Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREAN_TELE SA_LARIALE OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

#41139 CREAN_TELE SA_LARIALE OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

2015-07-07 07:22

#36477: Administratorii judiciari, acuzati de devalizarea Oltchim - Judecătorul sindic a amânat aprobarea planului de reorganizare a Oltchim până pe 17 iunie 

 

Judecătorul sindic a amânat aprobarea planului de reorganizare a Oltchim până pe 17 iunie

Instanţa a cerut administratorilor judiciari să rezolve până în iunie problemele angajaţilor disponibilizaţi, care nu şi-au primit încă salariile compensatorii

Instanţa a dispus, miercu_ri, 22 aprilie 2015, amânarea discuţiilor pentru confirmarea planului de reorganizare al Oltchim pentru 17 iunie.

Judecătorul sindic a cerut administratorilor judiciari să rezolve până în iunie problemele angajaţilor disponibilizaţi, care nu şi-au primit încă salariile compensatorii.

Peste 900 de persoane disponibilizate de la Oltchim au dreptul să primeasca 6, 12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv până la 50.000 lei/persoana, în funcţie de vechimea în muncă.

Instanţa a dispus amânarea discuţiilor pentru confirmarea planului de reorganizare la Oltchim, iar următorul termen de judecată acordat este 17 iunie.

Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim a aprobat, pe 9 martie, planul de reorganizare a activităţii combinatului propus de consorţiul de administratori judiciari format din BDO Business Restructuring SPRL iar acesta a fost supus aprobării judecătorului sindic.

În prezent, combinatul funcţionează sub 30% din capacitate şi generează lunar un rulaj de 15 milioane euro şi un EBITDA de peste 700.000 euro, cu 70% din producţie la export.

Planul aprobat de creditori, prevede o perioadă de reorganizare care s-ar derula pe parcu_rsul a trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an. Planul prevede trei variante de valorificare a patrimoniului combinatului, una dintre acestea având în vedere vânzarea Oltchim SPV.

Administratorii judiciari prevăd ca modalitate de reorganizare a societăţii restructurarea operaţională, restructurarea corporativă şi conversia parţială sau totală a creanţelor creditorilor bugetari în părţi sociale, precum şi vânzarea activităţii societăţii.  http://saptamana.net/articol/


 

Raspunsuri


Musafir

#41140 Re: Re: Judecătorul sindic a amânat aprobarea planului de reorganizare a Oltchim până pe 17 iunie

2015-07-07 07:23:46