Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#27864 Domnule Piperea, ne mintiti ca la "MTO"!

2014-10-21 07:43

 

#3461 RTV: Indemnizatie uriasa Piperea rezultate la toamna... adica la o toamna!

2013-04-17 16:16
Sa vedem rezultatele domnului Piperea.
Deocamdata nu a fost in stare sa prezinte nici un plan real de salvare a Oltchim ci numai sa ne prezinte povesti si liste de somaj.
Planul de reorganizare la toamnaaaaaa.............

Cat despre indemnizatie aceasta este COLOSALAAAAAAAAAAAAAA !!!!

http://m.capital.ro/news/180809

Onorariul administratorilor Oltchim: 50.000 de euro pe lună plus procent din ce recuperează
Administratorul judiciar al Oltchim ar urma să încaseze un onorariu frumuşel dacă adunarea creditorilor confirmă, până la urmă, propunerile incluse la primul punct al primei adunări a creditorilor . Astfel, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, va fi luat în discuţie un onorariu fix de 50.000 de euro pe lună datorat începând cu data deschiderii procedurilor de insolvenţă şi plătibil începând cu luna septembrie. Acestei sume, ar urma să i se adauge un onorariu procentual de 5% "aplicat sumelor distribuite creditorilor în situaţia confirmării unui plan de reorganizare precum şi sumelor obţinute din valorificarea bunurilor debitoarei" dar şi un onorariu de 10% aplicat sumelor obţinute din recuperări de creanţe. Sumele discutate nu includ TVA. Adunarea creditorilor din 15 aprilie 2013 a confirmat ca administratori judiciari societăţile de practicieni în insolvenţă Rominsolv(unde partener coordinator este avocatul Gheorghe Piperea) şi BDO Business Restructuring, reunite într-un consorţiu.

Cine decide?

De asemenea, a fost stabilită componenţa comitetului creditorilor, structura care urmează să ia deciziile importante în ceea ce priveşte viitorul combinatului, inclusiv aprobarea planului de reaorganizare. Aşa cum era de aşteptat, statul are rolul principal. Comitetul va fi format din Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului(ales şi ca preşedinte al structurii), Electrica SA, BCR, Banca Transilvania sucursaala Vâlcea şi compania germană MFC Commodities GMBH. Primii patru membrii sunt creditori garantaţi iar compania germană face parte din categoria creditorilor chirografari. Autoritatea Naţională pentru Administrare Fiscală lipseşte din comitet. Datoriile totale ale Otchim depăşesc 700 de milioane de euro iar statul deţine aproximativ jumătate din aceaste creanţe.Piperea: Planul de reorganizare, gata în septembrie (2013).
Au trecut doi ani.
Ati mai venit cu o promisiune, spunand ca nu mintiti si ati avansat o noua data pentru Planul de reorganizare: august 2014.
SI ... ATI MINTIT DIN NOU! Au mai trecut peste doua luni si "plan" ioc.

Administratorul judiciar al Oltchim a declarat, sâmbătă, că planul complet de restructurare şi de reorganizare a societăţii Oltchim nu va fi gata mai devreme de septembrie -octombrie 2013, după soluţionarea contestaţiilor la tabelul de creanţe.
"Pe 20 aprilie ar trebui să se definitiveze tabelul creanţelor, dar nu se va întâmpla, pentru că vor fi contestaţii la acest tabel, unele făcute chiar de foştii administratori, de sindicate. Teoretic se poate ajunge la o soluţie în iunie, dar practic nu se va întâmpla să avem un plan de reorganizare mai devreme de septembrie-octombrie 2013, pentru că aşa este realist să considerăm. Acela este momentul în care vom propune creditorilor un program de reorganizare, fie noi, fie administratorul special, fie împreună, iar în planul de reorganizare se va prevedea şi metoda de privatizare pe care o recomandăm noi şi care urmează să fie aprobată de creditori", a spus Piperea, pe 13 aprilie, la un post privat de televiziune.

Raspunsuri


Musafir

#27865 Re: Domnule Piperea, ne mintiti ca la "MTO"!

2014-10-21 07:48:05

#27864: - Domnule Piperea, ne mintiti ca la "MTO"! 

 Am ramas de unde am plecat si situatia s-a agravat, unii au decedat, acum ramane sa decedam toti....

#1

2012-08-30 08:52

 

Ce face Guvernul cu hotărârea pe care a luat-o , de ce nu urmărește dacă s-a pus în practică ?
De ce trebuie să lăsăm la mâna lui PCC soarta a mii de oameni și să pierdem altă parte din averea țării?
Până când vom mai tolera această trădare din partea celor puși să aibă grijă de această țară ?
De ce Guvernul n-a dat acele 40 mil. de euro încă de acum 3 ani ( când a promis oamenilor de la Oltchim că dacă îl votează pe Băsescu , vor primi banii pentru punerea în funcțiune a Arpechim-ului și Oltchim-ului la capacitatea maximă) ca să nu stea pe tușă și alte firme care depind de Oltchim.
Ponta să facă bine și să se apuce de treabă , nu să stea toată ziua în campanie electorală, fiindcă de asta a venit la putere ( zice el ) să dea drumul la econonie și să creeze locuri de muncă.
PS Am o rugăminte la Sindicatul combinatului; să nu renunțe la orice formă de protest, fiindcă aceasta s-ar putea să fie ultima ocazie când mai poate face ceva pentru salvarea Oltchim-ului și că noi cei din alte localități ale țării ,vom fi alături de ei în acest demers.

Musafir

#27866 Re: Domnule Piperea, ne mintiti ca la "MTO"!

2014-10-21 08:06:01

#27864: - Domnule Piperea, ne mintiti ca la "MTO"! 

Onorariu fix al administratorilor Oltchim: 50.000 de euro pe lună.
Onorariu procentual de 5% "aplicat sumelor distribuite creditorilor".
Onorariu procentual de 10% "aplicat sumelor obţinute din recuperări de creanţe".

Tragem linie si realizam ca administratorii Oltchim au de incasat sau deja au incasat:
- un milion de euro - onorariu fix (20 de luni din februarie 2013 pana in septembrie 2014);
- cel putin douazeci de milioane de euro - onorariu procentual din sumele obtinute din recuperari de creante si din sumele distribuite creditorilor. 

Asa ca de ce sa se grabeasca cu planul de reorganizare? 
Timpul trece ... onorariu merge!