Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#25015

2014-08-12 09:55

CCM (Contractul Colectiv de Munca) Capitolul V - Timpul de munca si timpul de odihna.

Dispecerii din cadrul Diviziei Petrochimice au urmatorul program... (si-l stiti, nu va mai scriu eu aici), in niciun caz la 24 ore, aici intra ITM si va trage de urechi...

 

Va intreb eu unde scrie tura 24 ore??? Este specificat doar, servirea mesei  15 minute, restul ore libere acasa si sporuri, plus restul drepturi...... Vreau doar sa ma lamuriti, pentru ca nu inteleg..., lucrati dupa alt CCM ???

Si inca ceva, specifica undeva inchisul usilor la dispecerat???? Sau scrie undeva somn ???????

In ce priveste restul va dau dreptate, d-nu Piperea e luat de val, valul concediului si bate campii...

 

Raspunsuri


Musafir

#25017 Re:

2014-08-12 10:50:06

#25015: -  

 Da. in Oltchim s-a implementat ideea de 24 ore de dl Roibu daca nu ma insel. Tot dumnealui a considerat ca, in acest caz este oportun a fi 2 dispeceri pe tura si o canapea tocmai pt ca e vorba de 24 ore si pe considerente fiziologice.

In contractul colectiv de munca nu scrie nici cat ai voie sa stai la WC - sunt firme care monitorizeaza inclusiv acest aspect, si nici cat ai voie sa stai la tigare !!!!

 

In acest caz insa, desfacerea contractului de munca s-a facut pe baza presupunerilor - asa spune Talpaseanu - ca Cernev dormea.

Aia cu usa incuiata este aplicabila pentru amandoi dispecerii, ori celalalt am senzatia ca nici nu a fost sanctionat. sau poate are si el vreo implicare pe aici...

 

Ce trebuie retinut este ca oamenii astia au facut un abuz, fara a le pasa de lege pentru ca ei sunt mult deasupra legii - abuzuri din astea pot sa faca asupra oricui din Oltchim si disponibilizati. Cercul ala de angajati de care vorbeste Piperea poate fi dat afara oricand, asta vrea omul sa spuna.

Mai concret: daca mai scoate unul un cuvant il zbor. Lasati-ne sa ne facem mendrele....

 

Si, autorule care bagi subtilitati, iti spun ca in acest moment, apropos de odihna la servici, nu cred ca e in masura vreunul din Oltchim sau din disponibilizati sa arunce cu piatra. SI CREDE-MA ca stiu ce vorbesc.

Numai pe petitia asta cati au stat, si stau inca in timpul programului. PE STICK in cazul in care te intrebi!!!!