsura avertizării în scris a acestora, urmată de aplicarea unei amenzi contravenționale și/sau, după caz, rezilierea contractului de atribuire.  

 Art. 36 In parcarile publice de resedinta sunt interzise:

a)      blocarea accesului in parcare;

b)      ocuparea, fara drept, a unui loc de parcare, fara consimtamantul titularului de abonament;

c)      ocuparea de catre un singur autovehicul a doua sau mai multe locuri de parcare cu plata prin nerespectarea marcajului rutier;

d)     ocuparea locurilor de parcare din zona de aplicare a sistemului de parcare cu plata cu diferite obiecte sau materiale;

e)      efectuarea de lucrari sau amenajari neautorizate in parcari;

f)       efectuarea de lucrari de reparatii si intretinere a autovehiculului in perimetrul parcarii;

g)      amplasarea de dispozitive de mentinere libera a locurilor de parcare in afara BLOCATORILOR montati contra cost de catre SC UTIL CONSECA SRL Targu Ocna

h)      amplasarea oricarui tip de indicatoare, marcaje sau inscrisuri care sa indice sau sa sugereze rezervarea locurilor de parcare;

i)        schimbarea destinatiei terenului ocupat cu parcarea, sub sanctiunea retragerii unilaterale a abonamentului;

j)        parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap.         

Art.37 Este interzisă subinchirierea sau folosirea locurilor de parcare de către alte persoane cu consimțământul persoanelor care dețin contractul de atribuire a parcărilor publice. (2) Nerespectarea acestei prevederi duce la rezilierea contractului de atribuire, urmând ca locul de parcare, devenit vacant să fie realocat, în condițiile prezentului regulament.      (3) Schimbul de locuri de parcare între deținători se poate face doar în baza unei cereri scrise  aprobate de primarul orașului Targu Ocna.                        

G. Amenajarea, întreținerea și exploatarea parcărilor de reședință Art. 38 Identificarea, amenajarea, marcarea, numerotarea și semnalizarea cu indicatoare de parcare se asigură prin grija Primăriei Targu Ocna, având la bază dispoziția primarului și avizul Poliției Rutiere (prin Poliția Orașului Targu Ocna).

Art. 39 Tipul parcării ce urmează a fi amenajată se propune de către compartimentul Urbanism, în conformitate cu legislația în vigoare și se supune spre aprobare Consiliului Local.

H. Contravenții și sancțiuni

Art. 40 Pe locurile de parcare de reședință nu este permisă amplasarea sau construirea de garaje, țarcuri și altele asemenea. În cazul constatării unei astfel de abateri se aplică amendă potrivit prevederilor art. 38 și se reziliază contractul de ocupare a parcărilor publice.  

Art. 41 Constituie contravenție următoarele fapte: a)   Ocuparea locului de parcare de către alte persoane decât cele cărora le-a fost atribuit. b)   Amplasarea sau construirea de garaje, țarcuri, filigorii sau altele asemenea, montarea ilegală a unor însemne/plăcuțe pentru rezervarea locului de parcare. c)    Neasigurarea curățeniei în parcări de către chiriași.   d)   Distrugerea platformei de parcare precum și a însemnelor/dispozitivelor pentru rezervarea locurilor de parcare. e)   Neeliberarea locurilor de parcare la solicitarea angajaților Primăriei sau a unităților   cu care colaborează Primăria, în vederea efectuării diverselor lucrări de marcare, modernizare, lucrări la rețelele edilitare, ș.a.  

Art. 42 Faptele prevăzute la art. 41 se sancționează cu amendă contravențională, astfel: -         Faptele prevăzute de art. 41 lit. a) și b) cu amendă între 200 și 400 lei; -         Faptele prevăzute de art. 41 lit. c) cu amendă între 200 și 300 lei; -         Faptele prevăzute de art. 41 lit. d) cu amendă între 400 și 800 lei, la care se  adaugă despăgubirile pentru pagubele produse și obligația de refacere a obiectelor distruse; -         Faptele prevăzute de art. 41 lit. e) cu amendă între 300 și 500 lei;

Art. 43 Contravenientul poate achita în termen de cel mult 15 zile de la data încheierii procesului verbal de contravenție ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzilor prevăzute la art. 42.

Art. 44 Amenzile aplicate prin procesul verbal de constatare și sancționare, de către Poliția Orașului Targu Ocna sau împuterniciții primarului denumiți agenți constatatori, se achita la  Biroul Impozite și Taxe Locale al Primăria Targu Ocna și se fac venit la bugetul local.

Art. 45 Procesul-verbal de constatare a contravenției necontestat, precum și hotărârea judecătorească irevocabilă prin care s-a soluționat plângerea constituie titlu executoriu, fără vreo altă formalitate.    

