Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post


Musafir

#25 Gigi

2014-02-12 08:35

eu zic ca printre arheologi (angajatii muzeului) se afla peste 50 % din braconieri si hoti care fura de pe situri arheologice

Raspunsuri


Musafir

#27 Re: Gigi

2014-02-12 08:44:08

#25: - Gigi

Clar. E greu sa te uiti la cascaval cu stomacul gol, fara sa gusti din el. Problema este ca ei sunt expertii si pe ei nu ii poate contrazice cineva. Ar trebui ca corpul de control al ministrului culturii sa faca vizite pe la muzeele din tara si sa vada in ce conditii au disparut unele piese din muzee.

Unul din cei multi

#31 Frustrarea se simte in aer

2014-02-12 09:01:20

Nu intentionez sa intru intr-o discutie, dar pot confirma faptul ca sunt ceva resurse investite pentru aceasta pasiune iar pentru unul ca mine fara un job nu a fost deloc usor. Partea care ma supara cel mai tare din aceasta petitie este aceea de a suprima orice actiune a noastra, a "celor multi" de a face sapaturi pe terenuri publice. Suna bine in teorie >>>daca nu mai are voie nimeni sa sape inseamna ca bunurile vor sta la "putrezit" in siguranta. Sincer ma indoiesc ca vreo autoritate ar face ceea ce facem noi sa cerceteze zone (in afara siturilor arheologice) cm cu cm (zeci de km patrati) de cele mai multe ori pentru o potcoava neinsemnata.

Desi fac parte din "cei multi" nu pot spune ca toti sunt cinstiti, probabil sunt si "braconieri" dar acestia nu reprezinta majoritatea si problema ar putea fi rezolvata prin sporirea masurilor de protectie a siturilor arheologice, deoarece este singura solutie viabila in stoparea problemei.

In incheiere ca sa fiu in ton cu vibratia acestui "hot spot", incercati sa va cumparati si voi detectoare din banii proprii, circulati prin tara tot din banii proprii, faceti descoperiri importante dati interviuri deveniti faimosi si astfel se rezolva si problema frustrarii.

O zi buna sa aveti si imi cer scuze daca pe alocuri am fost neinspirat in a-mi exprima opinia.