Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#38074 Disponibilizatii Oltchim au protestat din nou

2015-05-19 09:27

Data publicarii: 17-05-15

Disponibilizaţii de la Oltchim au protestat din nou, săptămâna trecută, în faţa sediului combinatului, sătui de promisiuni. Deşi era o întâlnire anunţată, administratorii judiciari şi speciali i-au tratat cu indiferenţă, refuzând dialogul. După câteva ore de discuţii, foştii angajaţi şi-au mutat la Prefectură, nemulţumiţi că nici ultima întâlnire cu ministrul Economiei, Mihai Tudose nu a avut efectul scontat. Întâlnirea nu s-a soldat decât cu încercarea de pasare a responsabilităţii de la un ministru la altul, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici preferând să dea vina pe predecesorul său, penalul Darius Vâlcov, pe care-l găseşte vinovat de situaţia actuală. Chiar şi ministrul Economiei a arătat acuzator spre fostul coleg de guvern şi partid, susţinând că Vâlcov s-ar face vinovat de deturnare de fonduri.
Situaţia s-a agravat şi în momentul când disponibilizaţii au aflat că pe lista norocoşilor se află şi o serie de bolnavi închipuiţi. Administratorii judiciari au fost de acord să ofere salariile compensatorii unor persoane bolnave de cancer, numai că, pe lângă acestea, au apărut şi alţi bolnavi, cu „acte în regulă”. Disponibilizaţii de la Piteşti şi-au primit deja salariile, deşi Arpechim nu mai funcţionează de mai mulţi ani. La Piteşti, aproape 350 de foşti salariaţi trebuie să primească, conform contractului colectiv de muncă, sume de bani cuprinse între 35.000 de 50.000 de lei. Aceştia au fost aşteptaţi la sediul Arpechim – Divizia Petrochimică Bradu pentru a da relaţii cu privire la modificarea contului bancar în care Oltchim făcea plata salariilor, înainte de disponibilizarea din 2013. În aprilie şi mai 2015 trebuia să se vireze în contul disponibilizaţilor din judeţul vecin câte 500 de lei,
urmând ca, până la sfârşitul anului 2015, să se vireze întreaga sumă restantă –conform declaraţiei făcută în instanţa de judecată de avocatul Gheorghe Piperea – administrator judiciar la Oltchim (declaraţie consemnată în Hotărârea 210/2015 din 28 ianuarie 2015). O parte dintre disponibilizaţi îşi vor primi banii direct în conturile bancare, iar câţiva dintre ei au optat să îşi ridice banii direct de la casieria Arpechim. Mulţi dintre ei nu au vrut, totuşi, să primească fracţiuni din sumele datorate, cerând plata salariilor integral, nu eşalonat, a afirmat vicepreşedintele Sindicatului „Unirea” din cadrul Diviziei Petrochimice Bradu, Marian Radu. DS

Raportul BVB, favorabil Oltchim

Conform unui raport trimis de Bursa de Valori Bucu_reşti presei centrale, Oltchim a reuşit, în primul trimestru, să-şi diminueze pierderile de 15 ori faţă de perioada similară a anului trecut, la 3,7 milioane lei. Veniturile din exploatare au urcat la 178,2 milioane lei în perioada analizată, iar cheltuielile s-au micşorat la 180, 05 milioane lei.

Acestea sunt cele mai bine rezultate economico-financiare înregistrate în ultimii patru ani. Stocu_rile de produse finite au prezentat valori scăzute de aproximativ 3 milioane euro, care însă au avut o viteză de rotaţie de 7 zile, societatea reuşind astfel să valorifice foarte repede producţia realizată şi implicit să se poată refinanţa.

Administratorii judiciari ai societăţii susţin că afacerile companiei au crescut cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungându-se la 184 milioane lei în primele trei luni ale anului, cifra de afaceri fiind asigurată în proporţie de 73% de exporturi. Trei sferturi din acestea merg către ţări din Uniunea Europeană, 14% către restul Europei şi 8% către Orientul Mijlociu, inclusiv Turcia.
Cea mai mare parte din afaceri, în procent de 73% au fost asigurate de produsele petrochimice, iar 17,5% de cele clorosodice.

Datoriile totale, la sfârşitul lunii martie, s-au ridicat la 3,734 miliarde lei, în scădere cu 10 milioane lei faţă de martie 2014. Cele mai mari ponderi în datorii le reprezintă creanţele către furnizorii interni (1,35 miliarde lei) şi către AVAS (1,201 miliarde lei). Înregistrarea unor valori pozitive ale indicatorului EBITDA începând cu luna octombrie 2014 a permis Oltchim să îşi diminueze datoriile acumulate după intrarea în insolvenţă. Societatea a reuşit să-şi dezvolte afacerile din surse proprii, prin valorificarea rapidă a producţiei realizate. Singura finanţare obţinută după intrarea în insolvenţă a fost de 1,5 milioane euro, în urma încheierii unui contract de asociere în participaţiune cu RCS&RDS, prin care a fost finanţată revizia generală şi repornirea instalaţiei de oxo-alcooli în septembrie 2014. S-a reuşit, astfel, atingerea unui grad de utilizare a capacităţii de producţie la 26%, care,
coroborată cu conjunctura externă favorabilă de pe piaţa externă de polioli-polieteri, a permis societăţii înregistrarea de rezultate pozitive în activitatea operaţională”, susţin administratorii judiciari.

http://www.impactreal.ro/

Raspunsuri


Musafir

#38080 Re: Disponibilizatii Oltchim au protestat din nou

2015-05-19 10:35:52

#38074: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. - Disponibilizatii Oltchim au protestat din nou  

 Costele , sunt unul dintre disponibilizati ca si tine si chiar nu vreau sa cred ca tu esti cel care umple petitia cu fel si fel de cretinisme. Petitia asta a incetat de mult sa mai fie ceea ce s-a vrut a fi si nu a ramas decat o mizerie a celui ce se intituleaza "creante" dupa mine un complexat si a unuia ce detine o combinatie letala "betiv si retardat" care se mai crede si mare zmardoi dar de fapt el e pielea uli.

Lupta noastra nu trebuie dusa de pe taste si cu totul in alta parte. Indiferent cine ai fi , daca ai un gram de rationament , opreste-te. Nu cred ca asta a ramas singurul tau tel in viata si anume de a umple petitia cu aberatii pentru ca apoi sa ai posibilitatea de a raspunde celor de se iau de tine.