Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!

#27837 Re: Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim

2014-10-20 16:48

#27836: - Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim 

 

SALARIILE SUNT PRIORITARE LA PLATA SI TREBUIESC ACHITATE LA TOTI ANGAJATII SI DISPONIBILIZATI.

RAMANE VALABIL CEEA CE AM SCRIS SI POSTAT.

OBSERVI, SUNTEM PE ACEEASI CRACA SI TIE ITI ARDE DE BALIVERNE, PENTRU CA STAI DE ALTCEVA DE DISCUTAT CU MINE, UITE CA SUNTEM ACUM PE ACEEASI LIMBA COMUNA. (ASA AI FACUT SI PE ACOLO UNDE AI TOT TRAMBITAT PROST SI SF-IST )"Abramburel Abramovici "

DA.

DIICOT A DAT RASPUNS LA CEEA CE  AM  SESIZAT, STIE CINEVA CLAR CE S-A SPUS ACOLO..., POATE MA APUCA RASUL NUMAI CAND AFLU CE A CITIT DIICOT SI CUM  A CORECTAT SCRIEREA CU PIXUL ROSU..., DUPA, FIRESC A VENIT SI RASPUNSUL, POATE-L FACI SI AICI PUBLIC CA NOI "NU-L MAI STIM"... ( ESTE IDENTIC CU ALT CAZ, CEEA CE AM FACUT TOTI PE LA AVOCATI SI IN FATA JUDECATORULUI NE-AU REPREZENTAT... IN LIPSA...., CU MANA AVOCATILOR PLATITI FOARTE BINE, LA RECOMANDAREA SINDICATELOR...)

ANAF, MAI AI PRETENTII LA RASPUNS...??? CE RASPUNS VREI ???? CAND TRONEAZA AICI PUBLIC PENTRU CA EI AU INCALCAT LEGEA FISCALA DE MANA CU CEI DE LA OLTCHIM, ALTFEL OLTCHIM NU TRECEA ANUL 2013-2014 ( DIN CAUZA ASTA APAREM IMPOZITATI DISPONIBILIZATII IN ACTE ) SI NU AVEAU UN ACT SAU O STAMPILA PE ANUL ASTA EMIS TOT DE ANAF CU DENUMIREA OLTCHIM s.a.m.d...  ANGAJATII OLTCHIM, ASTA PENTRU CA SA MAI RADETI VOI PE DUPA PERDELE DE NOI DISPONIBILIZATII... POATE VA PUNE PE GANDURI CUM TRECETI ANUL 2014-2015,  PENTRU CA NU S-AU ACHITA SUMELE DE BANI PE ANUL 2013, UN AN INCHIS FORTAT SUB LEGEA INSOLVENTEI 85/2006 FALIMENT [ O FI LEGAL..., VOI CE SPUNETI  PAVILIONUL OLTCHIM????] ....!!!!!!!. LIPSA PLANUL FINAL DE REORGANIZARE SI TABELUL FINAL PLATI CREANTE.

INSTITUTIILE  SUNT POLITICE, NE-AU ALERGAT CU MANA PRECISA A UNORA DINTRE NOI TOT ACOLITI POLITIC, CARE  DERUTAU, CAND LA PREFECT SAU CONSILIUL JUDETEAN SA BEM "CAFEA" ( NU BENEFICIAU DECAT UNII DE ACESTE INCALZIRI TERMICE, RESTUL PLEBEA..., II PRAJESTE SOARELE PE TIMP DE VARA, ... AMBULANTE CHEMATE DE URGENTA..., NINGE,PLOUA, TUNA, FULGERA, INGHEATA, DA-I DRACUUU...., APROPO DE SINDICATE SI JAGARDELELE CARE ERAU CU EI, FUGARIII...), DUPA..., CAND LA OLTCHIM SA NE ALUNGE PAZA..., BA MAI MULT HAI LA GUVERN ( UNII EREAU INTERESATI DE WHISKY, SAPTE STICLE DATORIE ARUNCAT PE VORBE SI TIMP...)...SI RESTUL STI SI TU SI EU SI TOTI, DEZINFORMARE, DEZBINARE, URA, MINCIUNA, PROMISIUNI, O SA... BLA,BLA,BLA, CRA,CRA,CRA, PE NESTIINTA SI NEPRICEPUTEANUL UNORA CARE SE SEMNEAZA CA TINE "Abramburel Abramovici " TOATE ACESTEA CU PARTICIPAREA SINDICATELOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CIORBA, A RAMAS REANCALZITA SI ESTE IMPUTITA DE DATORII LA PROPRIU SI LA FIGURAT, EL CA PERSOANA, CE MAI VREI TU DE LA ACEST INDIVID ....

