Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#23682 Un pic de tămâie la capul mortului, Oltchim!

2014-07-10 17:13

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/10288-un-pic-de-tamaie-la-capul-mortului-oltchim

Comisia Judeţeană de Dialog Social s-a întrunit, astăzi, la o săptămână după o altă şedinţă dedicată viitorului combinatului chimic. De această dată, presa vâlceană n-a mai avut acces la discuţii decât primele cinci minute, ,,pentru poză”.

Sub pretextul că sunt doar discuţii tehnice legate de soarta Oltchimului, prefectul de Vâlcea, Dumitru-Nicu Cornoiu, a convocat o parte din Comisia Judeţeană de Dialog Social, în timp ce în faţa instituţiei se aflau peste 50 de foşti angajaţi ai combinatului. De cealaltă parte, doar jumătate dintre invitaţi au răspuns solicitării, nemotivându-şi în nici un fel absenţa. Considerând că de fiecare dată când presa este de faţă, discuţiile iau altă turnură, reprezentatul Guvernului în teritoriu a adoptat politica ,,uşilor închise”.

Un pic de tămâie la capul mortului, Oltchim!

După aproape două ore de discuţii, la care a asistat atât conducerea combinatului, cât şi administratorii judiciari şi sindicaliştii, singurul câştig a fost o promisiune de stabilire a strategiei de redresare a combinatului. Chiar şi în ceasul al 12-lea, sindicaliştii nu acceptă în ruptul capului să spună că a fost o pierdere de timp şi că doar s-a bătut apa-n piuă, pentru că stategia ar fi trebuit să existe încă de la numirea administatorului judiciar. ,,Am stabilit să transmitem un document premierului Victor Ponta, în care să cerem constituirea unei echipe de specialişti, care să elaboreze stategia de redresare a combinatului”, a explicat Mihai Diculoiu, în timp ce colegul său de structură sindicală, Ionel Vâncea, a fost mai categoric: ,,N-a fost nici o pierdere de timp, eu nu ştiu de ce se grăbeşte presa cu privatizarea!”.

Afară, foştii angajaţi de la Oltchim îşi pierduseră şi ei răbdarea, considerând că atât timp cât nu se întâmplă nimic la Oltchim, întâlnirile de acest fel nu sunt altceva decât praf în ochi. Sau un pic de tămâie la capul mortului!

Raspunsuri


Musafir

#23686 SUNTEM MARI! INTAI OTV ... ACUM "DIGI 24". "Oltchim va începe să transmită meciuri prin satelit?"

2014-07-10 18:44:50

#23682: - Un pic de tămâie la capul mortului, Oltchim!

Combinatul Oltchim va începe să transmită meciuri prin satelit?
Ne putem abona, domnu` Piperea?

Creditorii Oltchim au aprobat, până la urmă, contractarea unui credit de 15 milioane de euro de la consorţiul de companii chineze interesat să preia combinatul vâlcean, precum şi asocierea în participaţiune cu RCS&RDS, a declarat, pentru Bursa, avocatul Gheorghe Piperea.

Domnia sa a mai  precizat: "Oltchim va primi de la RCS&RDS suma de 1,5 milioane de euro şi, în schimb, vom încheia cu compania un acord de asociere în participaţiune ca să putem majora producţia combinatului. Vrem să redeschidem secţia de oxoalcooli. RCS&RDS îşi va recupera banii din încasările Oltchim".