Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

S. MAX

#178 # 177: Doina

2012-10-08 20:40

Nu a fost vorba despre acest comentariu si nu aveti de ce sa va cereti scuze.
Eu va multumesc pentru sustinere si regret ca nu avem mai multi sustinatori ca Dumneavoastra. Dupa cum ati vazut sunt foarte multi din randul nostru care, din diverse motive, nu au aderat nici la apelul nostru si nici la miscarea de protest din fata OLTCHIM.

DD are, asa cum ati spus, meritul ca a blocat preluarea OLTCHIM de catre PCC dar are si marea vina ca nu a mers pana la capat si a abandonat (cel putin asa arata faptele in acest moment) actiunea de preluare a OLTCHIM.

Principalul vinovat in dezastrul de la OLTCHIM este (conform derularii evenimentelor si a identificarii acestora cu unele persoane sau unele grupuri de persoane) Guvernul Ponta - prin aripa liberala a acestuia.
MECMA - condusa de Daniel Chitoiu (si nu pot sa nu ma gandesc si la "nasul" si "eminenta cenusie" a PNL - Dan Radu Rusanu) si OPSPI - condus de Remus Vulpescu (si nu pot rezista tentatiei sa nu ma gandesc la alt "nas" si "consilier" de aceeasi culoare - Sebastian Vladescu) - au facut tot posibilul pentru distrugera OLTCHIM:
- inainte de alegerile locale, managementul OLTCHIM a facut un aranjament comercial cu o firma din AUSTRIA (un trader traditional al OLTCHIM) si cu o banca, tot din Austria (banca care este "mama" unei importante banci din Romania) pentru un imprumut de 40.000.000 EURO - capital de lucru pentru OLTCHIM, care ar fi urmat sa fie achitat prin livrarea de produse finite din productia OLTCHIM; acest aranjament s-a lovit de refuzul MECMA / OPSPI de-a elibera o scrisoare de confort prin care Guvernul Romaniei urma sa se angajeze ca nu va sista productia la OLTCHIM, pe perioada rambursarii acestui imprumut - prin instrumentele pe care le are la dispozitie: ELECTRICA, CFR MARFA, SALROM si / sau alte unitati din subordinea guvernului. Pe toata perioada purtarii negocierilor reprezentantii locali ai USL - fiind in campanie electorala - au "strigat sus si tare" ca au adus la OLTCHIM, 40.000.000 EURO, capital de lucru. Cum au trecut alegerile, discutiile au incetat;
- un alt mare semn de intrebare pentru mine a fost proasta pregatire a procesului de privatizare; nu este normal ca un anunt de privatizare a acestui gen de societati sa fie publicat numai in doua ziare de mare tiraj - unul din Romania si unul din strainatate; normal ar fi fost (daca MECMA nu ar fi fost certata cu MAE !!!) ca anuntul de privatizare sa fi fost popularizat prin misiunile economomice care functioneaza in cadrul fiecarei ambasade a Romaniei din strainatate; nu a fost un lucru normal schimbarea strategiei de privatizare de 4 ori intr-o luna si indreptarea procesului de privatizare catre un anumit competitor;
- un alt mare semn de intrebare si o lipsa de profesionalism a fost sistarea productiei OLTCHIM in data de 22.08.2012, in plin proces de privatizare;
- o alta problema a fost firma TISE; TISE a vrut sa participe la privatizarea OLTCHIM dar acelasi Remus Vulpescu a facut tot posibilul pentru sicanarea si indepartarea acestora; acelasi lucru l-au facut, se pare, Presedintele Interimar al Romniei si PM PONTA in data de 22.08.2012.

Si, pentru ca am spus si chiar am repetat cam multe, sa ne intoarcem in zilele noastre si sa clarificam urmtoarele aspecte:
- Guvernul sau sindicatele nu au dat la OLTCHIM niciun leu; nici pentru salarii nici pentru sustinerea productiei; nici in trecut si nici acum; trebuie ca, cei care spun ca au dat salariile la OLTCHIM, sa inceteze cu minciunile; salariile au fost date de OLTCHIM din incasarile obtinute prin vanzarea produselor OLTCHIM;
- reprezentantii actuali a guvernului trebuie sa inceteze cu dezinformarile si sa nu ne mai spuna zilnic ca lucreaza pentru OLTCHIM si pentru salariatii de la OLTCHIM; acest lucru nu pot sau nu vor sa-l faca; OLTCHIM nu va fi repornit curand pentru ca nu exista vointa politica pentru acest lucru si cred ca deznodamantul sau un simulacru de deznodamant va fi impins pana in preajma alegerilor, in asa fel incat salariatii sa fie folositi ca masa de manevra in campania electorala premergatoare alegerilor parlamentare.
- cred (nu ca a-si fi eu Profet) ca productia la OLTCHIM va putea fi reluata si lucrurile se vor putea linisti la OLTCHIM numai atunci cand managementul va fi (re)preluat de Constantin Roibu.

Raspunsuri

Doina

#179 Re: # 177: Doina

2012-10-10 21:00:47

#178: S. MAX - # 177: Doina

Citeam un articol în „Tricolorul” lui Vadim Tudor, că Ponta duce negociere directă cu grupul TISE ( de fapt s-a întâlnit luni cu ambasadorul Rusiei ) pentru a vinde Oltchim-ul înainte de alegeri , pe un preț de nimic și un comision substanțial .

Chipurile, pune o condiție ; Oltchim-ul să funcționeze cel puțin 5 ani. Dacă asta înseamnă privatizare, atunci nu mai zic nimic.

Eu nu cred că acest guvern are dreptul să vă  spună că mai aveți 5 ani de trăit decent, după aia să se descurce fiecare cum poate.

Vă rog să vă interesați să vedeți cum stau lucrurile și să procedați în consecință. Acum este rândul  Sindicatului să-și intre în rol  ( fiindcă până acum n-a făcut decât  repetiții ) și să apere drepturile salariaților , altfel  se duce totul de râpă.

Vă urez succes!