Sustineti Legea darii in plata a imobilului ipotecat "DAI CASA BANCII SI SCAPI DE DATORII "

Quoted post


Musafir

#642 Re: TREZIREA

2016-03-17 00:00

#6: ACHTUNG! - TREZIREA 

 Dupa ce banca iti subevaluaza imobilul (prima masura de siguranta), nici nu-ti finanteaza integral imobilul conform evaluarii "subevaluate" (a doua masura de siguranta). Ar trebui sa se multumeasca cu imobilul in caz de incapacitate de plata sau chiar refuz de plata....., dar pare ca asta nu-i suficient, trebuie sa pui si oprire pe venit, parca ai garantat cu veniturile nu cu imobilul. Asta a dus si ar duce in continuare la coruptie: vinde imbilul pe nimic "la licitatie" unor apropiati, ca nu il vor vinde celui incapacitate de plata la pret mai mic, dupa care se valorifica la pret real pe piata imobiliara. Banca nu iese in castig ca si institutie, ci doar cativa angajati favorizati.....sau poate chiar sefii lor.

Ca sa fie democrat si echitabilitate LEGEA TREBUIE ADOPTATA ASA CUM S-A FORMULAT INITIAL.

 

Sustinatorii bancilor afirma ca Legea ii va favoriza pe cei care au luat credite sa faca afaceri. Praf in ochi. Dar cine le-a acordat acestora credite???  Mama mare ? nu tot bancile ??? Nu si-au luat si acolo masuri de siguranta ca si in cazul persoanelor fizice? Toate argumentele bancherilor sunt doar praf in ochi, care la o analiza mai amanuntita devine clar ca aceasta lege le va controlul din mana. Ei nu accepta impartirea riscului in mod egal, ei vor sa ne faca slugi pe viata. Masura cu care ameninta ca o vor lua bancile in cazul adoptarii acestei legii este sa mareasca avansul la creditele ipotecare si incearca sa sperie populatia cu asta....Nu-i nimic de speriat oameni buni... Din acest motiv piata imobiliara va scadea, ceea ce este in avantajul populatiei si wow cine are de pierdut....tot bancile. Sa mareasca avansul daca vor putea, ca tot impotriva lor se intoarce. Cum ar mai putea bancile sa controleze piata imobiliara. 

 

Deci se vede clar de ce se impotrivesc cu atata ardoare aprobarii acestei legi. Daca ar accepta impartirea riscului asa cum este si ideea legii toti am avea de castigat si bancile, intr-adevar nu ca acum, dar si populatia.

 

SI INTR-ADEVAR TREZIREA:

INCEARCA SA NE INTIMIDEZE, SA NE PROSTEASCA, NU VOR SA ACCEPTE ECHITABILITATEA.

 

Raspunsuri


Musafir

#654 Re: Re: TREZIREA

2016-03-21 13:27:20

#642: - Re: TREZIREA 

 Ganditi-va si asa: cine va da casa in plata nu va mai putea lua 7 ani credite, bancile au baze de date comune si vor considera acea persoana rau platnic. Asa ca partea cu luatul de la capat nu prea va functiona :(

Din pacate cel mai mare rau va fi cresterea aportului propriu, nici eu si nici alti tineri ca mine nu ne vom putea lua o casa decenta.

Fiecare cu ce il doare ...