Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post


Musafir

#20 Re: Re: Re:

2014-02-12 08:06

#18: - Re: Re:

Hobby-ul îl văd ca o a doua meserie... lar la noi arheologia e singura, eu vreau bocanci buni la muncă (nu la hobby), eu vreau GPS de mână la muncă, nu ca hobby, eu vreau bani de mâncare și bani de transport, nu căruță și cort... istețul lui pește.... ai ani de viață, dar minte ... de materialist. Nu dă norocul să sară unul în aer cu o bombă, poate așa vă mai calmați...

Raspunsuri

Istetul lui Peste

#23 Re: Re: Re: Re:

2014-02-12 08:17:24

#20: - Re: Re: Re:

Vezi ca o iei pe aratura? Eu indemnam la calm si discutii serioase in schimb se ajunge iar la injurii si generalizari.

Da, imi pot sustine hobbyul din jobul meu, cu toate cheltuielile aferente. Da, insumand aparate, benzina, bocanci, piese de schimb si altele am bagat cam 3000 euro in pasiunea asta. Am scos 0, desi puteam sa-mi amortizez din cheltuieli daca imi ceream dreptul legal(cat de corecta e legea nu conteaza in aceasta propozitie). De ce? pentru ca stiu conditiile de munca din muzee.

Dar nu este vina mea ceea ce se intampla. Banii rupti pentru recompensa vreunui tezaur crezi ca se investeau in bocanci? In GPSuri?  Stimate Peste, eu nu ti-am dorit raul nici o clipa.

Un sfat, inainte de toate: Invata sa fii OM inainte de a incerca sa argumentezi o pozitie. Apoi putem sa ne contrazicem in opinii.

 


Musafir

#24 Re: Re: Re: Re:

2014-02-12 08:26:14

#20: - Re: Re: Re:

Nu pot sa cred ca cineva se poate bucura daca vreun detectorist da peste o bomba, si moare. Acea persoana nu are ce cauta liber pe strada, ....sunt locuri speciale pentru cei ca el. Poate lumea nu stie, dar unii detectoristi au scos la suprafata grenade, obuze, mine, gloante si au anuntat ISU. Daca acea grenada, obuz, mina era gasita de un copil si era lovita sau pusa pe foc , deznodamantul  era tragic. Dar despre toate acestea nu vorbeste nimeni, ca nu e de interes arheologic.