Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#36467 Sa ne reamintim ... domnule Gheorghe Piperea! Recunoasteti personajul? Cine minte?

2015-04-22 12:22

Si iata ce ne declara, in data de 25 ianuarie 2013 (da ati citit bine, 25 ianuarie 2013, inainte de intrarea OLTCHIM in insolventa) "parintele" insolventei OLTCHIM, regele neincornat al practicienilor in insolventa:
- OLTCHIM poate fi salvata;
- OLTCHIM va sta in insolventa un an, un an si jumatate;
- Va negocia si asigura un capital de lucru de 40 milioane de EURO;
- Va sterge 400-500 de milioane din datoria catre stat;
- Va recupera tot ceea ce s-a instrainat in mod fraudulos in ultimii 3 ani;
- Va vinde activele care nu fac parte din activitatea de baza a OLTCHIM: hoteluri, sere, afaceri derulate in asociere cu sindicatul.

Asta este ce a declarat. Ce a facut ... ati vazut cu totii, nimic din ceea ce a declarat cu surle si trambite peste tot, inainte de a fi uns ca "faraon" la OLTCHIM.

Pe scurt ... asa este cu insolventa la OLTCHIM sau cum spuneti domnule Gheorge Piperea (
http://www.piperea.ro/event/dreptul-afacerilor-2015/): "Insolvența pe aripi de vânt"!!!

http://www.puterea.ro/economie/datoriile

Datoriile Oltchim vor fi şterse

A.A. l 2013 - 01 - 25  14:18

Insolvenţa va pregăti Oltchim pentru privatizare, spune avocatul Gheorghe Piperea, propus de Consiliul de Administraţie (CA) pentru administrarea insolvenţei celui mai mare combinat petrochimic din ţară. Datoriile către stat vor fi şterse, cele către bănci negociate şi extinse, iar declanşarea acestei proceduri va suspenda valul de executări silite începute de către creditorii mai mici şi de către companiile de stat în ultima vreme.

„Cu siguranţă poate fi salvată", spune despre compania Oltchim avocatul Gheorghe Piperea, partener coordonator la Rominsolv, firma propusă de CA pentru administrarea insolvenţei firmei de stat, potrivit economica.net.

Oltchim are datorii imense, de peste 700 de milioane de euro la sfârşitul anului 2012 (cea mai mare parte către stat şi firme de stat), în condiţiile în care activitatea este, în mare parte, sistată. În primele nouă luni ale anului trecut, pierderile Oltchim erau de 70 de milioane de euro.

„Există două-trei metode prin care aceste datorii pot fi şterse. În primul rând, se vor şterge 400-500 de milioane din datoria către stat. Ştergerile de datorii în insolvenţă nu sunt considerate ajutor de stat. Cu băncile vom ajunge la un acord pentru extinderea maturităţilor creditelor. Vom negocia şi asigurarea capitalului de lucru necesar – estimat la 40 de milioane de euro", declară avocatul.
Potrivit lui Piperea, executările silite declanşate de creditorii mai mici şi mai agresivi în ultima vreme vor fi suspendate.
„Un alt efect imediat al declarării insolvenţei este îngheţarea datoriilor la valorile curente. Nu mai curg dobânzi şi penalităţi. De asemenea, tot ce s-a înstrăinat fraudulos în ultimii trei ani se va întoarce în patrimoniul societăţii".

Activele care nu fac parte din activitatea de bază a Oltchim vor fi vândute, spune Piperea, de la hoteluri şi sere la afacerile derulate în asociere cu sindicatul.

Hibele managementului anterior, care au adus compania în stare de insolvenţă, vor fi evidenţiate în curând. „Se va face un raport la 40 de zile prin care se vor arăta care sunt cauzele insolvenţei, care sunt persoanele care se fac vinovate de această situaţie şi care sunt şansele de reorganizare ale afacerii", adaugă Piperea.
„Acest caz va fi un caz şcoală pentru toate privatizările de până acum din România", spune avocatul, care crede că Oltchim va sta în insolvenţă un an, un an şi jumătate, apoi va fi privatizată în perioada de reorganizare.
Intrarea în insolvenţă urmează să fie confirmată de Tribunalul Vâlcea 

Oltchim a depus la Tribunal cererea având ca obiect falimentul societăţii
Tribunalul Vâlcea a remis vineri un comunicat de presă prin care informează despre cererea S.C. Oltchim având ca obiect falimentul societăţii. Astfel, potrivit sursei citate, pe rolul Tribunalului Vâlcea - Secţia a II a Civilă, la data de 25 ianuarie 2013 s-a înregistrat cererea formulată de SC OLTCHIM SA, având ca obiect “Faliment- art. 27, alin.5, din Legea 85/2006, cu prim termen de judecată la data de 30 ianuarie 2013, cauza fiind înregistrată sub nr. dosar 887/90/2013”. 

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că Guvernul şi Ministerul Economiei iau în calcul o restructurare a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea după modelul companiei Hidroelectrica. El a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că modelul Hidroelectrica este unul ''de succes'', în condiţiile în care compania, care risca să ajungă în faliment, va încheia anul 2013 pe profit.

Ponta susţine că, în urma restructurării, Guvernul are în vedere o privatizare “serioasă”, care să asigure locurile de muncă ale angajaţilor combinatului. 

Acţiunile Oltchim, în picaj
Bursa de la Bucureşti a deschis vineri în stagnare, iar acţiunile Oltchim au coborât din nou cu 15%, limita maximă de variaţie admisă pentru majoritatea titlurilor de la BVB, ca urmare a numeroaselor ordine de vânzare plasate de investitori după ce compania a anunţat că va solicita insolvenţa. 

Acţiunile combinatului chimic au coborât încă de joi cu 15%, când au revenit la tranzacţionare în ultimele 25 de minute ale şedinţei după ce Oltchim a transmis un comunicat către Bursă în care a anunţat că va cere insolvenţa.

În primele 15 minute de tranzacţionare de vineri, au fost realizate doar 9 operaţiuni cu titlurile Oltchim, în valoare cumulată de 8.300 de lei, potrivit Mediafax. La ora 10:15, orice ordin de cumpărare plasat era executat imediat, iar volumul de acţiuni pentru care erau ordine de vânzare era de 693.500 de acţiuni.

“Acţiunile Oltchim au avut o evoluţie foarte volatilă (creşteri şi scăderi mari - n.r.) în ultimii ani, pentru că a fost un titlu pe care au mizat mulţi speculatori. Probabil şi vineri cei care au cumpărat la minus 15% sunt tot speculatori. Tind să cred că aceştia mizează pe faptul că situaţia Oltchim se va rezolva într-un fel sau altul, compania nu va dispărea, iar când va ieşi din insolvenţă preţul acţiunilor va fi mult mai mare”, a declarat brokerul Gabriel Aldea, director în cadrul casei de brokeraj Intercapital Invest, citat de Agerpres.

Raspunsuri


Musafir

#36526 Re: Sa ne reamintim ... domnule Gheorghe Piperea! Recunoasteti personajul? Cine minte?

2015-04-23 08:14:50

#36467: - Sa ne reamintim ... domnule Gheorghe Piperea! Recunoasteti personajul? Cine minte? 

 Cum este dom PIPEREA? Spuneai ca Oltchim va sta în insolvenţă un an, un an şi jumătate si deja s-au facut doi ani jumatate. 

Ti-a placut si mai vrei inca trei ani de insolventa la Oltchim?