Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

VIDEO Râmniceni, Gutău pregăteşte majorarea tarifelor de salubrizare între 18 şi 26%!

#48459 VIDEO Râmniceni, Gutău pregăteşte majorarea tarifelor de salubrizare între 18 şi 26%!

2016-09-07 14:07

VIDEO Râmniceni, Gutău pregăteşte majorarea tarifelor de salubrizare între 18 şi 26%! Participaţi la dezbaterea publică!

În şedinţe de CL şi conferinţe de presă, primarul Mircia Gutău ba îi susţine pe cei de la Romprest, oferindu-le tot sprijinul, ba le dă ultimatum să îşi îndeplinească condițiile contractuale, ba le reziliază contractul dacă nu obţin până la următoarea şedinţă avizele pentru amplasarea staţiei de sortare. Pentru şedinţa ordinară a CL din această lună, însă, el a iniţiat un proiect de hotărâre care vine în ajutorul celor de la Romprest şi vădit în defavoarea râmnicenilor. 

Deschide 

Proiect de hotarare si Expunere de motive privind modificare tarife activitate colectare separata si transportul separat al deseurilor menajere (1)

Cât timp Gutău a fost într-un binemeritat concediu la o lună după câștigarea alegerilor locale, angajații Primăriei Râmnicului i-au îndeplinit dispozițiile cu conștiinciozitate. Așa se face că în data de 18 august a.c. a fost emisă Expunerea de motive care stă la baza unui proiect de hotărâre ce va fi supus analizei și votului aleșilor în proxima ședință a Consiliului Local (CL) Râmnicu Vâlcea. Proiectul vizează în principal “majorarea tarifelor pentru prestarea activităților a căror gestiune a fost delegată către Asocierea SC Romprest Energy SRL și SC Compania Romprest Service SA”. Pe scurt, este vorba de o nouă povară pusă pe umerii râmnicenilor de providențialul edil, reales în funcție la mustață, pe 5 iunie, în ciuda dublei condamnări (e drept, ispășite) pentru fapte de corupție. Astfel, persoanelor fizice li se va aplica o majorare cu 1,24 lei/lună, adică, de la 4,75 lei/lună, cât este în prezent, la 5,99 lei/lună. Pentru persoanele juridice, Gutău împreună cu Romprest a fost puţin mai blând, majorând tarifele cu 18%, tariful în momentul actual fiind de 200,39 lei, urmând a se majora la 236,32 lei/lună.

Dezbatere de ochii organelor de control în perioada 30 august – 16 septembrie

În tradiția împământenită de Gutău și în mandatele anterioare trimiterii lui la “studii”, dezbaterea publică are doar rolul de a-i prosti pe râmniceni că s-ar face totul după voința lor și neapărat cu consultarea lor. Pentru păstrarea acestei aparențe, pe site-ul municipalității a apărut anunțul privind aflarea în “Dezbatere publică”, însă titlul este total aiuritor, “ANUNŢ privind elaborarea unui proiect de Hotărâre de Consiliu privind modificarea (trebuia scris clar «majorarea» – n.r.) tarifelor pentru activitatea de colectare separată şi transportul separat al deşeurilor menajere, inclusiv fracţii colectate separat”.

Clik aici

Anunţul privind elaborarea unui proiect de hotarare de consiliu, ce se afla în dezbatere publică pe site-ul primăriei, începând cu 30 august şi până pe 16 septembrie a.c., vizează modificarea tarifelor cu 26 % mai mult, dupa doar 1 an de activitate al operatorului de salubritate în municipiu.

Până la urmă, şi rolul acestei dezbateri nu işi va avea rostul decât în măsura în care râmnicenii vor fi realmente informaţi despre existenţa şi subiectul ei. Altfel, Gutău nu va propune, ci mai degrabă va dispune şi va aproba mărirea preţului de colectare în favoarea Romprest. Procentajele spun totul despre cum ar privi râmnicenii hotărârea: 18% sau 26%, în plus, este enorm pentru orice persoană de bun simţ, în condiţiile în care şi prestaţia Romprest este megacontroversată.

