Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#21967 Re: AI DREPTATE! ASA ZICE SI LA "GAZETA": Platformele Oltchim şi Arpechim, gemene în suferinţă.

2014-06-12 06:11

#12332: S. MAX - AI DREPTATE! ASA ZICE SI LA "GAZETA": Platformele Oltchim şi Arpechim, gemene în suferinţă.

"Platformele Oltchim şi Arpechim, gemene în suferinţă.

http://www.remat-iasi.ro/images/KIF_5884.JPG...

La nivelul Ministerului Economiei, condus de către liberalul argeşean Andrei Gerea, se vorbeşte tot mai mult de investitori din ţară şi de peste hotare interesaţi de privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea, mai mult sau mai puţin la pachet cu platforma Arpechim.

Până una-alta, prin Vâlcea circulă deja, ironic, informaţia conform căreia de la 1 ianuarie 2014 se vor angaja pe platformă sudori-tăietori şi mecanici care să… dezafecteze combinatul condus acum de către argeşeanul Marius Pârvu.

Construite să funcţioneze împreună, platformele de la Vâlcea şi Piteşti par acum aproape părăsite. În zona de îmbarcare-debarcare a muncitorilor se vede cel mai bine dezastrul, atât în Argeş (mai ales), cât şi în Vâlcea. Astfel, dacă în anii trecuţi platformele gemeau de lume şi de autobuze care cărau în toată Vâlcea muncitori, acum bate vântul. La Piteşti, la fel. Conform conducerii Publitrans, reducerea numărului de muncitori de la Arpechim a fost atât de… abruptă, încât s-a resimţit imediat în indicatorii societăţii de transport. Nici nu este de mirare că s-a întâmplat astfel, din moment ce pe platforma petrochimică din Piteşti lucrau peste 10.000 de oameni, iar acum mai sunt câteva sute…

Rămâne de văzut dacă se vor găsi investitori şi, mai ales, câte locuri de muncă vor genera ei. Nu cumva să genereze doar… fier vechi pentru centrele de colectare!"

 

Preluare articol publicat in ziarul "ARGESUL" - http://ziarulargesul.ro/22772-platformele-oltchim-si-arpechim-gemene-in-suferinta.html


Raspunsuri


Musafir

#21971 Re: Re: AI DREPTATE! ASA ZICE SI LA "GAZETA": Platformele Oltchim şi Arpechim, gemene în suferinţă.

2014-06-12 11:23:32

#21967: - Re: AI DREPTATE! ASA ZICE SI LA "GAZETA": Platformele Oltchim şi Arpechim, gemene în suferinţă. 

 

"Platformele Oltchim şi Arpechim, gemene în suferinţă. La nivelul Ministerului Economiei, condus de către liberalul argeşean Andrei Gerea, se vorbeşte tot mai mult de investitori din ţară şi de peste hotare interesaţi de privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea, mai mult sau mai puţin la pachet cu platforma Arpechim. Până una-alta, prin Vâlcea circulă deja, ironic, informaţia conform căreia de la 1 ianuarie 2014 se vor angaja pe platformă sudori-tăietori şi mecanici care să… dezafecteze combinatul condus acum de către argeşeanul Marius Pârvu. Construite să funcţioneze împreună, platformele de la Vâlcea şi Piteşti par acum aproape părăsite. În zona de îmbarcare-debarcare a muncitorilor se vede cel mai bine dezastrul, atât în Argeş (mai ales), cât şi în Vâlcea. Astfel, dacă în anii trecuţi platformele gemeau de lume şi de autobuze care cărau în toată Vâlcea muncitori, acum bate vântul. La Piteşti, la fel. Conform conducerii Publitrans, reducerea numărului de muncitori de la Arpechim a fost atât de… abruptă, încât s-a resimţit imediat în indicatorii societăţii de transport. Nici nu este de mirare că s-a întâmplat astfel, din moment ce pe platforma petrochimică din Piteşti lucrau peste 10.000 de oameni, iar acum mai sunt câteva sute… Rămâne de văzut dacă se vor găsi investitori şi, mai ales, câte locuri de muncă vor genera ei. Nu cumva să genereze doar… fier vechi pentru centrele de colectare!"