Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#108 guest

2012-09-06 10:02

75 % din comentariile postate dupa evenimentele de ieri ii sunt favorabile d-lui Roibu, ceea ce spune multe. Nu uitati ca marile personalitati au fost adesea controversate. La Revolutie majoritatea ne-am bucurat de caderea lui Ceausescu si am sperat ca va fi mai bine. Cati dintre noi mai gandesc acum asa ?
Continuati sa popularizati acest demers, jocurile nu sunt nici pe departe facute. Aparitia celor doi noi posibili investitori (este probabil vorba despre TISE si EXXON)alaturi de PCC cam incurca planurile guvernantilor (nu cele declarate, ci cele ascunse care urmaresc distrugerea a ceea ce a mai ramas din industria chimica romaneasca, asa cu se intampla de la revolutie incoace). Exista sanse reale ca acest combinat sa renasca din propria cenusa, dar guvernantii trebuiesc supravegheati si tinuti pe calea cea dreapta de opinia publica. Deocamdata nu avem decat vorbe, cum am tot avut de cativa ani incoace. Conducerea OLTCHIM a facut sacrificiul suprem cerut de reprezentantii statului si asteptam cu interes ca statul sa-si onoreze in cel mai scurt timp angajamentul luat in ceea ce priveste repornirea activitatii si plata salariilor restante. Daca se rezolva problemele cu RENEL-ul si cu capitalul de lucru OLTCHIM-ul poate porni la 60 % din capacitate in maxim doua saptamani. Altfel oamenii vor iesi in strada manati de foame deoarece buzunarele sunt cam goale de prea mult timp. Atunci sa vedeti scandal !!!
Daca dupa privatizare OLTCHIM-ul si ARPECHIM-ul vor fi restructurate (actiune necesara) sau destructurate nu se poate spune, dar cred ca inca mai putem influenta acest joc.

Raspunsuri

D.

#109 Re: guest

2012-09-06 11:11:42

#108: - guest 

 Da, conducerea Oltchim a facut sacrifiul suprem, asa cum il face de ani buni, doar ca de data asta au demisionat din functiile de directori, ramanand la dispozitia societatii, doar conform meseriilor pe care le au! Astazi cel mai probabil protestatantilor li se va implini si cealalta doleanta - va fi dat jos liderul de sindicat. Apoi urmeaza sa isi ia salariile restante. Si apoi vine adevarata intrebare care ar fi trebuit sa fie pe buzele protestatantilor de la inceput: ce se va intampla in continuare?

Vrem sa ne privatizam, vrem restructurare (pt. ca vrem out din Oltchim acei guralivi nestiutori care au deschis gura doar cand li s-a intarziat salariile), si vrem sa fim platiti pentru cat muncim, nu sa luam un salariu mic doar pentru a mentine in Oltchim inca 10 care stau degeaba si doar vocifereaza! Vrem ca impreuna cu Arpechim sa functionam integrat, sa ajungem sa ne recapatam renumele pe care l-am dobandit pe piata mondiala, datorita conducerii de pana ieri a D-lui Roibu. 

Vrem sa muncim si sa luam salarii oneste pentru asta, nu vrem sa fim toti asociati cu protestatarii de ieri seara de la jalnica si aservita televiziune politica Realitatea TV! Noi, majoritatea, suntem constienti de cat s-a luptat conducerea Oltchim si Dl. Roibu in special sa mentina ~ 4.000 de angajati, + Pitestiul in conditiile in care peste tot se faceau disponibilizari si se taiau salariile. Pe noi nu ne intereseaza doar cele 2 salarii din urma, ca pe cei de ieri, pe noi ne intereseaza sa avem un loc de munca asigurat si decent. Noi nu spunem "dupa mine potopul", asa cum au facut-o cei de ieri in fata camerei. Noi suntem intr-adevar ingrijorati de ce se va intampla in viitorul apropiat. 

Pana acum Dl. Roibu s-a luptat sa ne tina si sa dea un salariu la toti angajatii. Aum a demisionat - ramane sa ne descurcam singuri!