Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Vocea Valcii

#115 Eşecul de la Palatul Parlamentului

2012-09-07 11:19

VOCEA VALCII 6 SEPTEMBRIE 2012

Pagina principală » Dezvăluiri, Prim plan
Eşecul de la Palatul Parlamentului
BREAKING NEWS: Problema OLTCHIM a rămas ca mai înainte
• joi, 6 septembrie 2012
• 148 vizualizări
• 0 comentarii

Încă de ieri, miercuri, 5 septembrie, conducerea operativă a judeţului, am numit aici pe ing. Mircea Nadolu – prefect, dr. ing. Ion Cîlea – preşedintele Consiliului Judeţean şi ing. Emilian Frâncu – primarul municipiului Rm. Vâlcea, a hotărât să meargă în audienţa la Palatul Victoria ca să se întâlnească cu premierul Ponta, în acest sens preşedintele CJ contactând-o telefonic pe şefa de cabinet a acestuia, anuntând intentia vizitei şi declarând că întâlnirea vizează rezolvarea situaţiei disperate de la SC OLTCHIM SA, societate comerciala aflata în imposibilitatea de aş mai desfaşura productiv activitatea. Planificarea deplasării s-a făcut în prezenţa ministrului pentru Dialog Social Liviu Pop, în timpul vizitei sale la Rm. Vâlcea şi, conform celor convenite, au mai făcut parte din delegaţie directorul general Constantin Roibu, Nicolae Radu Olaru – director general adjunct Producţie şi Investiţii, Alin Smeu – director general adjunct Financiar, sindicaliştii Mihai Diculoiu, Vasile Duţu şi Sorin Marcu, secondaţi de deputatul PNL Cristian Buican.
Pierdere de timp
Astăzi, întreaga suflare vâlceană, începând de la ora 15,30, şi-a îndreptat atenţia şi speranţa spre această întâlnire, optimismul amplificând gândul de rezolvarea favorabilă a situaţiei, inclusiv de respingerea demisiei echipei manageriale condusă de directorul general dr. ing. Constantin Roibu. Până la ora 19,00, desi întâlnirea a luat sfârşit, nimic nu s-a putut afla de la conducătorii noştri deplasaţi la Bucureşti (primarul Râmnicului şi-a închis, până la urmă, şi telefonul!), aşa că am fost nevoiţi să găsim alte surse de informare, pentru a ne putea ţine la curent cititorii. Astfel, am aflat că cei trei “operativi” judeţeni şi al lor companioni nu s-au întâlnit cu premierul Ponta, aşa cum era speranţa acestora şi a tuturor chimiştilor de la Oltchim, acţiunea transformându-se într-o şuetă cu ministul Economiei Daniel Chiţoiu şi cu ministrul pentru Dialog Social Liviu Pop, în incinta Parlamentului României. Cele discutate au fost variaţiuni pe aceeaşi temă, promitându-se (iar?) că după ce miniştrii se vor vedea (în fapt de seara) cu premierul Ponta, vor propune soluţii de avarie, adică să se contacteze băncile din ţară spre a obţine un credit pentru plata salariilor restante şi pentru capitalul de lucru. Nimic mai neadevărat, pentru că ministrul Finanţelor, Florin Georgescu i-a refuzat nepoliticos, pe această temă, pe intervenienţii Mugur Isărescu, Ion Iliescu, deputatul Vasile Bleotu şi mulţi alţii, el nefiind interesat de dezastrul care se prefigurează în judeţul nostru, ci de interese de partid şi anti-naţionale. Vor fi afectate, în caz că se întâmplă dezastrul, CET-ul (prin scumpirea aburului), USG-ul (prin scumpirea sodei), Salrom Vâlcea (prin reducerea exploatării sării), locuitorii judeţului şi firmele aflate în idisolubila cooperare cu OLTCHIM, dar şi economia ţării, pentru că, iată, închizându-se producţia societăţii vâlcene, se importă soda caustică necesară CET-rilor din ţară.
Avocat făcut la bariera Vâlcii
