Petitie impotriva petitiei de modificare barem EN 2012 rom.

Quoted post


Musafir

#1

2012-06-25 22:36

Vai de minoritatea ce se considera perfecta. Pentru o analiza corecta a frazei este permisa schimbarea topicii acesteia, intrucat propozitiile trebuie analizate din toate perspectivele pentru a fi siguri ca am procedat corect. In acelasi timp, daca e sa ne luam dupa topica in fraza, propozitia "Jena este dificultatea..." nu este cea mai fericita exprimare romaneasca. De ce? Pentru ca topica este gresita! Totodata, predicatul nominal este alcatuit din verb copulativ si nume predicativ-care nu poate fi exprimat printr-o parte de vorbire articulata cu articol hotarat, cum este intalnit in cazul nostru substantivul "dificultatea" articulat cu articolul hotarat "a".
Atat am avut de spus si va urez succes cu petitia ce ati inaintat-o!;)

Raspunsuri


Musafir

#10 Re:

2012-06-26 14:13:40

#1: -

Daca ne luam dupa ce ai spus tu, putem ajunge si la faptul ca raspunsul corect era de fapt atributiva.

Ia fraza exact cum e si tine cont de topica propozitiilor, ca altfel poa' sa-ti iasa si completiva directa, si atributiva si de orice fel vrei tu.

Prostia domina...

#268 Re:

2012-06-27 23:50:09

#1: -

Conform Gramaticii Limbii Romane in ceea ce priveste fraza data mai sus prima propozitie este subiectiva. Aceasta sustine astfel: in cazul unui subiect/ nume predicativ identic avand articolul egal, TOPICA IMPUNE FUNCTIA. Schimbarea topicii are loc doar in cazul unui pronume interogativ + un substantiv articulat hotarat, ceea ce nu este prezent in fraza aceea.

Consider o defavoare pentru cei care stiu cu adevarat si pentru cei care au luat predicativa/atributiva si sustin cu tarie pozitia, fara niciun fel de argumente, consider de asemenea ca nu-si au locul in liceele de top. Trebuie ca in fiecare an sa fie dat ceva care sa faca diferenta, astfel vom inlatura prostimea care se afla la conducerea acestei tari...

Si inainte de a face comentarii in contradictoriu, documentati-va.

ANDREA BOCELI

#284 Re: GATA!!!!

2012-06-28 08:44:09

#1: -

NU MAI SEMNATI BA!!!!!!

Sebastian

#320 Re:

2012-06-28 11:32:09

#1: -

Chiar daca este permisa schimbarea topicii,aceasta face ca si subordonata sa-si schimbe felul,plus ca subordonata data este de tipul celei din exemplul proverbial:"Cine se scoala de dimineata,departe ajunge.",fraza in care propozitia subordonata este subiectiva,ceea ce demonstreaza ca topica nu este gresita in fraza data in examen.

Teodora

#329 Re:

2012-06-28 12:01:40

#1: -

Da, este permisa schimbarea topicii, insa in acest caz nu isi avea rostul. Propozitia regenta nu avea subiect si predicatul era clar un predicat nominal, nicidecum incomplet. Cat despre numele predicativ articulat hotarat, in acest caz, numele predicativ era insotit de un atribut substantival genitival - deci era necesar sa fie articulat, asa ca argumentul tau nu este valid. A fost un exercitiu dificil, de departajare, si nu mi se pare corect ca predicativa sa se puncteze, intrucat nu va mai exista nicio ierarhie, restul subiectului fiind destul de simplu. Atat am avut de spus.


Musafir

#481 Re: Pacat ca gresesti grav... Ea este fata aceea... acolo fata este Np si este si articulat

2012-06-28 22:12:36