Troc pe banii râmnicenilor pentru ca Romprest să renunţe la procesele intentate Primăriei?

Ne permitem, după publicarea a zeci de articole în care arătăm activitatea defectuoasă a Romprest, să credem că Gutău, ori este pe mână cu Romprest, ori… este pe mână cu Romprest. Recent, am publicat un articol „Primăria Râmnicu Vâlcea, pregătită să mai bage o afacere în morişca Romprest„, în care aducem la cunoştiinţa opiniei publice că Romprest solicită prin procese, nici mai mult, nici mai puţin de 4,5 miliarde lei vechi, pe 2 luni de transport. Să fie majorarea tarifelor o formă mascată de a le da bani “infractorilor pe 4 roţi”, cum i-a etichetat presa naţională? În baza a ce se vor majora tarifele, cu 26% pentru persoanele fizice şi 18% pentru persoanele juridice? Să fii ajuns la o înţelegere ca… de la “student” la “student” (sic!)?

timpuldevalcea.net

Raspunsuri

Combinatul Oltchim, păzit de o firmă din grupul Romprest

#48460 Re: VIDEO Râmniceni, Gutău pregăteşte majorarea tarifelor de salubrizare între 18 şi 26%!

2016-09-07 15:10:27

#48459: VIDEO Râmniceni, Gutău pregăteşte majorarea tarifelor de salubrizare între 18 şi 26%! - VIDEO Râmniceni, Gutău pregăteşte majorarea tarifelor de salubrizare între 18 şi 26%!  

 

Combinatul Oltchim, păzit de o firmă din grupul Romprest

 22.06.2015

Societatea a câştigat şi licitaţia pentru ridicarea gunoiului în Râmnicu Vâlcea

Omul de afaceri Florin Walter (fost Busca), finul fostului ministru Miron Mitrea, a pătruns pe piaţa vâlceană cu două contracte importante. Cunoscut drept unul dintre afaceriştii români abonaţi la banii publici, Walter a câştigat în această primăvară licitaţia pentru a ridica gunoiul în Râmnicu Vâlcea, iar o firma de pază înfiinţată de acelaşi om de afaceri (Romprest Security) asigură în prezent paza la combinatul chimic Oltchim.
La începutul lunii mai, cam în aceeaşi perioadă în care societatea lui Walter câştiga licitaţia organizată de Primăria Râmnicu Vâlcea, procurorii DIICOT au descins la firma de salubrizare Romprest, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind calculat la aproximativ 18 milioane de euro. Patronul firmei, Florin Walter, s-a sustras urmăririi penale şi a fugit în Columbia, unde s-a ascuns timp de aproape o lună, până când a fost găsit de Interpol.
Potrivit DIICOT, în perioada 2013-2014, Florin Walter a coordonat un grup infracţional organizat format din 23 de persoane, care a desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

 


Florin Busca a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi. Conform anchetatorilor, majoritatea angajaţilor din cadrul firmei de salubritate deţinută de Busca lucrau la negru, iar, pentru a justifica şi a deduce banii plătiţi muncitorilor, Romprest încheia contracte cu alte firme, care la rândul lor încheiau contracte cu alte societăţi, până se ajungea la „un eşalon patru”.
În urmă cu câţiva ani, Florin Buşca şi-a schimbat numele în Walter pentru ca firma sa să poată participa fără probleme la o licitaţie privind prestarea de servicii pentru bazele americane din România.
Firma lui Walter (Romprest Security) - aceeaşi care asigură în prezent paza la Oltchim - a asigurat paza şi în perimetrul Aeroportului Otopeni, afaceristul reuşind să înlocuiască astfel Jandarmeria Română.

http://saptamana.net/articol/8290-