Nem hagyjuk az úzvölgyi temetőt!

Egyértelműen látszik, hogy valakinek érdekében áll etnikai feszültség tárgyává tenni az úzvölgyi katonai temetőt. A Darmanesti-i térfoglalás törvénytelen is, felháborító és kegyeletsértő is! Nem hagyjuk, hogy meggyalázzák hősi halottaink emlékét, de nem fogunk provokátorok uszítására sem reagálni! Törvényes eszközökkel védjük meg igazunkat!

A petíció aláírói kérik Viorica Dăncılă mınıszterelnöktől a munkálatok leállítását és a dormánfalviak által május 17-re tervezett avatóünnepség elnapolását a jogi helyzet tisztázásáig. Ugyanakkor kérik az építkezés törvényességének betartását, a határvita törvény szerinti rendezését. Végül pedig kérik a kegyeletsértő keresztek eltávolíttatását.

 

Este clar faptul că există interese de a crea tensiuni etnice cu privire la cimitirul militar din Valea Uzului. Ocuparea spațiului de către autoritățile de la Dărmănești este ilegală, scandaloasă și jignitoare! Nu vom permite profanarea memoriei soldaților și nici nu vom da curs provocărilor! Adevărul ni-l vom apăra pe cale legală!

Semnatarii acestei petiții solicită primului ministru Viorica Dăncilă oprirea lucrărilor și amânarea evenimentelor de inaugurare programate a avea loc în data de 17 mai la Dărmănești, până la clarificarea juridică a situației create. Totodată, se solicită respectarea legalității construcțiilor și soluționarea litigiului cu privire la granița județului. În cele din urmă se solicită îndepărtarea elementelor funerare amplasate ilegal.

 


Consiliul Judetean Harghita    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Consiliul Judetean Harghita să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...