SALARIILE SUNT PRIORITARE LA PLATA SI TREBUIESC ACHITATE LA TOTI ANGAJATII SI DISPONIBILIZATI.

TI-AU STAT SI STAU TOATE INFORMATIILE POSIBILE SI IMPOSIBILE LA VEDERE SI TUUUUU "Abramburel Abramovici ", TOT AIUREA LE PREZINTI SI MERGI IN INSTANTA SAU PE UNDE TE DUCI SI O DAI....

CAPOSENIA PROSTILOR E BUCURIA SMECHERILOR CARE TE  FURA SI DIN VORBE, IAR SCRIEREA ESTE FOARTE GREA PENTRU UNII CA TINE CARE NU INTELEG  NICI LEGILE SI TERMENII ... S.A.M.D...!!!!!!

SA FIE FOARTE CLAR SI VA REPET SI O SA MAI SCRIU, EU NU CONTEST FAPTUL CA S-A PROCEDAT ASA SI A FOST FOARTE BINE CEEA CE S-A FACUT, AM PARTICIPAT SI PARTICIPAM IMPREUNA, INSA, AVEM MARI SCAPARI SI UNII S-AU OCUPAT DE CU TOTUL ALTCEVA ( DIN NESTIINTA, NEPRICEPUTEANU, ALTE CARACTERE CARE AVEAU ALTE SCOPURI, URATE SI NECOLEGIALE....ETC.) ..., DEFAVORAZANDU-NE PE TOTI SI INJOSINDU-NE, UMILINDU-NE SI MULTE  ALTE FAPTE URATE, CHIAR FURANDU-NE...,PE BANII TUTUROR.TOATE ACESTEA CU PARTICIPAREA SINDICATELOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SA NU UITAM SI DE COLEGII DECEDATI, DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA SI SA-I IERTE ACOLO UNDE SUNT EI SI AU SPERAT AICI.......

TOATE ACESTEA CU PARTICIPAREA SINDICATELOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DISPONIBILIZATII DE SASE ORI PAGUBITI

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT PENTRU CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI SI N-AU AJUNS LA DESTINATARII DISPONIBILIZATI;

4. BLOCATI SI DETURNATI,SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME;

5. ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE APAREM CU SUME DE BANI  PE CARE NOI NU-I AVEM;

6. INCALCAREA LEGII INSOLVENTEI 85/2006 SI TOATE LEGILE DE CATRE PIPEREA&CO SI  NICULAE BALAN BDO Business Restructuring SPRL si restul participantilor....!!!!!!

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII.

Raspunsuri

UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...!

#27838 Re: Re: Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim

2014-10-20 17:18:41

#27837: UITE CUM AU TRECUT EI SI MULTI ALTII PRIN VL. SI AG.,FARA SA-I DERANJEZE NIMENI CU INTREBARI...! - Re: Re: Re: Re: Elena Udrea le-a promis sprijin disponibilizaţilor de la Oltchim 

http://www.indiscret.ro/

Proteste la Oltchim după privatizarea eşuată

Disponibilizaţii companiei înteţesc protestele pentru salariile compensatorii, compromise, după prelungirea termenului de vânzare a combinatului.

de Marielena Popa

Aproximativ 100 de disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, au protestat marţi, la sediul companiei, cerându-şi salariile compensatorii. Ei au refuzat, timp de mai multe ore, să iasă din pavilionul administrativ, unde au avut discuţii cu o parte din conducerea companiei, şi au anunţat că vor continua acţiunea până când o echipă de la guvern va veni la Râmnicu Vâlcea. Anul trecut, 969 de angajaţi au fost disponibilizaţi colectiv, ei având dreptul la salarii compensatorii care totalizează circa 10 milioane de euro, bani pe care Oltchim a anunţat că îi va plăti abia după privatizare. Cea de-a treia tentativă de privatizare a combinatului a eşuat în data de 6 iunie, când nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziţionarea acţiunilor deţinute de Oltchim S.A. la Oltchim S.P.V. O nouă încercare de vânzare a fost programată peste circa şase luni.

