Romania forma de guvernamant - REPUBLICA PREZIDENTIALA!!!

Quoted post

Calin Florin Alexandru

#12 Republica prezidentiala != Republica Dictatoriala?

2015-11-06 15:11

Ganditi-va ca la revolutie am vrut sa schimbam regimul, sa nu mai avem doar un singur om care conduce tara, un dictator. In primul rand trebuie sa ne schimbam noi sa nu mai punem stampila de vot pentru ca ni se dau pomeni electorale. Trebuie sa ii obligam pe cei ce candideaza ca presedinte sau parlamentari, sa isi prezinte cv-urile cu transparenta, sa stim pe cine alegem, sa nu mai alegem smecheri cu bani care finanteaza partidele sau au un trecut dubios. Cine a pus stampila de vot pentru primarii analfabeti sau care au luat examenul de bacalaureat la varste onorabile? Chiar credeti ca in Rusia si in SUA viata e chiar asa cum credeti? Totul este o mascarada. Asta v-o spun din punctul de vedere a unui om care a 'calatorit' in multe tari bineinteles sa muncesc acolo si a discutat cu multi cetateni incepand din SUA, America Centrala si de Sud pana in Rusia si China. Cu un singur presedinte nu schimbam nimic. Noi trebuie sa ne schimbam. Iar ceea ce se intampla in momentul de fata este un pas bun. As fi fost foarte bucuros sa vad si batranii in strada dar nu avem sustinerea lor. Cum vor sa fie ajutati de catre tineri atunci cand ei sunt incuiati la minte sau manipulati? Va doresc o seara buna.

Raspunsuri

Vastenkiste

#43 Re: Republica prezidentiala != Republica Dictatoriala?

2015-11-07 20:24:07

#12: Calin Florin Alexandru - Republica prezidentiala != Republica Dictatoriala? 

 Ai mare dreptate, sunt in Belgia, care sete Regat, am discutat cu oameni de aici - tineri  si batrani - si nu sunt multumiti, majoritatea doresc Republica. Un REGE poate sa fie bun pentru tara sau rau. Ce te faci daca acesta nu mai corespunde asteptarilor poporului ????? Dar daca urmasii lui se dovedesc niste incompeztenti ???? Daca Regele doreste binele romaniei si crede ca este competent sa ocupe o functie in aceasta tara, sa candideze si cei care cred in el sa il voteze. Daca da dovada de competenta, sa fie votat  din nou, daca nu atunci sa putem alege o alta persoana. Un prim pas in rezolvarea problemelor ar fi urmatorul: In urma alegerilor, partidul care are cel mai mare numar de voturi forneaza guvernul, are primul mnistru si este majoritar in parlament. Partidul de pe locul doi face parte din parlament reprezentand opozitia. De ce ste bun acest sistem:

- Nu mai sunt necesare negocieri pentru functii si privilegii

- Nu mai sunt "Partide balama" cu procente minuscule si prretentii uriase

- Raspunderea este a unui singur partid, care poate culege atat laurii victoriei, cat si liposa de sprijin in caz de incompetenta.

- Nu vom mai avea partide pe criterii etnice, deoarece nu vor mai accede nici in parlament nici la guvernare

- Putem avae oricate partide, dar numai primele doua - indiferent cum se numesc aceste - formeaza Parlamentul si Guvernul

- Eliminarea pensiilor speciale - toate pensiile de stat se calculeaza - pentru toata lumea, numai pe baza contributiei la sistemul de pensii de stat.

Deocamdata ma opresc aici cu propunerile, sa vedem impactul lor. Daca acesta este pozitiv, atunci propun sa largim frontul de discutii si propuneri, astfel incat sa rezulte cea mai buna solutie pentru romani?.