Organizarea atestărilor/examenelor online ASEM

Noi, studenții ASEM, nu suntem de acord cu dispoziția care prevede susținerea sesiunii de iarnă 2021-2022 cu prezența fizică și solicităm respectuos desfăşurarea sesiunii în format online. Unul dintre motivele principale la care facem referire ar fi că nenumărați studenți cu părere de rău nu s-au vaccinat, iar riscul de infectare este în continuare unul major. Învățând un semestru întreg în format online cu motivul de a nu ne infecta cu Covid, NU dorim ca nici în perioada sesiunii să fim supuși acestui risc, dar să fim în siguranță în continuare,atât noi,cât și persoanele dragi nouă. Un alt motiv la fel de însemnat este că o mare parte din studenți au fost nevoiți să plece din Chişinău,respectiv renunțând la locuințele de scurtă durată, iar la moment nu au unde se stabili pe perioada întregii sesiuni. Ar fi bine să fie adoptată decizia privind desfășurarea activităților offline începând cu semestrul 2 al anului de studii , ca să reușească și ceilalți colegi să administreze doza de vaccin și să își găsească un loc de trai. Considerăm că deși e o perioada destul de dificilă atât pentru noi, pentru că trebuie să învățăm mult mai mult individual, cât şi pentru cadrele didactice care în permanență sunt în cautarea unui material mai simplu și pe înțelesul nostru, susținem ideea de a nu risca cu sănătatea noastră şi a persoanelor din jur și ca întreaga sesiune de iarnă a anului 2021-2022 să se desfășoare în format online. Întrucât vocea studenților se consideră a fi importantă în orice instituție de învățământ , solicităm, cu respect enorm, înțelegerea studenților și adoptarea unei decizii în favoarea tuturor .

Studenții ASEM    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Studenții ASEM să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.