Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#35756 Sindicaliştii de la „Victoria” trag un semnal de alarmă: hotii striga ... HOTIIIIIIII!

2015-03-29 20:06

#35755: - hotii striga ... HOTIIIIIIII! 

500 de salariaţi Oltchim, trimişi ACASĂ după Paști

Paradoxul Oltchimului

În perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, societatea Oltchim s-a aflat printre primii trei exportatori ai României, potrivit sindicaliştilor, nedumeriţi de ce, în aceste condiţii, nu se doreşte revitalizarea companiei. „Un combinat în insolvenţă, care lucrează la un sfert din capacitate, a fost în noiembrie şi decembrie 2014 pe primul loc la exporturi, în România. Preţurile sunt cele mai bune, nu se face faţă cererii, şi niciodată nu am avut oportunitatea de acum, la preţ şi beneficiu! Avem cerere de leşie şi nu avem ce să dăm. În 6 – 7 luni am da banii înapoi, dacă s-ar investi şi s-ar deschide noi instalaţii. Este adevărat că este nevoie de noi tehnologii, dar merită investiţia cu prisosinţă. Imaginaţi-vă, dacă acum suntem pe primele locuri la export, în condiţiile de faţă, ce am face dacă s-ar retehnologiza o parte din combinat! Soluţia noastră este să nu înceapă disponibilizările imediat după Paşte! Vrem să pornim noi instalaţii, dar nu o putem face noi. Nu veţi avea unde să daţi energia, dacă se închide Oltchimul! Administratorul special va merge din aproape în aproape. Nu se vor mai putea porni instalaţiile. Avem 15 milioane de euro cifră de afaceri, beneficii de 700.000 de euro lunar, şi se reinvesteşte tot beneficiul, iar la Piteşti merg 10 milioane de lei, pentru salarii.”, au mai spus sindicaliştii, care au subliniat faptul că „Oltchim a ajuns pe minus datorită intermediarilor”: „Este drept că s-a stopat hoţia, dar nu ştim cu ce se acţionează, pe plan tehnologic. Totul este gajat, iar noi nu suntem bancabili. Nimeni nu ne mai dă un ban. 2007 a fost ultimul an cu rezultate bune şi 40 de milioane de euro profit. Repornirea instalaţiilor ar însemna că nu mai pleacă nimeni acasă.” Sindicaliştii au reuşit să obţină însă o promisiune, şi anume că va mai avea loc o şedinţă a Comisiei de Dialog Social înaintea sărbătorilor pascale şi, implicit, a restructurărilor care bat la uşă.

Romeo Rădulescu: „Îi cer ministrului Economiei să nu mai ascundă adevărul despre Oltchim”

În acest timp, deputatul vâlcean Romeo Rădulescu spune că cererea sa, de programare în audienţă la Ministerul Economiei „zace prin sertare de mai bine de o lună, mai precis de pe 10 februarie. Nici până acum nu am primit un răspuns de la ministrul Mihai Tudose,  în legătură cu ce se va întâmpla cu foştii angajaţi ai Oltchim, care îşi aşteaptă salariile compensatorii. Am considerat absolut necesară o reluare a solicitării, pentru că o astfel de situaţie nu poate să treneze. Angajaţii de la Oltchim trebuie să îşi primească salariile compensatorii cât mai urgent, nu aşa cum este cuprins în planul de reorganizare, adică la vânzarea companiei. Îi cer domnului ministru al Economiei să le spună vâlcenilor adevărul şi să aibă neapărat în vedere faptul că privatizarea presupune achitarea imediată a sumelor datorate oamenilor disponibilizaţi. Consider inacceptabilă situaţia în care oamenii ar putea fi amânaţi încă 3 ani, dacă pentru preţul de pornire de aproximativ 300 de milioane de euro nu ar licita nimeni”, a afirmat deputatul vâlcean Romeo Rădulescu.

Raspunsuri


Musafir

#35757 Re: Sindicaliştii de la „Victoria” trag un semnal de alarmă: hotii striga ... HOTIIIIIIII!

2015-03-29 20:16:27

#35756: - Sindicaliştii de la „Victoria” trag un semnal de alarmă: hotii striga ... HOTIIIIIIII! 

Ce pot sa va spun? Voi trageti un semnal ... prea tarziu! Dupa voi, noi trebuie sa tragem apa.

Cel mai bine a spus colegul de mai sus:


"NE-ATI FALIMENTAT NEMERNICILOR ...., HOTILOR, HOTILOR, HOTILOR, ATI DISTRUS DOUA JUDETE VALCEA SI ARGES PRIN MIZERIILE CREATE DE VOI NEHALITILOR, IMBUIBATILOR, FRIPTURISTILOR.... HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU JAGARDELELOR. HOTIILORRRRRRRRRRRRRR CARE N-ATI MUNCIT IN VIATA VOASTRA NIMIC, ATI FURAT, ASTA ATI FACUT, FURATI SI DISTRUGETI, DEMOLATI SI PRADUITI.........."