Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#34587 Care pe care? Pe viaţă şi pe moarte la Oltchim!

2015-02-25 13:29

Pe viaţă şi pe moarte la Oltchim!

Angajaţi ai combinatului din Râmnicu Vâlcea cer concedierea tuturor colegilor de la divizia petrochimică Bradu-Piteşti, despre care spun că primesc salarii foarte mari, fără să aibă activitate.

de Marielena Popa
 

O delegaţie de salariaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, a propus, la o întâlnire cu prefectul de Vâlcea, reducerea cheltuielilor companiei, prin concedierea tuturor angajaţilor de la divizia petrochimică Bradu-Piteşti. Ei au atras atenţia că aceştia ridică salarii de peste 3.000 lei lunar, fără să aibă activitate, şi au numit Bradu „piatra atârnată de piciorul combinatului”. În felul acesta, salariaţii de la Vâlcea speră să scape de disponibilizări, prognozate între 650 şi 1.000 de oameni.

 

„Au salarii cu 25% mai mari, noi muncind şi ei stând”

„Discutăm din anul 2012 despre divizia petrochimică Bradu. Şi am spus «rupeţi-vă de la picioare piatra asta de la Piteşti». În nicio economie sănătoasă nu este posibil ca 600 de muncitori să se uite în sus, de şase ani, şi să îi plăteşti cu peste 30 de milioane de lei pe lună. Au salarii cu 25% mai mari decât salariile noastre, noi muncind şi ei stând! Astă-vară au venit cu jalba în proţap să le angajăm firmă să le plătească iarba”, a spus, la întâlnire, unul dintre salariaţii Oltchim.

 

„700.000 de euro pe lună se duc inutil la Bradu”

Cum combinatul cheltuie lunar cu divizia petrochimică Bradu 700.000 de euro, calculul este că, dacă aceşti bani ar rămâne la Vâlcea, s-ar evita perspectiva concedierilor şi ar rămâne şi bani pentru investiţii: „Astăzi, noi putem salva Oltchimul! Dacă rămânem cu cei 700.000 de euro care lunar se duc la Piteşti, nu trebuie să plece acasă nimeni de la Vâlcea şi avem bani şi de investiţii. Astfel, facem economie mai mare de 450.000 de euro pe care vor să o obţină administratorii judiciari prin disponibilizări”.

 

Aproape de concediere

Potrivit sindicaliştilor, măsura disponibilizării între 650 şi 1.000 de oameni ar urma să se aplice din al doilea trimestru al acestui an, după ce planul de reorganizare va fi aprobat de Adunarea Creditorilor. Divizia petrochimică Bradu a fost preluată în 2009 de către Oltchim de la Petrom. Prima încercare de privatizare a combinatului din Râmnicu Vâlcea la pachet cu petrochimia a avut loc în septembrie 2012. Atunci, cea mai mare ofertă de cumpărare a acţiunilor combinatului a fost de 203 milioane de lei şi a fost înaintată de Dan Diaconescu. A doua ofertă a venit de la acţionarul minoritar Oltchim, PCC SE, care a propus cumpărarea în bloc cu 13,4 milioane de lei.

 

Lider sindicat Bradu: „Suntem 228 şi muncim”

Marian Dumitru, liderul sindicatului de la Bradu, susţine că prefectul Nicu Cornoiu a fost dezinformat: „Nu accept concedieri, nici de la Piteşti, nici de la Vâlcea. La Bradu mai sunt 228 de salariaţi, nu 600. Şi nu se stă degeaba. Aici, a sta degeaba înseamnă a păzi instalaţii să nu se fure, a învârti de compresoare spre a le menţine pe linia de pornire, a ecologiza să nu ne mănânce şerpii etc., etc. La Piteşti sunt, repet, 228 de oameni, şi dacă i-ar da afară nu rezolvă nimic. Politica administratorilor judiciari este doar de concedieri şi este total nesănătoasă. Planul lor de reorganizare priveşte doar 22% din activitate. Nu este în regulă să afirme unii că Vâlcea ne dă bani. Cât a fost director Constantin Roibu, de la Piteşti s-a vândut fier şi inox şi s-au obţinut bani, cu care şi cei de la Vâlcea au fost plătiţi cu lunile. La Vâlcea sunt circa 2.000 de angajaţi şi acestora, în 2011, le-au fost mărite salariile, în patru etape, cu 37%, în timp ce la Piteşti nu s-au mărit. Aici, salariul mediu brut este de 2.500 lei, pe când la ei este de circa 2.900 lei”.

 

http://www.indiscret.ro/articol-pe-viata-si-pe-moarte-la-oltchim

Raspunsuri


Musafir

#34589 CINE PLECA ACASA MAI TRADATORILOR DE OLTCHIM,CA PICASSO NU STIE.

2015-02-25 13:57:23

#34587: - Care pe care? Pe viaţă şi pe moarte la Oltchim! 

Pt. gaoaza si bidin,anul asta daca l prinde ti in Oltchim e bine,oricum plecati cu piperea ,prietenul lui cernev ,zaremba si vosganian[un nagit armean frate cu alt nagit bulgar],dar mai bine va luati ordonanta nemeritata tradatorilor si curvelor[lingaii lui Cernev si Piperea,am uitat de escrocul de Talpasanu].