Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#2854 Re:

2015-01-25 19:36

#2838: -  

 Nu suntem un popor creştin de la originile noastre. Primii creştinaţi de pe teritoriul ţării noastre au fost nişte colonişti greci din Dobrogea, nu populaţia autohtonă. Strămoşii noştrii au adoptat creştinismul mult mai târziu, pe vremea stăpânirii bulgare, iar odată cu această religie a fost preluată şi scrierea chirilică care a fost păstrată până în secolul 19. În prezent folosim scrierea latină care există dinaintea creştinismului deci şcoala românească nu mai este legată de religia creştină în niciun fel.

Raspunsuri


Musafir

#2858 Re: Re:

2015-01-25 21:13:30

#2854: - Re:  

 După cum îţi place, aşa cauţi şi argumente.

Mai sapă, mai caută, dacă vrei adevărul.

Dacă nu, poţi să afli şi că suntem extratereşti şi nu băştinaşi.

CRED cu toată tăria că vei găsi pe unii s-o demonstreze.

Pentru că îi deranjează creştinismul.


Musafir

#2889 Re: Re:

2015-01-26 17:28:36

#2854: - Re:  

 Poate știi totuși că unul  din primele edicte anticrestine a fost dat de împăratul Traian, sub a cărui autoritate și trupe s-au aflat și dacii.. Adică,  când noi le învățam limba aflam și de obiceiurile și credințele Imperiului roman. Iar primele secole nu sunt lipsite de dovezi ale viețuirii unor creștini in vatra dacică.  Calendarul ortodox,  viețile martirilor indică existența creștinilor in această zonă.  In pofida persecuțiilor romane împotriva creștinilor. 

Multe din cuvintele referitoare la creștinism sunt latine. Cele referitoare la slujbe sau unele obiecte de cult sunt de origine slava. Oricum alfabetul chirilic are ca bază alfabetul grecesc.