Doamna doctor vă rog să părăsiţi scena,vrem copii sănătoşi !


 

 

 

 

 

 

Fotografia este descărcată de pe site-ul Spitalului Municipal Blaj,secţia Pediatrie (http://spitalblaj.ro/spital/index.php/despre-noi/echipa-medicala/sectii-spital/pediatrie)

 

Motivul principal pentru care am iniţiat această petiţie este faptul că în urmă cu ceva timp în urmă am avut ceva probleme medicale cu copilaşul de doi ani şi am nimerit de fiecare dată la această doamnă doctor.Ultima dată m-am uitat pe ieşirea din spital şi am constatat ceva uluitor,tratamentul administrat de doamna doctor avea în componenţă Gentamicina şi Cefuroxima ,două antibiotice foarte puternice ce nu se justificau a se administra copilului deoarece nu avea temperatură iar din analizele medicale făcute nu rezulta o infecţie bacteriologică ci una virală .Starea de sănătate a copilului s-a deteriorat foarte mult datorită administrării acestor antibiotice fără administrarea în paralel a unei protecţii a mucoasei stomacului şi intestinelor(eubiotic ) şi datorită lipsei poftei de mâncare .În cele din urmă am reuşit să-mi fac o programare la un medic renumit  din Cluj Prof.Dr.Nicolae Miu,medic primar Pediatrie,Gastroenterologie Diabet Zaharat şi Boli de Nutriţie care  mi-a explicat că o cunoaşte foarte bine pe doamna doctor Dumitru şi că foarte multor copii le aplică tratamente cu antibiotice în mod nejustificat şi că alţi medici trebuie să se lupte din răsputeri să trateze erorile doamnei Dumitru .Momentan copilului îi administrez tratamentul indicat de domnul doctor pentru diagnosticul cu totul diferit de cel  descoperit de doamna doctoriar starea de sănătate s-a înbunătăţit  simţitor .

Am auzit cazuri incredibile despre modul în care doamna doctor Dumitru tratează aceste suflete nevinovate dar pentru a nu fi subiectiv vă las pe dumneavoastră să mi le  destăinuiţi la comentarii iar forma finală o voi prezenta conducerii Spitalului Municipal Blaj împreună cu lista de semnături (ATENŢIE ,semnăturile trebuiesc validate de pe adresa de e-mail ) pentru a lua măsurile necesare salvării acestor copii nevinovaţi . 

Vă redau în continuare nişte date culese de pe internet espre administrarea antibioticelor la copii : 

» 1. pentru ca utilizarea inadecvata scade imunitatea copilului.
» 2. pentru ca daca un antibiotic a fost eficient prima oara, nu garanteaza ca ii va fi de ajutor si a doua oara.
» 3. pentru ca antibioticele sunt eficiente doar impotriva bacteriilor.
» 4. pentru ca determina, in timp, rezistenta bacteriilor la actiunea preparatului.
» 5. pentru ca pot provoca o serie de alte probleme de sanatate.
» 6. pentru ca fiecare antibiotic are propriul sau spectru de actiune asupra microbilor.
» 7. pentru ca administrarea pe o durata de timp inadecvata poate duce la aparitia altor probleme.
» 8. pentru ca multe antibiotice au reactii adverse.
» 9. pentru ca organismul copilului are propriul sistem de aparare.
» 10. pentru ca exista o serie de greseli pe care mamicile le fac frecvent in administrarea antibioticelor la copii.

