Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#2862 Re:

2015-01-26 13:11

#2853: -  

 Cine a spus ca o specie de animala da nastere la alta specie de animale? Daca nu aveti o intelegere a biologiei, va inteleg. Mutatiile apar constant la orice specie de animale, inclusiv la om. De aceea dvs. sunteti partial diferit de parintii dvs.

Intelegerea teoriei evolutioniste presupune intelegerea unor notiuni de biologie care pentru unii oameni, pot parea abstracte, inclusiv prin intervalul de timp imens al procesului evolutiv. Asa ca, normal, e mai usor sa crezi ca exista cineva acolo sus.

Cum dvs. sunteti asa de sigur ca evolutia nu exista, asa sunt si eu de sigur ca Dumnezeu poate sa nu existe.

Raspunsuri


Musafir

#2895 Re: Re:

2015-01-27 03:44:37

#2862: - Re:  

 Este bine să nu absolutizam teoriile și dovezile științifice pentru că ele se schimbă permanent. Oricum Biblia care nu este o carte științifică aduce cele mai multe argumente "științifice". Dacă citiți numai primul capitol din Facere și veți vedea că in linii mari ea corespunde creării universului și a pământului cu flora, fauna lui și apariția omului.  NICI O altă carte sfântă,  din câte cunosc eu,  nu este mai aproape de adevărurile științifice decât Biblia.Restul cărților sfinte prezintă mitologii. Foarte multe elemente din Biblie au fost demonstrate. Un profesor de fizică,  de altfel liber cugetător,  și care este fascinat de literatura SF îmi spunea deunăzi că Biblia este o carte științifică în primul rând. 

In orice caz, apariția zecilor,  poate sutelor de schelete umane uriașe nu confirmă teoria evoluției,  ci mai degrabă întărește mărturia Bibliei in care se face referire la uriașii umani. Dar aceste lucruri sunt în general ascunse majorității oamenilor pentru că pune un mare obstacol în calea teoriei evolutionismului.

Până una-alta,  hai să le prezentăm copiilor ambele fațete ale cunoașterii: știința și religia.  Ele NU se suprapun, NU sunt antagonice, dar au modalități diferite de expresie. Și acoperă domenii diferite:știința așa cum o știm și o percepem încă noi se adresează materialului, religia integrează și materialul și spiritualul. Cu alte cuvinte NU exclude știința,  dar nici nu o absolutizeaza.Ea este doar o parte a cunoașterii,  a ceea ce acum știm. 

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii. Caut, dar nu absolutizez. Dar nu elimin religia pentru că eu nu pot vedea mai departe.  Poate chiar legătura de substanță cu știința. Poate SF-ul ne poate da o idee cum să privim atât lucrurile noi cât și pe cele pe care încă nu le găsim noi valoarea.