Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#30646 Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment

2014-12-09 15:40

Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment.

Data: 9 decembrie 2014   Ora: 16:45 

Probabilitatea ca pana pe 12 decembrie sa fie depusa o oferta pentru preluarea combinatului valcean este extrem de redusa, a declarat, marti, liderul sindicatului Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

"Pe 12 decembrie, probabilitatea ca vreun investitor sa depuna o oferta angajanta pentru Oltchim este extrem de redusa, deoarece acel program de reorganizare elaborat in urma cu un an de Adunarea Generala a Creditorilor nu este atractiv.

Deoarece pentru acel Oltchim SPV, care ar urma sa preia toate activele viabile ale Oltchim, este prevazuta o garantie de zece milioane de euro, ce trebuie depusa de ofertant la cumpararea caietului de sarcini. Mai mult, trebuie spus ca acest Oltchim SPV nu este infiintat, ci ar urma sa fie infiintat intr-un interval de 6-9 luni dupa castigarea licitatiei", a precizat Diculoiu.

In cazul in care nu ar exista niciun ofertant pentru combinat, lucrurile s-ar complica pentru soarta acestuia, sustine liderul de sindicat.

"Daca pe 15 decembrie, ziua licitatiei, nu avem niciun castigator, Oltchim trebuie sa realizeze acel tabel cu creantele pe care le are de achitat si, ulterior, trebuie elaborat un plan de reorganizare, care trebuie aprobat in termen de 30 de zile de Adunarea Generala a Creditorilor.

Asta inseamna ca apoi, imediat a doua zi, in lipsa unui investitor, Oltchim poate intra in faliment", a mai spus liderul sindical.

Oltchim se afla in insolventa din ianuarie 2013, functioneaza in prezent la 30% capacitate si cu un numar de 2.300 de salariati.

Dupa mai multe amanari, s-a convenit ca 15 decembrie sa fie data fixata pentru privatizare, urmand ca pana pe 12 decembrie sa fie depuse ofertele angajante. 

 
 

 http://www.efin.ro/stiri_alte_surse/

Raspunsuri


Musafir

#30647 Re: Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment

2014-12-09 15:43:02

#30646: - Probleme mari pentru Oltchim: In lipsa unui investitor, combinatul se indreapta catre faliment 

 Situaţie disperată înainte de Sărbători: ,,Oltchim intră în faliment în maximum trei luni”, spune şeful de sindicat al combinatului

Evenimentul Zilei [9/12/2014]

 

 

 

Situaţia Combinatului Chimic Oltchim este pe zi ce trece mai complicată, iar 2.300 de angajaţi aşteaptă cu sufletul la gură o minune venită din partea unui investitor. Din nefericire, potrivit sefului de sindicat al combinatului, nimeni nu ar fi interesat să facă o investiţiei aici, iar în maximum trei luni, Oltchim ar putea intra în faliment!

[cititi articolul complet în Evenimentul Zilei]