(http://www.qbebe.ro/copilul/sanatate/10_motive_sa_spui_nu_antibioticelor_cand_copilul_este_bolnav! )

,Prin definitie, antibioticele sunt substante care omoara sau inhiba cresterea bacteriilor. Multa lume utilizeaza antibioticele si in cazul virozelor (infectiilor cu virusuri) pentru ca simptomele dintre infectiile bacteriene si cele virale pot avea unele caracteristici comune.Pentru a intelege de ce tratamentul cu antibiotice nu este eficient in cazul virozelor, este nevoie sa intelegem mecanismele prin care actioneaza antibioticele, iar pentru a intelege mecanismele trebuie sa intelegem structura bacteriilor si a virusurilor.Principala deosebire dintre virusuri si bacterii este faptul ca bacteriile sunt organisme unicelulare, vii, pe cand virusurile sunt undeva la limita dintre viu si neviu. Ca si dimensiune, virusurile sunt aproximativ mai mici de 100 de ori decat bacteriile.,,

,,O analiză de sânge simplă va arăta, în 3 minute, dacă pacientul suferă de o infecţie virală sau de una provocată de bacterii, indicănd astfel ce tratament ar fi mai eficient.

Cum antibioticele nu au acţiune asupra virusurilor, ci doar asupra bacteriilor, este important ca medicul să ştie ce fel de „microb” a provocat boala - un lucru care nu este întotdeauna uşor de aflat.

Testul care diferenţiază infecţia bacteriană de cea virală ar aduce mari avantaje atât fiecărui pacient în parte, cât şi sănătăţii publice: pacienţii nu vor mai avea de suportat în mod inutil efectele secundare - uneori foarte neplăcute - ale antibioticelor, iar cantitatea de antibiotice prescrise va scădea, în felul acesta putând fi ameliorată una dintre marile probleme ale lumii moderne - dezvoltarea rezistenţei bacteriilor la antibiotice.

Există în prezent teste care pot diferenţia infecţia virală de cea bacteriană, dar ele necesită analize de laborator care durează 2-3 zile.

Medicii, însă, presaţi de pacienţi să le prescrie pe loc medicamente care să le amelioreze simptomele, prescriu adesea antibiotice ca măsură de precauţie, pentru cazul că ar fi vorba despre o infecţie bacteriană. 

Această nou analiză va da medicilor indicii  în privinţa naturii infecţiei, evitându-se astfel administrarea de antibiotice în mod inutil.

În cadrul analizei este măsurată concentraţia sanguină a unei substanţe numite proteina C-reactivă (CRP). Nivelul sanguin al acestei proteine creşte atunci când organismul luptă împotriva unei infecţii bacteriene, dar nu şi în cazul în care sistemul imunitar luptă cu un virus, care declanşează un răspuns imun diferit. Astfel, dacă medicul constată, în urma analizei, că nivelul CRP este scăzut, va şti că nu e vorba despre o infecţie bacteriană, deci n-ar fi necesar tratamentul cu antibiotice.

Un studiu dfinanţat de Uniunea Europeană şi ale cărui rezultate au fost prezentate în 2010 a arătat cât de util ar fi testul: în cazul infecţiilor respiratorii (în general produse de virusuri) tratate de 600 de medici din 6 ţări, numărul de prescripţii medicale de antibiotice a scăzut cu 25% când medicii au folosit analiza CRP înainte de a decide asupra tratamentului.

Există şi cazuri în care nivelul CRP creşte din alte cauze, de exemplu inflamaţia produsă de artrita reumatoidă, ceea ce ridică unele întrebări în privinţa utilităţii testului. Dar, după cum explică specialiştii, acest test nu este o soluţie completă, ci un ghid; rezultatele lui trebuie coroborate şi cu alte informaţii - simptomele pacientului şi profilul său de risc - pentru a ajuta medicul să diagnosticheze problema.

Va mai trece timp până când testul va fi disponibil pe scară largă (probabil 2-3 ani în Marea Britanie), dar el ar putea deveni un element important atât pentru creşterea preciziei diagnosticelor, cât şi în reducerea consumului de antibiotice, deşi, după cum subliniază experţii, lucrul cel mai important este educarea medicilor şi a pacienţilor în ceea ce priveşte utilizarea responsabilă a antibioticelor.

(http://www.descopera.ro/dnews/11215329-chiar-ai-nevoie-de-antibiotice-o-analiza-va-da-raspunsul-pe-loc) 

 


Un părinte grijuliu    Contactați autorul petiției