REANALIZAREA DENUMIRII VACANȚEI ȘCOLARE DIN LUNA FEBRUARIE

Studiile Organizației Salvați Copiii arată următoarele:

,,În 2020, 275.000 de copii români cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani nu erau înscriși în nicio formă de învățământ (primar, gimnazial, liceal sau profesional), nivel similar cu cel din anii trecuți, în vreme ce 45.000 de copii din ciclurile primar, gimnazial și liceal abandonează anual școala. (...)

În România, în același an, 1.582.000 de copii din România (36,3%) se aflau în risc de sărăcie sau excluziune socială.

În rândul familiilor, deprivarea materială în sfera alimentară (inabilitatea de a-și permite, măcar o dată la două zile, o masă cu carne, pește sau proteină echivalentă) a evouluat absolut dramatic, mai ales în cazul familiilor cu mulți copii: a crescut de la 9,1% la 11,9% în cazul familiilor formate din doi adulți și doi copiii, a crescut de la 17% la 28% la familiile cu trei sau mai mulți copii și de la 18,9% la 30% în cazul familiilor monoparentale”.

În acest context național, denumirea vacanței lunii februarie ,,VACANȚĂ de SKI” este cel puțin nepotrivită și cu profunde accente discriminatorii. Familiile vulnerabile întâmpină dificultăți majore în ceea ce privește asigurarea alimentelor de bază, articolelor de îmbrăcăminte adecvate anotimpului și condițiilor decente de locuit.

Cum ar putea ele să asigure o vacanță de ski?

Cum se simt copiii ai căror părinți nu au posibilitatea de a-i duce la ski?

Cum se simt părinții care nu-și permit să-și ducă copiii într-o vacanță de ski?

Prin semnătura mea, autorizez Elena Ionita să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.