Iritarea multor membri ai delegaţiei noastre a pornit de la faptul ca în loc să se insiste asupra surselor de finanţare – promise public de ministrul Pop – curiozitatea preşedintelui CJ şi a liderului sindicatului OLTCHIM a fost îndreptată spre privatizare, cu cine? şi în ce condiţii?, neglijând adevăratul motiv pentru care se aflau acolo, finanţarea activităţii şi plata salariilor restante. Prezent la întâlnire, şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, avocatul Remus Vulpescu le-a explicat celor trei conducători vâlceni de ce nu vrea să fie convertită datoria istorică a Oltchim în acţiuni, teoria sa diletantistă sfidând realitatea şi regulile economiei de piaţă. Monologul său a lăsat, străveziu, să se înţeleagă că se doreşte lichidarea societăţii, negând că a afirmat că dacă echipa de manageri îşi va da demisia se va face conversia acţiunilor şi se vor da garanţii pentru obţinerea finanţării şi bani pentru plata salariilor restante. Un mincinos! Cei prezenţi au rămas stupefiaţi, văzând că acesta nu ştie nici măcar Legea nr. 31/1990 a societăţilor comerciale, susţinând că in actul constitutiv al societăţii vâlcene s-a trecut greşit că numai cu 2/3 din numărul acţionarilor se poate aproba conversia şi ca din acest motiv, başca faptul că PCC nu este de acord cu ea, conversia nu se poate face. Pus la punct, cu subtilitate, şi explicându-i-se că nu cunoaşte nici măcar această lege, un consilier de-al ministrului Chiţoiu l-a trezit la realitate, citindu-i conţinutul articolului ce atestă proporţia de 2/3 despre care nu ştia că există, informându-l, totodată, că PCC a fost de acord cu conversia acţiunilor, lucru care l-a făcut pe acesta să se deconspire, atestând voinţa guvernanţilor de lichidarea OLTCHIM.
Privatizarea nu se va face!
După ce s-a bătut apa-n piuă timp de câteva ore bune, inutilii miniştri şi avocatul Vulpescu au promis că se vor duce, în această seară, la întâlnire cu premierul Ponta şi seful Finanţelor Florin Georgescu, consultându-i pe aceştia asupra paşilor de urmat în viitorul de numai două săptămâni până la privatizare. Care nu se va face! Deci, nimic nou sub soarele social democraţiei fostă şi actuală, numai tempotizare, minciuni şi intoxicări. Aceaşi sursă care ne-a asigurat informaţiile prezentate mai sus ne-a declarat ca strategia privatizării Oltchim este bine pusă la punct de Florin Georgescu şi de Daniel Chiţoiu, iar la nivelul grupului social democrat care conduce guvernul ţării, se cunosc, deja, cei doi cumpărători – „bine intenţionaţi” – care, după adjudecarea licitaţiei, vor trece la lichidarea activelor societăţii chimice, mafia petrolului şi a fierului vechi fiind interesată şi supraveghează, din umbră, pseudo-privatizarea. „Dacă Oltchim-ul pornea rafinăria dela Arpechim şi producea combustibili auto, la un preţ mai mic decât la Petrom sau la Lukoil, mafia petrolului ar fi fost grav deranjată şi aceştia, încă de la cumpărare, s-au pus în gardă, “stimulând” – totul şi pe toţi – cei care pot hotărî soarta societăţii voastre. Faptul ca directorul Roibu a reuşit să scoată tăierea Arpechimului de sub intenţiile unor firme renumite de profil (deja depuseseră documentaţia pentru aprobarea dezafectării instalaţiilor de acolo), a deranjat mafia fierului despre care se spune că ar fi condusă de un fost ministru şi de băiatul unui mare politician fost în slujba FMI. Răspundeţi-vă singuri, cum de a intervenit FMI-ul pentru ca să nu se vândă Arpechim-ul? De ce? Cine a lucrat la FMI?” – ne-a mărturisit o sursa din serviciile secrete ale ţării, dându-ne o nouă temă de reflecţie. Aşadar, nimic nou sub soare!
PS – La ordin şi bine dirijat, se încearcă destabilizarea sindicatului OLTCHIM, autorii si instigatorii protestelor din faţa Pavilionului societăţii vâlcene sunt 5 “săgeţi” ale sindicatului UNIREA, de la Arpechim, care au gasit câteva cozi de topor oltchimiste – vezi veşnicul Cernev - nemulţumit că-i “roata” a nu ştim câta, in sindicat, la Rm. Vâlcea - care incită oamenii prin secţii să-şi lase locurile de muncă şi să părăsească incinta combinatului în favoarea străzii, pentru a se da in spectacol, prin cererea lor de schimbarea liderilor de sindicat. Îi semnalăm pofticiosului Cernev ca Sindicatul UNIREA/Arpechim este “sponsorizat” de Petrom, nu are numărul statutar de membri pentru a funcţiona legal şi nu este afiliat la cartelul ALFA, după cum este afiliat sindicatul OLTCHIM. (vom reveni)
• Romeo POPESCU

