Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

salariat

#15628 Licitaţia pentru combinatul Oltchim, în impas

2014-01-16 15:42

#15623: - Licitaţia pentru combinatul Oltchim, în impas

Isi bat joc de noi!
Iata ce spunea articolul publicat in RTV pe 30.05.2014 ( http://www.romaniatv.net/vosganian-oferta-de-privatizare-a-oltchim-va-fi-publicata-luni-asteptam-investitori-cu-experienta_82053.html#ixzz2fpPoOICF ):
- Ministerul Economiei a anunțat la începutul lunii mai că a primit zece scrisori de intenţie pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, de la companii mari din India, Qatar, Marea Britanie, Germania, Israel sau Azerbaijan, unele dintre acestea vizitând chiar combinatul.
- oferta va fi publicată pe site-ul ministerului (luni 03.06.2013).

Acum, aproape de ceasul adevarului, aflam ca nici vorba de companii din India, Qatar, Marea Britanie, Germania sau Azerbaijan si ca este vorba despre consorţiul Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum - din China, firma TVK - filială a Mol Ungaria, consorţiul PCC – Fortissimo Capital (Polonia - Israel), compania Oil Gas Trade - Rusia şi consortiul format de Societatea Chimcomplex Borzeşti, a omului de afaceri Ştefan Vuza cu Tricon Energy Holding (Romania - USA).

Ce ne mai rezerva viitorul? Se face sau nu se face privatizarea? Ne arunca sau nu ne arunca la "fier vechi"?

Raspunsuri

Justitiarul

#15629 Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

2014-01-16 15:59:54

Foştii angajaţi ai Oltchim au anunţat pe Facebook că vor relua protestele

O „invitaţie" la proteste circulă de câteva zile pe sit-ul de socializare Facebook. Angajaţii sau liderii sindicali de la combinatul chimic Oltchim Rm. Vâlcea şi-au anunţat colegii că în data de 22 ianuarie 2013, toţi cei nemulţumiţi şi toţi cei care nu şi-au primit salariile restante sunt aşteptaţi în faţa pavilionului central pentru a se manifesta şi a-şi cere drepturile. Din câte se pare, la protest sunt aşteptaţi şi angajaţii Arpechim Piteşti.

Iată şi „convocatorul" la proteste:
Pe 22 ianuarie toate persoanele disponibilizate sunt aşteptate în fata Pavilionului Oltchim la ora 09.00. Aşteptăm şi participarea celor de la Piteşti.
Nu este posibil ca după 6 luni de la desfacerea contractelor să nu primim drepturile salariale ce ni se cuvin mai ales că atunci ni s-a spus că nu vor face discriminări între disponibilizaţi şi angajaţi.
Nu putem accepta o eşalonare a plăţilor în procente pe parcursul a 5 luni, aşa cum vor administratorii.
În timp ce conducerea îşi primeşte salariul la zi, salariu pe care nu-l merită, fac şi alte afaceri cu fierul vechi, adică contracte semnate la preţ mic şi fără ştirea administratorul Piperea, contracte care aduc prejudicii Oltchimului.
Se pare că se vrea muşamalizarea acestuia, deoarece în afară de cei care l-au semnat pe furiş au aflat şi alţii (Piperea, Diculoiu, Cernev şi alţii de la Piteşti) care nu spun nimic şi nu se ia nicio măsură.

Aveţi timp să vă anunţaţi între voi".