 

„Ne-au anunţat că, joi, o delegaţie de la Bucureşti vine la Oltchim”

Cele două runde de discuţii de marţi, între cei 100, versus doi dintre directori, Mihai Tălpăşani şi Alin Smeu, s-au soldat cu o promisiune: joi, 12 iunie, administratorii judiciari ai companiei, administratorul special şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei urmează să fie prezenţi la Râmnicu Vâlcea. După prima rundă a negocierilor, consumată în sala de şedinţe a Oltchim, devenită saună, deoarece conducerea a refuzat să se dea drumul ventilaţiei, „pentru că se consumă curent electric şi trebuie să facem economii”, protestararii erau pesimişti: „Ne-au spus aceleaşi minciuni care ne-au scos în stradă şi ne-au adus aici. Pun la înaintare persoane din conducere care spun că nu sunt competente să ne dea un răspuns. Inţeleg însă că oamenii sunt hotărâţi să nu plece astăzi, vor să vină şi mâine şi poimâine, până va veni o echipă de la Guvern care să ne lămurească în legătură cu salariile compensatorii. Ne-au anunţat că joi, o delegaţie de la Bucureşti vine la Oltchim. Celor de aici nu le pasă de disponibilizaţi, pe ei îi doare de salariaţi, pentru că nu vor să se revolte şi salariaţii. Nouă ne-au spus că vom primi salariile compensatorii când se va privatiza Oltchimul. Adică niciodată, după cum merg lucrurile” - a declarat Ion Ţoanţă, unul dintre disponibilizaţi.

 

Raportările către Fisc rămân înceţoşate

Protestatarii au cerut conducerii Oltchim şi lămuriri în legătură cu raportările discutabile ale veniturilor lor din anul 2013 către Fisc, şi pentru care au reclamat conducerea companiei la DIICOT: „Ne-au spus că aceste raportări ar fi legale, dar că Fiscul n-a înţeles problema, Dacă te duci la Fisc, cei de acolo spun că Oltchim nu şi-a făcut datoria. Ne deranjează că nici cei de la Oltchim, nici cei de la Finanţe nu au dat un comunicat oficial care să lămurească această situaţie. Să zicem că Oltchim a făcut raportări greşite. Şi, atunci, pentru greşeala unui individ sau a unui grup, să fim, timp de o lună, 1.000 de persoane purtate pe străzi, să existe atâtea conflicte, atâta luptă? Şi dacă s-a greşit, nu plăteşte nimeni?”- a întrebat, retoric, Ion Ţoanţă.

 

Dacă Oltchim ar vrea....

Ţoanţă a mai declarat că prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, l-ar fi informat că problema plăţilor compensatorii ar putea fi rezolvată dacă Oltchim va face demersuri la Guvern în acest sens: „Am vorbit cu prefectul judeţului, care mi-a spus că într-o discuţie cu cineva din Guvern i-ar fi spus foarte clar că nu este un capăt de ţară să se dea printr-o H.G. 10 milioane de euro pentru Oltchim, care să fie folosiţi pentru salariile compensatorii ale disponibilizaţilor şi apoi să recupereze banii după privatizare. Asta ar însemna ca Oltchim să facă demersuri în acest scop, ceea ce nu se întâmplă. Pentru că, dacă fac acele demersuri, începe să le scadă lor din avantaje”.

 

„Banii, graficul de privatizare, plus şapte sticle de whisky”

La cea de-a doua rundă de discuţii, nu lipsită de accente hilare, a fost adusă, la cererea protestatarilor, şi Dana Maria Mardare, director Resurse Umane, „pupila” administratorului special, Bogdan Stănescu: „Distinsă doamnă Mardare, aveţi influenţă specială asupra administratorului special, distinsul domn Stănescu. Prietenii ştiu de ce ( !!!). Nu ne mai recitaţi Moartea căprioarei! Spuneţi-i dumneavoastră distinsului să nu vină joi cu lozinci, ci cu graficul de privatizare şi cu banii noştri. Daţi-ne, doamnă Mardare, banii şi scăpaţi de noi! Mai aveţi, distinsă doamnă, şi o datorie de şapte sticle de whisky, pentru că domnul Stănescu Bogdan a pierdut pariul. Acum o lună mi-a promis că vom primi banii în aceste zile şi că, dacă nu îi primim, o să dea el şapte sticle de whisky. Sper că distinsul nostru administrator special are onoare şi se va achita şi de această datorie”, i-a spus Ion Ţoanţă directoarei Mardare. În jurul orei 13.00, protestatarii au părăsit sediul Oltchim. Ei au anunţat că protestele continuă. Reprezentanţii Oltchim au refuzat să ofere mass-mediei relaţii în legătură cu această situaţie, motivând că doar administratorul special şi administratorii judiciari au aceste competenţe.