Raspunsuri


Musafir

#23487 NIMIC NOU SUB SOARE! NU STAM MAI BINE ... STAM FOARTE RAU!

2014-07-04 19:27:28

#115: Vocea Valcii - Eşecul de la Palatul Parlamentului

VOCEA VALCII 6 SEPTEMBRIE 2012

Pagina principală » Dezvăluiri, Prim plan
Eşecul de la Palatul Parlamentului
BREAKING NEWS: Problema OLTCHIM a rămas ca mai înainte
joi, 6 septembrie 2012

Încă de ieri, miercuri, 5 septembrie, conducerea operativă a judeţului, am numit aici pe ing. Mircea Nadolu – prefect, dr. ing. Ion Cîlea – preşedintele Consiliului Judeţean şi ing. Emilian Frâncu – primarul municipiului Rm. Vâlcea, a hotărât să meargă în audienţa la Palatul Victoria ca să se întâlnească cu premierul Ponta, în acest sens preşedintele CJ contactând-o telefonic pe şefa de cabinet a acestuia, anuntând intentia vizitei şi declarând că întâlnirea vizează rezolvarea situaţiei disperate de la SC OLTCHIM SA, societate comerciala aflata în imposibilitatea de aş mai desfaşura productiv activitatea.
------------------------------------------------------------------------------------

Privatizarea nu se va face!

După ce s-a bătut apa-n piuă timp de câteva ore bune, inutilii miniştri şi avocatul Vulpescu au promis că se vor duce, în această seară, la întâlnire cu premierul Ponta şi seful Finanţelor Florin Georgescu, consultându-i pe aceştia asupra paşilor de urmat în viitorul de numai două săptămâni până la privatizare. Care nu se va face! Deci, nimic nou sub soarele social democraţiei fostă şi actuală, numai tempotizare, minciuni şi intoxicări. Aceaşi sursă care ne-a asigurat informaţiile prezentate mai sus ne-a declarat ca strategia privatizării Oltchim este bine pusă la punct de Florin Georgescu şi de Daniel Chiţoiu, iar la nivelul grupului social democrat care conduce guvernul ţării, se cunosc, deja, cei doi cumpărători – „bine intenţionaţi” – care, după adjudecarea licitaţiei, vor trece la lichidarea activelor societăţii chimice, mafia petrolului şi a fierului vechi fiind interesată şi supraveghează, din umbră, pseudo-privatizarea. „Dacă Oltchim-ul pornea rafinăria dela Arpechim şi producea combustibili auto, la un preţ mai mic decât la Petrom sau la Lukoil, mafia petrolului ar fi fost grav deranjată şi aceştia, încă de la cumpărare, s-au pus în gardă, “stimulând” – totul şi pe toţi – cei care pot hotărî soarta societăţii voastre. Faptul ca directorul Roibu a reuşit să scoată tăierea Arpechimului de sub intenţiile unor firme renumite de profil (deja depuseseră documentaţia pentru aprobarea dezafectării instalaţiilor de acolo), a deranjat mafia fierului despre care se spune că ar fi condusă de un fost ministru şi de băiatul unui mare politician fost în slujba FMI. Răspundeţi-vă singuri, cum de a intervenit FMI-ul pentru ca să nu se vândă Arpechim-ul? De ce? Cine a lucrat la FMI?” – ne-a mărturisit o sursa din serviciile secrete ale ţării, dându-ne o nouă temă de reflecţie. Aşadar, nimic nou sub soare!
PS – La ordin şi bine dirijat, se încearcă destabilizarea sindicatului OLTCHIM, autorii si instigatorii protestelor din faţa Pavilionului societăţii vâlcene sunt 5 “săgeţi” ale sindicatului UNIREA, de la Arpechim, care au gasit câteva cozi de topor oltchimiste – vezi veşnicul Cernev - nemulţumit că-i “roata” a nu ştim câta, in sindicat, la Rm. Vâlcea - care incită oamenii prin secţii să-şi lase locurile de muncă şi să părăsească incinta combinatului în favoarea străzii, pentru a se da in spectacol, prin cererea lor de schimbarea liderilor de sindicat. Îi semnalăm pofticiosului Cernev ca Sindicatul UNIREA/Arpechim este “sponsorizat” de Petrom, nu are numărul statutar de membri pentru a funcţiona legal şi nu este afiliat la cartelul ALFA, după cum este afiliat sindicatul OLTCHIM. (vom reveni)
• Romeo POPESCU

