Petiție pentru eliminarea Turbo Pascal din Curriculumul Școlar

Stimați factori de decizie în domeniul educației,

Noi, semnatarii acestei petiții, dorim să atragem atenția asupra unei probleme semnificative din cadrul curriculumului informatică al școlilor, și anume utilizarea Turbo Pascal în procesul de învățare. În contextul schimbărilor tehnologice rapide și cerințelor industriei moderne, considerăm imperativ eliminarea Turbo Pascal din curriculum și introducerea unor limbaje de programare mai moderne și relevante.

Argumentele noastre sunt următoarele:

Depășirea limbajului: Turbo Pascal este un limbaj de programare dezvoltat în anii '80-'90 și este depășit. Deși a avut o importanță semnificativă în istoria informaticii, tehnologia s-a dezvoltat rapid începând cu acea perioadă iar limba Pascal nu mai este la fel de relevantă astazi. Utilizarea sa în curriculumul școlar împiedicată studenții să dobândeascǎ abilitǎți si concepte moderne si să se adapteze cerinţelor tehnologice actuale.

Lipsa relevanței în industrie: În prezent, industria software se bazează pe limbaje de programare precum Python, Java, JavaScript, C++ și altele. Cunoștințele și abilitățile în aceste limbaje sunt esențiale pentru succesul în domeniul IT. Utilizarea Turbo Pascal în școli nu pregătește elevii pentru cerințele reale ale pieței muncii și îi pune la dezavantaj în competiția pentru locurile de muncă în tehnologie.

Având în vedere aceste argumente, solicităm respectuos eliminarea Turbo Pascal din curriculum și substituirea acestuia cu limbaje moderne de programare relevante pentru industrie. Este important să fim pregătiți pentru succesul într-o lume digitală mereu schimbătoare.

Vă mulțumim că ați acordat atenție acestei petiții și că veți lua considerare argumentele noastre. Sperăm că veți avea in vedere aceste aspecte importante în evaluarea curriculumului de informatică.

Cu sinceritate,
Elevii Liceul Teoretic "Orizont"

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Guzun Matei va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...