VREM SPITALE NU CATEDRALE

Quoted post


Musafir

#1199 Re: Re:

2015-11-08 10:45

#1197: - Re:  

 Chiar daca tu esti ateu ,biserica este o putere in stat si nu o putere politica ,asa cum si presa e o putere acum.Nu prea cred ca pe aici sunt careva religiosi cum spui tu,iar despre autofinatare,pai deja se intampla.Suma aia de la stat e infima.Cum poti sa-ti dai cu parerea de spre abuzuri si alte lucruri,cand tu esti un profan,nu frecventezi biserica sa ai o parere reala.Oricum dezbaterea asta poate avea loc oricand,dar acum s-a creat o diversiune,sa abata lumea de la tragedia Colectiv,de la vinovati,organizatori etc.Tonul l-a dat Antena 3 ,cu adventistul Gadea,de vreo sapt peste tot discutia e despre biserica(parca patriarhul a facut concertul ala) si nu despre adevaratele cauze,implicatii,vinovati,masuri.

Raspunsuri


Musafir

#1200 Re: Re: Re:

2015-11-08 13:06:43

#1199: - Re: Re:  

 De unde ai dedus tu ca sunt ateu? Daca cineva nu crede in biserici, popi si religii inseamna ca este ateu? ia verifica dictionarul. Sunt o multime de oameni care cred in Dumnezeu si nu s-au afiliat nici unei religii, religia iti ingradeste spiritul si mintea in tzarcul ei de actiune ca sa iti poata manipula si capul si sufletul, genereaza discord, ura si razboaie, uita-te putin la istoria omenirii si chiar la prezent. Nu am nevoie de un popa, chiar daca sunt si sinceri pentru ei, sa imi spuna ce sa gindesc, ce sa simt, sa ma spele la creier cu niste baliverne din biblie, sunt atat de multe alte texte antice cosmogonice si despre inceputurile omenirii necontaminate de interesele meschine ale religiilor, dar voi cei care v-ati bagat in turma nu stiti nimic decat biblia, habar nu aveti ce exista in afara bisericii si religiei voastre.

Daca vrei poti sa iesi afara din turma, ti-as sugera sa incepi cu "Tratat de istorie a religiilor" a lui Mircea Eliade, considerata o capodopera in domeniu. Si daca iesi tu din turma poate o alta oaie o sa observe si o sa te intrebe de ce ai iesit, iar tu o sa ii spui ca exista o alta lume in afara turmei si poate oaia o sa inceapa sa gindeasca si ea ca si tine si alte oi or sa observe si tot asa.....pana nu or sa mai ramana inregimentati decit oamenii cei foarte in varsta si ultra traditionali. 

Si uite asa o sa ai legatura directa cu Dumnezeu fara sa mai platesti taxe la biserica si fara sa iti mai manipuleze popii capul si sufletul. 

Amin