REFERENDUM PRIVIND LEGITIMITATEA ACTUALILOR PARLAMENTARI

PROIECT REFERENDAR

PRIVIND INITIEREA PROCEDURILOR
DE DECLANSARE DE CATRE PRESEDINTELE ROMANIEI A UNUI REFERENDUM NATIONAL

Tinand cont de criza in care se regaseste societatea romaneasca , avand in vedere Protestele generalizate la nivel national precum si mesajul adresat de Presedintele K.W.Iohannis Parlamentului Romaniei , propunem initierea procedurilor de declansare a unui Referendum de interes national avand ca tema :

LEGITIMITATEA REPREZENTATIVITATII MEMBRILOR ACTUALI AI PARLAMENTULUI ROMANIEI !

In acest sens , initiem strangerea de semnaturi necesare declansarii unui referendum de interes national , in care cetatenii Romaniei sunt chemati sa raspunda prin " DA" sau " NU " conform prevederilor Legii 3/2000 cu modificarile si completarile ulterioare , la urmatoarea intrebare :

" SUNTETI DE ACORD CU , INCETAREA CALITATII REPREZENTATIVE A MEMBRILOR ACTUALEI LEGISLATURI DIN PARLAMENT , IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE CONSTITUTIEI ROMANIEI ? "

Semnaturile stranse legal privind sustinerea acestui REFERENDUM , impreuna cu PROIECTUL REFERENDAR , se vor trimite Presedintelui Romaniei in vederea continuarii procedurilor necesare declansarii referendumului .

Consideram ca acest demers reprezinta , pe langa reintrarea in normalitatea constitutionala a " organului reprezentativ suprem " al tarii - PARLAMENTUL , si un prim pas important pe care il fac cetatenii Romaniei in ceea ce inseamna completarea principiilor constitutionale ale "democratiei reprezentative " , cu elemente fundamentale ale " democratiei participative " .

Constienti de insemnatatea istorica pe care o poate avea acest demers , in ceea ce priveste consolidarea democratiei si statului de drept in Romania , multumim semnatarilor sustinatori ai acestui PROIECT REFERENDAR .

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

TIMISOARA - CLUJ - BUCURESTI

09.02.2017

Prin semnătura mea, autorizez Liviu Bacana să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.