------------------------------------------------------------------------------------


NIMIC NOU SUB SOARE! NU STAM MAI BINE ... STAM FOARTE RAU!
"SAGETILE" SI "ROATA" SI-AU FACUT DATORIA. OLTCHIMUL POATE SA MOARA.
FALIMENT SI ... LA FIER VECHI!

-----------------------------------------------------------------------

P.S.: CERNEVE, NA-AI BELIT ATUNCI OCHII ... SIGUR AI BELIT ACUM P... !


Musafir

#34769 Hai sa ne amintim! 2012-09-07. Ieri "cozi de topor" astazi SVO - lovitura de gratie pt. UNIREA.

2015-02-27 12:35:44

#115: Vocea Valcii - Eşecul de la Palatul Parlamentului 

Avocat făcut la bariera Vâlcii
Prezent la întâlnire, şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, avocatul Remus Vulpescu le-a explicat celor trei conducători vâlceni de ce nu vrea să fie convertită datoria istorică a Oltchim în acţiuni, teoria sa diletantistă sfidând realitatea şi regulile economiei de piaţă. Monologul său a lăsat, străveziu, să se înţeleagă că se doreşte lichidarea societăţii, negând că a afirmat că dacă echipa de manageri îşi va da demisia se va face conversia acţiunilor şi se vor da garanţii pentru obţinerea finanţării şi bani pentru plata salariilor restante.

Privatizarea nu se va face!
După ce s-a bătut apa-n piuă timp de câteva ore bune, inutilii miniştri şi avocatul Vulpescu au promis că se vor duce, în această seară, la întâlnire cu premierul Ponta şi seful Finanţelor Florin Georgescu, consultându-i pe aceştia asupra paşilor de urmat în viitorul de numai două săptămâni până la privatizare. Care nu se va face! 

Dacă Oltchim-ul pornea rafinăria dela Arpechim şi producea combustibili auto, la un preţ mai mic decât la Petrom sau la Lukoil, mafia petrolului ar fi fost grav deranjată şi aceştia, încă de la cumpărare, s-au pus în gardă, “stimulând” – totul şi pe toţi – cei care pot hotărî soarta societăţii voastre. 


PS :
La ordin şi bine dirijat, se încearcă destabilizarea sindicatului OLTCHIM.
Autorii si instigatorii protestelor din faţa Pavilionului societăţii vâlcene sunt 5 “săgeţi” ale sindicatului UNIREA, de la Arpechim, care au gasit câteva cozi de topor oltchimiste – vezi veşnicul Cernev - nemulţumit că-i “roata” a nu ştim câta, in sindicat, la Rm. Vâlcea - care incită oamenii prin secţii să-şi lase locurile de muncă şi să părăsească incinta combinatului în favoarea străzii, pentru a se da in spectacol, prin cererea lor de schimbarea liderilor de sindicat.
Îi semnalăm pofticiosului Cernev ca Sindicatul UNIREA/Arpechim este “sponsorizat” de Petrom, nu are numărul statutar de membri pentru a funcţiona legal şi nu este afiliat la cartelul ALFA, după cum este afiliat sindicatul OLTCHIM. (vom reveni)

• Romeo POPESCU