PARCĂRILE PUBLICE   A.    Gestiunea parcărilor publice

Art. 46 Parcările publice permanente altele de cele de reședință de pe raza orașului Targu Ocna vor funcționa în mod gratuit, pe toată perioada săptămânii, în intervalul orar 07.00 – 17.00 fiind administrate și întreținute de Primăria orașului Targu Ocna. Acestea pot trece, în afara orarului în regim de parcare de reședință. Primăria Targu Ocna prin serviciul specializat va semnaliza corespunzător parcările prin: 1)   Indicator de parcare. 2)   Tăblița adițională pe care se va specifica tipul de parcare. 3)   Marcaj rutier cu culoare albă, marcaj specific pentru parcările fără plată. 4)   Parcările de reședință și cele închiriate insituțiilor de interes public vor fi marcate cu o culoare albă și numerotate.

Art. 47 Parcările publice vor fi periodic monitorizate de către reprezentanții _______ specializat din cadrul Primăriei, care vor avea următoarele sarcini și atribuții: -      Verificarea modului de parcare a autovehiculelor. -      Verificarea stării marcajelor și a indicatoarelor și sesizarea abaterilor. -      Verificarea stării spațiului de parcare în ceea ce privește salubrizarea, deszăpezirea, iluminarea.

Art. 48 (1) Parcările publice pot fi utilizate doar pentru parcarea autovehiculelor  a căror masă totală autorizată nu depășește 3,5 tone.               Mijloacele auto aflate în misiune aparținând serviciilor de intervenție cum ar fi poliție, pompieri, ambulanță, intervenții apă-canalizare, ș.a. pot folosi parcările publice dacă sunt în timpul unei acțiuni de intervenție.  

B.    Contravenții și sancțiuni  

Art. 49 Potrivit prevederilor legale în vigoare, autovehiculele care sunt staționate sau parcate neregulamentar în Orașul Targu Ocna (pe spații verzi, trotuare, în locurile unde se interzice oprirea, staționarea sau parcarea autovehiculelor) sau pe locul de parcare închiriat prin contract altei persoane, în urma reclamației acesteia, vor fi sancționați conform legislației și a prezentului regulament.  

Art. 50 Constatarea parcării neregulamentare se face de către agenții constatatori ai Poliției Orașului Targu Ocna, sau împuterniciți ai Primarului prin autosesizare, la sesizarea cetățenilor sau în urma reclamațiilor scrise din partea deținătorilor contractul de ocupare a parcărilor publice.  

Art. 51 Constituie contravenții următoarele fapte: a)   Parcarea autovehiculului cu nerespectarea marcajului pentru locul de parcare. b)   Parcarea în zonele rezervate autovehiculelor speciale ale persoanelor cu handicap. c)    Parcarea autovehiculelor a căror masă maximă autorizată depășește 3,5 tone. d)   Parcarea autovehiculelor pe locurile destinate aprovizionării. e)   Parcarea autovehiculelor pe spațiile interzise marcate corespunzător.

Art. 52 Sancțiunile contravenționale pentru faptele menționate la art. 51 sunt: - Amendă de la 300 la 400 de lei pentru faptele prevăzute la art. 51 lit a). și d).               - Amendă de la 400 la 500 lei pentru faptele prevăzute la art. 51 lit. e) și c).

Art. 53 Contravenientul poate achita în termen de cel mult 15 zile de la data încheierii procesului verbal de contravenție ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzilor prevăzute la art. 52.

Art. 54 (1) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către agenți constatatori: Poliția orașului Targu Ocna și/sau împuterniciții Primarului orașului Targu Ocna. (2) Contravenția se constată printr-un proces-verbal încheiat de agentul constatator/(sau împuternicit al primarului) în care acesta stabilește și sancțiunea aplicată conform prezentului regulament . (3) Modelul procesului verbal de contravenție este cel prevăzut de OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor cu modificările și completările ulterioare. (4) În cazul în care cei care săvârșesc fapte de natura celor prevăzute la art. 52 din prezentul Regulament și nu pot fi identificați pe loc, agentul constatator va fotografia autoturismul, iar identificarea posesorului acestuia se va face prin solicitarea scrisă către Serviciul Înmatriculări Auto al județului unde este inmatriculat autoturismul. După obținerea datelor de identificare se va întocmi procesul-verbal de constatare a contravenției, care va fi comunicat prin mijloacele stabilite prin lege. Afișarea unei copii a procesului verbal de contravenție va putea fi aplicată și prin dispunere pe parbrizul autovehiculului.          

Art. 55 Amenzile aplicate prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor se vor achita la  Biroul Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei orașului Targu Ocna.

Art. 56 Sumele provenite din taxele de ocupare locurilor de parcare de reședință/publică, precum și din amenzile aplicate conform prezentului regulament se fac venit integral la bugetul orașului Targu Ocna și vor fi utilizate pentru acțiuni de administrare și modernizare a parcărilor auto și a arterelor de circulație din orașul Targu Ocna.

Art. 57 În termen de 45 de zile de la data aprobării regulamentului se va prezenta inventarul locurilor de parcare de reședință și a celor publice.                                                                                               


Cristian Barna Consiler Local    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Cristian Barna Consiler Local să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...